ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В КОРФУ ЗА ВЕЛИКДЕН - 4 ДНИ

о-в Корфу

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
13.04.2017 - Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга до храм-паметник „Ал. Невски”, София. Пътуване към Гърция - през планината Пинд към Игуменица. Пътуването продължава с ферибот към остров Корфу, кръстопът между Изтока и Запада, на входа на Адриатика. Пристигане на о-в Корфу след обяд. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
14.04.2017 - ВЕЛИКИ ПЕТЪК Закуска. Този ден се прави екскурзия до Двореца Ахилеон, една от летните резиденции на “Сиси”, красивата съпруга на австрийския император Франц Йозеф. Рaзглеждане на Двореца. По пътя за гр.Корфу (Керкира) се спира и се разглежда манастира „Богородица Влахерна” с прекрасния изглед към о-в Понтикониси (Мишият остров). Продължаваме към полуостров Канони. След това се разглежда град Корфу (Керкира): Старата Крепост, Аркадите Листон, Църквата “Св. Спиридон”, посветена на покровителя на града, където се пазят и мощите на Св. Спиридон, Двореца и др. След обяд - свободно време в гр. Керкира с възможност за участие в Празничните Великденски шествия и тържества. На Велики петък на украсени с цветя специални платформи Епитафии (символизиращи Христовото тяло положено в пещерата след смъртта) от всички църкви на острова се изнасят мощи на светци, икони, други свещени предмети и из улиците тръгват шествия, съпроводени с духови и филхармонични оркестри. В град Корфу (Керкира) първите епитафии тръгват в 02:00 ч. след обяд от църквата Света Богородица от Спилиотица в Новата Крепост, от други църкви също тръгват шествия по-късно, като обиколките продължават до 10:00 ч. вечерта, когато от метрополитската църква в Керкира се изнася главния ефитафии. Улиците са пълни с хора, наблюдаващи или следващи епитафиите и оркестрите пред тях. Съпровождащите шествията оркестри също имат определена програма: - Старият филхармоничен оркестър (с червени униформи) свири Адажиото на Албинони, - Оркестърът Мантцарос (със сини униформи) изпълнява Траурния марш на Верди, - Духовият оркестър „Каподистрий” оглася шествието с Марианис свентура и Шопеновия траурен марш. Свободно време за разходка и вечеря в гр.Керкира. Връщане в хотела. Нощувка.
15.04.2017 - ВЕЛИКА СЪБОТА Закуска. Свободно време в гр.Керкира с възможност за участие в Празничните Великденски шествия и тържества. Точно в 09:00ч. тръгва процесията с мощите на св.Спиридон от едноименната църква. Тя е озвучена от тържествената музика на филхармонията предшестваща мощите на светеца, наоколо хората хвърлят карамфили, с които да постелят пътя му. Съпровождащият оркестър свири Лакрима на Михелис Калде, Хамлет на Фасио и Траурния марш на Бетовеновата Ероика. Обичаят идва от периода на венецианското владичество, когато процесиите са огласяване шумно с цел закрила мощите на светците. След 2 часа - в 11:00 ч. музиката спира, заместена от оглушителния шум на разбиващи се глинени съдове, хвърляни от прозорците на сградите около Спинада. Обичаят е свързан със спомена за радостта на Богородица и Мария Магдалена, когато първи виждат празния отворен гроб на Христос. Има и друго поверие- пълните с вода делви, разбивайки се шумно, прогонват злото. Стар обичай е да се вземе парче от счупените делви за късмет и здраве до следващата година. След обяд - пътуване към Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия от 13 -ти век, известен със старинните си икони и произведения на изкуството. При хубаво време, по желание - разходка с лодка из пещерите около Палеокастрица. След това - разходка из източното крайбрежие на острова в района на курортното градче Дасия. Свободно време. Връщане в хотела и почивка. Вечерта отново отиване в гр.Керкира. Свободно време за разходка и вечеря. Възможност за посещение на Великденските тържества с уникално светлинно шоу и ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА СЛУЖБА на площада. Великденската Вечер (събота) се празнува на площада Спинада (след пасхалната литургия) с пиршества и танци, театрални фантасмагории. В 23,30 ч. всички се събират на централния площад Спианада, за да чуят литургията. От църквата Св. Параскева се изнася осветената свещ, от която всички взимат огън. Започва уникално светлинно шоу. В продължение на 20 минути небето е огряно от стотици фойерверки, отразяващи се във водите на Йонийско море, докато музиката на трите оркестъра се слива с тържествените звуци на църковното песнопение, оповестявайки Възкресението Христово. В заведенията наоколо се сервира „цилихурда” – специална Великденска супа. Връщане в хотела. Нощувка.
16.04.2017 - ВЕЛИКДЕН Закуска. Тръгване за България. Пътуване с ферибот от о-в Корфу към Игуменица. Продължаваме към България, като по пътя се разглеждат водопадите в гр.Едеса (4 водопада, разположени в много красив парк). Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

q       3 нощувки, 3 закуски и 1 вечеря на о-в Корфу в хотел 3*, който се намира на плажа;

q       билети за фериботите  Игуменица – Корфу – Игуменица;

q       обиколката на гр. Корфу с разглеждане на забележителностите на града;

q       екскурзия до двореца “Ахилеон” (2-ри ден);

q       посещение на Палеокстрицa (3-ти ден);

q      транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ”2М-КО”.

 

     2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

o        медицинска и туристическа застраховка: за лица до 65 год. – 6 лв, за  лица от

       65 год. до 80 год. – 12 лв;

o        входове за музеи и корабчета (за екскурзиите по желание) – за тях са необходими около 30 евро;

o        разходка с лодка из пещерите около Палеокастрица – 10 евро (плаща се на място) - 3-ти ден;.

3. Цената 410 лв е за човек в двойна стая. За  единична  стая  се  доплащат 60 лв.

4. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 40 лв.

5. Пътува се с автобус „Неоплан”, собственост на ТА “2М-КО”, оборудван  с  климатик, 

          тоалетна, видео и барче.
6. При  група  от 14 човека  се пътува с малък  17-местен автобус ”Мерцедес-Спринтер”,

              оборудван с климатик, видео и барче;
7. В автобуса не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира на всеки 2-3 часа.

8.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

             - по банков път    

За номер на банкова сметка натиснете тук:
//www.2mko.com/pagebg.php?P=3&SP=26&
 

 

Информация за хотела (или подобен):

хотел  “POTAMAKI BEACH”  3*    www.potamakibeachhotel.com/en/index.html

Хотелът се намира в центъра на селището Бенитсес, на брега на морето,  в съвременна

5-етажна сграда с комфортни общи части и голям басейн.

Всяка от стаите е оборудвана с телефон, сателитна телевизия, хладилник, балкон.

 

хотел  “MESSONGHI  BEACH”   3*     www.messonghibeach.gr

Хотелът се намира между селищата Moratika  и  Messonghi на Йонийско море, на 22 км южно от гр.Корфу.

Хотелският комплекс се състои от няколко сгради – от 1-етажни до 5-етажни. Някои от тях са обзаведени и с детски легла. Всичко това прави хотела подходящ за почивка и за семейства с малки деца.

Хотелът се намира на брега на морето и има собствен плаж. По протежение на целия плаж има плажни чадъри, които се ползват безплатно, а също така и шезлонги, които могат да се вземат под наем срещу много ниска цена. 

Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел (баня с душ), телефон и тераси.

Комлексът разполага с Интернет-стая, фризьорски салон, ресторанти, магазини и четири басейна, два от които – с морска вода.

Всички сгради са разположени сред тревна площ и градини с цветя, пътеките сред които водят направо на плажа.

Със своето превъзходно местоположение и идеални удобства за семейна почивка, хотелът е един от най-популярните и търсени хотели на о-в Корфу.

 

ЦЕНАТА 380 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  40  ЧОВЕКА
ПРИ ГРУПА ОТ  30 ДО 39 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА 410 лв
 
ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА -  ЦЕНАТА Е 430 лв
 
 

-          Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

-          За деца под 16 год. – задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

-          За деца под 18 год. – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да

      пътува в Гърция.

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах