ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА, ПАНАМА И КОЛУМБИЯ

Сан Хосе, Национален парк „Аренал”, Панама сити, Панамски канал, Богота, Тиерадентро, Сан Августин, Исиос, Обандо, Картахена

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
01.12.2017 - Среща на летище София, Терминал 2 в 04:45 ч. сутринта. Полет София – Мадрид в 06:45 ч. Пристигане в Мадрид в 09:25 ч. Трансфер до хотел на летище. Свободно време с възможност за разходка в Мадрид. Нощувка в Мадрид.
02.12.2017 - Закуска. В 08.30 ч. - трансфер до летището и в 11.40 ч. полет Мадрид – Сан Хосе, Коста Рика. Пристигане в гр. Сан Хосе, столицата на Коста Рика в 15.50 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Сан Хосе.
03.12.2017 - След закуска започва обиколката на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей, сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.
04.12.2017 - Закуска. Еднодневна екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори. Посещение на най-известния действащ вулкан в Коста Рика, където ще видите малки изригвания, образуващи изпарения в небето. Невероятната гледка към вулкана се разкрива от град Ла Фортуна. Пътуване през Националния парк „Аренал” до горещите минерални извори Табакон и до хотелски комплекс, където ще имате възможността да се изкъпете в горещ минерален извор, заобиколен от богата тропическа растителност. Обяд. Вечеря в невероятна обстановка с вечерен изглед към вулкана и огнената червена лава. Връщане в Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.
05.12.2017 - Закуска. Еднодневен круиз с яхта в залива Никоя до екзотичния остров Тортуга. Тръгването е рано сутринта. Ще ви бъде предложена типична за региона закуска. По път за острова ще се насладите на невероятните красоти. На острова ще имате свободно време – 4 часа, с възможност да плувате в изумрудените води около острова, да се гмуркате, да направите разходка с каяк или да разполагате със свободно време за плаж.Обяд на острова. Връщане в Сан Хосе в 20.00 часа вечерта. Нощувка в Сан Хосе.
06.12.2017 Закуска. Свободно време или по желание, с допълнително заплащане: 1. екскурзия до Националния парк „Поас Вулкано”, където ще видите вулкана Поас, ще посетите ранчо с кафеена плантация. Свободно време в невероятно чаровното занаятчийско градче Сарчи. Изкачване до езерото Ботос, разположено в кратера на спящия вулкан Поас. Обяд в местен ресторант. В късния след обяд връщане в Сан Хосе. или 2. сафари в Националния парк „Тортугуеро“ по време на което ще можете да се насладите на богатата флора и фауна на „Амазония на Коста Рика". Рано сутринта се тръгва от Сан Хосе. Пътува се през Нациналния парк „Braulio Carillo“. Спирка за кафе и за закуска. Продължавате към Националния парк „Тортугуеро“, където с лодка ще пътувате по езера и канали и ще имате възможност да наблюдавате различни животни и птици, характерни за този регион. След това ще посетите бананова плантация. Връщане в Сан Хосе привечер. Нощувка в Сан Хосе.
07.12.2017 Закуска. Трансфер до летището и в 10.35 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 13.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. След обяд – обиколка на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. Нощувка в Панама сити.
08.12.2017 - Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.
09.12.2017 - Закуска. Трансфер до летището и в 11.03 ч. полет Панама сити – Богота. Кацане в Богота в 12.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Следва обиколка на града – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. С кабинков лифт ще се изкачим до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. След това ще посетим известната Солна катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина. Нощувка в Богота.
10.12.2017 - Закуска. След закуска – трансфер до летището и полет от Богота до Невия. След пристигане – около 5-часово пътуване през красиви планини към Сан Андрес де Писимбала (Тиерадентро). След обяд – посещение на археологическия парк „Тиерадентро” и неговите пещери, включително гробниците и погребалните камери с дълбочина около 5 метра. Посещение на археологическия музей „Тиерадентро”, за да научите повече за културата, създала тези реликви. Нощувка около Тиерадентро.
11.12.2017 - Закуска. След закуска – около 6-часово пътуване към Сан Августин. Настаняване в местен хотел. Разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”. Обиколката на “Mesitas” (постаментите) A-B-C и D, където са запазени повече от 35 статуи, някои от които са високи повече от 5 метра. Ще продължим към “Fuente Ceremonial y Alto de Lavapatas” („свещения извор и височината Лавапатас”) и “Bosque de las Estatuas” („гората на статуите), за да стигнем до археологическия музей Сан Августин. Ще разгледате обектите “El Tablón” („дъската”) и “Чакира”, за да се насладите на впечатляващите пейзажи, с които районът се слави, в добавък към археологическите му съкровища. Нощувка в Сан Августин.
12.12.2017 - Закуска. След закуска – пътуване до селцето Иснос, откъдето ще продължите по “Estrecho del Magdalena” („протока на Магдалена”) – речен пролив, широк само 2 метра, през който тече Магдалена – най-дългата река в Колумбия. Пресичайки Oбандо, където са направени последните археологически открития, екскурзията продължава към Националните паркове “Alto de los ídolos” („височината на идолите) и “Alto de la Piedras” („високите камъни”). Освен археологически открития и каменни статуи, в района има два водопада – “Salto de Bordones” и “Salto del Mortiño”. Привечер – връщане в Сан Августин. По залез – разходка в град Сан Августин. Сан Августин е не само един от най-важните археологически обекти в цяла Южна Америка, но също и един от най-мистериозните. Нощувка в Сан Августин.
13.12.2017 - Закуска. Трансфер до летището и в 16.26 ч. полет Нейва – Богота. Кацане в Богота в 17.36 ч. В 19.15 ч. полет Богота – Картахена. Кацане в Картахена 9на Карибското крайбрежие) в 20.47 ч. Трансфер и настаняване в хотел близо до морето. Нощувка в Картахена.
14.12.2017 - Закуска. След закуска – полудневна обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фрелипе. След обяд – свободно време за разходка из града или за плаж. Нощувка в Картахена.
15.12.2017 - Закуска. Трансфер до летището и в 14.32 ч. полет Картахена – Богота. Кацане в Богота в 16:02 ч. В 18.15 ч. полет Богота – Мадрид.
16.12.2017 -Кацане в Мадрид в 10.05 ч. В 18:30ч. полет Мадрид – София. Кацане на летище София в 22.55 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

·         самолетни билети за всички международни полети: София – Мадрид – Сан Хосе;  Картахена – Богота – Мадрид – София; Сан Хосе – Панама сити,  Панама сити – Богота;

·         самолетни билети за вътрешни полети  Богота – Нейва,  Нейва – Богота, Богота - Картахена

·         летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (20.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·         1 нощувки в хотел 3* на летището в Мадрид;

·         5 нощувки със закуски в хотели 4 * в Сан Хосе (Коста Рика);

·         2 нощувки със закуска в хотел 4* в Панама сити (Панама);

·         1 нощувка със закуска в хотел 4* в Богота (Колумбия);

·         1 нощувка със закуска в хотел 4* в Тиерадентро (Колумбия);

·         2 нощувки със закуски в в хотел 3* в Сан Августин (Колумбия);

·         2 нощувки със закуски в в хотел 4* в Картахена (Колумбия);

·         обиколка на Сан Хосе, Панама сити, Богота и Картахена;

·         еднодневна екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори (с включени обяд и вечеря) - 4-ти ден;

·       еднодневен круиз с яхта в залива Никоя до екзотичния остров Тортуга (5-ти ден);

·         еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата” (8-ми ден);

·         изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) - 9-ти ден,

·         посещение на археологическия парк „Тиерадентро” (10-ти ден);

·         разглеждане на археологическия парк „Свети Августин” (11-ти ден);

·         посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фрелипе в Картахена (14-ти ден);

·         входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;

·         наземен транспорт с туристически автобус;

·         екскурзоводско обслужване, водач от ”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на  български език);

·       такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и

          екскурзиите – 102 лв.

 

2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:

Ø      медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро – 45 лв (за лица до  65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 90 лв;

Ø      допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

Ø      допълнителни екскурзии и мероприяти (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”):

          - фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро (3-ти ден);

       - екскурзия до Националния парк „Поас Вулкано”(с включен обяд в местен 

             ресторант) – 80 евро (6-ти ден)

            или

          - сафари в Националния парк „Тортугуеро“  - 90 евро (6-ти ден).

*Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и запоследните два дни по същата.

2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е    20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 22.03.2017 г.

 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.

 5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.

4. Цената 8 690 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 330 лв.

5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на „2М-КО”)

             - по банков път

 

 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

San Jose – Tryp San Jose Sabana Hotel  4*

Panamá City – Panamá Clarión Victoria Hotel&Suites  4*

Bogotá  - Continental Hotel Bogotá  4*

San Augustin – Terrazas de San Augustin Hotel  3*

Cartagena – Casa Pombo Hotel  4*

 

Цената 8 690 лв е валидна при група от минимум 10 човекa

При група от 6 до 9 човека цената е 8 945 лв      

 

 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

-  За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Коста Рика|почивка в Коста Рика |коста рика екскурзия |коста рика почивка |панама екскурзия |панам почивка |колумбия екскурзия |колумбия почивка |сан хосе |национален парк аренал |панама сити |панамски канал |богота |тиерадентро |сан августин |исиос |обандо |картахена |площадът на демокрацията |фонтаните хиспанида |къщата на ароас санчес |екскурзия до вулкана аренал |горещи минерални извори табакон |круиз в залива никоя |остров тортуга |национален парк braulio carillo |национален парк тортугуеро |връх серо анкон |сан фелипе |екскурзия по панамския канал |тур в джунглата |гамбоа |езеро гатун |плаза де боливар |ла канделария |църква сан францисо |връх монсерат |исус христос на кръста |сан андрес де писимбала |парк тиерадентро |сан августин |обиколка на mesitas |fuente ceremonial y alto de lavapata bosque de las estatuas |el tablón |чакира |протока на магдалена |височината на идолите |високите камъни |salto de bordones |картахена де лас индияс

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах