ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ, КАРАКАС, БОЛИВИЯ, ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ И О-В МАРГАРИТА - ВЕЛИКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

ЧИКЛАЙО–СИКАН–ТУМБАС РЕАЛЕС–ТУКУМЕ–СИПАН–ХУАКА РАХАДА–ТРУХИЛЬО–ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА–ХУАНЧАКО–ЧАН ЧАН–ЛИМА–ПАРАКАС–БАЛЕСТОВИ О-ВИ–НАСКА–АРЕКИПА–КОЛКА КАНЬОН–ПУНО–ез.ТИТИКАКА–ЛА ПАС–ТИУАНАКО–КУСКО–ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ–МАЧУ ПИКЧУ–КАРАКАС–о-в МАРГАРИТА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
03.10.2018 10455.00 лв Резервирай
07.11.2018 10455.00 лв Резервирай
22.03.2019 10455.00
10355.00 лв
Резервирай
26.04.2019 10455.00
10355.00 лв
Резервирай
05.10.2019 10455.00
10355.00 лв
Резервирай
08.11.2019 10455.00
10355.00 лв
Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
03.10.2018- Среща в 05.15 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria Аir”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 13.05 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотел в Лима и нощувка.
04.10.2018 - ЛИМА/ ЧИКЛАЙО/ СИКАН/ ТУМБАС РЕАЛЕС/ ТУКУМЕ - Закуска. В 06.30 ч. трансфер до летището и в 08.50 часа – полет Лима – Чиклайо. В днешния ден ще разгледаме няколко археологически обекта. Ще започнем с посещение на Музея на Сика. В този музей е изложена прекрасна колекция със златни изделия, открити при Боскя Помак. Някои от тези златни изделия са сред най-красивите, открити в областта на Ламбайеке и дори може би в цяло Перу. След това ще посетите красивия музей „Тумбас Реалес” („кралските гробници”). Този музей е построен във формата на старата гробница на царя на Сипан и представя голяма колекция с много златни изделия , намерини в оригиналната гробница. Това превръща „Тумбас Реалес” в един от най-интересните музеи в Перу. По-късно следобед, когато слънчевата светлина е по-мека, ще посетите археологическият обект Тукуме. Руините на тези пирамиди и ритуални олтари някога били построени от кирпич от културите Ламбайеке и Чиму. Нощувка около Тукуме.
05.10.2018 - СИПАН/ ХУАКА РАХАДА И МУЗЕЯ БРЮНИНГ/ ТРУХИЛЬО - Закуска. Сутринта ще посетите Хуака Рахада, оригиналната гробница на царя на Сипан. В края на 80-те години на 20 век крадци иманяри намерили тази гробница в Сипан. Тя все още била запазена и за щастие властите скоро научили за откритието, успели да спрат плячкосването и започнали разкопки на тази уникална гробница по професионален метод. (Повечето от находките тук вече ще сте разгледали в предишния ден в музея „Тумбас Реалес”.) Следва пътуване през долината Сугаркане до град Ламбайеке, където ще посетите много интересния музей „Брюнин” в Ламбайеке. Музеят съхранява изключително пълна колекция, представяща историята на областта на Ламбайеке. Ще се възхитите на текстила и керамиката с детайлни украси от културите на Чиму и Викус, на керамичните и златни изделия и бижута от културите Мочика и Чиму и на други изделия от Ламбайеке, и дори от културите на Чавин и Инките. След обяд – пътуване към Трухильо. Нощувка в Трухильо.
06.10.2018 - ТРУХИЛЬО/ ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА/ ХУАНЧАКО/ ЧАН ЧАН - Закуска. Днес денят ще започне с раглеждане на обширните археологически гробищни могили на Хуака дел Сол и Хуака де Луна, където ще научите повече за космологията и церемониите на културата Моче (100-700 г. сл. Хр.). Продължаваме към Чан Чан – най-големият кирпичен град в света, в който са останките на специфични сгради като Хуака Арко Ирис и Паласио Ник-АН, декорирани с различни природни мотиви, птици и животни, дело на културата Чиму (900-1470 г. сл. Хр.). Посещение на Хуанчао, където ще видите традиционните тръстикови рибарски лодки „кабалитос де тотора” („тръстикови коне”). Полет за Лима. Нощувка в Лима.
07.10.2018 - ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ ПАРАКАС - Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.
08.10.2018 - ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА - Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса – на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
09.10.2018 - НАСКА/ АРЕКИПА - Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м. надм. вис. Нощувка в Арекипа.
10.10.2018- АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН - Закуска. Туристическа обиколка Арекипа, вторият по големина град в Перу – манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
11.10.2018 - Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр. Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията.)
12.10.2018 - ПУНО/ ЛА ПАС - Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се градината на инките, стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.
13.10.2018 - ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО - Закуска. До обяд – туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианският пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, парламентът. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.
14.10.2018 - ПУНО/ КУСКО - Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, не желаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани – прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храмът на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.
15.10.2018 - КУСКО - Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – храмовият комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалният център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
16.10.2018- ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - Закуска. Пътуване през Свещената долина на инките – по пътя се разглежда археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.
17.10.2018 - МАЧУ ПИКЧУ - Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.
18.10.2018 - ЛИМА - Закуска. Трансфер до летището. В 09.40 ч. – вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.05 ч. Туристическа обиколка на столицата – туристическа обиколка на колониална и модерна Лима – гробът на Писаро, „Плаца де Армас”, катакомбите на манастира „Сан Франциско”, модерният квартал „Мирафлорес”. След обяд – посещение на Музея за антропология, археология и история. Свободно време и нощувка в Лима.
19.10.2018 - Закуска. Свободен ден в Лима с разглеждане на най-престижния квартал „Мирафлорес”, централната част на Лима. Нощувка в Лима.
20.10.2018 - Закуска. В 08.00 ч. – трансфер до летището. Международен полет Лима - Каракас в 10.25 ч. Пристигане в Каракас в 14.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Каракас.
21.10.2018 - КАРАКАС - Закуска. Следва обиколка на Каракас: Площад Боливар, църквата „Иглезия”, в която през 1593 г. Симон Боливар е бил обявен от народа за освободител, „Каза Натал” – родната къща на Боливар, националният герой на Венецуела, Националния Пантеон, музея ”Quinta Ananco” – чудесен пример за колониaлен музей, Сградата на Парламента „Capitolie Nacional” и др. Свободно време. Нощувка в Каракас.
22.10.2018 - ОСТРОВ МАРГАРИТА - Закуска. В 10.40 ч. – полет Каракас – Порламар, о-в Маргарита. Пристигане в 11.30 ч. Остров Маргарита е венецуелски остров, в южната част на Карибско море, разположен почти на Екватора. Островът е открит от Христофор Колумб и е наречен в чест на принцеса Маргарита Австрийска. Трансфер до хотел и настаняване на база Аll inclusive. Обяд. Свободно време с възможност за плаж. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
23.10.2018- ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ - Закуска. Екскурзия до Националния парк „Канайма”. Сутринта – тръгване от хотела и полет от остров Маргарита до Канайма – ще летите над водопада Анхел и ще се приземите в близост до лагуната Канайма. Разглеждане на лагуната Канайма, водопадите Auyantepuy и испанска крепост, построена между 1662 и 1684 г. В този незабравим ден Ви предстои да видите и водопада Анхел – най-високият водопад на земята (1054 м.), разположен е на река Чурун, малък приток на река Ориноко, на територията на Венецуела. (Наречен е на името на Джеймс Ейнджъл, американски пилот който го „открива“ на 16 ноември 1933 г. и го прави известен в целия свят.) Вечерта – полет до остров Маргарита. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
24.10.2018 - ОСТРОВ МАРГАРИТА - Закуска. Свободен ден на остров Маргарита с възможност за плаж. Обяд, вечеря и нощувка на о-в Маргарита.
25.10.2018 - Закуска. В 12.20 ч. – полет Порламар – Каракас. Пристигане в Каракас в 13.10 ч. В 18.40 ч. – самолетен полет Каракас – Париж.
26.10.2018 - Кацане в Париж в 10.30 ч. сутринта. В 18.35 ч – самолетен полет Париж – София. Кацане на летище София в 22.20 ч.

екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната  програма:
8 ДЕН – 10.10.2018  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд – тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
9 ДЕН 11.10.2018  КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон„каньонът  на  кондорите” – тръгва рано сутринта в около 06.30 часа. Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите. Продължаваме към недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка в Пуно. 


1.   В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  СЕ ВКЛЮЧВАТ:

·         самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима – Каракас и  Каракас – Париж – София;

·         самолетни билети за вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;

·         самолетни билети за вътрешния полет от остров Маргарита до Канайма и обратно;

·         летищни такси за международните полети – 1 066 лв/545 евро (20.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

·         летищни такси за  вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·         16 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;

·         1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;

·         2  нощувки  със закуски в хотели 3* в Каракас;

·         3 нощувки в хотел 4* на база Аll inclusive на остров Маргарита;

·         билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);

·         билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);

·         двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (6-ти ден);

·         полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (6-ти ден);

·         разходка с лодка по езерото Титикака (12-ти ден),

·         пътуване с влак до Мачу Пикчу (15-ти ден);

·         еднодневна ексурзия до Националния парк „Канайма” с разглеждане на водопада Анхел с вътрешен полет (с местен екскурзовод на англйски език) – 21-ви ден;

·         входовете на всички археологични паркове и музеи;

·         наземен  транспорт с туристически автобус и влак;

·         екскурзоводско обслужване, водач от ”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на  български език) в Перу и Каракас;

·         такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 160 лв.

 

2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:

·         персонална  такса  при полетите Куско – Лима и Лима – Каракас (при  напускане на Перу) - около 15 щ. долара (в местна  валута – плаща се  на място);

·         персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около 10 щ. долара) - в местна валута, плаща се на място (6-ти ден);

·         такса за обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;

·         екскурзията до остров Маргарита и водопада Анхел не включва водач от  „2М-КО”. Доплащането за придружаващ водач е 130 евро на човек;

·         медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро  –  48 лв. (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 96 лв;

·         допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

·         екскурзия  до  Колка  канъон (8-ми ден) – 135 щ. долара (за група от  4-6 човека)   (плаща се в офиса на „2М-КО”)                –   90 щ.долара (за група от 7-12 човека)

  • вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (13-ти ден);
  •  посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ. долара (13-ти ден);
  •  посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - плаща се на място (15-ти ден).

*Забележки:

  1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
  2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.
 5. Категоризацията на хотелите в Перу, Боливия и Венецуела не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 

3. По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около

    15-25 щ. долара.

4. 4. Цените 10 355 лв/ 10 455 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат  1 115 лв.
 

5. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на „2М-КО”);

             - по банков път.

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ  ДЕПОЗИТ ОТ 4 500 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

Лима  – QP Hotels Lima     https://www.qphotels.com/hotel/lima

Паракас – Hotel Gran Palma     www.hotelgranpalma.com/

Наска – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis     //nascaoasis.com/

Арекипа – Hotel Esmeflo         www.hotelesmeflo.com

Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo      www.tradicioncolca.com

Пуно – Hotel Balsa Inn    www.hotelbalsainn.com/

Куско – Hotel Casa-Andina     www.casa-andina.com/classic-cuzco-catedral/

Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge   //tunupa-lodge.com/en/index.php

Каракас  – Hotel Prezident Caracas   //www.hotelpresidentcaracas.com/

о-в Маргарита – Hotel Punta Blanca //www.galahotels.com/detail.aspx?HotelId=92499

 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  10 355 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 7 до 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 285 ЛВ
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  10 455 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 7 до 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 285 ЛВ
 
 

 

 

 

 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

- 1 снимка (3/3 см. на бял или светъл фон) - за виза за Боливия;     

- банкова сметка - извлечение; -(издадено на английски език, или преведено на английски от оторизиран преводач)

- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им  да  пътува  в  чужбина.

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Перу|почивка в Перу |перу екскурзия |перу почивка |боливия |чиклайо |сикан |тумбас реалес |тукуме |сипан |хуака рахада и музея брюнинг |трухильо |хуака де ла луна |хуанчако |чан чан |лима |паракас |балестови острови |наска |арекипа |колка каньон |пуно |езерото титикака |островът на слънцето |ла пас |тиуанако |куско |долината на инките |мачу пикчу |каракас |остров маргарита |национален парк „канайма” |водопадът анхел |тур с лодка покрай балестовите острови |полет с малък самолет над линиите и фигурите в наска |разходка с лодка по езерото титикака |пътуване с влак до мачу пикчу |ексурзия до националния парк „канайма” с разглеждане на водопада анхел |екскурзията до остров маргарита и водопада анхел |екскурзия до колка каньон |базиликата в куско |фолклорна програма с вечеря в куско |посещение на горещ минерален извор

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах