ЕКСКУРЗИЯ ДО БЕЛГРАД ЗА НОВА ГОДИНА - 4 ДНИ

НИШ, БЕЛГРАД, НОВИ САД, СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
30.12.2017 - Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник “Ал. Невски”, София по маршрут София - Калотина - Пирот - Ниш - Белград. (София - Белград 400 км) Пътуване към Сърбия. Пристигане в Ниш около обяд. Пешеходна обиколка в центъра на Ниш - ул. „Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националния театър, Турската крепост от 18 век (на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус), двореца „Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаваме за Белград. Пристигане в Белград вечерта и настаняване в хотел. Нощувка в Белград.
31.12.2017 - Закуска. От 09.00 ч. до 12.00 ч. – туристическа и пешеходна обиколка на Стари и Нови Белград с местен екскурзовод на български език: площада на Републиката, Националното събрание, Националния театър, Националния музей, музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св. Сава” – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав. Разглеждане на: Старата крепост – един от символите на Белград, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, парка Калемегдан. Този ден обиколката ни ще завърши с разходка в един от най-богатите квартали на града – „Дединие”, където ще имате възможност да видите Къщата-музей на Йосип Броз Тито и др. Свободно време с възможност за разглеждане на комплекса „Нови Београд”, където можете да пийнете кафе и да се полюбювате на гледката към р. Сава – най-големият приток на Дунав. По желание - разходка с корабче по р.Сава и по р.Дунав. Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия”, център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър”, още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Ще се потопите в старата атмосфера на културния и бохемския живот на града. Вечерта, по желание - вечеря в типична сръбска кафана. По желание – ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2018 ГОДИНА в ресторанта на хотела с Празнична Новогодишна вечеря и жива музика. Нощувка в Белград.
01.01.2018 - ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА! Закуска. В 09.00 ч. – отпътуване за градчето Сремски Карловци, където ще се разгледат най-важните културно-исторически паметници – Патриаршията (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), Сръбската гимназия, Православната църква. Свободно време в централната част, след което, по желание, следва посещение на винарска изба, където може да се направи дегустация на 6 вида вино от специалното десертно вино Бермет (от което са пили аристократите на бившата Австро-Унгария). Възможност, по желание - за обяд в традиционен ресторант с рибена чорба, характерен специалитет на местната кухня още от времето на Австро-Унгарската империя. Пътуването продължава към Нови Сад. Следва обиколка на града, която започва от центъра с разглеждане на Сръбския национален театър, централния площад „Trg Svobode” с впечатляващи със своята архитектура сгради като Католическата църква, сградата на Кметството, Ортодоксалната църква и др. Продължаваме по най-старата улица в града – „Пасичева”, с интересната сграда на Националната библиотека „Matica Srpska”, ул. „Дунавска”, която води до Националния парк „Денавски” и до река Дунав. Обиколката продължава с автобус, като минаваме покрай къщата на Марич Милева, съпругата на Алберт Айнщайн, ж.п. гарата, „Булеварда на свободата”, пешеходната алея покрай р. Дунав и красивия плаж, наречен „Strand”, продължаваме през моста „Rainbow” до крепостта „Петроварадин”, наречена „Гибралтар на р. Дунав”. Посещение на Крепостта – една от най-добре запазените крепости в света, с чудесна гледка към града и река Дунав. Възможност да се насладите на чудесната гледка с напитка в едно от кафенетата около Крепостта. Свободно време. Привечер – връщане в Белград. Нощувка в Белград.
02.01.2018 - Закуска. От 09.00 ч. – разходка в Белград, която започва от главната пешеходна улица „Княз Михайлов”, простираща се от площад „Теразие” до крепостта Калемегдан, откъдето се открива чудесна гледка към града. Този район е централната търговска част на града. Свободно време за разглеждане на града, пазаруване и обяд в типична сръбска кафана. Около обяд – отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.

1.       В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

  • 3 нощувки със закуски  в хотел 4* в Белград;
  • пешеходна обиколка на гр.Ниш;
  • екскурзия до Нови Сад (3-ти ден);  
  • екскурзия до Сремски Карловци (3-ти ден);
  • транспорт с туристически автобус;  
  • екскурзоводско обслужване, местен екскурзовод (на български език) и водач от „2М-КО”.
  • медицинска и туристическа застраховка за лица до 65 год.
 

2.       В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

-  доплащане за медицинска и туристическа застраховка за лица от 65 г. до 80 г. – 5 лв;

-   разходка с корабче по р.Сава и по р,Дунав  - около 10 евро (2-ри ден);

-   вечеря в кафана в бохемския квартал Скадарлия – около 20 евро (2-ри ден);

-  дегустация на вина с хапки в Сремски Карловци – около 4 евро (плаща се на място) - 3-ти ден;

-   обяд с рибена чорба в ресторант в Сремски Карловци – около 3 евро (3-ти ден);

-  вечеря в ресторант с традиционна сръбска кухня - около 15 евро (3-ти ден);

-  обяд в типична сръбска кафана - около 15 евро. (4-ти ден);

-  Празнична Новогодишна вечеря– около 80 евро (плаща се в офиса на „2М-КО”);

-  входовете на музеите;

-  билети за градския транспорт.

3. За деца до 12 год., настанени на трето, допълнително легло – отстъпката е 30 лв.

4. Цената 285 лв е за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая – 180 лв.

5. Пътува се с автобус „Неоплан”, оборудван с климатик, тоалетна, видео и барче. В автобуса не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира на всеки 2-3 часа.

6.  Начин на плащане:

          - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)             

          - по банков път

 

Информация за хотела (или подобен):

Белград –  хотел Centar Balasevic   4*       //www.centarbalasevic.rs/eng_index.php  

Хотелът е разположен в тих  район на Белград, близо до Miljakovačka гора и Kosutnjak. Намира се на 15 мин. от центъра на Белград с автобус. Във всяка стая има климатик, кабелна TV, Интернет и телефон. На разположение на гостите са два ресторанта, детски стаи, футболно игрище, тенис корт и мини спа-център. Гостите на хотела през лятото могат да се насладят на лятната градина към хотела.

 

ЦЕНАТА  285 лв  Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 45 ЧОВЕКА

ПРИ  ГРУПА от 35 до 44 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  300 лв

ПРИ  ГРУПА от 9 до 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  320 лв

          - Лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

          - За деца под 14 год. – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на

            пътуване;

          - За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за съгласие детето им да

            пътува в чужбина.

     


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах