ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ

ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, НАРА, ОСАКА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
09.05.2018 Среща в 20.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 22.30 ч. с “Qatar Airways”.
10.05.2018 Кацане в Доха в 03.20 ч. Самолетен полет Доха - Токио в 06.45 ч Пристигане в Токио в 22.40 ч. (местно време) на международното летище „Нарита”. Посрещане от представител на японската фирма. Tрансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка в Токио.
11.05.2018 Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. кварталът Акихабара, създаден през 1940 г. , състоящ се от над 250 магазина за електроника, интернет и електроуреди; търговската улица Гинза, и по желание посещение на рибния пазар. От 14.45 ч. по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “и изкачване до етажи 350 и 450. Продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”; „Форта на Венера”, „Мостът на дъгата” . Ще имате възможност за снимка пред „Статуята на Свободата“, подарена на град Токио от Франция и откъдето имате една от най-красивите гледки към града и към Токийския залив. Нощувка в Токио.
12.05.2018 Закуска. В 09.00 ч тръгване от хотела. Първо ще посетим сградата на Парламента (Японският Капитол). Обиколката продължава с „ Двойният мост“ пред Кралския дворец, където ще може да направите снимки на двореца и моста към него и посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; След това ни очаква кварталът Асакуса , където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета и ресторантчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио . След това ще посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио. Този ден ще завърши с посещение на квартал ‘’Шибуя’’, където ще имате свободно време. Връщане в хотела в 18.00 ч. Нощувка в Токио.
13.05.2018 Закуска. В 08.00 ч. тръгване за с автобус към град Нико, където ще пристигнем около 10.00 ч. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токигава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След това ще посетите светилището „ Футараяма“ , основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, който е разпространил будизма в Нико. Свободно време за обяд. Продължаваме към езерото ‘’Чученци“, спирка за снимки към езерото и красивите планини, които го заобикалят. По пътя ще спрем на водопада „Хегон”. По желание, може да слезете с асансьор до долната панорамна площадка, за да видите водопада отдолу. Отпътуване за Йокохама. Трансфер до хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка в Йокохама.
14.05.2018 Закуска. В 08.00 ч. - отпътуване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в някогашния храм Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много сувенирни магазини. След обяд ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и на неговата съпруга Химегами. След това ще отпътувате към град Йокохама, където ще може да разгледате модерния комплекс ‘’Минато Минай“. Нощувка в Йокохама.
15.05.2018 След закуска в 08.00 ч. отпътуваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши с красиви гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. Свободно време за обяд. Продължаваме към Шин Фуджи . В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинканзен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Киото.
16.05.2018 Закуска. В 07.30 ч. започва обиколката на град Киото с автобус. Ще имате възможност да посетите и разгледате: храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. По желание - посещение на чаена церемония (известна като „Садо”) между 11.00 ч и 13.00 ч. (групата се разделя на две) След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно време и възможност за разходка по чаровната улица ‘’Киомизу – Зака’’ с много ресторантчета и сувенирни магазини. По желание посещение на храма Киомизудера - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание - посещение на гейко и майко шоу - „Kamugawa Odori show” от 15.15 ч По желание и срещу допълнително заплащане от 18.00 ч. пешеходна обиколка на квартала на гейшите „Гион“- ще минете по традиционните калдъръмени улици до река Ширакава – пейзажите около нея са отразени в романа и във филма „Мемоарите на една гейша”. Нощувка в Киото.
17.05.2018 Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара, които може да храните с купена храна в парка. Пътуването Ви продължава към гр.Осака. След пристигането в Осака следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. След това ще посетим небостъргача “ Umeda Sky Building” с обсерваторията наречена „ Небесната градина“, известна още като „Плаващата градина“, откъдето ще имате възможност да се възхитите от красивата гледка към града. След това ще продължим към квартала Шиншайбаши , където ще имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „ Доронбори“. По пътя ще видите модерната архитектура в Осака, както някои от класическите сгради като тази на кметството на Осака, и др. Нощувка в Осака.
18.05.2018 Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. В 20.20 ч. - полет Осака - Токио. Кацане в Токио в 21.30 ч.
19.05.2018 В 00.01 ч. - полет Токио - Доха. Кацане в Доха в 06.00 ч. В 06.50 ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.

ПОЯСНЕНИЯ :
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ :

 • самолетни билети София – Доха – Токио и Осака – Токио – Доха – София;
 • летищни такси – 959 лв/490 евро (08.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* (3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама, нощувки в Киото, 1 нощувкa в Осака);
 • туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден.
 • екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден.
 • екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
 • круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • пътуване до планината Фуджи ( с автобус до 5-та станция) – 7-ми ден.
 • туристическа обиколка на Киото ( с автобус) -  8- ми ден.
 • билети за  влака „ Шинкансен“ от  Шин-Фуджи  до Киото (със запазени места в 2-ра класа)  7-ми ден;
 • екскурзия до  Нара – 9 – ти ден.
 • наземен транспорт в Япония и Сеул с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език).
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 60 лв.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 1. медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро22 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 44 лв;
 2. допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;.
 3. допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на „2М-КО”):
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree и изкачване до етажи 350 и 450  – (с включен транспорт) – 84 лв (3-ти ден )
 • посещение на чаена церемония - 25 евро (8-ми ден)
 • посещение на гейко и майко шоу“Kamugawa Odori show” – 60 евро (8-ми ден)
 • пешеходна обиколка на квартала на гейшите „ Гион“ – 25 евро (8-ми ден.)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се нa място)
·  посещение на храма Киомизу - храма на  „чистата вода” – около 5 евро- (8-ми ден)
 
Допълнителни мероприятия и екскурзии:
 
‘’Kamogawa Odori show” - Камогава одори е ежегодно пролетно танцово представление, което включва Гейша и Майко от района Понточо на Киото. Изпълнението е основано Това шоу води началото си от 1872 г. Танцовите представления изпълнявани от „майко и гейко”, съчетават традиционнен танц, японски театър, пеене и свирене на ‘’shamisen’’ – японски  музикален инструмент с  три струни използван за народни песни и за придружаване на куклени пиеси.
Цена: 60 евро - 8 - ми ден.
 
 
 *Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори
както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за  голям багаж  и 10 кг. за ръчен  
багаж
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на ТА „2М-КО”.
3.  Цените 5 245 лв/ 5 345 лв  са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  1 340 лв.
4.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от   страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
5.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)    
                 - по банков път


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА  2400 лв
краен срок за внасяне на цялата сума - 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 

Информация за хотелите :
ТOKYO : Hotel Monterey Hanzomon 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/hanzomon/
YOKOHAMA:Hotel Vista Premio Yokahoma Minato- Mirari 4*https://www.hotel-vista.jp/yokohama-minato-mirai/index_e.html
KYITO: Aranvert Hotel 3* //www.aranvert.co.jp/
ОSAKA : Tennoji Miyako Hotel  3* https://www.miyakohotels.ne.jp/tennoji/english/index.html/
 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 245 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ  10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 250 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ  6 ДО 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 785ЛВ.
 
                                                                   
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 345 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ  10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 250 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ  6 ДО 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 785ЛВ.
 


 

   - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;

  - За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах