ЕКСКУРЗИЯ ДО ТИБЕТ И КИТАЙ С ХОНКОНГ, МАКАО, МАНАСТИРИТЕ ДРЕПТУНГ И ШАОЛИН

ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, манастира ДРЕПТУНГ, ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ, МАКАО

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
18.08.2018 8190.00 лв Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
18.08.2018 Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха а в 22.20 ч.
19.08.2018 В 01.30 ч. – полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Трансфер до Западната ж.п. гара на Пекин. Вечеря в местен ресторант в Пекин. В 20.10 ч. започва пътуване с влак до Лхаса (45 часа и 8 мин.). Нощувка във влака.
20.08.2018 Целодневно пътуване с влак към Лхаса, по време на което можете да се насладите на невероятните пейзажи - връх Южу, река Чумар, река Туотуо, Бугианге, планината Тангула, езерото Намсто, Нагки, Дамшунг и Ямбаджан. (Във влака има закусвалня и ресторант и по всяко време можете да си купите нещо за хапване. В ресторанта се предлага закуска, обяд и вечеря – китайска и тибетска храна – и цената за едно ядене е 10-20 юана (2-4 щ. долара). За закуска например има туршия, кейк, яйца, хляб и мляко.) Пътуването с влак е най-добрия начин за аклиматизация към надморската височина в Тибет. Нощувка във влака.
21.08.2018 Продължава пътуването с влак към Лхаса. Пристигане в Лхаса в 14.30 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.
22.08.2018 Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Баркхор – квартал с малки улички и площад в близост до храма Джокханг. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Вечеря и нощувка в Лхаса.
23.08.2018 Закуска. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.
24.08.2018 Закуска. Свободен ден в Лхаса. Вечеря и нощувка в Лхаса.
25.08.2018 Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса – Пекин в 16.00 ч. Пристигане в Пекин в 21.40 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Вечеря и нощувка в Пекин.
26.08.2018 Закуска. Свободно време до обяд. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламанския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
27.08.2018 Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
28.08.2018 Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.
29.08.2018 Сутринта - пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.
30.08.2018 След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
31.08.2018 Закуска. С влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. Нощувка в Дженгджоу.
01.09.2018 Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Дженгджоу – Шанхай в 07.40 ч. Пристигане в Шанхай в 09.20 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай
02.09.2018 Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
03.09.2018 Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринена бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.
04.09.2018 Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.
05.09.2018 Закуска. Свободен ден в Шанхай с възможност за пазаруване или за допълнително разглеждане на града с водач от „2М-КО” и разходка. Вечеря и нощувка в Шанхай.
06.09.2018 Закуска. Трансфер до летището. В 07.55 ч. – самолетен полет Шанхай – Хонконг. Пристигане в Хонконг в 10.20 ч. Обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (от където се открива една от най-въл¬ну¬ва-щи¬те и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности.Вечерта по желание - вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория. Нощувка в Хонконг.
07.09.2018 Закуска. Този ден Ви се предлага целодневна екскурзия до Макао – бивша португалска колония. С ферибот се пътува от Хонконг до Макао. Днес Макао става все по-известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел”, храма А-ма, площад „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Обяд. По желание - посещение на някои от казината на Макао – напр. най-голямото казино в света – „Венецианецът” (“The Venetian”). Привечер – връщане в Хонконг. Нощувка в Хонконг.
08.09.2018 Закуска. Свободно време в Хонконг с възможност за допълнително разглеждане с екскурзовода на „2М-КО”, за пазаруване или разходка в супермодерните шопинг-центрове и квартали на града. Вечерта - трансфер до летището.
09.08.2018 В 01.20 ч. - полет Хонконг - Доха. Пристигане в Доха в 05.40 ч. В 07.35 ч. – самолетен полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.40 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 1. самолетни билети за всички международни и вътрешни полети:
 • София – Доха – Пекин
 • Лхаса – Пекин
 • Дженгджоу – Шанхай
 • Шанхай – Хонконг
 • Хонконг – Доха – София
 1. летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 733 лв/375 евро(28.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 2. летищни такси за полета Лхаса – Пекин с „Air China”– 88 лв/45 евро (към 28.03.2017 г.) -  подлежат на потвърждение;
 3. всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 4. 2 нощувки и билет за влака от Пекин до Лхаса в спален вагон за 4 човека (45 часа);
 5. 1 нощувка и билет в спален вагон за влака Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 легла;  доплащане за купе с 2 легла – 80 щ. долара на човек, плащат се в офиса на ТА „2М-КО”);
 6. билети за влака от Сиан до Лоян (14-ти ден);
 7. 4 нощувки с 4 закуски в хотели 3* и 4 вечери (в местни ресторанти) в Тибет;
 8. 11 нощувки с 11 закуски в хотели 4* и 13 вечери (в местни ресторанти) в Китай;
 9. 2 нощувки с 2 закуски в хотел 4* в Хонконг;
 10. 1 обяд в Макао (21-ви ден);
 11. туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език, ако групата за Тибет е повече от 4 човека, при 2-ма до 3-ма човека, се пътува с водач, който превежда на български език и доплащането е 90 евро на човек) в Лхаса, двореца Потала, Норбулинка, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 12. водач от ТА „2М-КО”, туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай, Суджоу, Ханджоу, Хонконг и Макао с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 13. посещенив на пещерите „Лунмън” (14-ти ден);
 14. посещение на манастира Шаолин (14-ти ден);
 15. посещение на Акробатично шоу в Шанхай (15-ти ден);
 16. круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай (16-ти ден);
 17. посещение на фабрика за коприна (15-ти ден);
 18. посещение на фабрика за копринена бродерия (17-ти ден);
 19. еднодневна екскурзия до Суджоу (17-ти ден);
 20. еднодневна екскурзия до Ханджоу (18-ти ден);
 21. целодневна екскурзия до Макао (с включен обяд) - (21-ви ден);
 22. входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 23. екскурзоводско обслужване, водач от ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);
 24. такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­138 лв.   
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • разрешително за Тибет – 85 щ. долара (плащат се в офиса на TA "2М-КО");     
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро46 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 80 лв;
 •  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се в офиса на „2М-КО”):
 
 • разглеждане на мюсюлмански храм - 6 евро (12-ти ден) – плаща се в офиса на „2М-КО”;
 • вход за „Тан Династи шоу” – 30 щ.долара (12-ти ден) – заявява се и се плаща предварително в офиса на ТА „2М-КО”;
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара – плаща се в офиса на ТА „2М-КО”;(16-ти ден)
 • вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория –(20-ти ден)-  70 евро с вечеря / 36 евро, без вечеря
 • посещение на казино “The Venetian” – 25 щ.долара (плаща се в офиса на ТА „2М-КО”) (21-ви ден) (За да се разгледа казино “The Venetian”, което се намира в Макао, се налага да се вземе по-късния ферибот в 19.30 ч. /за връщането от Макао до Хонконг/,  който е с 25 щ долара по-скъп от по-ранния феробот в 17.30 ч. В цената 25 щ.долара е включена точно тази разлика).
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ. долара - плаща се на място; (16-ти ден)

*Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям  багаж и 7 кг. за ръчен багаж.

3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2017 г.

 4. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.

3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече от 50% записали се туристи.
4. Цените от 8 090 лв/ 8 190 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6.  Начин на плащане:

         - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)  

         - по банков път

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 2 000 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

Влак от Пекин до Лхаса - //www.chinatibettrain.com/beijinglhasa.htm

Лхаса – 4*  Tibet Cang-gyan Lhasa Hotel

//www.tripadvisor.co.nz/LocationPhotoDirectLink-g294223-d1308309-i118476975-The_Tibet_Cang_gyan_Lhasa_Hotel-Lhasa_Tibet.html#last

//www.tibettour.org/tibet-travel-guide/lhasa-hotels/tibet-gang-gyan-lhasa-hotel.htm  

Пекин    King – 4* Park View Hotel   

//www.travelchinaguide.com/hotel/king-parkview-beijing.htm

Сиан – 5* Jianguo Hotel Xian  //www.hotelsjianguo.com/hotelxianjianguo/

Дженгджоу – 4* Hotel ALOFT ZHENGZHOU ZHENGDONG NEW DISTRICT  //www.starwoodhotels.com/alofthotels/property/overview/index.html?propertyID=3612&language=zh_CN&localeCode=zh_CN

Шанхай – 4* Hotel  Holiday Inn Express Zhabei //www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail

Суджоу – 4* Nanya Hotel   //www.nanyahotel.com

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 090  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО – МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 190 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО – МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 

      -  Задграничен  паспорт  с  валидност  минимум 6  месеца  след  датата  на  пътуване, като в него да  има  празни страници

      -  1 бр. актуална снимка паспортен размер (на хартиен носител) - за китайска виза (за Тибет) - в офиса на „2М-КО

      - медицинско удостоверение за здравословното състояние на туриста, пътуващ до Тибет (преведено на английски език).         

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах