ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСЛАНДИЯ И ГРЕНЛАНДИЯ II ДЪЛЪГ ВАР.

РЕЙКЯВИК, РЕЙКХОЛТ, АКУРЕЙРИ, ЕЗЕРОТО МИВАТЪН, ГЕЙЗЕРЪТ ВАТНАЙОКУЛ, ВИК, ХЕЛА, ГОЛЕМИЯТ ГЕЙЗЕР, ИЛУЛИСАТ, НУУК

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
09.08.2019 11080.00 лв Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
09.08.2019 - Среща на летище София, Терминал 2, в 16.00 ч. В 17.55 ч. – полет София – Амстердам с „Bulgaria Air”. Пристигане в Амстердам в 19.45 ч. В 22.25 ч. – полет Амстердам – Рейкявик с „Islandair”. Пристигане в Рейкявик в 23.30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка в Рейкявик.
10.08.2019 - Закуска. До обяд – туристическа обиколка на Рейкявик – най-северната столица в света. По време на обиколката ще видите пристанището, езерото Tjörnin в центъра на града, ресторант Перлан, построен върху водните цистерни, които захранват града с топла вода. От мястото на ресторанта ще се насладите на прекрасна гледка към Рейкявик и околностите. След това ще видите сградата Хьофди, където се е провела срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 1986 г. Ще видите църквата Hallgrímskirkja (лутеранската енорийска църква на Рейкявик и най-голяма църква в Исландия), университетския квартал и центъра на стария град, където се намира исландският парламент Alþingi, катедралата и кмеството. Разглеждане на Националния музей, който представя пред посетителите историята на исландската нация от установяването й по тези земи до ден днешен. След обяд, от 13.00 ч., по желание - екскурзия, която Ви предлага възможността да видите китове в естествената им среда. В късния следобед продължаваме към Източна Исландия и района на фиорда Borgarfjordur – oпределен като една от най-атрактивните дестинации в Европа. Настаняване в хотел в Рейкхолт. Рейкхолт е един от най-важните исторически обекти в Исландия и културна столица от векове. Рейкхолт е бил научен център в продължение на десетилетия, тук се намира и Музеят на Снори. Тук от 1206 до 1241 г. (когато е бил убит от враговете си) е бил домът на Снори Стурлусон, исландски вожд и историк. Снори Стурлусон е най-великият исландски писател на саги и учен. Най-известните му творби са „Snorra-Edda” и „Heimskringla” (“Oрбитата на света”). В Рейкхолт има много извори с минерална вода. Deildartunguhver – сам по себе си феномен, е най-големият минерален извор в Европа. “Sorralaug” – басейн с минерална вода в Рейкхолт, използван за баня от Снори, е реставриран заедно с тунела, който използвал, за да стига от дома си до басейна. Нощувка в Рейкхолт или в близост.
11.08.2019 - След закуска продължаваме през долината Skagafjordur – един от най-проспериращите земеделски райони на Исландия, и през прохода на планината Oxnadalur до град Акурейри, наречен столицата на Северна Исландия. Разходка в Акурейри. Продължаваме към водопада Godafoss – “Водопадът на Боговете”, един от най-впечатляващите водопади в Исландия. Водите на река Skjálfandafljót падат от височина 12 метра в диапазон от 30 метра. Нощувка в лоджа в района на водопада Godafoss.
12.08.2019 - Закуска. Пътуване през живописните околности на езерото Миватън – разположено в земите на активни вулкани в Северна Исландия, около което живеят множество водни птици. Това е геоактивна област и един от най-впечатляващите пейзажи в Исландия. Спирка за разглеждане на специфичните образувания псевдократери в Skutustadir – една от най-високите и най-големи области на Исландия. Пътуване в близост до кратера Hverfjle и възможност за снимки. Продължаваме към внушителните образувания от лава в Dimmuborgir и прохода Намаскард, за да видите серните ями и езерата с кипяща тиня. Посещение на езерото Вити – образувано във вулканичен кратер. Катаклизмът, който е образувал езерото в кратера, се случил през 1875 г., когато от изригването на вулкана Askja в атмосферата са изхвърлени 2 куб. км. лава. Изригването е било толкова силно, че част от парчетата се приземили в континентална Европа. Отровният дим е унищожил голяма част от говедата в Северна Исландия. Част от наслението тогава емигрирало в Америка. По време на изригването отворът в североизточния край на вулкана Askja избухнал и така се е образувал кратерът Вити („ад”), пълен с геотермална вода с температура между 22 и 30 градуса. Пътуване през полетата с лава на Modruvollum с възможност за кратка разходка и през красивите източни фиорди до град Брейдалсвик – най-големият център в Източна Исландия. Нощувка в лоджа в района на град Брейдалсвик.
13.08.2019 - Закуска. Пътуване към пристанищния град Хьофн, откъдето се разкрива чудесна гледка към най-големия глетчер в Европа – Vatnajokull, който покрива 8% от територията на Исландия. Под ледената покривка, както при много от глетчерите в Исландия, има множество вулкани. По желание – разходка с лодка между айсбергите в лагуната на глетчера. Продължаваме към Националния парк Skaftafell, където можете да се изкачите до водопадите Svartifoss. Skaftafell е извстен в Исландия с приятния климат и слънчеви дни през лятото, Тук има брезова гора, срещат се много видове птици и арктически лисици. Водопадът Svartifoss („черният водопад”) се спуска от 20 метра височина. Името му идва от колоните от черен базалт зад него. Продължаваме към лагуната на глетчерите Jökulsárlón, Започвайки от глетчера Breiðamerkurjökull, ледниците образуват лагуна след разтопяването на глетчера при Атлантическия океан. Така, от стопяването на глетчерите се е образувало езеро, което днес се намира на 1.5 километра от океана и покрива площ от около 18 кв. км. Спирка за снимки при лагуната на глетчерите. Нощувка в лоджа в град Вик или в близост.
14.08.2019 - След закуска се тръгва към водопада Skogafoss – eдин от най-големите в страната. Водопадът има широчина от 25 метра и височина от 60 метра и заради многото пръски тук винаги се образува единична или двойна дъга, която може да се види при слънчево време. Според легендата първият викинг, заселил се тук, заровил съкровище в пещерата зад водопада. Местите хора намерили ковчежето след много години, но успели да хванат само дръжката му отстрани, а самото ковчеже изчезнало. Тази дръжка била подарена на местната църква и била поставена на вратата й. Спирка за снимки на водопада Skogafoss и посещение на местния музей. Продължаваме към водопадите Seljalands – спирка за снимки. Нощувка в лоджа в гр. Хелла или в близост.
15.08.2019 - Закуска. Днес Ви предстои да посетите известната и впечатляваща геоложка област на „Големия гейзер”, богата на топли извори и други феномени, „Златния водопад” и националния парк Thingvellir. Това е известният „Златен кръг” на Исландия. Geysir е оригиналният гейзер, от който произлиза думата и на който са кръстени всички гейзери по света. По-рано Големият гейзер е изхвърлял вода на 80 метра, но през 1950 г. частично е затрупан от туристи, които хвърляли камъни. Голямото земетресение през 2000 г. го затрупва допълнително. Сега изригва 2-3 пъти на ден и не достига до предишната си височина. В близост до Големия гейзер се намира гейзерът Strokkur, който изригва максимум на 6 минути, на височина 15-30 метра. Продължавате към Gullfoss или „Златния водопад”. Пътуване през Националния парк Thingvellir към Рейкявик. Thingvellir e красиво и значимо исторически място в Исландия. Тук викингите основават един от първите демократични парламенти в света през 930 г. Едновременно с това мястото е част от тектоничния разлом между Европа и Америка. Нощувка в Рейкявик.
16.08.2019 - Закуска. До обяд – посещение на Синята лагуна (входът се плаща допълнително). Предстои Ви едно обновяващо преживяване в геотермалните морски води на Синята лагуна, известни с лечебната си сила и активни съставки. Гостите тук се наслаждават на енергетизиращия ефект и на красивита природа наоколо. По желание можете да ползвате сауна, парна баня и закрит басейн. След обяд – свободно време в Рейкявик. Нощувка в Рейкявик.
17.08.2019 - Закуска. Трансфер до летището и полет Рейкявик – Илулисат, Гренландия, в 11.15 ч. Пристигане в Илулисат в 12.30 ч. Гренландия е самоуправляваща се провинция, намираща се между Северния ледовит океан и Атлантическия океан. Арктическата островна държава е близо до континента Северна Америка, както в географски, така и в етнически смисъл. Но в политически и исторически план Гренландия е част от Дания, макар че се ползва с известна автономия. Страната е едновременно най-голямата зависима територия и най-големият остров в света. С население от 56 452 души тя е една от най-рядко населените страни в света. Туристическа обиколка на Илулисат – посещение на местния музей и на пристанището. Градът е общински център на Диско бей, най-голямата туристическа дестинация на Гренландия, разположен е на около 40 км от ледената покривка на Гренландия. Илулисат е името на града и на фиорда. Град Илулисат е третият по големина град в Дания, който е относително млад, възникнал след основаването на пощенски клон. В него се намира известната църква Zion от края на 18 в., която е била най-голямата постройка за времето си. Живописният град става прочут по света обаче не с нея, а със своя фиорд Илулисат, който го превръща в една от най-посещаваните туристически дестинации в Дания. Илулисат е гренландски фиорд, разположен до град Илулисат. Разположен на западния бряг на Гренландия, той се намира на около 250 км от Арктическия кръг. На това място айсбергите се движат изключително бързо и изминават по 19 метра на ден, създавайки един от най-атрактивните и прелестни пейзажи. Заради уникалната гледка, която предлага, през 2004 г. Илулисат е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Името на града, както и това на фиорда в превод означава „айсберг”. Те са сред най-забележителните и посещавани места в Гренландия, тъй като предлагат неповторими природни гледки. Привечер, по желание, по залез слънце – разходка с корабче до известния ледников фиорд Илулисат – най-големият парк с естествени ледени склуптори в света. При хубаво време меката, топла светлина и издължените сенки от залязващото слънце придават на ледените обазувания приказен вид и неземна красота. Нощувка в Илулисат.
18.08.2019- Закуска. Свободно време или по желание, рано сутринта се тръгва за еднодневна екскурзия с кораб до Еки – отделеният ледник. Ледникът Еки, който плува във фиорда, на 80 км от Илулисат, е най-красивото място в Гренландия. Можете да се приближите до ръба на ледника с лодка, докато корабът обикаля наоколо в продължение на час. В предната си част ледникът е широк 3,4 километра. Звукът, който издава ледникът, наистина е забележителен, докато гледката на айсберга, издигащ се над водата, спира дъха. Обяд с чаша вино в малкото селище Атаа – някогашна търговска спирка. На връщане към Илулисат внимавайте добре, защото можете да зърнете плуващи китове. Нощувка в Илулисат.
19.08.2019 - Закуска. По желание, екскурзия до старото селище Сермермиут. Сермермиут се намира на километър и половина от Илулисат и е заобиколено с красивите айсберги на Илулисат. Различни инуитски култури са живели тук през последните 4 000 години и днес все още можете да видите останките от древни времена. Ще научите за местната история и традиции от преди идването на европейците. Трансфер до летището. В 15.15 ч. полет Илулисат – Нуук. Пристигане в Нуук в 17.20 ч. Нуук е столицата на остров Гренландия и има около 15 000 жители население. Намира се на югозападния бряг на острова, на фиорда Добра Надежда, на около 240 километра южно от Северен полярен кръг. Нощувка в Нуук.
20.08.2019- Закуска. Мисионерът Ханс Егеде основава Нуук през 1728 г. като първия град в Гренландия. Нуук има много богата история, която започва преди 4200 години. Обиколката на Нуук ще започне от колониалното пристанище и красивите сгради там и ще продължи към централната част и реновирания покрит пазар, където се предлага ежедневния улов от тюлени, птици и риба. Ще видите още културния център Катуак, Университета на Гренландия, катедралата от 1849 г. и Националния музей, където посетителите могат да се запознаят с гренландската история. След обяд - свободно време или по желание - круиз с туристическо корабче. Корабчето плава по Нуук фиорд, откъдето ще имате шанса да видите цветните къщи от морето. По време на разходката може да видите и китове. Нощувка в Нуук.
21.08.2019 - Закуска. В 10.00 ч. полет Нуук – Рейкявик с “Air Greenland”. Пристигане в Рейкявик в 15.05 ч. В 16.10 ч. полет Рейкявик – Лондон с “British Airways”. Пристигане в Лондон в 20.10 ч. Нощувка в хотел на летището.
22.08.2019 - Трансфер до летището. В 08.40 ч. полет Лондон – София с “Bulgaria Air”. Пристигане на летище София в 13.45 ч.

1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети  София – Амстердам – Рейкявик; Рейкявик – Илулисат; Илулисат – Нуук; Нуук – Рейкявик; Рейкявик – Лондон – София;
 • летищни такси – 1 154 лв/ 590 евро (17.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3* и в лоджии в Исландия;
 • 4 нощувки със закуски в хотели 3* в Гренландия;
 • 1 нощувка в хотел на летището в Лондон (на връщане);
 • обяд с чаша вино в малкото селище Атаа (10-ти ден);
 • разглеждане на всички обекти по програмата;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от TA “2М-КО”;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84лв. 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска  и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 33 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 66 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата:
   - Национален музей в Рейкявик – 1 500 крони (10 евро) - за студенти и лица над 65 год. – 750 крони (5 евро), деца под 18 год. – безплатно (2-ри ден) - - плащат се на място;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”):
- екскурзия с наблюдаване на китове в естествената им среда –  80 евро (с трансфер  от хотела), 65 евро (без трансфер от хотела);
 -  разходка с лодка между айсбергите в лагуната на глетчера – 40 евро (при група от    минимум 10 човека) – 5 ден;
 -  разходка с корабче до ледниковия фиорд Илулисат – 110 евро (9-ти ден);
  -  еднодневна екскурзия с кораб до ледника Еки – 345 eвро (10-ти ден);
-  екскурзия до старото селище Сермермиут – 60 евро (11-ти ден);
 -  круиз с туристическо корабче в Нуук фиорд – 110 eвро (при група от минимум 6 човека) –  12-ти ден.
     - входна такса за посещение на Синята Лагуна – 45 евро (8-ми ден).
*Забележки:
          1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните    два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям  багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за  ръчен багаж.
  3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.07.2018 г.
 4. Входовете на посещаваните обекти се плащат на място.
 5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в   офиса на ТА „2М-КО”.
6.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от   страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цените  10 980 лв/ 11 080 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1760 лв
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.07.2018 г и подлежат на актуализация.
 
4. Начин на плащане:
               - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)             
               - по банков път
 
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2800 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

Рейкявик –  Hotel Fron 3*   //www.hotelfron.is/

Рейкхолт – Fosshotel Reykholt 3* //www.fosshotel.is/hotels/fosshotel-in-the-west/fosshotel-reykholt/

Около Годафос – Hlid Guesthouse //www.myvatnaccommodation.is/english.html

Брейдалсвик – Hotel Blafell 3*   //www.hotelblafell.is/

Вик - Drangshlid Guesthouse //www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g608876-d1576424-r88455910-Farm_Holiday_Drangshlid-Hvolsvollur_South_Region.html

Хелла – Hotel Hella 3*   https://hotelhella.is/

Илулисат – Hotel Avannaa 3* //www.hotelavannaa.gl/en/

Нуук – Hotel Hans Edege 4*   //www.hhe.gl/forside/

 

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  10 980 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  11 080 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 

 

ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ   

  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕДАКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕТАТОРИ.

-  Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване.

-  За деца под 18 год., непридружавани от единия или от двамата родители – нотариално заверена декларация с разрешение за пътуване  на детето им  в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах