ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО - I КЪС ВАР., ВРЪЗКА С МЕКСИКО И КУБА

МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
15.04.2018 Среща в 05.30 ч. на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Рим в 07.35 ч. с ‘’AlItalia’’. Пристигане в Рим в 08.30 ч. В 10.25 ч. – трансокеански полет Рим – Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити в 16.45 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Кратка почивка. Нощувка в Мексико сити.
16.04.2018 Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството – някогашната резиденция на вицекраля, с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където ще видите отвън Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.
17.04.2018 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на Мексиканското плато, смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, разположен на 40 км от Мексико сити – "мястото, където са създадени боговете", и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на маите: 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “Ареал на боговете”. На път към Теотихуакан – посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта – връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.
18.04.2018 Закуска. Трансфер до летището. В 09.35 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.11 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Де Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. Паркът се намира на двата бряга на река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.
19.04.2018 Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините – известен е най-вече „Храмът на йероглифите”. Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите" и на Двореца на крал Пакал. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан, и настаняване в хотел. Вечерна обиколка на Мерида, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.
20.04.2018 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище – най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание – посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.
21.04.2018 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум – градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание – посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо (с включена вечеря) . Нощувка в Канкун.
22.04.2018 Трансфер до летището. В 18.30 ч. – самолетен полет Канкун – Мексико Сити с ‘’Interjet’’. Пристигане в Мексико Сити в 21.05 ч. В 22.30 ч. – трансокеански полет Мексико Сити – Рим с ‘’Alitalia’’. им.
23.04.2018 Пристигане в Рим в 18.25 ч. Нощувка в Рим.
24.04.2018 В 15.20 ч. – самолетен полет Рим- София с ‘’Alitalia’’. Пристигане на летище София в 18.15 ч.

1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети София – Рим – Мексико сити; Канкун – Мексико сити – Рим – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
       -    летищни такси за всички международни полети – 704 лв/ 360 евро (09.02.2018 г.) -
             подлежат на потвърждение;
       -     летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро
             (09.02.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • 1 нощувка в Рим на връщане – 23.04.2018г
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (4-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач от ТА „2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);
-     такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.
 

2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

-          медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 20 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 год. до 80 год.- 40 лв;

      -    допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

-          7 вечери в Мексико за целия период (по желание) –  130 евро (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”);

-          разходка с карети в Мерида - .......  (5-ти ден)

-          посещение на шоу “Светлина и звук” (на испански език) в Чичен-Итца – около 4 евро

      (6-ти ден);

-         посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо ( с вклщчена вечеря) в Канкун - 70 щ.долара (7-ми ден).
 

*Забележки:

   1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

  2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж

  3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.

  4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.

  5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.                                                                                    

3.  Цените 685 лв/ 4 785 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  650 лв.
4.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

5.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)           

             - по банков път

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2000  лв

Информация за хотелите (или подобни):
MEXICO DF – BEST WESTERN HOTEL MAJESTIC //hotelmajestic.com.mx/HotelMajestic/Inicio/
PALENQUE – HOTEL NUTUTUN - //www.nututun.com
MERIDA – WYNDHAM MERIDA
https://www.wyndhamhotels.com/wyndham/merida
CHICEN ITZA – HOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS   //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 685 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 785 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 

-   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;

- За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.  


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах