ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ

Пиза, Флоренция, Рим, Венеция

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
17.04.2020 645.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
17.04.2020 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в/близо до Любляна.
18.04.2020 - Закуска. Отпътуване към Пиза, където се разглеждат: “Площада на Чудесата” с Наклонената кула, Баптисерията и църквата. Нощувка в курорта Монте Катини, близо до Флоренция.
19.04.2020 - Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция – църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”, Катедралата “Санта Мария дей Фиори” и Баптистерията с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, Площада на Синьорията с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, Покрития мост на златарите “Понте Векио” и др. След обяд – свободно време или по желание – посещение на Картинната галерия “Уфици”. Нощувка в курорта Монте Катини, близо до Флоренция.
20.04.2020 - Закуска. Отпътуване за Рим. Следва пешеходна обиколка на Рим (с ползване на метро) с разглеждане на: Колизеума, Църквите “Сан Клементе“ с гроба на Свети Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със стаутята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийския хълм, площад “Венеция”, Пантеона, площадите “Навона” и “Испания”, фонтан “Ди Треви” и др. Свободно време в Рим. Вечерта, по желание на туристите – вечерна разходка в пешеходната зона на Рим, където се намират по-известните площади и фонтани. Нощувка в/близо до Рим.
21.04.2020 - Закуска. Следва разглеждане на Музеите на Ватикана със Сикстинската капела (с неповторимите стенописи на Микеланджело) и Катедралата “Св. Петър”. Свободно време. По желание - круиз по течението на река Тибър - дневен или вечерен. (Обиколката започва от замъка „Сант Анджело”, построен по времето на император Адриан, който се намира близо до Ватикана. По време на круиза в цената е включен и аудио пътеводител, със слушалки, който разказва за 2750-годишната история на този невероятен град. Този круиз Ви дава възможност да видите Рим от различен ъгъл.) Нощувка в/близо до гр.Рим.
22.04.2020 - Закуска. Свободно време в Рим. След обяд - отпътуване към Венеция. Нощувка в курорта Лидо ди Йезоло, близо до Венеция.
23.04.2020 - Закуска. Този ден е отделен на Венеция (UNESCO) - Перлата на Адриатика. Започваме разглеждането на старинния град, влизайки от лагуната с корабче. Туристическата ни програма започва от сърцето на града – площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко (покровител на града), през великолепния Дворец на Дожите, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотеката, „Моста на въздишките” и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до моста „Риалто” с колоритния пазар и „Канале гранде”. Свободно време с възможност, по желание, за романтична разходка с гондола (или с корабче) по Канале Гранде и из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни Дворци, къщи и Катедрали. Около 20 ч. – тръгване за България. Нощно пътуване.
24.04.2020 - Пристигане в София около обяд.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • 6 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване (с изключение на обектите, които са по желание) и  водач от ТО;
 • местен екскурзовод на български език в градовете Рим, Флоренция и Венеция.
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка: 12 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 24 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • входните такси за обектите – около 60 евро;
 • билети за метрото в Рим (1 билет – 1 евро);
 • слушалки по време на обиколките в градовете (с местен екскурзовод на български език):
                        - в Рим – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО),
                        - във Флоренция – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО);
                        - във Венеция – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО).
 • такса за корабчето във Венеция – около 12 евро (при влизане в града – от Пунта Сабиони до Венеция и обратно) – плащат се на място;
 • едночасова разходка с корабче (гондола) по каналите във Венеция – около 15 евро (плащат се на място);
 • посещение на галерия „Уфици” във Флоренция – 25 евро, за лица под 18 г. и над 65 г. –
      16 евро (плащат се в офиса на туроператора); 
     За посещение на галерия „Уфици” се прави предварителна резервация:
- в цената (25 евро) се включват: - такса резервация
                                                               - входен билет                                   
                                                               - местен екскурзовод (на бълг. език)
                                                               - слушалки 
 • круиз по р. Тибър:- дневен (с продължителност около 1 час) – 15 евро;
                                     - вечерен (с включена вечеря на борда с италианска кухня, продължителност около 2 часа – 54 евро – разглеждане на Рим с вечерния му чар).                                                                                                                  
За круиза по р. Тибър се прави предварителна резервация, за тази цел е необходимо да се заяви и плати предварително в офиса на туроператорът.
 • посещение на Ватикана в Рим:

 – за самостоятелно посещение – 15 евро (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евро предварителна резервация);
– за посещение с местен екскурзовод на бълг.език – се доплащат още 8 евро (27 евро общо), което включва: местен екскурзовод (на бълг.език); слушалки. Доплащането от 8 евро е валидно при група от минимум 20 човека.
* Сумите за входен билет, резервация, екскурзовод и слушалки за разглеждане на Музеите на Ватикана се заплащат в офиса на ТО. 
3. Цената 645 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 180 лв- /подлежи на доплащане/
4. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло –  отстъпката е 65 лв.
 
*   Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична  стая са към дата 03.02.2019 г и подлежат на актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО )
              - по банков път

        

 Флоренция е главен град на областта Тоскана и столица на провинция Флоренция. В периода 1865-1870 г. е и столица на Кралство Италия. Флоренция е разположена на река Арно, на площ около 102 км2 с население около 356 000 души (2004 г.). Счита се за люлка на Западноевропейския Ренесанс. Градът е управляван дълги години от фамилията Медичи.
 
Галерия Уфици е един от най-известните музеи в Италия. Построен от Джорджо Вазари по поръчка на Козимо I Медичи, първоначално бил административна сграда за флорентинските магистрати. През 1765 г. е превърнат в галерия и днес е един от най-известните музеи в света. Там се намират картини на Джото, Микеланджело, Рафаело, Рубенс, Ботичели, Тициан, Леонардо да Винчи, Филипо Липи и на още много известни художници.
 
Катедралата „Санта Мария дей Фиори”, четвърта по големина в света, е забележителна с кулата на Джото и със своя невероятно смел за времето си купол, дело на Брунелески – двойно-черупчест осемстенен купол, без подпорни колони. Години по-късно Микеланджело използва същата конструкция, за да издигне още по-големия купол на базиликата "Свети Петър" в Рим.
 
„Понте Векио” (Старият мост – Ponte Vecchio) е построен на мястото на мост от римско време, в сегашният си вид е от 16 век. През 972 г. „Понте Векио” е дървен мост. През 1333 г. е разрушен от придошлите води на река Арно. През 1345 г. придобива днешния си вид на покрит мост с магазинчета. Над магазините преминава коридорът, проектиран от Джорджо Вазари, за да подсигури безопасното преминаване на херцог Козимо I Медичи до двореца Пити. Първоначално дюкянчетата на моста са били обитавани от занаятчии и месари, но през 1593 г. херцогът ги прогонва заради неприятните миризми, които се донасят оттам, и след тях се нанасят бижутерите. По време на отстъплението на германците през август 1944 г. през Втората световна война Понте Векио не е разрушен, за разлика от другите мостове във Флоренция. Мостът се състои от три отделни арки. Централната е с дължина 30 метра, а по-малките от двете и страни са по 27 метра. Височината на свода им е между 3,5 и 4,4 метра. По средата на моста има бюст на Бенвенуто Челини. Там влюбените имат обичая да оставят катинарче, чието ключе хвърлят в реката, за да е вечна любовта им.
 
 
 

 

ЦЕНАТА 645 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  40 ЧОВЕКА
 
ПРИ ГРУПА ОТ 30 ДО 39 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е 715 лв

- Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

- За лица под 18 год. – нотариално заверена  декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах