Вашата оценка 4.00 от 3 гласа

НЕПАЛ, МУСТАНГ и БУТАН - Величието на Хиамалаите

Самолетна екскурзия – 15 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТВАН, Национален парк „ЧИТВАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ, ДЖОМСОМ, MAРФА, ХРАМЪТ МУКТИНАТ, ТХИМПУ, ПАРО, Манастирът „ТИГРОВО ГНЕЗДО”
Продължителност: 15 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Непал


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
 1 ДЕН – 08.09.2023 Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 13.40 ч. сQatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч.
 
2 ДЕН – 09.09.2023 Самолетен полет Доха – Катманду в 00.15 ч.  Пристигане в Катманду в 07.45 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. Ще посетим Swayambhunath Stupa, 2000-годишното будистко светилище, разположено на хълм на около 260 фута над дъното на долината. Почитан както от индуисти, така и от будисти. Наоколо има множество светилища и манастири. Оттук ще продължим до площад Дърбар, с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс „Хануман Дхока” (ХV-XVIII в).  Ще видим къщата на Кумари, живата богиня. Следва пешеходна обиколка от Индрачок до Асан и до туристическия център Тамел. Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.
 
3 ДЕН 10.09.2023 Закуска. При хубаво време, по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци*. Днес ще започнем нашата дневна обиколка от храма Пашупатинат – един от най-свещените индуски храмове в цяла Южна Азия. Храмът е разположен на брега на свещената река Багмати, която е приток на свещения Ганг. Достъпът до храма е запазен само за индусите, но можем да видим храма отблизо от другата страна на реката. Храмът и околностите са оживени с обреди и ритуали, изпълнявани от индуски поклонници. Също така ще имаме възможност да наблюдаваме индуистките кремационни услуги на брега на реката. Следващата  ни спирка ще бъде Boudnath Stupa-Asia, едно от най-големите будистки светилища. Ступата с диаметър 100 м (328 фута) и височина 40 м (130 фута) може да се види от много гледни точки в Катманду. Наоколо има редица будистки манастири и районът е с преобладаващ тибетски характер. Продължаваме към Патан за да посетим храма Кришна Мандир, Златния храм Махавихар в Патан.  При възможност във времето, екскурзия до Банепа. Вечеря и нощувка в Катманду.
 
4 ДЕН – 11.09.2023  Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара, водопадите Дейвис,пещерата Гуптешвар, тибетския бежански лагер. Следобед се отправяме към храма  Бинде Басини, пещерата Махендра. Късно следобед разходка с лодка по няколко езера и посещение на храма Барахи. Вечеря и нощувка в Похара.
 
5 ДЕН – 12.09.2023 Закуска. Предстои Ви изумителен и впечатляващ като гледки 35-минутен полет до Джомсом – център на Хималайската област Мустанг. Мустанг е административна област (джола) в зона Дхавалагири, Непал. Той е носледник на бившето независимо кралство Кралство Мустанг (или Кралство Ло). Населението му е около 9 000 жители, а площта – около 1 200 кв. км. Полетът минава над долината Кали Гандаки – най-дълбоката в света, с извисяващите се заснежени върхове Даулагири и Анапурна. Надолу се разкриват чудни гледки с водопади, каньони и терасовидни полета. След пристигането в Джомсом – трасфер до хотел и настаняване. Джомсом е живописно тибетско селище, разположено във високите планини на 2 800 метра надморска височина. Обяд. След обяд тръгваме към селището Марфа , разположено във ветровитата долина Кали Гандаки, известно с отглежданите там ябълки. Селището е разположено на 7,5 километра от Джомсом, на около 2 часа път по лека пътека и лежи на 2 665 метра надморска височина. Жителите на това голямо селище са от етническата група такали, а сградите са в характерната архитектура за долината Так Кола с плоски покриви и тесни павирани улички и алеи. Малкото количество валежи в района прави плоските покриви практични, тъй като на тях сушат жито и зеленчуци. Марфа е будистко селище и има голям манастир и няколко по-малки. След обиколката и разглеждането на Марфа – връщане в Джомсом. Вечеря и нощувка в Джомсом (семпло настаняване).
 
 
6 ДЕН – 13.09.2023 Закуска. Днес ни предстои екскурзия с джипове до храма Муктинат – около 2 часа в едната посока, следвана от кратка разходка. Известният храм Муктинат е поклонническо място и за будисти, и за хиндуисти. Намира се на 48 км. североизточно от Джомсом на височина 3 749 м. Ще срещнете тибетски търговци и садху (отшелници мистици) от Южна Индия. Наблизо има горичката с малки храмове, сред които будистка гомпа и вишнуитски храм Дживала Маю. Близо до стария храм има извор и находище на естествен газ, откъдето идва известния вечен пламък на Муктинат. Тази комбинация от земя-вода-огън е причина за голямото религиозно значение на Муктинат. Храмът е посветен на бог Вишну. Зад храма има 108 чучура, излети във формата на крава, от които тече светена вода. Тук много поклонници се къпят със студена вода. Обяд. Вечеря и нощувка в Джомсом (семпло настаняване).
 
7 ДЕН – 14.09.2023 Закуска. Сутрешен полет до Покхара и свързващ полет до Читван.
Следва посещение на Национален парк Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.  
 
8 ДЕН – 15.09.2023 Закуска. Този ден имаме възможност да се насладим на вълнуващи приключения в Националния парк „Читван”. След закуска ще научим интересни факти за слоновете и начина им на живот. Обяд. След обяд ни очаква джип сафари в джунглата
( около 3-4 часа ). Връщане в хотела. Вечерта ще се забавляваме с местни танци Тару. Вечеря и нощувка в района на Читван.
 
9 ДЕН – 16.09.2023 Закуска. Сутрешен полет до Катманду. След това отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата. Бхактапур е едно от трите средновековни княжества в долината на Катманду и най-добре запазеното, със своя площад Дурбар с красиви дворци и храмове със сложна дърворезба и приказни каменни скулптури и павирани с тухли улици, изглежда като музей на открито! Ще се разходим по тесните улички с частни къщи от двете страни и ще посетим грънчарския площад, където ще научим, какви са традиционните методи за производство на грънчарство. Ще се възползваме и от възможността да се отбием в работилница за дърворезба близо до Дутратрая. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2 175 метра над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.
 
10 ДЕН – 17.09.2023 Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. След закуска трансфер до летището в Катманду за полет Катманду-Паро. Пристигане в Паро, Бутан. Обяд. След обяд обиколка на Паро, ще посетим Националния музей, който се намира в Ta Dzong – някогашната водна кула. В музея има голямо разнообразие от колекции, от изящни изкуства, предмети на народните занаяти, оръжия и бойни доспехи, изделия от бамбук, препарирани животни, колекция марки, бронзови статуи и изящен храмов олтар. Оттук ще посетим Paro Rinpung Dzong – в превод „крепост върху съкровища”, построена по време на управлението на Шабдрунг през 1646 г.  Следобед отпътуване към Тхимпху. Вечеря и нощувка в Тхимпху.
 
11 ДЕН – 18.09.2023  Закуска. Разглеждане на Тхимпху – Националната библиотека, в която се пази колекция с безценни будистки ръкописи и няколко английски книги; Музея на фолклора и културното наследство, който представя ежедневния живот на типичните бутански селяни през Средновековието и техните инструменти на труда, и Кралската мемориална ступа, построена  в името на световния мир. Обяд. Посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище, където се пазят традиционни рисунки, скулптори и дърворезби. Ще посетим пощата в Тхимпху, където може да  отпечате своя собствена пощенска марка с вашата снимка върху нея. Вечеря и нощувка в Тхимпху.
 
12 ДЕН – 19.09.2023 Закуска. Отпътуване към Паро. Посещение на известния манастир Такстанг (Тигрово гнездо), трагично пострадал от пожар в началото на 1998 г. Манастирът, който сега е възстановен, е кацнал на височина 600 м. на отвесна скала над долината и се намира на мястото, където се смята, че легендарният индийски светец Гуру Падмасамбхава долетял от Тибет на гърба на тигър, за да победи 5 демона, които се противопоставили на разпространението на будизма в Бутан. Изкачването отнема приблизително около 2 часа и половина нагоре и около час и половина надолу. Вечеря и нощувка в Паро.
  
13 ДЕН – 20.09.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 11.25 ч. – полет Паро – Катманду. Пристигане в Катманду в 13.20 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Катманду.
 
14 ДЕН –21.09.2023 Закуска Свободно време. Вечерта трансфер до летището.
 
15 ДЕН –22.09.2023 Полет Катманду – Доха в 02.15 ч. Пристигане в Доха в 04.30 ч. Полет Доха – София в 07.40 ч. Пристигане в София в 12.40 ч.

 


 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 9 890 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6   месеца преди датата на отпътуване.
      Стандартната цена 9 990 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
      от  6 месеца.         


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
  • летищни такси  за международни полети – 720лв./ 368 евро - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешни полети– 325 лв/ 166 евро - подлежат на потвърждение;
  • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • 1 ДЕН – 08.09.2023 Среща в 10.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 13.40 ч. сQatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч.
  • 2 ДЕН – 09.09.2023 Самолетен полет Доха – Катманду в 00.15 ч.  Пристигане в Катманду в 07.45 ч.
  • 4 ДЕН – 11.09.2023-Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч.
  • 5 ДЕН – 12.09.2023 Предстои Ви изумителен и впечатляващ като гледки 35-минутен полет до Джомсом.
  • 7 ДЕН – 14.09.2023 Сутрешен полет до Покхара и свързващ полет до Читван.
  • 9 ДЕН – 16.09.2023 Закуска. Сутрешен полет до Катманду. След това отпътуваме към Нагаркот.
  • 13 ДЕН – 20.09.2023 В 11.25 ч. – полет Паро – Катманду. Пристигане в Катманду в 13.20 ч.
  • 15 ДЕН –22.09.2023 Полет Катманду – Доха в 02.15 ч. Пристигане в Доха в 04.30 ч. Полет Доха – София в 07.40 ч. Пристигане в София в 12.40 ч.
  • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата
*Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
  • виза за Бутан, с включени SDF такси.
  • туристическа обиколка на Катманду – (2-ри ден);
  • посещение на  храма Пашупатинат – (3-ти ден);
  • посещение на Патан - (3-ти ден);
  • разглеждане долината на Похара (4-ти ден);
  • разглеждане на селището Марфа с водач (5-ти ден);
  • екскурзия с джипове до храма Муктинат (6-ти ден);
  • посещение на Национален парк „Читван”(7-ми ден);
  • сафари в джунглата – (8-ми ден);
  • разглеждане на историческия град Бхактапур – (9-ти ден);
  • туристическа обиколка на Паро – (10-ти ден);
  • разглеждане на Тхимпху – (11-ти ден);
  • посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище – (11-ти ден); посещение на известния манастир Такстанг (Тигрово гнездо) – (12-ти ден);
  • входни такси за обектите и музеите по програмата;
  • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
  • екскурзоводско обслужване, водач от и местен екскурзовод
  • (с превод на български език, от водачът, който придружава групата );
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 99 лв. 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • виза за Непал – 30 щ. дoлара (плаща на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
 
  • екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • едночасов полет (с малък самолет) над Еверест 259 щ.долара (за 1 турист) – (3-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро34 лв (за лица до 70 год.), 68 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 05.05.2023 г. и е възможно да  подлежат на актуализация.
6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7.  Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите в Непал, Мустанг и Бутан не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 9 890 лв/ 9 990 лв. са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 1 150 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 05.05.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 900 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)          
                - по банков път

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА НЕПАЛ:
  • 2 бр.актуални снимки паспортен формат на хартиен ностиел 3.5 см на 4.5 см е носят на летището при влизане в страната.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.


 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване  Непал и Мустанг:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Сертификат за ваксинация
  • Неваксинираните пътници трябва да представят PCR test, направен до 72 часа, преди заминаване
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бутан:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.