ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮЖНА АФРИКА, БЕЗ ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ - III ДЪЛЪГ ВАР.

ЙОХАНЕСБУРГ, СОВЕТО, ПРЕТОРИЯ, СЪН СИТИ, Национален парк „КРЮГЕР”, КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, СИМОНТАУН, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН, УДШОРН, НАЙСНА, Национален парк „Тцитцикама”, ПОРТ ЕЛИЗАБЕТ, ДЪРБАН, ЗУЛУЛЕНД, Резерватите „Шлушлуи”

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
05.11.2017 - Среща в 14.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Мюнхен в 16.40 ч. с „Lufthansa”. Пристигане в Мюнхен в 17.45 ч. В 20.50 ч. – полет Мюнхен – Йоханесбург.
06.11.2017 - Пристигане в Йоханесбург в 08.35 ч. Следва обиколка на града: разглеждане на Совето и обиколка на богатите квартали и бедните гета – Совето се населява от над 2 милиона души, принадлежащи на над 9 етнически групи, като доминират зулу и нкоза. Ще видите Паметника на Хектор Питърсън и сградата на Резиденцията на Нелсън Мандела. Настаняване в хотел и нощувка в Йоханесбург.
07.11.2017 - Закуска. Пътуване към Претория. По пътя се посещава Диамантената мина, свързана с диамантената треска. Ще можете да видите къде е намерен най-големия диамант в света - „Кулинан”, едната част от който се намира на скиптъра (”Звездата на Африка”), а другата част - на Короната на Кралство Великобритания („Малката звезда на Африка”). Продължаваме към Претория, по-известна като „Градът Джакаранда”. Следва обиколка на града – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Вечеря и нощувка близо до Сън Сити.
08.11.2017 - Закуска. Продължаваме към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, разположен на края на бушменска долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка, като разглеждаме Долината на вълните, където имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане). Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга – една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Вечеря и нощувка в близост до Националния парк „Крюгер”.
09.11.2017 - След закуска - трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. По желание – обяд. По желание - участие в сафари с открити джипове, както и в нощно сафари. Вечеря и нощувка близо до Крюгер.
10.11.2017 - След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 17.10 ч. - вътрешен полет Йоханесбург - Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 19.15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Кейп Таун.
11.11.2017 - Закуска. Следва туристическа обиколка на града – Сградите на Парламента, Пазарния площад, Ботаническата градина и квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. След обяд - свободно време в Кейп Таун, по желание ще отидем до Крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Възможност за посещение на Аквариума или с екскурзовода, по желание, може да направите една невероятно красива разходка с корабче до остров Робин, където може да посетите (по желание) Музея – затвор, където и Нелсон Мандела е лежал. Връщане в хотела. Нощувка в Кейп Таун.
12.11.2017 - Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки. По желание – обяд. Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, където ще имате възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. По желание - посещение на Националния парк „Болдърс”, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително). Връщане в Кейп Таун. Нощувка в Кейп Таун.
13.11.2017 - Закуска. Този ден ще имате възможност да се изкачите до Тейбъл Маунтин с лифт, където ще можете да се насладите на една от най-красивите гледки в света – тази към Кейп Таун. След това ще посетим Ботаническата градина „Кирстенбош”. Този ден ще завършим с посещение на Гроут Констаншия – един от шедьоврите на архитектурата на нидерландските заселници и първата винарна и пивоварна в Южна Африка. Нощувка в Кейп Таун.
14.11.2017 - Закуска. Пътуване през полу-пустинята Клейн Каруу към „Столицата на Щраусите” – Удшорн. Разходка из някои от пещерите Канго – варовикови формации, известни като едно от чудесата на света. Посещение на ферма за щрауси и близка среща с най-голямата птица в света. Настаняване в хотел преди Плетенбърг. Вечеря и нощувка.
15.11.2017 - Закуска. Този ден, по желание (и срещу допълнително заплащане) се посещава ранчо „Канго Уайлдлайфранч”, където се развъждат гепарди и крокодили. Там можете да се снимате с малки гепарди и да се гмуркате с крокодили. Трансфер до Найсна по красивия път, наречен „Пътят на Градините”. Пристигане около обяд в Найсна – градът на „занаятите, мистериите и легендите”. По желание – разходка с параход из лагуните на Найсна. Вечеря и нощувка в хотел преди Плетенбърг.
16.11.2017 - Закуска. Продължаваме към Националния парк „Тцитцикама” – 80 км скалиста брегова ивица и акватория, обитавана от популации китове и делфини. Пътуването продължава към Порт Елизабет. След пристигане в Порт Елизабет следва обиколка на „Приветливия Град”, наречен така поради най-голямото количество слънчеви часове на година: парковете, ботаническите градини, плажовете. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Порт Елизабет.
17.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището. В 07.55 ч. - вътрешен полет Порт Елизабет - Дърбан. Пристигане в Дърбан в 09.15 ч. Следва туристическа обиколка на Дърбан - най-големият град и курорт в провинция КуаЗулу Натал. Освен с прекрасните плажни ивици, Дърбан се гордее и с целогодишната си карнавална атмосфера, нощния живот, културните си атракции и изискани магазини и като навсякъде в ЮАР със смесицата си от етноси и култури. Продължаваме към Зулуленд. Нощувка в Сейнт Луша.
18.11.2017 - След закуска - посещение на Резерватите „Шлушлуи” с автобус с възможност за наблюдение (от автобуса) на представителите на животинския вид. По желание - участие в сафари с открити джипове (около 3 часа). Вечерта, по желание - програма с традиционни зулу танци (има вариант и с вечеря). Нощувка в Зулуленд.
19.11.2017 - Закуска. Пътуване към Йоханесбург. В 21.10 ч. - полет Йоханесбург - Мюнхен.
20.11.2017 – Кацане в Мюнхен в 07.00 ч. сутринта. В 09.10 ч. - полет Мюнхен – София. Пристигане на летище София в 12.05 ч.

1. В  ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за международните полети София - Мюнхен - Йоханесбург;   Йоханесбург –  Мюнхен – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург – Кейп Таун и Порт Елизабет - Дърбан;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 125 лв/575 евро (20.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Порт Елизабет -  Дърбан - 78 лв/40 евро (20.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;   
 • трансфери  летище – хотел – летище;
 • 13 нощувки със закуски и 6 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР;
 • посещение на ферма за щрауси (10-ти ден);
 • транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (8-ми ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР и Зимбабве;
 • входовете на всички археологически паркове и музеи;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА „2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език) при всички обиколки, посочени в програмата;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­110 лв. 

2. В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

-  виза Ю АР – 84 лв;

-  такса за обработка и подаване на документите за визa ЮАР  – 50 лв;

-  медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 36 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 72 лв;

-  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

- обяд или вечеря (по желание) - около 10 евро;

          - допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”):

·         сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (5-ти ден)

·         нощно сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 50 евро

      (5-ти ден);

·            посещение на ранчо „Канго Уайлдлайфранч” - около 10 евро (11-ти ден);

·            сафари с открити джипове в резерватите „Шлушлуи” -  50 евро (14-ти ден);

·         програма с традиционни зулу танци - без вечеря - 20 евро

       (14-ти ден)                                            -  с включена вечеря – 31 евро

          - допълнителни мероприятия (плащат се на място):

o        разходка с корабче до остров Робин - .......  (7-ми ден);

o        вход за Националния парк „Болдърс” - 55 ранда (около 4 евро) - 8-ми ден;

o        разходка с параход из лагуните на Найсна - ...... (11-ти ден).
 

*Забележки:

   1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
  2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.

 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.

 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.

5. Категоризацията на хотелите в Южна Африка не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.     
       

3. Цената 6 105 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се  доплащат 960 лв.

4. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

5. Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

             - по банков път

 

При записване се внася депозит от 3 000 лв

КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА: 30 работни дни ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

ЦЕНАТА  6 105 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА

ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  6 460 лв

 

-     Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане от ЮАР,  като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата - за входящите печати);

-     2 снимки;

-     банкова референция за налични банкови сметки,

-     служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение;

-     за собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от  фирмено решение или копие  от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията;

-     за пенсионери - документ от пенсионното;

-    За деца под 18 год.- нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им  в чужбина.

 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах