Вашата оценка 5.00 от 5 гласа

Екскурзия до ЛАПЛАНДИЯ за КОЛЕДА

Самолетна екскурзия – 7 дни/ 6 нощ.

Маршрут: Хелзинки, Рованиеми
Продължителност: 7 дни/ 5 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Лапландия


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 22.12.2019 - Среща на летище София в 11.45 ч. Полет София – Франкфурт с "Lufthansa" в 13.45 ч. Пристигане във Франкфурт в 15.15 ч. Полет Франкфурт – Хелзинки в 20.40 ч.

2 ДЕН - 23.12.2019 - Пристигане в Хелзинки в 00.05 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Хелзинки. Закуска. Полет Хелзинки – Рованиеми в 07.30 ч. с "Finnair". Пристигане в Рованиеми, Финландия в 08.50 ч. Трансфер до хотел и настаняване. По желание – разглеждане на арктическата зоологическа градина Рануа (11.00 – 16.00 ч) – най-северният зоопарк в света. В парка, в естествено състояние, живеят около 50 различни вида арктически и северни диви животни, сред които и единствените полярни мечки, които се срещат във Финландия (продължителност: 5 часа). Привечер, по желание – екскурзия "Под звездите на Арктика" (18.00 – 21.00 ч). Ще започнете екскурзията около 18.00 ч., под заснежените гори, когато луната и звездите изгряват, а ако метеорологичните условия са добри – ще видите и северното сияние да озари небето. След лека вечеря и горещо кафе пред открит огън се връщате в хотела (продължителност: 3 часа). Вечеря и нощувка в Рованиеми.

3 ДЕН - 24.12.2019 - Закуска. По желание - екскурзия до селището на Дядо Коледа (10.00 – 16.00 ч.). Денят започва с пътуване с моторна шейна до ферма за елени, където ще научите повече за отглеждането на елени и Лапланската култура като цяло. Ще яздите елен и ще участване в специална Лапландска церемония за пресичането на Полярния кръг, за което ще получите сертификат. Следва обяд в уютен ресторант. След обяд – посещение на Къщата на Дядо Коледа, който Ви очаква там, за да поговорите с него и да му прошепнете своите коледни и новогодишни мечти. Следва посещение на Пощата на Дядо Коледа, където можете да поръчате истинско писмо от Дядо Коледа за следващата Коледа за Вашите деца и близки. Посещение на магазина за коледни подаръци (продължителност: 6 часа). Връщане в Рованиеми и свободно време. По желание, тази вечер Ви предлагаме – вечеря в снежен ресторант иглу. В снежния ресторант ще вечеряте в истинска арктическа обстановка в иглу. Запалените навън огньове и свещи създават мистичен контраст на снега и ледовете. Вътре в ресторанта масите и столовете са направени от лед, вътрешността е осветена с фенери и свещи; таванът отразява звездното небе. Ледени склуптори се мъжделеят в приказната светлина, докато се наслаждавате на вечерята. Менюто е тристепенно. Вечеря (в хотела за тези, които няма да вечерят в Ледения ресторант) и нощувка в Рованиеми.

4 ДЕН - 25.12.2019- КОЛЕДА Закуска. По желание – сафари с моторизирани шейни до ферма за хъскита (10.30 – 13.30 ч.), където ще научите повече за тези симпатични арктически кучета, за техния живот и обучение. Следва кратка разходка с шейна, теглена от хъски. След обяд, по желание – екскурзия до ферма за елени (14.00 – 16.30 ч.), където ще се срещнете с пастира на елените около традиционния огън и ще научите повече за най-стария начин на препитание в Лапландия и за това какъв е животът в Далечния Север. Ще се возите на шейна, теглена от елени, и ще получите лиценз за паравоуправление на такава (продължителност: 2 – 2,5 часа). Вечеря и нощувка в Рованиеми.

5 ДЕН - 26.12.2019 - Закуска. Свободно време или, по желание – риболов с моторна шейна (09.30 – 13.00 ч.). Екскурзията предлага сафари с риболов в леда. Ще се отправите с моторна шейна на север покрай замръзналата река Унасьоки и през заснежените гори към хълмовете, откъдето ще можете да се възхитите на красивата природа на Лапландия. Пътувайки през белите, покрити със сняг полета, ще стигнете до малко езеро в пустошта. Тишината ще Ви обгърне, докато се приготвяте за риболова. Ще си опитате късмета в традиционния риболов в леда и ще изпържите улова си на лагерен огън. Връщане в Рованиеми (продължителност – 3 часа и половина). Самолетен полет Рованиеми – Хелзинки в 18.10 часа. Пристигане в Хелзинки в 19.25 часа. Трансфер до хотел. Нощувка в Хелзинки.

6 ДЕН - 27.12.2019 - Закуска. Туристиче5ка обиколка на Хелзинки – старият град с площада на сенаторите „Senate Square” с уникалната архитектура на немския архитект Карл Лудвиг Енгел известна като „ Императорска архитектура“ , където се намират Хелзинкската катедрала, основната сграда на Хелзинкския университет, както и най-старата сграда в централно Хелзинки - къщата Седерхолм, датираща от 1757 г., сградата на Парламента, площадът „Market Square”, който е една от най-посещаваните туристически атракции на града, сградата на Националният музей и на Националния театър, Олимпийският стадион, Дворецът на спорта и културата „Tennispalatsi”, търговският и бизнес център „Glasspalace”, Експланадата с паралелно разположените булеварди с много магазини и кафенета, ресторант „Café Ursula” разположен на брега на морето, където може да обядвате в приятна атмосфера и др. Нощувка в Хелзинки.

7 ДЕН - 28.12.2019 - Полет Хелзинки – Мюнхен в 06.10 ч. Пристигане в Мюнхен в 07.50 ч. Полет Мюнхен – София в 09.00 ч. Пристигане на летище София в 11.50 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 865 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 965 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.

 

ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ    

  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.

 

Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети София – Франкфурт – Хелзинки; Хелзинки – Рованиеми; Рованиеми – Хелзинки; Хелзинки – Мюнхен –  София;
  • летищни такси460 лв/ 235 евро (01.06.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери  летище – хотел – летище;
  • 3 нощувки и 2 закуски в хотел 4* в Хелзинки;
  • 3 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел 4* в Рованиеми; 
  • туристическа обиколка на Хелзинки (6-ти ден).
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро11 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 22 лв;
  • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • екскурзия до арктическата зоологическа градина Рануа – 130 евро (2-ри ден);
  • екскурзия „Под звездите на Арктика” (с включена лека вечеря и горещо кафе) - 120 евро (2-ри ден);
  • екскурзия до селището и парка на Дядо Коледа190 евро (3-ти ден);
  • вечеря в снежен ресторант иглу 135 евро (при минимум 2-ма човека) - 3-ти ден;
  • сафари с моторизирани шейни до ферма за хъскита – 140 евро (4-ти ден);
  • екскурзия до ферма за елени140 евро (4-ти ден); 
  • риболов с моторна шейна 140 евро (5-ти  ден)
                  или
  • сафари с риболов в леда120 евро (5-ти  ден)
                   или
  • риболов в леда 80 евро (5-ти ден).
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа  е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен  
 багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
 плащат в офиса на туроператора.
5.  Категоризацията на хотелите в Лапландия  не съответства  на критериите за  
категоризация на хотелите в Европа.
6.   Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде
доплатена   от  клиента. 
                                                           
3. Цените 865 лв/ 3 965 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 635 лв. – подлежи на актулизация/
     
4. Начин на плащане:
                     - в брой (в офиса ТО)
                      - по банков път
 
 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1800 лв
 
 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Рованиеми – хотел Rantasipi Hotel Pohjanhovi  4*  //www.rantasipi.fi/rantasipi!/hotellit/pohjanhovi/

Хотел Rantasipi Pohjanhovi се намира на брега на река Kemijoki. Стаите са екипирани с баня и тоалетна, телевизор, мини бар, телефон. Хотелът разполага със 4 сауни, индивидуална сауна, плувен басейн, зала за срещи, ресторант, нощен клуб, дискотека с караоке.

 

 

-     Лична карта с валидност мунимум 6 месеца след датата на пътуването;

-     За деца под 14 год. – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

-     За лица под 18 год. – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в чужбина.