ЕКСКУРЗИЯ ДО ШРИ ЛАНКА - II ВАР.

КОЛОМБО, АНУРАДХАПУРА, СИГИРИЯ, ДАМБУЛА, ПОЛОНАРУА, КАНДИ, ПИНАУЕЛА, ЕЛА, ЯЛА, ГЕЛЕ, БЕНТОТА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
02.11.2017 Среща в 20.45 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 22.45 ч. с „Qatar Airways”.
023.112017 Пристигане в Доха в 04.35 ч. В 09.10 ч. – полет Доха – Коломбо. В 16.35 ч. – пристигане в Коломбо, столица и търговски център на Шри Ланка. Трансфер до хотела. Разглеждане на столицата и един от най-оживените градове в Шри Ланка с много ресторанти, барове, молове, нощни клубове и възможности за забавления. По време на обиколката ще имате възможност да се запознаете с колониалната архитектура на остров Цейлон, да видите историческите джамии Дауатагаха и Джами-Ул-Алфар (отвън); крепостта – някогашен британски административен център и седалище на военен гарнизон; крайбрежната улица с квартала на златарите, пазарите, където се намира и красив хиндуистки храм с изящна украса и холандската църква от 1749 г. Ще разгледате още BMICH (Мемориалният международен конгресен център „Бандаранайке”); статуята на Avukana Буда (копие) и „Площада на независимостта”. Вечеря и нощувка в Коломбо.
03.11.2017 - Закуска. Следва пътуване до Анурадхапура – обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството и някогашна столица на древното кралство от Златната епоха на Шри Ланка от 380 г. пр. Хр. Разглеждане на Анурадхапура – един от най-интересните обекти са полусферичните dagabas (могили), изградени от малки, сушени на слънце кирпичени тухли. Сред най-забележителните dagabas са Рубанели от 2 век пр. Хр. с диаметър около 91 м. и Тупарама, в която се пази кост от тялото на Буда. Най-святата реликва на града е дървото Бо, за което се смята, че е пораснало от клонче на дървото, под което Буда е получил просветление. Дървото Бо е на 2 250 години и е най-старото дърво в света. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.
04.11.2017 - Рано сутринта, преди изгрев слънце, продължаваме към Сигирия, където имате възможност да посрещнете слънцето и да се изкачите до „Небесната крепост” с красиви фрески от времето на управлението на крал Кашяпа (5 век). Скалата с крепостта е била смятана някога за 8-то чудо на света и представлява удивителна находка от архитектурата на древния свят. Позната е още като „Лъвската скала”, защото портата й е била охранявана от гигантски лъв. Със своята тройна защита от ровове, скалата се издига на около 152 м. височина. На върха й се намират останките от оргомен и разкошен дворец с градини с изкуствени езера. Закуска. Пътуване към Полонаруа и разглеждане на средновековната столица на Шри Ланка от 11-12 век с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва. Полонаруа е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. В Полонаруа се съхраняват впечатляващи статуи. Ланкатилеке, Тиванка и Тупарама са едни от най-красивите и най-големи останки от гробници, а в Тиванка са съхранени и най-добрите примери за фрески от 11-12 век. Ранкот Вихара и Кириуехара са добре запазени големи ступи (будистки храмове), а Гал Вихаре е скална гробница, украсена с 4 статуи на Буда – 2 седнали, една изправена и една легнала. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.
05.11.2017 - Закуска. След което пътуваме към Дамбула, известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. След обяд продължаваме към Канди, като по път разглеждаме градините с подправки в Матале, където се отглежда канела, кардамон, черен пипер и други подправки, от които ще може да си закупите. Следва разглеждане на Канди – център на последното кралство на Шри Ланка, по време на което ще видите Dalada Maligawa или Храма на зъба, в който се пази свещена реликва на Буда. Нощувка в Канди.
06.11.2017 - Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Следва посещение на резерват за слонове Пинауела, където малки слончета се отглеждат и обучават. Резерватът за слонове Пинауела е основан през 1975 г. и е разположен на площ от 24 акра. Първото слонче тук се ражда през 1984 г., а днес в резервата е най-голямото стадо слонове, което не живее на свобода. Между 1984 и 2012 г. в резервата са се родили 67 слончета. Попътно посещение на Плантация за чай и Чаена фабрика – предстои Ви впечатляващо пътуване в сърцето на „чаените земи”, половината от най-добрия чай в света се отглежда тук. Вечеря и нощувка в Нуара-Елиа – градът, разположен на 1 868 метра над морското равнище, се радва на приятен климат, с изглед към Пидуруталагала – най-високата планина в Шри Ланка.
07.11.2017 - Закуска. Отпътуване за резервата Яла. По път се спира за снимки на „Ела Гранд Мотел”, откъдето се разкрива красива панорама към клисурата Ела и водопада Равана. Ела се намира на около 200 км от Коломбо и на 13 км от Бандаравела, в закътаната част на централните планини. Гледката към клисурата на Ела е една от най-впечатляващите панорами в Шри Ланка – пейзажът се разпростира пред очите Ви със смайващо спускане от около 900 м към източните равнини. Скалата Ела е известна с пещерата Равана на легендарен крал на Шри Ланка, който живял в древни времена. 300-метровият водопад е един от най-красивите в страната. След обяд – сафари с джипове в националния парк Яла. Националният парк Яла се простира на площ от 126 786 хектара, включвайки и стриктно охраняван резерват – Блок 2. Най-известната част е Блок 1 (14 101 хектара), обособена като защитена територия през 1938 г. Паркът Яла е известен с дивите стада и животни, живеещи там, като слонове, леопарди, петнисти елени, крокодили, мангусти, мечки, диви бикове и др. Нощувка в района на Яла.
08.11.2017 - Закуска. Отпътуване към Южното крайбрежие. По път – разглеждане на холандската крепост в Геле. Геле е най-интересният исторически град в Шри Ланка. Основно пристанище до преди 100 години, днес все още тук спират кораби и лодки. Най-старият символ на града е португалската и холандска крепост, част от културното наследство на човечеството, в границите на която се намира старият град. Днес 90-арковата крепост не пази следи от португалското си минало. Холандците включили португалската северна стена в голямо укрепление през 1663 г. Втора, по-висока стена била издигната от вътрешната страна. Между двете стени покрит пасаж свързвал централния бастион с двете укрепления към морето. Холандците също така създали сложна дренажна система, допълнена от павиран подземен канал, който се оттичал два пъти на ден при приливите и отливите. Първоначално портата на крепостта била откъм пристанището. Тя все още е запазена с английския герб на фасадата и с холандския герб от вътрешната страна на крепостта. Вечеря и нощувка в Бентота – известен курорт на Шри Ланка със златни плажове.
09.11.2017 - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Нощувка в Коломбо.
10.11.2017 - Сутринта– трансфер до летището в Коломбо. Полет Коломбо – Доха в 10.50 ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 14.00 ч. В 16.05 ч. полет Доха – София. Пристигане в София в 20.25 ч.

 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

·       самолетни билети за международните полети София – Доха – Коломбо, Коломбо – Доха – София с „Qatar Airways”;

·       летищни такси – 519 лв/ 265 евро (10.01.2017 г.) за полета София – Доха – Коломбо и Коломбо – Доха – София - подлежат на потвърждение;

·       трансфери летище – хотел – летище;

·       7 нощувки със 7 закуски и 4 вечери в хотели 4* в Шри Ланка;

·       1 нощувка със закуска и 1 вечеря в хотел 4* в Бентота;

·       туристическа обиколка на Коломбо, Анурадхапура, Сигирия, Дамбула, Полонаруа, Канди с местен екскурзовод (с превод на български език);

·       пътуване с автобус по маршрута: Коломбо – Анурадхапура – Сигирия – Дамбула – Полонаруа – Канди – Китулгала – Бентота;

·       посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения (6-ти ден);

·       посещение на резервата за слонове Пиануела (6-ти ден);

·       джип сафари в нациналния парк Яла (7-ми ден);

·       спиране за снимки на клисурата Ела (7-ми ден);

·       разглеждане на холандската крепост в Геле (8 ден);

·       входни такси за обектите по програмата;

·       наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);

·       екскурзоводско обслужване, водач от страна на ТА “2М-КО” и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език);

·       такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.

 

2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

·       виза за Шри Ланка – 35 щ. долара;

·       такса за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка – 50 лв;

·       медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 22 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 44 лв;

·         допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

·       такси за снимане с фотоапарат и камера.
 

     *Забележки:

1. За полетите лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10  кг. за ръчен багаж.
2. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и
 втори, както и за последните два дни по същата
3. Категоризацията на хотелите в Шри Ланка не съответства на критериите за
 категоризация на хотелите в Европа.
 

3. Цената 4 090 лв е за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага

    доплащане от 1 070 лв.

4. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на

екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

5. Начин на плащане:

                - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

                - по банков път


 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  1800 лв + 35 щ. долара (в лева по курса на БНБ за деня, за виза за Шри Ланка) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка)

КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работна дни   ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

 

 

Информация за хотелите (или подобни):


Kоломбо – Pegasus Reef 4* //pegasusreefhotel.com/
 
Дaмбула – Thilanka Resort & Spa //www.thilankaresortandspa.com/index.php
 
Канди - OZO Kandy 4* https://www.ozohotels.com/kandy-srilanka
 
Нуара-Елиа – Araliya Greeen Hotel 4 //araliyagreenhills.com/
 
Яла – Yala Bees 4* //gagabeesyala.com/
 
Бентота – Avani Bentota  https://www.gha.com/AVANI-Hotels-Resorts/AVANI-Bentota-Resort-Spa
 
 
  

 

ЦЕНАТА 4 090 лв Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА

ПРИ  ГРУПА от 10 до 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

-       Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване

-        За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах