ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ, С БЕРГЕН И ФИОРДИТЕ, С ГАЙРАНГЕР ФИОРД - АВТОБУСНА, III ВАР.

ХАМБУРГ, КОПЕНХАГЕН, МАЛМЬО, СТОКХОЛМ, ОСЛО (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ И ГЛЕТЧЕРИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ), ГАЙРАНГЕР, БЕРГЕН, ГЬОТЕБОРГ, БЕРЛИН, МЕЛК

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
24.07.2020 2425.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
24.07.2019 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътува се през Сърбия. Нощувка в Будапеща, Унгария.
25.07.2019 Закуска. Пътуване към Германия. По пътя се спира за почивка. Нощувка в Нюрнберг.
26.07.2019 Закуска. Тръгване към град Хамбург. Пристига се след обяд. Автобусна обиколка на града - Катедралата "Св. Михаил", Площадът на Кметството, вътрешното езеро, пристанището със старите складови сгради от времето на Ханзата, скандалната улица “Репербан”. Свободно време в центъра на града и около вътрешното езеро. Нощувка в Хамбург.
27.07.2019 Закуска. Целта на Вашето пътуване този ден е столицата на Дания - град Копенхаген, където пристигаме след обяд. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за разходка и първи впечатления от града. Нощувка в Копенхаген.
28.07.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: Кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; Двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; Фонтана “Гефион”, посветен на Майка Дания; фигурата на Малката Русалка-символ на града; Площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.
29.07.2019 Закуска. Тръгване за гр.Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост, свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Торг”, Катедралата “Св. Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Свети Петър”от 13 в. в готически стил. Около половин час - свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.
30.07.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; Музея "Ваза"; Стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в района на Стокхолм.
31.07.2019 Закуска. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей на открито “Скансен”. Около обяд се тръгва за Осло, Норвегия. Около 20.00 ч. - пристигане в гр. Осло. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Осло.
01.08.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите, музея “Фрам” и музея “Кон Тики”. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на катедралата и на най представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, парламентът, кметството, кралският дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.
02.08.2019 Закуска. През този незабравим ден се пътува с автобус до най-големия фиорд – Зогнефиорд. По пътя имате възможност да посетите типична за Скандинавия църква, наречена „Щаб”, и построена от дърво в характерен скандинавски стил. Ще пресечем с ферибот най-големия фиорд – Зогнефиорд. Пътуване към Гайрангер и нощувка в Гайрангер.
03.08.2019 Закуска. До 11.00 ч. – разглеждане на Гайрангер с възможност да посетите „Норвежкия фиорд център”, чиято впечатляваща експозиция ще Ви разкаже за фиордите и планините в Норвегия и ще Ви даде уникален поглед към една епоха и начин на живот, които вече не съществуват. Предлагаме Ви уникален круиз по Гайрангер фиорд от Гайрангер до Хелесилт. Живописният Гайрангер фиорд предлага характерни гледки с високи планини и разпръснати ферми по склоновете. По време на пътуването ще Видите водопадите Книвсфла, познати като Седемте сестри, и Поклоникът. Маршрутът минава и близо до водопада Брудеслорет (Булчински воал). Нощувка в Зогндал или близо до Зогндал.
04.08.2019 Закуска. Този ден имате удоволствието да пътувате по най - красивия отвесен скалист фиорд, Нероуфиорд до гр. Гудванген. По време на това пътуване ще се насладите на невероятно красивата природа на Норвегия. Нероуфиорд, заедно с Гайрангер фиорд, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Продължаваме към гр. Вос и Далс до гр. Берген – вторият по големина град в страната, основан през 1090 г. от Олаф Кире и бил столица на Норвегия до 1299 г. Градът е известен още и като „перлата” на Норвегия. Следва разглеждане на Берген с неговата типична северна архитектура: историческият център, където е квартала с пристанището, процъфтяло по време на Ханза-периода, рибния пазар, Крепостта „Бергенхус” и др. Свободно време. Нощувка в Берген.
05.08.2019 Закуска. Свободно време до обяд, след което поемаме през Норхаймзунд покрай романтичния фиорд Хардангер. Очаква Ви пътуване, изпълнено с невероятно красиви гледки. След като стигнем до гр. Бруравик, по мост се прекосява фиорда до гр. Бримнес, след което продължаваме по долината Мьебедал. Това пътуване, както и посещението на водопада „Voringsfossen”, висок 182 м., ще оставят във Вашите сърца вечен спомен. Продължаваме от Фосли през високото плато „Hardangervidda” до гр. Гейло. Нощувка в Гейло.
06.08.2019 След закуска - отпътуване към гр.Осло през долината „Hallingdal” и покрай фиорда „Tyro”. Пътуване към Гьотеборг. Разглеждане на гр.Гьотеборг. Нощувка в Гьотеборг.
07.08.2019 Закуска. Пътуване до гр.Трелеборг, откъдето в 12.30 ч. взимаме ферибота за гр.Саснитц, Германия. Пътуване към Берлин. Нощувка в Берлин.
08.08.2019 Закуска. Автобусна обиколка на Берлин – Колоната на победата, Сградата на Райхстага, Бранденбургската врата, улица “Унтер ден Линден”, „Александърплац”, Чек пойнт „Чарли”, „Потсдамплац”. Отпътуване към Лайпциг. Нощувка в Лайпциг.
09.08.2019 Закуска. Отпътуване към Австрия. Нощувка в хотел в алпийски курорт, близо до Линц в Австрия.
10.08.2019 Закуска. Пътуване към Унгария. По пътя – посещение на Мелк, близо до Виена. Нощувка в Будапеща.
11.08.2019 Закуска. Тръгване за България. Пристигане в София вечерта.

1. В  цената  са  включени:

 • 18 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • билети за фериботите, посочени в програмата;
 • транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско  обслужване и водач от TO ;
2. В цената не са включени:
 • медицинска  и туристическа застраховка – 29 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 58 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване;
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата – те се заплащат допълнително. Ориентировъчно са необходими: 250 датски крони, 500 шведски крони, 320 норвежки крони (равностойността  на 120 евро) и 10 евро (за Германия) – общо около 130 евро;
 • разходка с корабче по каналите на Копенхаген - 70 датски крони (около 10 евро) -5-ти ден;
 • посещение на  Увеселителен  парк „Тиволи” - 95 датски крони (около 13 евро) - 5-ти ден;
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се  в офиса на ТO ; (7-ми ден);

3. Цената 2 425 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 850 лв. /подлежи на актуализация/
4. За деца под 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпка 160 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път


Информация за хотелите (или подобни):

Будапеща - Hotel Corvin  3* - //www.corvinhotelbudapest.hu/angol/index.html

Нюрнберг - Hotel Ramada Parkhotel  4* //www.ramada.com/hotels/germany/nuernberg/ramada-nuernberg-parkhotel/hotel-overview

Хамбург - Hotel Panorama Inn  4*

//www.panorama-hotels-hamburg.de/billstedt/

Копенхаген – Hotel Absalon   3*    www.absalon-hotel.dk

Стокхолм – Hotel Oden   3*    www.hoteloden.se                      

Oсло – Hotel Radisson Blu Park Hotel - 4*   www.radissonblu.com  

Гайрангер – Hotel Videseter  3*   www.videseter.com

Зондал – Quality Hotel Sogndal  3*   www.qualityhotelsogndal.no  

Берген – Hotel Haukeland   3*   www.medirest.no

Гол – Hotel Kamben Hoyfjellshotell AS    3*   //www.kamben.no/home/

Гьотеборг – Hotel Apple  3*   www.applehotel.se

Берлин – Hotel Bellevue Berlin   3* - //hotelbellevueberlin.de/

Лайпциг – Hotel ACHAT Comfort Messe  3*

//www.achat-hotels.com/hotels/Leipzig-Messe/

близо до Линц (алпийски курорт) – Hotel Auerhahn 3* //auerhahn.0662.eu/en

 

 

ЦЕНАТА  2 425 лв Е  ВАЛИДНА  ПРИ  ГРУПА  ОТ  МИНИМУМ 30 ЧОВЕКА

 

ПРИ ГРУПА ОТ 20 ДО 29 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА  ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв

 

ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И СЕ НАЛАГА  ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв

-  Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

-  За  деца под 18 год., непридружавани от единия или от двамата родители – нотариално заверена декларация с разрешение за пътуване  на детето им в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах