ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ, НЕПАЛ И ТИБЕТ

ДЕЛХИ, ВАРАНАСИ, КАДЖУРАХО, ОРЧА, АГРА,ФАТЕХПУР СИКРИ, ТАДЖ МАХАЛ, ДЖАЙПУР, КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТВАН, Национален парк „ЧИТВАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ, ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, ЯМДРОК ЦО, манастир ДРЕПТУНГ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
20.09.2019- Среща в 16.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет – София – Доха в 18.25 ч. с „Qatar Airways”.Пристигане в Доха в 23.59 ч.
21.09.2019 - Самолетен полет Доха – Делхи в 01.35 ч. Пристигане в Делхи в 07.30 ч. местно време. Oбиколка на стария Делхи: Червената крепост, джамията Джама Масджит и др. Разглеждане на забележителностите: гробницата Хумаюн, храма Лотос, построен в средата на 16-ти век, историческата крепост Кутаб Минар. Вечеря и нощувка в Делхи.
22.09.2019- Закуска. В 09.35 ч. – вътрешен полет до Варанаси – най-старият хиндуистки град, известен със своите традиции и обичаи. Пристигане във Варанаси в 11.00 ч. Трансфер до хотел. Посещение на Сарнат, на 12 км от Варанаси, в долината на река Ганг, където Буда е проповядвал първото си учение и принципите на будизма – четирите велики истини, 8-степенният път и философията на средния път. Разглеждане на голямата ступа Дхамекх, висока 34 метра и построена около 500 г. – в нея Буда е държал първата си проповед; саркофага и колоната на Ашока, Археологическия музей. Вечерта Ви предстои да видите вечерните ритуали на поклониците по бреговете на свещената река Ганг. Вечеря и нощувка във Варанаси.
23.09.2019 - Разходка с лодка по река Ганг преди изгрев слънце. Закуска. Разглеждане на Варанаси – храмът на Дурга и храмът Тулси Манас. Свободно време. Вечеря и нощувка във Варанаси.
24.09.2019- Закуска. Полет Варанаси – Каджурахо в 12.30 ч. Пристигане в Каджурахо в 13.20 ч. Трансфер до хотел. След обяд – разглеждане на известните храмове с еротични статуи в Каджурахо – западната и източната група джайнитски храмове, построени между 950 и 1050 г. по време на династията Шандела. От общо 85 храма, оцелелите са само 22. Вечеря и нощувка в Каджурахо.
25.09.2019 - Закуска. Ранно тръгване към гр. Орча, основан през 1531 г.и някогашна столица на клана Бундели, забележителен с характерната си средновековна атмосфера, с дворци и храмове от 16-ти и 17-ти век. Разглеждат се Крепостта Орча, Джехенгир Махал, Радж Махал, Храма Рам Раджа – типичен пример за архитектурата от „Златния век” на град Орча. Пътуване до Агра и разглеждане на Червената крепост на Агра, дълга 2,5 км, първообраз на Червената крепост в Делхи. След това разглеждаме Сикандра, гробницата Акбар и Матхура (храмът Шри Кришна Джанмсбхуми). По желание – посещение на „Мохабат Тадж шоу”, което разказва историята на вярната и вечна любов на шах Джихан към неговата любима съпруга Мумтаз Махал. Вечеря и нощувка в Агра, градът, в който ще можете да се насладите на магическото шоу на местните улични фокусници.
26.09.2019 Рано сутринта – възможност да видите Тадж Махал по изгрев слънце. Разглеждане на Тадж Махал, построен от шах Джихан в периода 1631-1653 г. за любимата му съпруга Мумтаз Махал, която придружавала мъжа си при всички негови военни походи и починала по време на такъв поход при раждане. Последното й желание е след смъртта й нейният съпруг да построи най-голямата и най-величествена гробница в света. Шахът трябвало да посещава гробницата всяка година на датата на смъртта на любимата му жена. Закуска. Продължаваме с разглеждане на Червената крепост на Агра, дълга 2.5 км, първообраз на Червената крепост в Делхи. След това разглеждаме Сикандра, гробницата Акбар. Пътуване към Джайпур, като по път се разглежда средновековния град Фатехпур Сикри, построен през 1569 г. за столица на империята от великия моголски император Акбар и изоставен поради недостиг на вода. Разглеждаме обществената част на Двореца и личните апартаменти на шаха и жените му. Вечеря и нощувка в Джайпур.
27.09.2019 - Закуска. Рано сутринта, по желание – полет с балон над Джайпур. Този ден започва с разходка на гърба на слонове до крепостта Амбър и разглеждане на Двореца на махараджите. След което разглеждаме Градския дворец – типичен пример на архитектурата на Раджастан и на Мугхал; храма Бирла, Обсерваторията Джантар Мантар, построена през 1728 г., и Двореца на ветровете, построен през 1799 г. Свободно време. Вечеря и нощувка в Джайпур.
28.09.2019- Закуска. Пътуване към Делхи. Разглеждане на Новия Делхи: Президентството, Парламента, Мемориала на Махатма Ганди – Рай Гат, Бирла Мандир – най-големият хиндуистки храм. Свободно време в района на пазарите Джанпат и площад „Конат”. Вечеря и нощувка в Делхи.
29.09.2019 - Закуска. Полет Делхи – Катманду в 07.30 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс Хануман Дхока (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.
30.09.2019 - Закуска. При хубаво време и по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.
01.10.2019 - Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храмът Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.
02.10.2019 - Закуска. Отпътуваме към Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.
03.10.2019 - Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач, разходка с кану по река Нараяни и посещение на Център за слонове. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.
04.10.2019 - Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2175 м над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.
05.10.2019 - Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Свободно време с възможност да разгледате допълнителни забележителности в Непалската столица. Нощувка в Катманду.
06.10.2019 - Трансфер до летището и полет Катманду – Лхаса в 11.30 ч. Пристигане в Лхаса в 15.15 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.
07.10.2019 - Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.
08.10.2019- Закуска. Екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” – около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.
09.10.2019- Закуска. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.
10.10.2019- Трансфер до летището. Полет Лхаса – Катманду в 11.05 ч. “Air China”. Пристигане в Катманду в 10.30 ч. (местно време). Полет Катманду – Делхи в 15.55 ч. Пристигане в Делхи в 17.10 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Делхи.
11.10.2019 - Трансфер до летището. Полет Делхи – Доха в 10.05 ч. Пристигане в Доха в 11.45 ч. Полет Доха – София в 14.30 ч. Пристигане на летище София в 19.40 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети: София – Доха – Делхи, Делхи – Катманду; Катманду - Лхаса; Лхаса – Катманду – Делхи; Делхи – Доха – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети: Делхи – Варанаси; Варанаси – Каджурахо; Катманду – Похара;
 • летищни такси – 720 лв/ 368 евро (към 20.02.2018 г.) за полета София – Доха – Делхи и обратно - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси 223 лв/ 114 евро (към 20.02.2018 г.) за полета Делхи – Катманду – Делхи - подлежат на потвърждение;                                                                                                                                                             
 • летищни такси – 254 лв/ 130 евро  (към 20.02.2018 г.) за полета Катманду – Лхаса – Катманду - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 4* и 5* в Индия;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 4* в Непал;
 • 3 нощувки със закуски в хотели 4* в Тибет;
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • 13 вечери в Индия и Непал;
 • 4 вечери в Тибет;
 • 1 допълнителна нощувка в Тибет (20-ти ден);
 • 1 допълнителна нощувка в Делхи на връщане (21-ви ден);
 • 1 обяд в района на Читван (14-ти ден);
 • 1 вечеря с фоклорна програма в Катманду, Непал (10-ти ден);
 • туристическа обиколка на Делхи, Джайпур, Фатехпур Сикри, Тадж Махал, Агра, Орча, Варанаси, Лумбини, Похара, Читван, Нагаркот, Катманду, Бхактапур, Патан, Пашупатинат, Лхаса, Потала, Норбулинка, Ямдрок Цо, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера с местен екскурзовод (с превод на български език);
 • пътуване с туристически автобус по време на обиколките в Индия, Непал и Тибет;
 • разходка с лодка по р.Ганг (4-ти ден);
 • разходка със слонове до крепостта Амбър (8-ми ден);
 • разходка с лодка по езерото Phewa Tal (12-ти ден);
 • посещение на Националния парк „Читван” (14-ти ден);
 • екскурзия до Ямдрок Цо (тюркоазеното езеро) - 19-ти ден;
 • посещение на Тибетски медицински център (19-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език, водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­132 лв.
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 •  електронна виза за Индия – 50 щ. долара
 • такса за обработка и подаване на документите за индийска виза – 50 лв;
 • виза за Непал – 25 щ. долара (плаща се на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
 • виза за Тибет и разрешителни за Тибет – 85 щ. долара (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”);
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро  – 50 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 100 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • такси за снимане с фотоапарат и камера;
- допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на „Мохабат Тадж шоу” в Агра – 45 евро (6-ти ден)     
 • полет с балон над Джайпур – 250 евро (8-ми ден) -
 
- допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • едночасов полет (с малък самолет) над Еверест – 180 евро (за 1 турист)  - 11-ти ден (плащат се на място);

   *Забележки:
   1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
       което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
       последните два дни по същата.
  2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за  голям багаж и
      7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж
      и 7 кг. за ръчен багаж.
 3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 12.03.2018 г.
 4. Входовете на посещаваните обекти се плащат на място;
 5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
     офиса на туроператора.
6. Категоризацията на хотелите в Индия, Непал и Тибет не съответства на критериите за 
   категоризация на хотелите в Европа.
7.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
3. Цените 7 860 лв/ 7 960 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 1 154 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 12.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)             
                - по банков път         

 ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО: 3 800 лв + 50 щ. долара (за индийска виза) + 50 лв (за обработка и подаване на документи за индийска виза)

КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 РАБОТНИ ДНИ  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

 

Информация за хотелите (или подобни):

Делхи – Lebua   //www.lebua.com/en/lebua-new-delhi/

Джайпур – Paradise   //www.paradisehotels.in/

Агра - Marina  //www.marinaagra.com/

Каджурахо - Clarks   //hotelclarks.com/

Варанаси – Hindusthan International    //www.hhihotels.com/

Катманду – Hotel Yak and Yeti   //www.yakandyeti.com/home/index.php

Похара –

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 860 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 6 ДО 9 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е  8 195 лв
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 960 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 6  ДО 9ЧОВЕКА - ЦЕНАТА  Е  8 295 лв

 

 • Задграничен паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата;
 • 2 бр.цветни снимки   (на бял фон) с размери 5.08 см х 5.08 см (на хартиен носител);
 • 1 бр. цветна снимка с размери 5.08 см х 5.08 см (в дигитален формат на преносител - диск или флаш-памет - до 300 килобайта).

        -  3 бр. актуални снимки паспортен размер (на хартиен носител)

        - 1 бр. за китайска виза (за Тибет) - в офиса на „2М-КО”

        - 2 бр. за виза за Непал (да се носят на летището на влизане в Непал)

- медицинско удостоверение за здравословното състояние на туриста, пътуващ до Тибет  (преведено на английски език).


ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах