ЕКСКУРЗИЯ ДО ДРЕВНА ТУРЦИЯ - КЪС ВАР.

Одрин, Анкара, Кападокия, провинция Невшекир, подземен град Каймаклъ, Истанбул

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
03.05.2019 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване към Истанбул, като по пътя се спира в гр.Одрин. Разглежда се джамията “Селимие” (построена от легендарния майстор Мимар Синан) и Българската православна църква “Св.Георги Победоносец”. След това продължаваме към Истанбул. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Истанбул.
04.05.2019 Закуска. Отпътуване към гр. Анкара. Следва обиколка на Анкара – градът, избран от Мустафа Кемал Ататюрк за столица на Турция – “Аниткабир” - разглеждане на: Мавзолея на Ататюрк, където се пазят балсамираните мощи на бащата на Турската република, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Археологическия музей на анатолската цивилизация. Настаняване в хотел. Нощувка в Анкара.
05.05.2019 Закуска. Отпътуване към Кападокия. По пътя – посещение на езерото Туз – третото по-големина в Турция и едно от най-големите солени езера в света. Този ден имате възможност да посетите панорамната площадка, откъдето ще имате възможност на залез слънце да се насладите на изключителната гледка към скалната крепост Ючхисар, една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област. Пристигане в Кападокия и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Кападокия.
06.05.2019 Закуска. Този ден Ви предстои вълнуваща еднодневна екскурзия до провинция Невшехир. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Спирки за снимки в Долината на Дервент с уникалния скален манастирски комплекс. След това ще можете да се насладите на Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите- гълъбите са били обучавани да разнасят писма, което било основният начин за комуникация в онези времена). Посещение на Националния парк „Гьореме” с прочутите Скални църкви. Местността се развива като център на християнската религия в продължение на около девет века в периода ΙΙΙ – XII в. и днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески. Фотопауза при природния феномен „Трите Грации”. Този ден ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ с изградена инфраструктура под земята – над 100 тунела, от които са отворени 4 етажа за туристически посещения. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Кападокия.
07.05.2019 Закуска. Пътуване към долината Ъхлара, каньон, образуван от течението на р.Мелендиз, която е прорязала пътя си през скалите. В тази 14-километрова долина има 105 църкви и 4 535 къщи. Ще имате около 2-3 часа за разходка и посещение на църквите и къщите. При възможност ще посетите Манастира Гюмюшлер – един от скритите бисери на Кападокия. Връщане в Кападокия. Вечеря и нощувка в Кападокия.
08.05.2019 Закуска. Отпътуване към Истанбул. Пристигане привечер и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Истанбул.
09.05.2019 Закуска. Туристичека обиколка на Истанбул – Площада на Хиподрума, Двореца Топкапъ, Храма “Св.София”, Синята джамия. Около 14.00 ч.- отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.

 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ :
 • 6  нощувки със закуски и 5 вечери в хотели 3* и 4 *;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от TO.
 • еднодневна екскурзия до провинция Невшехир (4-ти ден).
 1. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка: 11 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.– 22 лв;
 • входни такси за историческите и архитектурните обекти – около 40 евро(в турски лири);
 • входовете за музеите (в Истанбул) - около 218 турски лири (плащат се на място)
                        - вход за двореца „Топкапъ” - 60 тур. Лири
                 - вход за двореца „Топкапъ” - 95 тур. лири (с посещение на Харема)
                     - вход за храма „Св.София”  - 60 тур. лири
                     - слушалки за храма „Св.София” - 3 тур.лири (плащат се на място);
  3. Цената 560 лв е за човек в двойна стая.
- Доплащане за единична стая - 185 лв. /подлежи на актуализация/
4. Пътува се с автобус , оборудван с климатик и барче .
5. В автобуса не се пуши и не се консумира храна. За целта се спира на всеки 2-3 часа;
6. Според действащото законодателство на Република Турция, туристическите групи могат  да получават екскурзоводски  услуги само от лицензирани местни гидове на български език.

     7. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път
 

ЦЕНАТА 560 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА

ПРИ ГРУПА ОТ 30 ДО 39 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е 610 лв

-  Задграничен паспорт валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

- За деца под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите с разрешение  за  пътуване  на  детето  им  в  Турция.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах