ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО, С ВОДОПАДИТЕ AGUA AZUL

МЕКСИКО СИТИ, ГУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ПУЕБЛА, ОАХАКА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЛАЕРМОСА, водопадите AGUA AZUL, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
21.03.2019 5725.00 лв Резервирай
04.10.2019 5725.00
5625.00 лв
Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
21.03.2019 Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Париж в 07.10 ч. с “Air France” Пристигане във Париж в 09.10 ч. В 11.10 ч. – трансокеански полет Париж– Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 16.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.
22.03.2019 Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Посещение на изключително интересния музей на Карлос Слим и Фондацията Сумая. Привечер - свободно време. Нощувка в Мексико сити.
23.03.2019 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.
24.03.2019 Закуска. Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – столицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Връщане и свободно време в Мексико сити. Нощувка в Мексико сити.
25.03.2019 Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Гуернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер. Нощувка в Акапулко.
26.03.2019 Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКО – най-известният мексикански тихоокеански курорт и разходка до “Скалата на гмуркачите”. По желание – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд - свободно време. Нощувка в Акапулко.
27.03.2019 Закуска. Този ден пътуваме към гр.ПУЕБЛА /преход около 6 часа/. Пристигане в града привечер. Възможност за разглеждане на централната част на града с Монумента на 10-тия президент на Мексико - Франциско I, разположен в красив парк и красив позлатен параклис, който се смята за 8-то чудо на света. В края на парка ще видите паметника на Сан Хосе, след това имате възможност да разгледате сградата на Театър „Принсипал” и др. Нощувка в Пуебла.
28.03.2019 Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките с разглеждане на Монте Албан /до Монте Албан преходът е около 4,5 часа/. Пътуване към Оахака. Разглеждане на централната част. Нощувка в Оахака.
29.03.2019 Закуска. Продължава разглеждането на Оахака, Митла и Туле. В 16.00 ч. трансфер до летището и в 18.50 ч. полет Оахака - Вилаермоса. Пристигане във Вилаермоса в 20.00 ч. Нощувка във Вилаермоса.
30.03.2019 Закуска. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света - НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. След това ще посетите една от природнитe забележителности на Мексико - известните водопади AGUA AZUL. Свободно време за снимки. Нощувка в Паленке. Водопадите Agua Azul се намират на около 70 км от Паленке. Agua Azul означава "синя вода" на испански. Това е цяла серия от водопади с различна височина (около 20 фута, прибл. 6 метра ). Водата е с много високо минерално съдържание и именно това и придава този синьо-зелен цвят.
31.03.2019 Закуска. Разглеждане на ПАЛЕНКЕ - най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Нощувка в Паленке.
01.04.2019 Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка - към щата Юкатан, център на владенията на маите /преходът е около 6 часа/. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10-ти век, център на пост-класиката в Империята на маите. Известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.
02.04.2019 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА - най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотелa, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.
03.04.2019 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът – крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание - посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо (с включeна вечеря). Нощувка в Канкун.
04.04.2019 Закуска. Свободно време с възможност за разглеждане на КАНКУН или по желание - еднодневен круиз до ”Islа Mujerеs” - Островът на жените (с включен обяд). Тръгване от хотела в 09.15 ч. сутринта към пристанището. В 10.00 ч. - отплаване с катамаран за остров Islа Mujerеs, едно от най-посещаваните места в Мексико, известен като Островът на жените. Намира се на 8 мили (около 13 км) от гр.Канкун. По време на пътуването имате възможност да се насладите на невероятните морски багри на Карибския басейн. В 11.00 ч. се пристига на острова. От 11.00 ч. до 14.30 ч. - свободно време на плажа Albatros Beach Club с възможност за плуване и гмуркане. Oбяд. От 14.30 ч. до 16.00 ч. се посещава чаровното малко градче Mujerеs. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на градчето с неговите магазини за сувенири и ресторанти. В 16.00 ч. - отпътуване с катамарана за Канкун. Пристигане в Канкун в 17.00 ч. Свободно време. Нощувка в Канкун.
05.04.2019 Закуска. Свободно време. След обяд -трансфер до летището. В 18.20 ч. – самолетен полет Канкун – Париж.
06.04.2019 Пристигане в Париж в 11.00 ч. В 12.25 ч. – самолетен полет Париж - София. Пристигане на летище София в 16.05 ч.

Водопадите Agua Azul  се намират на около 70 км от Паленке. Agua Azul  означава "синя вода" на испански. Това е цяла серия от водопади с различна височина (около 20 фута, прибл. 6 метра ). Водата е с много високо минерално съдържание и именно това  и придава този синьо-зелен цвят. 

 

1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Париж – Мексико сити и Мексико сити – Париж – София с “Air France”;
 • самолетни билети за вътрешния полет Оахака – Вияермоса;
 • летищни такси за международните полети и за вътрешния полет Оахака – Вияермоса –  949 лв/ 485 евро (06.01.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико; - (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотиуакан” (3-ти ден);
 • разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (6-ти ден);посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (10-ти ден);
 • посещение на водопадите AGUA AZUL (10-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач от ТА „2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език)
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­96 лв.   
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
-  медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38 лв (за лица до 70 год.),  за лица от 71 год. до 80 год.- 76 лв;
  -  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”):
 •   15 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 270 евро;
 • екскурзия до Тула - 85 евро (4-ти ден);
 • посещение на заведение с традиционна мексиканска  музика на живо (с включена вечеря ) в Канкун  - 70 щ.долара (14-ти ден).
 • еднодневен круиз до ”Isla  Mujerеs” (”Островът на жените”) с включен обяд -75 евро (15-ти ден).
      - допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко - .......... (6-ти ден);
 •  разходка с карети в Мерида - ......... (12-ти ден);
       
   *Забележки:
 
  1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на ТА „2М-КО”.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за
    категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
3.  Цената 5 625 лв/ 5 725 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  880 лв.
 
 *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)        
             - по банков път 
 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 000 лв

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Мексико Сити -  Regente  4*   www.hotel-regente.com.mx

Акапулко -  Grand Hotel Acapulco  5*   www.grandhotelacapulco.com

Пуебла - NH Puebla   4* 

//www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/mexico/puebla/nh-puebla.html

Оахака - Fortin Plaza   www.hotelfortinplaza.com

Паленке - Nututun     www.nututun.com/

Мерида - Del Gobernador   

www.gobernadormerida.com.mx/

Чичен Итца - Villas Arqueologicas

www.villasarqueologicas.com.mx/es/chichen-itza/hotel.html

Канкун - Avalon Grand Cancun      www.avalongrandcancun.com

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 625 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 725лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
 
 
 

                     - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;

                    - За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.    


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах