ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮЖНА АФРИКА С ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ - II КЪС ВАР.

ЙОХАНЕСБУРГ, Водопада ВИКТОРИЯ, СОВЕТО, ПРЕТОРИЯ, СЪН СИТИ, Национален парк „КРЮГЕР”, КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, СИМОНТАУН, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
03.11.2017 - Среща в 12.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Лондон в 14.10 ч. с „British Airways”. Пристигане в Лондон в 15.45 ч. В 18.10 ч. – полет Лондон – Йоханесбург.
04.11.2017 - Закуска в самолета. Пристигане в Йоханесбург в 07.15 ч. В 10.50 ч. полет Йоханесбург - Виктория Фолс, Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс в 12.25 ч. Трансфер и настаняване в хотела в близост до водопадите. След обяд - разходка с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.
05.11.2017 - След закуска - кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Следва 1-часово посещение на автентично туземно село, предоставящо Ви уникалния шанс да видите „на живо” живота и бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа. Вечерта, по желание – шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma”) с местни специалитети. Нощувка.
06.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището. В 11.00 ч. - полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 12.45 ч. Следва обиколка на града: разглеждане на Совето и обиколка на богатите квартали и бедните гета – Совето се населява от над 2 милиона души, принадлежащи на над 9 етнически групи, като доминират зулу и нкоза. Ще видите Паметника на Хектор Питърсън и сградата на Резиденцията на Нелсън Мандела. Настаняване в хотел и нощувка в Йоханесбург.
07.11.2017 - Закуска. Пътуване към Претория. По пътя се посещава Диамантената мина, свързана с диамантената треска. Ще можете да видите къде е намерен най-големия диамант в света - „Кулинан”, едната част от който се намира на скиптъра (”Звездата на Африка”), а другата част - на Короната на Кралство Великобритания („Малката звезда на Африка”). Продължаваме към Претория, по-известна като „Градът Джакаранда”. Следва обиколка на града – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Вечеря и нощувка близо до Сън Сити.
08.11.2017 - Закуска. Продължаваме към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, разположен на края на бушменска долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка, като разглеждаме Долината на вълните, където имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане). Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга – една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Вечеря и нощувка в близост до Националния парк „Крюгер”.
09.11.2017 - След закуска - трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. По желание – обяд. По желание - участие в сафари с открити джипове, както и в нощно сафари. Вечеря и нощувка близо до Крюгер.
10.11.2017 - След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 17.10 ч. - вътрешен полет Йоханесбург - Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 19.15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Кейп Таун.
11.11.2017 - Закуска. Следва – туристическа обиколка на града – Сградите на Парламента, Пазарния площад, Ботаническата градина и квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. След обяд - свободно време в Кейп Таун, по желание ще отидем до Крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Възможност за посещение на Аквариума или с екскурзовода, по желание, може да направите една невероятно красива разходка с корабче до остров Робин, където може да посетите (по желание) Музея – затвор, където и Нелсон Мандела е лежал. Връщане в хотела. Нощувка в Кейп Таун.
12.11.2017 - Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки. По желание – обяд. Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, където ще имате възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. По желание - посещение на Националния парк „Болдърс”, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително). Връщане в Кейп Таун. Нощувка в Кейп Таун.
13.11.2017 - Закуска. Този ден ще имате възможност да се изкачите до Тейбъл Маунтин с лифт, където ще можете да се насладите на една от най-красивите гледки в света – тази към Кейп Таун. След това ще посетим Ботаническата градина „Кирстенбош”. Този ден ще завършим с посещение на Гроут Констаншия – един от шедьоврите на архитектурата на нидерландските заселници и първата винарна и пивоварна в Южна Африка. Нощувка в Кейп Таун.
14.11.2017 - Закуска. До обяд - свободен ден в Кейп Таун. Трансфер до летището. В 15.10 ч. - вътрешен полет Кейп Таун - Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 17.05 ч. В 20.10 ч. - международен полет - Йоханесбург - Мадрид.
15.11.2017 - Кацане в Мадрид в 06.30 ч. сутринта. В 10.00 ч. - полет Мадрид – София. Пристигане на летище София в 14.05 ч.

1. В  ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за международните полети София – Лондон – Йоханесбург; Йоханесбург –  Виктория Фолс (Зимбабве); Виктория Фолс (Зимбабве) – Йоханесбург;  Йоханесбург – Мадрид – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург – Кейп Таун и Кейп Таун – Йоханесбург;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 252 лв/ 640 евро (24.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски и 3 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Зимбабве (Виктория Фолс);
 • разходка с корабче по река Замбези (2-ри ден);
 • посещение на автентично туземно село (3-ти ден);
 • транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (8-ми ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР и Зимбабве;
 • входовете на всички археологически паркове и музеи;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА „2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език) при всички обиколки, посочени в програмата;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­92 лв

2. В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

-  виза за ЮАР – 65 лв;

-  виза Зимбабве – 30 щ.долара  (плаща се на място на летището);

-  такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 100 лв;

-  медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 30 лв (за лица до

    65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 60 лв;

   -   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

  -   обяд или вечеря (по желание) - около 10 евро;

 - допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”):

 • полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.) - 150 евро (3-ти ден);
 • шоу програма и „Бома-вечеря” („Воmа”) с местни специалитети – 65 евро
          (3-ти ден);
 • сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (7-ми ден)
 • нощно сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 50 евро

          (7-ми ден);

 - допълнителни мероприятия (плащат се на място):

o разходка със слонове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2 часа) -

    100 евро (3-ти ден);

o разходка с лъвове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2часа) -

    100 евро (3-ти ден);

o разходка с корабче до остров Робин - .......  (9-ти ден);

o вход за Националния парк „Болдърс” - 55 ранда (около 4 евро) - 10-ти ден.
 

 *Забележки:

  1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.

    което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

  2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.

 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.

 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.

 5. Категоризацията на хотелите в Южна Африка и Зимбабве не съответства на критериите за

 категоризация на хотелите в Европа.       
                     

3. Цената 6140 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 880 лв.

4. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

5. Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

             - по банков път

 

При записване се внася депозит от 3 000 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА: 30 работни дни ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 

 ЦЕНАТА  6 140 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА

ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  6 340 лв


 

за виза за ЮАР:

-          Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане от ЮАР, като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата - за входящите печати);

-          2 снимки - цветни с размер 3 см/ 4 см;

-          банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;

-          служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение - преведена на английски език от оторизиран преводач или издадена на английски език;

-          за собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от фирменото решение или копие от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията - преведени на  английски език от оторизиран преводач;

-          за пенсионери - документ от пенсионното, преведен на английски език от оторизиран преводач;

-          за деца под 18 год.- нотариално заверено копие на акта за раждане, преведено на английски език от оторизиран преводач и легализирано с апостил;

-          за ученици - служебна бележка от училището, преведена на английски език от  оторизиран преводач;

-          за деца под 18 год., ако пътуват само с единия от родителите си - нотариално заверена декларация от другия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина - преведена на английски език от оторизиран преводач и легализирана с   апостил.

 

за виза за Зимбабве:

-          Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане от Зимбабве

-           копие на личната карта

-          1 снимка (паспортен формат)


 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е  ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ДА СА НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

(ПРЕВЕДЕНИ ОТ ОТОРИЗИРАН ПРЕВОДАЧ ИЛИ ИЗДАДЕНИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТ СЪОТВЕТНОТО ВЕДОМСТВО)

 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ

ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА

 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ

В ПОСОЛСТВОТО НА ЮАР, гр..СОФИЯ 

 

В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:

65 лв + 50 лв (ТАКСА  ЗА   ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА)Информация за хотелите (или подобни):
Виктория Фолс - Elephant Hills Resort
Йоханесбург - Crown Plaza Rosebank
Сън Сити - Rustenburg Kedar Country Lodge Conference Center
Крюгер, Хейзивю - Hotel Protea
Кейптаун - Double Tree by Hilton Cape Town


 

 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах