ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ, С НОЩУВКА В ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ

АМАН, УМ КАЙС, АДЖЛУН, ДЖЕРАШ, НЕБО, МАДАБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
04.03.2019 2385.00 лв Резервирай
05.04.2019 2385.00 лв Резервирай
03.05.2019 2385.00 лв Резервирай
06.09.2019 2385.00
2285.00 лв
Резервирай
11.10.2019 2385.00
2285.00 лв
Резервирай
15.11.2019 2385.00
2285.00 лв
Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
01.09.2018 - Среща в 12.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 14.00 ч. – самолетен полет София – Франкфурт с “Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 15.25 ч. В 19.10 ч. – полет Франкфурт – Аман.
02.09.2018 - АМАН – МЪРТВО МОРЕ – АМАН. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 00.15 ч. (местно време). Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка. Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.
03.09.2018 - АМАН – УМ КАЙС – АДЖЛУН – ДЖЕРАШ – АМАН. Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.
04.09.2018 - АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
05.09.2018 - ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан е още розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1км, със стени високи около 200м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50 метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.
06.09.2018 - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ – НОЩУВКА В БЕДУИНСКИ ЛАГЕР. Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. След това имате възможност да се насладите на красивия пустинен залез по време на едночасова разходка с камила (по желание). Следват - забавления и танци край огъня в бедуинския лагер. Вечеря и нощувка в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite” в пустинята.
07.09.2018 - АКАБА. Посрещане на изгрева над лунната пустиня. Закуска. Отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Настаняване в хотела. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.
08.09.2018 - АКАБА. Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. След вечеря – пътуване с туристически автобус от Акаба до Аман. Трансфер до летището.
09.09.2018 - В 02.45 ч. сутринта - самолетен полет Аман – Франкфурт с “Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 05.40 ч. В 10.10 ч. - полет Франкфурт – София. Пристигане на летище София в 13.20 ч.

1.  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

* самолетни билети за международните полети: София – Франкфурт – Аман  и Аман – Франкфурт –  София с “Lufthansa”;

* трансфери летище – хотел – летище;

·   летищни такси – 485 лв/ 248 евро (17.04.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

* йорданска виза и такса за обработка на документите за виза;

* 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел  3* в Аман;

* 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 3* в Петра;

* 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в бедуинска палатка в лагера “Disi Campsite”  в

    пустинята;

* 1 нощувка със закуска и 2 вечери в хотел 3* или 4* в Акаба;

*  всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);

* 2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);

* екскурзоводско обслужване, водач от ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);

* наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;

·   такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.

 

2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

·   медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 22 лв за лица до  65 год., за лица от 65 год. до 80 год. - 44 лв;

·   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

·   напитките (безалкохолни и алкохолни) към вечерите в Аман, Петра, в бедуинския лагер в пустинята и в Акаба;

·   допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):

v      вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (2-ри ден);

v      разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);

v     разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро

      (7-ми ден)                             - с корабче - 25-30 евро

      
*Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.

3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.

4. Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 3. Цената 2 285 лв/ 2 385 лв е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв.
4. Цената 2 485 лв/ 2 585 лв е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420 лв.                                                                                          
 

 5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.

6.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

7.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)  

             - по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ  ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ  от 1000 лв

Цени:  -  за хотел 3* -  при промо цена - 2 285 лв
                              при стандартна цена 2 385 лв
            -  за хотел 4* - при промо цена 2 485 лв
                        при стандартна цена - 2 585 лв
 
 Информация за хотели 3* (или подобни):
Аман - Hotel Al Fanar 3* //www.alfanarpalacehotel.com/
Петра -  Hotel Al Anbat 3* //www.alanbat.com/
Вади Рум - SAND ROSE - DISI CAMP  //www.sandrosecamp.com/
Акаба  - My Hotel 3* https://www.myhotel-jordan.com/
 
Информация за хотели 4* (или подобни):
Аман - SULAF LUXURY 4* //sulafluxury.com/
Петра  - PANORAMA HOTEL 4* //www.petrapanorama.com/
Вади Рум – SAND ROSE - DISI CAMP  //www.sandrosecamp.com/
Акаба  - CITY TOWER HOTEL4* //citytoweraqaba.com/
 
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1000 лв
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 285 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 385 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 

     - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от дата на заминаване;

     -  За деца под 18 год.– нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в Йордания.За виза за Йордания не е необходимо да се носят паспорти и снимки в офиса на
2М-КО
 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах