ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ И ХОНКОНГ, СЪС СУДЖОУ, ХАНДЖОУ И МАНАСТИРА ШАОЛИН

ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
25.08.2018 5190.00 лв Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
25.08.2018 - Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 22.20 ч.
26.08.2018 - Пристигане в Пекин в 09.50 ч. Посрещане на летището. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламанския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
27.08.2018- Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата"), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
28.08.2018 - Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.
29.08.2018 Сутринта - пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.
30.08.2018 След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
31.08.2018 Закуска. С влак се пътува до гр.Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. Нощувка в Дженгджоу.
01.09.2018 Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Дженгджоу – Шанхай в 07.40 ч. Пристигане в Шанхай в 09.20 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
02.09.2018 Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
03.09.2018- Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринена бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.
04.09.2018 - Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.
05.09.2018 - Закуска. Свободен ден в Шанхай с възможност за пазаруване или за допълнително разглеждане на града с водач от „2М-КО” и разходка. Нощувка в Шанхай.
06.09.2018 - Закуска. Трансфер до летището. В 07.55 ч. – самолетен полет Шанхай – Хонконг. Пристигане в Хонконг в 10.20 ч. Обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (от където се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности. Настаняване в хотел и нощувка в Хонконг.
07.09.2018 - Закуска. Свободен ден в Хонконг. Нощувка в Хонконг.
08.09.2018 - Закуска. Свободно време в Хонконг с възможност за допълнително разглеждане с екскурзовода на „2М-КО”, за пазаруване или разходка в супермодерните шопинг-центрове и квартали на града. Вечерта - трансфер до летището.
09.09.2018 - В 01.20 ч. - полет Хонконг - Доха. Пристигане в Доха в 05.40 ч. В 07.35 ч. – самолетен полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.40 ч.

 

 

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

q       самолетни билети за всички международни и вътрешни полети:

ü       София – Доха – Пекин;

ü       Дженгджоу – Шанхай;

ü       Шанхай – Хонконг;

ü       Хонконг – Доха;

ü       Доха– София;

q       летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 770 лв/ 394 евро (24.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;

q       всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;

q       1 нощувка и билет в спален вагон за влака Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 легла;  доплащане за купе с 2 легла – 80 щ. долара на човек, плащат се в офиса на ТА „2М-КО”);

q       10 нощувки с 10 закуски в хотели 4* и 10 вечери (в местни ресторанти) в Китай;

q       2 нощувки с 2 закуски в хотел 4* в Хонконг;

q       туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан, Шанхай, Суджоу, Ханджоу и Хонконг с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;

q       билети за влака от Сиан до Лоян (7-ми ден);

q       посещение на Акробатично шоу в Шанхай (8-ти ден);

q       круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай (9-ти ден);

q       посещение на фабрика за коприна (8-ми ден);

q       посещение на фабрика за копринена бродерия (10-ти ден);

q       еднодневна екскурзия до Суджоу (10-ти ден);

q       еднодневна екскурзия до Ханджоу (11-ти ден);

q       входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;

q       екскурзоводско обслужване, водач от ТА “2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език);

q       такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­96 лв.   

 

2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

Ø      виза за Китай – 80 щ. долара;

Ø      такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;

Ø      медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 36 лв (за лица до 65 год.), 72 лв – за лица от 65 год. до 80 год.;

Ø       допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

Ø       разглеждане на мюсюлмански храм - 8 щ.долара (5-ти ден) – плаща се в офиса на „2М-КО”;

Ø      вход за „Тан Династи шоу” – 30 щ. долара (5-ти ден) – заявява се и се плаща предварително в офиса на „2М-КО”;

Ø      изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ. долара (9-ти ден) - плаща се на място;

Ø      изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ. долара (9-ти ден) - плаща се в офиса на „2М-КО”.

*Забележки:

   1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

   2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.

  3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2016 г.

  4. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.

3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече от 50% записали се туристи.
4. Цените 5 090 лв/ 5 190 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 590 лв.
5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6. Начин на плащане:

                - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

                 - по банков път

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  2 000 лв


 

Информация за хотелите (или подобни):

Пекин - Days Inn Joiest Beijing   

//www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-joiest-beijing/hotel-overview 

Сиан  - Grand New World Hotel  //www.gdhxian.com/eng/home/main.htm 

Дженгджоу - Zhengzhou Guangdong Hotel  

//www.zhengzhou.a-china.eu/zhengzhou-guangdong-hotel                                                                                       

Шанхай - Holiday Inn Express Shanghai Zhabei //www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail?cm_mmc=mdpr-_-GoogleMapsCN-_-ex-_-shgzb 

Суджоу - Nanya Hotel Suzhou   //www.nanyahotel.com/en/about.asp

Хонконг - Holiday Inn Hong Kong Soho   

//www.hiexpress.com/hotels/us/en/hong-kong/hkgsh/hoteldetail

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 090  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ  156 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 190 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ  156 ЛВ.
 

 

 

За китайска виза:

- 1 снимка;

- Задграничен  паспорт  с  валидност  минимум 6  месеца  след  датата  на  пътуване, като в него да  има  празни страници.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах