Търсене
Дестинации

ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В МИКОНОС И О-В САНТОРИНИ

Атина, Миконос, Фира, Акротири, Иа

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
01.09.2020 1190.00 лв Запитване
19.09.2020 1190.00 лв Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
05.04.2020- Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм паметник „Ал.Невски”, София. Пристигане в Атина вечерта. Нощувка в Атина.
06.04.2020- Закуска. В 07.35 ч.- отпътуване с ферибота за остров Миконос. В 13.10 ч. - пристигане в Миконос – космополитният център на Цикладите. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за плаж и посещение на красивите плажове на Миконос: Орнос, Агиос Йоанис, където е сниман филма „Шърли Валантайн”. При възможност този прекрасен ден ще завършим с посещение на най-популярния плаж на острова „Платис Иалос”. Връщане в Миконос. Нощувка.
07.04.2020- Закуска. Обиколка на град Миконос – традиционно цикладско градче, създадено още през 11 век пр.н.е., с чаровни бели къщи със сини дървени врати и прозорци, ярко боядисани балкони и екзотични растения, преплетени по белите стени. Със своите криволичещи улички, с църквите и таверните и лъхащатата на уют и задушевност атмосфера град Миконос е смятан за най-красивото градче на острова. По време на обиколката ще стигнем до стария венециански хълм Кастро, където са разположени множество църкви и ще посетим една от тях - “Света Парапортиани” – Национален културен паметник. Това е най-старата и известна църква на острова. Обиколката ни продължава с посещение на къщата на Лена – традиционна миконска къща от 19-ти век – и пеликанът Петрос – официален символ на град Миконос, намерен след буря през 1954 г. Ще разгледаме Малката Венеция, където сградите са надвесени над морето и пирати са товарили и разтоварвали стоките си в миналото. Този ден ще отидем и до вятърната мелница Бони – най-добре съхранената мелница на острова. Тя датира от 16 век и функционира напълно. Обиколката ни този ден ще завърши с посещение на археологическия музей, чийто най-ценен експонат е керамична ваза от 7 в.пр.н.е., която показва най-старото известно изображение на Троянския кон. Връщане в хотела. Нощувка.
08.04.2020 - Закуска. По желание - екскурзия с корабче до о-в Тинос – свещеният остров. Островът е един от най-големите цикладски острови с площ 200 кв.км. Той е на 500 метра височина, има много плантации с лимонови дървета и е наситен с малки градчета, подредени като стълби в планината. Ще посетим Свещената църква на Панагия Евангелистрия, 1000-годишния манастир в планината и градчето Пиргос, което представлява център на изкуството със своите работилници и изложбени зали. Също така ще наблюдаваме как местните жители правят кошници и ще разгледаме стари венециански гълъбарници. След това, по желание - ще обядваме в типична гръцка рибна таверна. По късно ще се насладим на внушителния залез в Тинос и ще отплаваме за Миконос. Нощувка.
09.04.2020- Закуска. По желание – екскурзия с корабче до остров Делос – рожденото място на Аполон, син на Зевс. Делос е само на 30 минути от Миконос и целият остров е затворен като Национален музей. Той е една от най-големите гръцки забележителности, принадлежащ към световното историческо наследство. Историята на острова ни връща 3000г. пр.н.е., когато неолитни жилища доказват идването на праисторически жители. Когато през 425 г.пр.н.е. атиняните дошли да пречистят острова, всички гробове били премахнати, било забранено раждането и умирането на острова на Аполон. Ще посетим древни храмове (гръцки и римски), включително паметника на Аполон. Ще видим мозаичните стени на някогашните помпозни имения и вили, както и известните лъвове на Делос, къщата на Клеопатра и амфитеатъра. Връщане в Миконос и нощувка.
10.04.2020 - Закуска. Свободно време до обяд с възможност за плаж. В 14.45 ч. от Миконос се пътува с ферибот до остров Санторини. Пристигане в град Фира в 17.25 ч. Настаняване в хотел. Нощувка.
11.04.2020- Закуска. Пътуване към Акротири - археологическите разкопки на древно селище, свързано с разцвета на минойската цивилизация – една от най-развитите култури на праисторическата епоха. Посещение на “червения плаж Кокини бийч”, един от впечатляващите цветни плажове на острова. След почивка на плажа - разглеждане на селището Пиргос, популярно с множеството църкви от ХV-ХVІІ в. Изкачване към манастира Пророк Илия (ХVІІІ в.) на върха на едноименната планина, откъдето се разкрива чудесна гледка към целия остров. При възможност - посещение на манастира и музеите към него. Връщане в хотела. Нощувка.
12.04.2020- Закуска. Отпътуване към Фира - главното селище на остров Санторини. Посещение на Археологическиа музей, музея на праисторическа Фира с експонати от разкопките при древния град Акротири, копия на знаменините фрески от разкритите жилищни сгради, уникална керамика. Разходка из живописните улички на ръба на Калдерата. По желание - посещения на доминиканските манастири и Музея при Двореца Гизи, конферентния център Номико с пълна колекция на копия от стенописите и орнаментите, откритите досега в Акротири. При желание- разходка до най-високата част на града, квартала Имеровигли и посрещане отново на неповторимите залези над морето. Връщане в хотела и нощувка.
13.04.2020- Закуска. Пътуване към върха Меса Вуно на планината Пророк Илия, където са запазени останките на древния град Тира (ІХ – VІ в. до н.е.). На връщане- възможност за плаж на „черния плаж Камари”. Разглеждане на най-старата църква на острова- Епископи Гония, храм от ХІ в. в малкото селище Меса Гония. Посещение (при желание) на Музея на виното. Завръщане в хотела. Нощувка.
14.04.2020 - Закуска. Екскурзия с корабче до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където имате възможност да се изкъпете в горещите минералните бани, и остров Тирасия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той й го подарил и й построил замък край градчето Корфос. Връщане в хотела. Нощувка.
15.04.2020- Закуска. Този ден имате възможност да разгледате едно от най-чаровните градчета на острова - градчето Иа - където имате възможност да разгледате останките от древната кула Гула, да посетите замъка „Св. Николай” и да се насладите на един от най-вълнуващите залези. Този незабравим ден ще завършим с посещение на типичните черни плажове Коломбо и Армени. Връщане в хотела. В 15.30 ч. - отпътуване с ферибот от о-в Санторини за Атина.
16.04.2020- Пристигане в Атина в 00.30 ч. сутринта. С автобус продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина и 9 нощувки със закуски в хотели 2*/3*;
  • билети за ферибота Атина – о-в Миконос, о-в Миконос – о-в Санторини и  о-в Санторини – Атина;
  • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от  ТO;  
  • туристическите обиколки съобразно програмата.

      2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  -  медицинска и туристическа застраховка: 18 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год.  до 80 год. – 36 лв;
 -  входните такси  на  обектите;
-  екскурзиите по желание: екскурзия с корабче до о-в Тинос и екскурзия с корабче
   до о-в Делос: – за всяка една от тях се плаща на място около 20-30 евро;
- обяд в типична гръцка рибна таверна - около 25 евро (4-ти ден);
3. Цената 1190 лв е валидна за човек в двойна стая. За единична стая се доплаща.
    
     *Забележка: Цената за доплащане на единична стая е  към дата 02.02.2019 г и  подлежи на  актуализация.
 

4.  Начин на плащане:
                  - в брой (в офиса на ТO)
                  - по банков път

 
ЦЕНАТА 1190 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕК. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ  

-          Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

-          За деца до 16 год. - задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на

       пътуване;

-        За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах