ЕКСКУРЗИЯ ДО ДРЕВНА ТУРЦИЯ, С АНТАЛИЯ

Одрин, Истанбул, Анкара, Кападокия, подземният град Деринкую, Коня, Перге, Анталия, Памуккале, Пергамон, Троя

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
27.09.2019 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София Пътуване към Истанбул, като по пътя се спира в гр.Одрин. Разглежда се джамията „Селимие” (построена от легендарния майстор Мимар Синан) и Българската православна църква “Св.Георги Победоносец”. След това продължаваме към Истанбул. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Истанбул.
28.09.2019 Закуска. Туристичека обиколка на Истанбул – „Площада на Хиподрума”, двореца Топкапъ, храма “Св.София”, Синята джамия. Свободно време. Вечеря и нощувка в Истанбул.
29.09.2019 Закуска. Посещение и разглеждане на новия султански Дворец “Долмабахче сарай” (по предварителна заявка и плащане в офиса на туроператорът). Отпътуване към Анкара. Вечеря и нощувка в Анкара.
30.09.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Анкара – градът, избран от Мустафа Кемал Ататюрк за столица на Турция – „Аниткабир” – Мавзолеят на Ататюрк (“баща на турците”); Националният площад с конната статуя на Ататюрк и др. След обяд – възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации. Вечеря и нощувка в Кападокия.
01.10.2019 Закуска. Отпътуване към Невшехир. По пътя – посещение на езерото Туз – третото по-големина в Турция и едно от най-големите солени езера в света. Този ден имате възможност да посетите панорамната площадка, откъдето ще имате възможност на залез слънце да се насладите на изключителната гледка към скалната крепост Ючхисар, една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област. Следва разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Спирки за снимки в Долината на Дервент с уникалния скален манастирски комплекс. Вечеря и нощувка в хотел в района на Кападокия.
02.10.2019 Закуска. Посещение на Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите- гълъбите са били обучавани да разнасят писма, което било основният начин за комуникация в онези времена). Следва посещение на Националния парк „Гьореме” с прочутите Скални църкви. Местността се развива като център на християнската религия в продължение на около девет века в периода ΙΙΙ – XII в. и днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески. Разглеждане на подземния град при Деринкую – построен през 9-10 век като място за защита и скривалище през периода на разпространение на християнството; състои се от помещения, подредени от двете страни на тесни пасажи, параклис и кладенец. Отпътуване към Коня и разглеждане на града – Гробницата на Джаладин Руми – великият суфически поет. Нощувка в Коня.
03.10.2019 Закуска. Отпътуване към Анталия. Екскурзия до Перге, водопадите Дюден и разглеждане на централната историческа част на курорта Анталия. Перге (18 км от Анталия), с древното си име Парнфилия, първоначално е бил населен от хетите (около 1500г.пр.Хр.). Днес са запазени красивите мраморни релефи в амфитеатъра и на стадиона; градската порта, укрепена с 2 високи кули; главната улица с колонада; агората и гимназиума. Водопадът Дюден представлява впечатляваща природна картина. Анталия е основана с името Аталея от пергамонския цар Аталос II през 159г.пр.Хр. Ще видите Минарето с формата на флейта, построено от селджукския султан Алаедин, символ на града; Арката на Император Адриан и останките от крепостната стена; Стария град и Пристанището. Вечеря и нощувка в Анталия.
04.10.2019 Закуска. Пътуване към Памуккале и разглеждане. Нощувка в Кушадасъ.
05.10.2019 Закуска. Разглеждане на Пергамон. Вечеря и нощувка в хотел близо до Чанаккале.
06.10.2019 Закуска. Разглеждане на Троя. Пътуване към България. Пристигане в София вечерта.

 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • 9 нощувки със закуски и 7 вечери в хотели 3*;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от TO.
 • посещение и разглеждане на:
  • музея “Св.София”
  • Султанския Дворец “Топкапъ”
  • Синята джамия
  • Хиподрума - Египетския обелиск
  • Новия султански Дворец “Долмабахче сарай” (по предварителна заявка и плащане в офиса на туроператорът)
  •  (входовете за музеите се плащат допълнително)
 
 1. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка: 15 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.– 30 лв;
 • входни такси за историческите и архитектурните обекти – около 60 евро
 • входовете за музеите (в Истанбул) - около 218 турски лири (плащат се на място)
                       - вход за двореца „Топкапъ” - 60 тур. Лири
                - вход за двореца „Топкапъ” - 95 тур. лири (с посещение на Харема)
                     - вход за храма „Св.София”  - 60 тур. лири
                     - слушалки за храма „Св.София” - 3 тур.лири (плащат се на място);
 • посещение и разглеждане на Двореца „Долмабахче сарай” - 25 евро (плащат се    в офиса на ТО ) - 3-ти ден;
За посещение на Двореца „Долмабахче сарай” се прави предварителна резервация.
                          В  цената 25 евро се включват: транспорт, входен билет и местен екскурзовод (на   български език).     3. Цената 840 лв е за човек в двойна стая. - Доплащането за единична стая е 225 лв. /подлежи на потвърждение/
   4. Пътува се с  автобус борудван с климатик  и барче. В автобуса   не се пуши и не се     консумира храна. За  целта се спира на всеки 2-3 часа.
6. Според действащото законодателство на Република Турция, туристическите групи могат   да получават екскурзоводски  услуги само от лицензирани местни гидове на български език.
 
          7.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО)
                     - по банков път
 
 
ЦЕНАТА 840 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА
 
ПРИ ГРУПА ОТ 31 ДО 39 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е 940 лв
ПРИ ГРУПА ОТ 20 ДО 30 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е 990 лв
 

      -  Задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;
       -  За деца под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за  
          пътуване  на  детето  им  в  Турция.    
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах