Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

ШРИ ЛАНКА и МАЛДИВИ -ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

Самолетна екскурзия – 15 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: КОЛОМБО, АНУРАДХАПУРА, СИГИРИЯ, ДАМБУЛА, ПОЛОНАРУА, КАНДИ, ПИНАУЕЛА, ЕЛА, ЯЛА, ГЕЛЕ, БЕНТОТА, МАЛДИВИ
Продължителност: 15 дни/ 13 нощи
Дати на отпътуване: 15.11.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
15.11.2024 6900.00
6800.00 лв
Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD

 1 ДЕН – 15.11.2024 Среща в 10.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.40ч. полет София – Доха сQatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15ч. В 19.35ч. полет Доха – Коломбо сQatar Airways”.
 
2 ДЕН –16.11.2024 В 02.55ч. пристигане в Коломбо столица и търговски център на Шри Ланка. Трансфер до хотел. Нощувка. Закуска. Разглеждане на столицата и един от най-оживените градове в Шри Ланка с много ресторанти, барове, молове, нощни клубове и възможности за забавления. По време на обиколката ще имате възможност да се запознаете с колониалната архитектура на остров Цейлон, да видите историческите джамии Дауатагаха и Джами-Ул-Алфар (отвън); крепостта – някогашен британски административен център и седалище на военен гарнизон; крайбрежната улица с квартала на златарите, пазарите, където се намира и красив хиндуистки храм с изящна украса и холандската църква от 1749 г. Ще разгледате още BMICH (Мемориалният международен конгресен център „Бандаранайке”); статуята на Avukana Буда (копие) и „Площада на независимостта”. Свободно време с възможност за пазаруване. Вечеря и нощувка в Коломбо.
 
3 ДЕН 17.11.2024 Закуска. Следва пътуване до Анурадхапураобявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството и някогашна столица на древното кралство от Златната епоха на Шри Ланка от 380 г. пр. Хр. Разглеждане на Анурадхапура – един от най-интересните обекти са полусферичните dagabas (могили), изградени от малки, сушени на слънце кирпичени тухли. Сред най-забележителните dagabas са Рубанели от 2 век пр. Хр. с диаметър около 91 м. и Тупарама, в която се пази кост от тялото на Буда. Най-святата реликва на града е дървото Бо, за което се смята, че е пораснало от клонче на дървото, под което Буда е получил просветление. Дървото Бо е на 2 250 години и е най-старото дърво в света. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.
 
4 ДЕН 18.11.2024 Закуска. Рано сутринта, преди изгрев слънце, продължаваме към Сигирия, където имате възможност да посрещнете слънцето и да се изкачите до „Небесната крепост” с красиви фрески от времето на управлението на крал Кашяпа (5 век). Скалата с крепостта е била смятана някога за 8-то чудо на света и представлява удивителна находка от архитектурата на древния свят. Позната е още като „Лъвската скала”, защото портата й е била охранявана от гигантски лъв. Със своята тройна защита от ровове, скалата се издига на около 152 м. височина. На върха й се намират останките от оргомен и разкошен дворец с градини с изкуствени езера. Пътуване към Полонаруа и разглеждане на средновековната столица на Шри Ланка от 11-12 век с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва. Полонаруа е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. В Полонаруа се съхраняват впечатляващи статуи. Ланкатилеке, Тиванка и Тупарама са едни от най-красивите и най-големи останки от гробници, а в Тиванка са съхранени и най-добрите примери за фрески от 11-12 век. Ранкот Вихара и Кириуехара са добре запазени големи ступи (будистки храмове), а Гал Вихаре е скална гробница, украсена с 4 статуи на Буда – 2 седнали, една изправена и една легнала. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.
 
5 ДЕН – 19.11.2024 Закуска. След което пътуваме към Дамбула, известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. След обяд продължаваме към Канди, като по път разглеждаме градините с подправки в Матале, където се отглежда канела, кардамон, черен пипер и други подправки, от които ще може да си закупите. Следва разглеждане на Канди – център на последното кралство на Шри Ланка, по време на което ще видите Dalada Maligawa или Храма на зъба, в който се пази свещена реликва на Буда.  Нощувка в Канди.
 
6 ДЕН 20.11.2024 Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Следва посещение на резерват за слонове Пинауела, където малки слончета се отглеждат и обучават. Резерватът за слонове Пинауела е основан през 1975 г. и е разположен на площ от 24 акра. Първото слонче тук се ражда през 1984 г., а днес в резервата е най-голямото стадо слонове, което не живее на свобода. Между 1984 и 2012 г. в резервата са се родили 67 слончета. Попътно посещение на Плантация за чай и Чаена фабрика – предстои Ви впечатляващо пътуване в сърцето на „чаените земи”, половината от най-добрия чай в света се отглежда тук. Вечеря и нощувка в Нуара-Елиа (градът, разположен на 1868 метра над морското равнище, се радва на приятен климат, с изглед към Пидуруталагала – най-високата планина в Шри Ланка).

7 ДЕН – 21.11.2024 Закуска. Отпътуване за резервата Яла. По път се спира за снимки на „Ела Гранд Мотел”, откъдето се разкрива красива панорама към клисурата Ела и водопада Равана. Ела се намира на около 200 км от Коломбо и на 13 км от Бандаравела, в закътаната част на централните планини. Гледката към клисурата на Ела е една от най-впечатляващите панорами в Шри Ланка – пейзажът се разпростира пред очите Ви със смайващо спускане от около 900 м към източните равнини. Скалата Ела е известна с пещерата Равана на легендарен крал на Шри Ланка, който живял в древни времена. 300-метровият водопад е един от най-красивите в страната. След обяд – сафари с джипове в Националния парк Яла. Националният парк Яла се простира на площ от 126 786 хектара, включвайки и стриктно охраняван резерват – Блок 2. Най-известната част е Блок 1 (14 101 хектара), обособена като защитена територия през 1938 г. Паркът Яла е известен с дивите стада и животни, живеещи там, като слонове, леопарди, петнисти елени, крокодили, мангусти, мечки, диви бикове и др. Нощувка в района на Яла.

8 ДЕН22.11.2024 Закуска. Отпътуване към Южното крайбрежие. По път – разглеждане на холандската крепост в Геле. Геле е най-интересният исторически град в Шри Ланка. Основно пристанище до преди 100 години, днес все още тук спират кораби и лодки. Най-старият символ на града е португалската и холандска крепост, част от културното наследство на човечеството, в границите на която се намира старият град. Днес 90-арковата крепост не пази следи от португалското си минало. Холандците включили португалската северна стена в голямо укрепление през 1663 г. Втора, по-висока стена била издигната от вътрешната страна. Между двете стени покрит пасаж свързвал централния бастион с двете укрепления към морето. Холандците също така създали сложна дренажна система, допълнена от павиран подземен канал, който се оттичал два пъти на ден при приливите и отливите. Първоначално портата на крепостта била откъм пристанището. Тя все още е запазена с английския герб на фасадата и с холандския герб от вътрешната страна на крепостта. Вечеря и нощувка в Бентота – известен курорт на Шри Ланка със златни плажове.

9 ДЕН23.11.2024 Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. В късния след обяд отпътуване за град Коломбо. Настаняване в хотел. Нощувка в Коломбо.

10 ДЕН24.11.2024 Трансфер до летището в Коломбо за полет Коломбо - Ган, Малдиви. Кацане в Ган. Трансфер с лодка до хотел. Свободно време за плаж и възможност за гмуркане. Нощувка.

11 ДЕН25.11.2025 Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

12 ДЕН26.11.2025  Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

13 ДЕН27.11.2025 Закуска. Свободен ден за плаж. В късния след обяд - трансфер с лодка до – Мале. Пристигане в Мале - трансфер до хотел. Нощувка в Мале.

14 ДЕН 28.11.2024 Закуска. Свободно време. Вечерта трансфер до летище.

15 ДЕН 29.11.2024 В 01.45ч. полет Мале - Доха с „Qatar Airways“. Пристигане в Доха в 04.40ч. В 07.30ч.  полет Доха – София с „Qatar Airways“.  Пристигане в София  в 11.40ч.

 

Вижте цялата програма тук

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

  • самолетни билети за международните полети София – Доха – Коломбо, Коломбо – Ган-Мале – Доха – София с “Qatar Airways”;
  • летищни такси за всички полети – 700 лв/ 358 евро за международите полети - подлежат на потвърждение;
  • *Полетите посочени в програмата са актуални .
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 13 нощувки с 12 закуски и 5 вечери в хотели 4* в Шри Ланка и Малдиви;
  • 3 нощувки в Коломбо
  • 2 нощувки в Дамбула
  • 1 нощувка в Канди
  • 1 нощувка в Нуара – Елиа
  • 1 нощувка в Яла
  • 1 нощувка в  Бентота
  • 3 нощувки на Малдиви, на база полупансион /закуска и вечеря./ При желани от страна на клиента може да се заяви  пълен пансион или ALL INCLUSIVE  срещу допълнително доплащане.
  • 1 нощувка в Мале в хотел на летището
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • пътуване с автобус по маршрута: Коломбо – Анурадхапура – Сигирия – Дамбула – Полонаруа – Канди – Китулгала – Бентота;
  • разглеждане на Коломбо – (2-ри ден);
  • разглеждане на Анурадхапура – (3-ти ден);
  • изкачване до „ Небеснта крепост“- (4-ти ден);
  • разглеждане на Полонаруа – (4-ти ден);
  • разглеждане на Дамбула – (5-ти ден);
  • разглежфдане на Канди – (5-ти ден);
  • посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения (6-ти ден);
  • посещение на резервата за слонове Пиануела (6-ти ден);
  • посещение на плантация за чай и чаена фабрика – (6-ти ден);
  • спиране за снимки на клисурата Ела (7-ми ден);
  • джип сафари в Нациналния парк Яла (7-ми ден);
  • разглеждане на холандската крепост в Геле (8-ми ден);
  • входни такси за обектите по програмата;
  • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 83 лв.
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • виза за Шри Ланка – 50 щ. долара;
  • виза за Малдиви – безплатна (издава се на място на летището);
  • такса за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка – 50 лв;
  • такси за снимане с фотоапарат и камера;
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:         
 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е 23 кг. за  голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в Шри Ланка  не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 6 800 лв/ 6 900 лв е са човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане.
 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 400лв + 50
щ. долара (в лева по курса на БНБ за деня, за виза за Шри Ланка) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка)

КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ


 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
 
 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път

 

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване  Шри Ланка:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Попълнена Digital Arrival & Departure Cards - https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/'#/home-page
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване в Малдиви:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Попълнена здравна декларация - https://imuga.immigration.gov.mv/ethd