ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ, С МИЛАНО И СИЕНА - I ВАР., АВТОБУСНА

Верона, Милано, Пиза, Сиена, Рим, Тиволи, Флоренция, Венеция

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
04.09.2020 890.00 лв Запитване
25.09.2020 890.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
10.04.2020 Тръгване от София в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в Загреб, Хърватия.
11.04.2020 Закуска. Пътуване към Верона. Разглеждане на Верона – “Арена ди Верона”, Къщата на Жулиета и др. Нощувка в гр.Милано.
12.04.2020 Закуска. Разглеждане на Милано – Замъка „Кастело Сфорцеско”, Миланската Скала, Паметника на Леонардо да Винчи, известната Миланска Катедрала, Галерията-пасаж „Виторио Емануеле”. Свободно време в Милано. Продължаваме към Флоренция. Нощувка в хотел близо до Флоренция.
13.04.2020 Закуска. Отпътуване към Пиза, където се разглежда “Площада на Чудесата” с Наклонената кула, Баптисерията и църквата. Свободно време. Продължаваме към гр.Сиена, най-добре запазеният италиански средновековен град. Разглеждане на Сиена – Катедралата, Църквата “Свети Доменик” с гроба на Света Катерина, Централния площад, на който се е провеждало “Палиото” – съревнование с коне между отборите на отделните квартали на Сиена. Свободно време. Нощувка в Рим.
14.04.2020 Закуска. Пешеходна обиколка на Рим с разглеждане на: Колизеума, Църквите “Сан Клементе“ с гроба на Свети Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със Стаутята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийският хълм, Площад “Венеция”, Пантеонът, Площадите “Навона” и “Испания”, Фонтан “Ди Треви” и др. Свободно време в Рим. Вечерта, по желание на туристите - вечерна разходка в пешеходната зона на Рим, където се намират по-известните площади и фонтани. Нощувка в Рим.
15.04.2020 Закуска. Следва, по желание - разглеждане на Музеите на Ватикана със Сикстинската капела (с неповторимите стенописи на Микеланджело) и Катедралата “Св.Петър”. Свободно време. По желание - круиз по течението на река Тибър - дневен или вечерен. (Обиколката започва от замъка ”Сейнт Анджело”, замък от времето на Император Адриан, който се намира близо до Ватикана. От тук тръгват корабчета на всеки 30 мин. По време на круиза в цената е включен и аудиопътеводител (със слушалки), който разказва за 2750-годишната история на този невероятен град - Рим) Този круиз Ви дава възможност да видите Рим от различен ъгъл. Нощувка в Рим.
16.04.2020 Закуска. Отпътуване за Тиволи, живописно градче в околностите на Рим. Възможност за разглеждане на „Вила Адриана” и „Вила д`Есте”. Свободно време за разглеждане на Тиволи, градче, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Около 17.00 ч. – отпътуване. Нощувка в хотел близо до Флоренция.
17.04.2020 Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция – Църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”, Катедралата “Санта Мария дей Фиори” и Баптистерията с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, Площада на Синьорията с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, Покрития мост на златарите “Понте Векио” и др. След обяд - свободно време или по желание - посещение на Картинната галерия “Уфици”. Нощувка в курорта Лидо ди Йезоло, близо до Венеция.
18.04.2020 Закуска. Продължаваме за Венеция (UNESCO) - Перлата на Адриатика. Започваме разглеждането на старинния град, влизайки от лагуната с корабче. Туристическата ни програма започва от сърцето на града - площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко (покровител на града), през великолепния Дворец на Дожите, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотеката, моста на Въздишките и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до моста Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време с възможност, по желание - за романтична разходка с гондола (или с корабче) по Канале Гранде и из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни Дворци, къщи и Катедрали. Около 17 ч.– тръгване за Любляна. Нощувка в хотел близо до Любляна.
19.04.2020 Закуска. Пътуване към България. Пристигане в София вечерта.

1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • 9 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване (с изключение на обектите, които са по желание) и  водач  от  ТО;
 • местен екскурзовод на българска език в градовете Рим, Флоренция и Венеция.
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и турист. застраховка: за лица до 70 год.- 15 лв, за лица от 71 год. до 80 год.- 30 лв;
 •  допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • входните такси за обектите – около 60 евро;
 • билети за метрото в Рим (1 билет – 1 евро);
 • слушалки по време на обиколките в градовете (с местен екскурзовод на български език):
                 - в Рим – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО),
                 - във Флоренция – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО)
                 - във Венеция – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО )
 • такса за корабчето във Венеция – около 12 евро (при влизане в града – от Пунта Сабионе до Венеция и обратно) - плащат се на място;
 • едночасова разходка с корабче (или с гондола) по каналите във Венеция – около 15 евро (плащат се на място);
 • посещение на галерия „Уфици” във Флоренция – 25 евро (плащат се в офиса на ТО) 
                                                                         (16 евро - за лица под 18 год. и над 65 год.)
              За посещение на галерия „Уфици” се прави предварителна резервация
  - в цената (25 евро) се включват: - такса резервация
                                                                 - входен билет                                 
                                                                 - местен екскурзовод (на български език)
                                                                 - слушалки 
 • круиз по р.Тибър:- дневен (с продължителност около 1 час) - 15 евро
                                    - вечерен (с включена вечеря на борда- италианска кухня,с продължителност
                                      около 2 часа - 54 евро) - разглеждане на Рим с вечерния му чар                                                                                                                  
    За круиза по р.Тибър се прави предварителна резервация, за тази цел е необходимо да се заяви    и плати в офиса на туроператора.
 •   посещение на Ватикана в Рим:
   – за самостоятелно посещение15 евро (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евро 
    предварителна резервация);
   – за посещение с местен екскурзовод на бълг. езиксе доплащат още 8 евро (27 евро общо), което включва: местен екскурзовод (на български език) и слушалки.
Доплащането от 8 евро е валидно при група от минимум 20 човека.
* Сумите за входен билет, резервация, екскурзовод и слушалки за разглеждане на Музеите на  
   Ватикана се заплащат в офиса на ТО.   
3. Цената 890 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 270 лв.-/подлежи на актуализация/
4. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 70 лв.
 
  * Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична  стая са към дата 03.02.2018 г и подлежат на актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО)
              - по банков път

Флоренция е главен град на областта Тоскана и столица на провинция Флоренция. В периода 1865 - 1870 е и столица на Кралство Италия. Флоренция е разположена на река Арно, на площ около 102 км2 с население около 356 000 души (2004 г.). Счита се за люлка на западноевропейския Ренесанс. Градът е управляван дълги години от фамилията Медичи.
 
Галерия Уфици е един от най-известните музеи в Италия. Построен от Джорджо Вазари по поръчка на Козимо I Медичи, първоначално бил административна сграда за флорентинските магистрати. През 1765 г. е превърнат в галерия и днес е един от най-известните музеи в света. Там се намират картини на Джото, Микеланджело, Рафаело, Рубенс, Ботичели, Тициан, Леонардо да Винчи, Филипо Липи и на още много известни художници.
 
Катедралата Санта Мария дел Фиоре, четвърта по големина в света, която е забележителна с кулата на Джото и със своя невероятно смел за времето си купол, дело на Брунелески. Той е двойно-черупчест осемстенен купол без подпорни колони. Години по-късно Микеланджело използва същата конструкция, за да издигне още по-големия купол на базиликата "Свети Петър" в Рим.
 
Понте Векио (Старият мост/Ponte Vecchio) - на мястото на мост от римско време, в сегашният си вид е от 16 век.
Мост на това място навярно има още в края на Римската империя (4 век). През 972 г. Понте Векио е дървен мост. През 1333 е разрушен от придошлите води на Арно.
През 1345 г. придобива днешния си вид на покрит мост с магазинчета. Над магазините преминава коридорът, наречен на името на Джорджо Вазари, който представлява картинна галерия. Проектиран е от Вазари, за да подсигури безопасното преминаване на херцог Козимо I Медичи от Уфици до двореца Пити. Първоначално дюкянчетата на моста са били обитавани от занаятчии и месари, но през 1593 г. херцогът ги прогонва заради неприятните миризми, които се донасят оттам и след тях се нанасят бижутерите.
По време на отстъплението на германците през август 1944 г. през Втората световна война Понте Векио не е разрушен, за разлика от другите мостове във Флоренция.
Мостът се състои от три отделни арки. Централната е с дължина 30 метра, а по-малките от двете и страни са по 27 метра. Височината на свода им е между 3,5 и 4,4 метра.
По средата на моста има бюст на Бенвенуто Челини. Там влюбените имат обичая да оставят катинарче, чието ключе хвърлят в реката, за да е вечна любовта им.
  ЦЕНАТА 890 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  35 ЧОВЕКА   ПРИ ГРУПА ОТ 25 ДО 34 ЧОВЕКА – ДОПЛАЩАНЕТО Е 50 лв ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА – ДОПЛАЩАНЕТО Е 100 лв

- Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;
- За  лица  под  18 год. - нотариално  заверена  декларация  от  родителите  с разрешение за  пътуване
  на  детето им  в  чужбина.
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Италия|почивка в Италия |верона |милано |пиза |сиена |рим |тиволи |флоренция |венеция |древниримския театър “арена ди верона” |площад „ербе” |площада на синьорията |къщата на жулиета |готическия фонтан „мадона ди верона” |замъка „кастело сфорцеско” |миланска катедрала |миланската скала |паметника на леонардо да винчи |галерия-пасаж „виторио емануелле” |“площада на чудесата” |наклонената кула |баптисерията и църквата“свети доменик” |колизеума |църквите “сан клементе“ |стаутята на мойсей |римските форуми |капитолийския хълм |площад “венеция” |мемориалa на виктор емануел ii |пантеонa |площадите “навона” и “испания” |фонтан “ди треви” |ватикана |сикстинската капела |моста на въздишките |канале гранде |понте векио |църквата “санта кроче” |катедралата “санта мария дей фиори” къщата на данте |“площада на синьорията” с фонтана на нептун |дворец “палацо векио” |мост “понте векио” галерия “уфици” |лидо ди йезоло |площад ”сан марко” |дворец на дожите |камбанарията |часовниковата кула |библиотеката |моста риалто.

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах