ЕКСКУРЗИЯ ДО БЕЛГРАД, 3 ДНИ

НИШ, БЕЛГРАД, НОВИ САД

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
05.09.2020 179.00 лв Запитване
26.09.2020 179.00 лв Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
04.04.2020 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник “Ал. Невски”, София по маршрут София - Калотина - Пирот - Ниш - Белград. (София - Белград 400 км). Пътуване през Сърбия. Пристигане в Ниш около обяд. Пешеходна обиколка в центъра на Ниш - ул. „Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националния театър, Турската крепост от 18 век (на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус), двореца „Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаваме за Белград. Пристигане в Белград вечерта и настаняване в хотел. Нощувка в Белград.
05.04.2020 Закуска. От 09.00 ч. до 12.00 ч. – туристическа и пешеходна обиколка на Стари и Нови Белград с местен екскурзовод на български език: площада на Републиката, Националното събрание, Националния театър, Националния музей, музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св.Сава” – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав. Разглеждане на: Старата крепост – един от символите на Белград, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, откъдето се открива чудесна гледка към града, парка Калемегдан. Този ден обиколката ни ще завърши с разходка в един от най-богатите квартали на града – „Дединие”, където ще имате възможност да видите Къщата-музей на Йосип Броз Тито и др. Свободно време с възможност за разглеждане на комплекса „Нови Београд”, където можете да пийнете кафе и да се полюбювате на гледката към р. Сава – най-големият приток на Дунав. По желание - разходка с корабче по р.Сава и по р.Дунав. Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия”, център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър”, още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Ще се потопите в старата атмосфера на културния и бохемския живот на града. Вечерта, по желание - вечеря в типична сръбска кафана. Нощувка в Белград.
06.04.2020 Закуска. Отпътуване от Белград към Нови Сад. Следва обиколка на града, която започва от центъра с разглеждане на Сръбския национален театър, централния площад „Trg Svobode” с впечатляващи със своята архитектура сгради като Католическата църква, сградата на Кметството, Ортодоксалната църква и др. Продължаваме по най-старата улица в града – „Пасичева”, с интересната сграда на Националната библиотека „Matica Srpska”, ул. „Дунавска”, която води до Националния парк „Денавски” и до река Дунав. Обиколката продължава с автобус, като минаваме покрай къщата на Марич Милева, съпругата на Алберт Айнщайн, ж.п. гарата, „Булеварда на свободата”, пешеходната алея покрай р. Дунав и красивия плаж, наречен „Strand”, продължаваме през моста „Rainbow” до крепостта „Петроварадин”, наречена „Гибралтар на р. Дунав”. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града или изкачване пеша (около 30 мин.) до Крепостта – една от най-добре запазените крепости в света, с чудесна гледка към града и река Дунав. Възможност да се насладите на чудесната гледка с напитка в едно от кафенетата около Крепостта. Свободно време. Отпътуване към България. Пристигане в София вечерта.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград,
- медицинска и туристическа застраховка за лица до 65 год.,
- транспорт с туристически автобус;
- екскурзоводско обслужване, местен екскурзовод (на бълг.език) и водач от ТO .
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
      - медицинска и туристическа застраховка: 5 лв (за лица до 70 год.), 10 лв (за лица от 71 год. до 80 год.)
 - разходка с корабче по р.Сава и по р,Дунав  - около 10 евро (2-ри ден);
- вечеря в кафана в бохемския квартал Скадарлия – около 20 евро (2-ри ден);
 - входовете на музеите;
 - билети за градския транспорт.
3. За деца до 12 год., настанени на трето, допълнително легло – отстъпката е 20 лв.
4. Цената 179 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
5. Цената 179 лв е за нощувки в хотел  3*. При нощувки в хотел 4* се налага  
    доплащане.

* Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична стая са към дата 05.03.2019 г и подлежат на актуализация.
          
 6.  Начин на плащане:
     - в брой (в офиса на TO)
     - по банков път

Информация за хотела (или подобен):
хотел  Centar Balasevic  3*     www.centarbalasevic.rs/eng_index.php 
  ЦЕНАТА  179 лв Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА
 
ПРИ  ГРУПА от 35 до 39 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е 199лв
 
ПРИ ГРУПА ОТ 9 до 14 ЧОВЕКА  СЕ ПЪТУВА С МАЛЪК АВТОБУС   и ЦЕНАТА Е  209 лв
 
 
 

  • Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за съгласие детето им да пътува в чужбина.

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах