ЕКСКУРЗИЯ ДО ТИБЕТ И КИТАЙ С МАНАСТИРА ШАОЛИН

ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, манастира ДРЕПТУНГ, колежа ДЗАКАН, манастирa СЕРА,ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
29.09.2018 Среща в 20.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 22.30 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”.
30.09.2018 Пристигане в Доха а в 03.20 ч. В 11.35 ч. – полет Доха – Пекин.
01.10.2018 Пристигане в Пекин в 00.20 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Пекин. Закуска. Свободно време в Пекин. Трансфер до Западната ж.п. гара на Пекин. Вечеря в местен ресторант в Пекин. В 20.10 ч. започва пътуване с влак до Лхаса (45 часа и 8 мин.). Нощувка във влака.
02.10.2018 Целодневно пътуване с влак към Лхаса, по време на което можете да се насладите на невероятните пейзажи - връх Южу, река Чумар, река Туотуо, Бугианге, планината Тангула, езерото Намсто, Нагки, Дамшунг и Ямбаджан. (Във влака има закусвалня и ресторант и по всяко време можете да си купите нещо за хапване. В ресторанта се предлага закуска, обяд и вечеря – китайска и тибетска храна – и цената за едно ядене е 10-20 юана (2-4 щ. долара). За закуска например има туршия, кейк, яйца, хляб и мляко.) Пътуването с влак е най-добрия начин за аклиматизация към надморската височина в Тибет. Нощувка във влака.
03.10.2018 Продължава пътуването с влак към Лхаса. Пристигане в Лхаса в 16.00 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.
04.10.2018 Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13-етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.
05.10.2018 Закуска. Свободно време в Лхаса или по желание - екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” – около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.
06.10.2018 Закуска. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.
07.10.2018 Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса – Пекин. Пристигане в Пекин. Трансфер до хотел и настаняване. Вечеря и нощувка в Пекин.
08.10.2018 Закуска. Туристическа обиколка на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламаитския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
09.10.2018 Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
10.10.2018 Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.
11.10.2018 Сутринта - пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.
12.10.2018 След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
13.10.2018 Закуска. С влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. Нощувка в Дженгджоу
14.10.2018 Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Дженгджоу – Шанхай в 07.40 ч. Пристигане в Шанхай в 09.20 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
15.10.2018 Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечерта трансфер до летището. В 23.50 ч. самолетен полет Шанхай – Доха.
16.10.2018 . Пристигане в Доха в 05.00 ч. В 06.50 ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 1. самолетни билети за международните и вътрешните полети:
 • София – Доха – Пекин
 • Лхаса – Пекин
 • Дженгджоу – Шанхай
 • Шанхай – Доха – София
 1. летищни такси за полета София – Доха – Пекин и Пекин – Доха – София -
       733 лв/375 евро (28.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 1. летищни такси за полета Лхаса – Пекин с „Air China” – 88 лв/45 евро
       (28.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 1. всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 2. 2 нощувки и билет за влака от Пекин до Лхаса в спален вагон за 4 човека (45 часа);
 3. 1 нощувка и билет в спален  вагон  за влака  Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 места; доплащане за купе с 2 легла - 80 щ. долара, плащат се в офиса на ТА „2М-КО”);
 4. 4 нощувки с 4 закуски в хотели 4* и 4 вечери (в местни ресторанти) в Тибет;
 5. 8 нощувки с 8 закуски в хотели 4* и 10 вечери (в местни ресторанти) в Китай;
 6. водач от ТА „2М-КО”, туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език, ако групата за Тибет е повече от 4 човека, при 2-ма до 3-ма човека, се пътува с водач, който превежда на бъларски.език и доплащането е 90 евро на човек) в Лхаса, двореца Потала, Норбулинка, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 7. водач от ТА „2М-КО”, туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 8. посещение на манастира Шаолин -(15-ти ден)
 9. посещение на фабрика за коприна- (16-ти ден);
 10. посещение на Акробатично шоу в Шанхай -(16-ти ден);
 
 1. круиз с лодка по река Хуанпу- (17-ти ден);
 2. входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 3. такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­96 лв.
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • разрешително за Тибет – 85 щ. долара (плащат се в офиса на "2М-КО");     
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро36 лв (за лица до
      65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 72 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • екскурзия до Ямдрок Цо (тюркоаззеното езеро) - 142 щ.долара (при група от минимум
      3-ма човека), при група от 2-ма човека - 199 щ.долара (-7ми ден) - плаща се в офиса на
       ”2М-КО”;
 •  разглеждане на мюсюлмански храм - 6 евро (13-ти ден) – плаща се в офиса на „2М-КО”;
 • вход за „Тан Династи шоу” – 30 щ. долара (13-ти ден) – плаща се в офиса на „2М-КО”;
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ. долара (17-ти ден) - плаща се на място;
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ. долара (17-ти ден) – плаща се в офиса на ТА „2М-КО”.
     *Забележки:
           1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
        което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
        последните два дни по същата.
   2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
  3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2017 г.
  4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
      офиса на ТА „2М-КО”.
   5. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
       посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни
       изкуства.
3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече
    от 50% записали се туристи.
4.  Цените 6 060 лв/ 6 160 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)
             - по банков път
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ  ОТ  2 300 лв

Информация за хотелите (или подобни) и за влака Пекин – Лхаса:  
влак от Пекин до Лхаса - //www.chinatibettrain.com/beijinglhasa.htm
Лхаса BRAHMAPUTRA GRAND HOTEL   
//www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/brahmaputra-grand-hotel.html  
Пекин – Hotel Days Inn Joiest
//www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-joiest-beijing/hotel-overview
Сиан – Hotel Grand New World
 //www.gdhxian.com/eng/home/main.htm
Шанхай – Hotel Holiday Inn Express Zhabei //www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail
 

  ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 060  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ЧОВЕКА  ЦЕНАТА Е – 5 955 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 8 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 315 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 160 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ДО 14 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 055 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 8 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е – 6 415 ЛВ.
 
 
ПРИ ГРУПА ЗА ТИБЕТ ОТ МИНИМУМ  8 ЧОВЕКА - СЕ ПЪТУВА С ВОДАЧ ОТ „2М-КО”
 
ПРИ  ПО МАЛКА ГРУПА ЗА ТИБЕТ  И  ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ – СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
ИМА ВАРИАНТ ДА ПЪТУВАТЕ БЕЗ ВОДАЧ И ТОГАВА
НЕ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 

 
 

      -  Задграничен  паспорт  с  валидност  минимум 6  месеца  след  датата  на  пътуване, като в
         него да  има  празни страници;
      -  1 бр. актуална снимка паспортен размер (на хартиен носител) - за китайска виза (за Китай и 
         Тибет) - в офиса на „2М-КО”;
      -  медицинско удостоверение за здравословното състояние на туриста, пътуващ до Тибет 
         (преведено на английски език).
 
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах