Вашата оценка

Екскурзия Чили с Великденски остров и Перу

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 18 дни

Маршрут: САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ, ВАЛПАРАИСО, ВЕЛИКДЕНСКИ ОСТРОВ, ВУЛКАН РАНО РАРАКУ, ОРОНГО, ВУЛКАН РАНО КАО, АХУ ТОНГАРИКИ, АХУ ВИНАПУ, ЛИМА, ПАРАКАС , БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ, НАСКА, АРЕКИПА, КОЛКА КАНЬОН, ПУНО , езерото ТИТИКАКА , КУСКО, ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ, МАЧУ ПИКЧУ
Продължителност: 18 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 16.35 ч. на летище София, Терминал 2. В 18.35 ч. - полет София - Франкфурт с Lufthansa. Пристигане във Франкфурт в 19.55 ч. В 21.55 ч. - полет Франкфурт – Буенс Айрес с Lufthansa.

2 ДЕН - Пристигане в Буенос Айрес в 06.40 ч. сутринта (местно време). В 08.15ч. полет Буенс Айрес – Сантяго де Чиле с Aerolineas Argentinas. Кацане в Сантяго в 09.35ч. Трансфер до хотел. До обяд - свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монеда”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лусия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г. След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Връщане в хотел. Свободно време. Нощувка в Сантяго де Чиле.

3 ДЕН - Закуска. В 07.00 ч.- трансфер до летището и в 09.30 ч. - полет Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавери в 13.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този следобед ви предстои полудневна екскурзия, включваща: Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка в Рапа Нуи.

4 ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, заедно с най – впечатляващия кратер в тази зона, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 21 метра и тежи малко под 200 тона. Обяд – тип пикник. Продължавате към Аху Тонгарики, където се намира най – големата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Последната ни спирка е красивият плаж на Анакена. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуи.

5 ДЕН - Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека – птица’’ или Танагата Ману. Там можете да видите петроглифи, изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересният архитектурен стил ще ви напомни на архитектурния стил „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуи.

6 ДЕН - Закуска. В 10.30 ч.- трансфер до летището и в 12.00 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чиле. Кацане на летището в Сантяго в 18.30 ч. Трансфер до хотел и нощувка в Сантяго де Чиле.

7 ДЕН - В 03.00 ч трансфер до международното летище за полет в 05.55ч. Сантяго – Лима с Avianca. Кацане в Лима в 08.45 ч. Трансфер до хотел и среща с групата по време на обиколката на Лима. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гробът на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. След обяд - посещение на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Нощувка в Лима.

8 ДЕН - ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

9 ДЕН - ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

10 ДЕН - НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

11 ДЕН - АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа/Чивай. Пояснение: Хората, които не желаят да посетят Колка каньон, остават в Арекипа. За тези, които са избрали екскурзия до Колка Каньон, в този ден след обяд отпътуване за Чивай и нощувка.

12 ДЕН - Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Екскурзия до Колка каньон: Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 04.30 ч. - отпътуване към Колка Каньон - Каньонът на Кондорите. Пристигане в Каньона около 06.00 ч. При възможност – наблюдаване полета на кондорите. Продължаваме към недрата на ”същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имате шанс да срещнете представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера. По пътя се срещате с останалата част от групата. Нощувка в Пуно.

13 ДЕН - ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско. Нощувка в Куско.

14 ДЕН - КУСКО Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

15 ДЕН - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо.

16 ДЕН - МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

17 ДЕН - Трансфер до летището. В 06.26 ч. - вътрешен полет Куско – Лима с LATAM. Пристигане в Лима в 07.50 ч. Международен полет Лима – Богота в 12.55 ч. с LATAM. Кацане в Богота в 16.00ч. В 20.55 ч. полет Богота – Франкфурт с Lufthansa.

18 ДЕН - Кацане във Франкфурт в 15.05 ч. Полет Франкфурт – София в 19.15ч. с Lufthansa. Пристигане на летище София в 22.25 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  9 640 лв.  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  9 740 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за международните и вътрешните полети – 765 лв. (21.01.2020 г.)подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки с 13 закуски и 1 обяд в хотели 3* и 4* в Чили, Великденски остров и Перу.
 • 5 нощувки в Чили, 10 нощувки в Перу.
 • 2 нощувки в Сантяго де Чили.
 • 3 нощувки на Великденски остров
 • 1 нощувка в  Лима
 • 1 нощувка в Паракас
 • 1 нощувка в Наска
 • 1 нощувка в Арекипа
 • 1 нощувка в Чивай
 • 1 нощувка в Пуно
 • 3 нощувки в Куско
 • 1 нощувка в Оянтайтамбо
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • полудневна обиколка на Сантяго де Чиле – 2 –ри ден ;
 • всички посещения по програмата за Великденския о-в – 3-ти; 4-ти и 5 –ти ден;
 • пътуване с лодка до Балестовите острови– 9 -ти ден ;
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови -9 -ти ден ;
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска – 9 -ти ден ;
 • пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу – 16-ти ден;
 • билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите – 16-ти ден;
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът,който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­102 лв.   
 
2. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около  10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (9-ти ден)
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро41 лв. (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 82 лв.;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 
 • 1обяд по време на обиколката в Лима - 20 щ.долара- (7-ми ден);
 • екскурзия  до  Колка  канъон - (12-ти ден);135 щ.долара (от  4 - 6  човека)
                                                                       –   90 щ.долара (от  7 - 12  човека)
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара14-ти ден;
 
 •   допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Национален парк „Великденски остров” – 80 щ.долара (плаща се на място);
 • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска -35 соле (около  10 щ.долара)- 9 -ти ден ;
  
Важно: Посещението на Мачу Пикчу се осъществява при строг ред, определен от администрацията на археологическата зона, при който на ротативен принцип се отваря и затваря достъпът до различните обекти в зоната. Това предполага, че винаги в работното време на Мачу Пикчу ще има точки с ограничен достъп. Начинът, по който се прави обиколката на Мачу Пикчу се определя ден за ден от администрацията с оглед на археологическите дейности и работа по поддръжката, които се извършват на територията на зоната.
 
 
  *Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за     багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
4. Вътрешните полети в Чили до 4 часа, не предлагат включен сервиз на борда.  
5.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  Цените 9 640 лв /9740 лв. са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.  
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 08.02.2020 г. и  е възможно да подлежат на  актуализация
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )     
             - по банков път
 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ  4 200лв.
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

Информация за хотелите( или подобни):
ЛИМА HOTEL MIRAMAR   3*  //hotelmiramarperu.com/
ПАРКАСHOTEL GRAN PALMA 3* https://hotelgranpalma.com/
НАСКА HOTEL NASCA OASIS  4* https://www.nascaoasis.com/en-us
АРЕКИПА CASONA TERRACE 3* //hotelcasonaterrace.com/
ЧИВАЙ - TRADICION COLCA 3*//www.tradicioncolca.com/
ПУНОCASONA PLAZA HOTEL 3*   //casonaplazahoteles.com/
КУСКОTAYPIKALA HOTEL 3*//www.taypikala.com/website/main.php
ОЯНТАЙТАМБОTUNUPA LODGE 3* //www.tunupalodge.com/
КУСКОTAYPIKALA HOTEL 3*//www.taypikala.com/website/main.php
 
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето   им да пътува в чужбина.