Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия Източно крайбрежиe с Чикаго и Канада

Самолетна екскурзия – 20 дни

Маршрут: НЮ ЙОРК, ФИЛАДЕЛФИЯ, ВАШИНГТОН, БЪФАЛО, ЧИКАГО, НИАГАРСКИ ВОДОПАД, ТОРОНТО, ОТАВА, КВЕБЕК, МОНРЕАЛ
Продължителност: 20 дни/ 18 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии САЩ Източно крайбрежие


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща на Летище София, Терминал 2, в 08.00 ч. сутринта. В 10.00 ч. - самолетен полет София – Истанбул с „Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 11.25 ч. В 13.30 ч. – полет Истанбул – Ню Йорк. Пристигане на летище „KENNEDY” в Ню Йорк в 17.25 ч. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка в Манхатън, Ню Йорк.

2 ДЕН - Закуска. Обиколка на централната част на Ню Йорк – остров Манхатън – централният площад Таймс Скуеър, Италианският квартал, Китайският квартал, „Малката Италия”, центърът Рокфелер, Световният търговски център. След обяд – „5-то Авеню”, „Уолстрийт“, посещение на небостъргача “Емпайър Стейт Билдинг“ (входът за него са плаща допълнително). Възможност за посещение (по желание) на шоу-спектакъл в едни от театрите на Бродуей. Нощувка в Манхатън, Ню Йорк.

3 ДЕН - Закуска. Свободно време или, по желание – екскурзия с корабче до Статуята на свободата. След обяд – разходка в “Сентрал парк”, посещение на музея „Метрополитън” (входът за него се плаща допълнително), „Линкълн център”, квартала „Харлем”. Привечер – възможност за разходка по 5-то и 7-мо авеню, където са едни от най-престижните магазини. По желание – вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус (продължителност 2 часа). По време на обиколката ще видите Ню Йорк в целия му блясък. Ще се насладите на нощните гледки и aтмосферата на „Таймс скуеър”, „Чайнатаун”, „Импайър стейт билдинг”, „Грийнуич вилидж”, „СоХо”, „Литъл Индия”, мостовете на Манхатън и Бруклин и долната част на „Ийст сайд”. Ще научите историята на всички известни забележителности на този великолепен град за свое удоволствие и обогатяване. Нощувка в Манхатън, Ню Йорк.

4 ДЕН - Закуска. Този ден с автобус се пътува до гр. Филаделфия. Трансфер до хотел. Следва разглеждане на града с автобус и пеша – Камбаната на свободата, кметството, Първа национална банка и др. Свободно време. Нощувка в хотел в централната част на Филаделфия.

5 ДЕН - Закуска. Обиколка на гр. Филаделфия. След обяд – пътуване с автобус от Филаделфия до Вашингтон. Пристигане във Вашингтон. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка в хотел в централната част на Вашингтон.

6 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Вашингтон с екскурзовод на български език – Капитолият, Националната библиотека, Белият дом (отвън) и др. Привечер - посещение на квартала „Джорджтаун”. Нощувка в хотел в централната част на Вашингтон.

7 ДЕН - Закуска. Продължава разглеждането на Вашингтон: музеят „Смитсониан” (на космонавтиката), Картинната галерия, Мемориалите на Томас Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни. Нощувка в хотел в централната част на Вашингтон.

8 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и в 13.35 ч. - полет Вашингтон – Чикаго. Пристигане в Чикаго в 14.27 ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотел в Чикаго.

9 ДЕН - След закуска – обиколка на града. Свободно време с възможност (по желание) за разходка с корабче по езерото Мичиган. Нощувка в хотел в Чикаго.

10 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и в 14.00 ч. – полет Чикаго – Бъфало. Пристигане в Бъфало в 16.38 ч. Трансфер до хотел. Разходка до Ниагарския водопад и разглеждане на Ниагарския водопад от американската страна при вечерно осветление. Нощувка в хотел в Ниагара Фолс, в близост до водопадите.

11 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Ниагарския водопад и разходка с корабчето „Девицата на мъглата” под водопадите. Нощувка в хотел в Ниагара Фолс, в близост до водопадите.

12 ДЕН - Закуска. Отпътуване от хотела за канадската част на Ниагарския водопад, където с корабче ще направите разходка до водопадите и ще влезете в подножието на бучащия водопад. Имате 2 часа свободно време за снимки. След обяд, по желание – възможност за полет с хеликоптер над водопадите. По пътя към Торонто се минава през очарователния викториански град Ниагара фолс, разположен на езерото. Пристигане в Торонто. Настаняване в хотел и нощувка в Торонто.

13 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Торонто със сградите на местния Парламент, улица Бей – местната Уолстрийт, центърът със сградите на финансовото могъщество “желязната къща”, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, крайбрежието, Небесния купол, улица “Иънг”- 400 км, най-дългата в света, викторианският квартал “Йорквил” – царството на цветята. Вечерта, по желание - изкачване на внушителната Телевизионна кула с нейните 541 м – една от най-високите в света. По желание - вечеря. Нощувка в Торонто.

14 ДЕН - След закуска – отпътуване за Отава. По пътя ще имате възможност да посетите чаровното градче Кингстън, някогашната столица на Горна Канада. Там Ви очаква круиз по по река Сент Лоренс, известна с 1800-те си острова. След круиза – свободно време за обяд в градчето. В ранния следобед – отпътуване за Отава. След пристигане следва настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Отава.

15 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на столицата Отава, дом на 26 национални музея: каналът „Редю”, който протича през града, правителствените сгради на парламента и кметството, пазарът „Хилт Буярд”. Свободно време с възможност за посещение на Музея на цивилизациите, на новия Музей на войната или на някои от другите музеи. Нощувка в Отава.

16 ДЕН - Закуска. Заминаване за град Квебек, известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Следва обиколка на Квебек с разглеждане на: „Плас Роял”, Палас д’Армес, хотел „Шато Фронтенак”, Цитаделата, „Полетата на Ейбрахам”, терасата „Дуферин”, алеята „Ру Гранде” и др. Спирка на живописните водопади Монтморенси и посещение на базиликата “Света Анна”. Вечерта ще опитате традиционните кулинарни изкушения на Квебек. Нощувка в Квебек.

17 ДЕН - Закуска. Потегляне за Монреал – стилният островен град със силно европейско влияние. След обяд – обиколка на втория по големина френско говорящ град в света. Ще разгледате: стария Монреал – историческата пешеходна зона на града с живописните калдаръмени улички, площад „Жак Картие”, базиликата „Нотр Дам”, хълмът “Монт Роял” с височина от 764 фута, откъдето се открива невероятна гледка към града, университета „Мак Гил” и Олимпийския комплекс, построен през 1976 г. Свободно време с възможност за разходка в “подземния град” – отговорът на града към студената зима. Нощувка в Монреал.

18 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Монреал с възможност за посещение на много културни мероприятия, включени в месеца на културата в Монреал. Нощувка в Монреал.

19 ДЕН - Закуска. Свободно време до обяд за разходка в централната част на града и последни покупки. Трансфер до летището. В 23.05 ч. – самолетен полет Монреал – Истанбул с „Turkish Airlines”.

20 ДЕН - Пристигане в Истанбул в 15.35 ч. сутринта. В 19.23 ч. – полет Истанбул – София. Пристигане на Летище София в 20.45 ч

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  10 600лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  10 700 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 10 600лв е валидна при записване и депозиране минимум 6    месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 10 700 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Истанбул – Ню Йорк и Монреал – Истанбул – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Вашингтон – Чикаго и Чикаго – Бъфало;
 • летищни такси за международните полети – 851 лв./ 435 евро (02.02.2020г.) – подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети – 284 лв./ 145 евро (02.02.2020 г.) – подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 18 нощувки със закуски в хотели в 3*  11 нощувки в САЩ 7 нощувки в Канада
 • 3 нощувки в  Ню Йорк
 • 1 нощувка във Филаделфия
 • 3 нощувки във Вашингтон
 • 2 нощувки в Чикаго
 • 2 нощувки в близост до Ниагарски водопад
 • 2 нощувки в Торонто
 • 2 нощувки в Отава
 • 1 нощувка в Квебек
 • 2 нощувки в Монрел
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч. и 16.00 ч.);
 • туристическа обиколка на Ню Йорк – (2-ри и 3-ти ден);
 • разглеждане на град Филаделфия – (5-ти ден);
 • разглеждане на Вашингтон –(6-ти и 7-ми ден);
 • обиколка на Чикаго – (9-ти ден);
 • разходка и разглеждане на Ниагарския водопад –(10 -ти ден);
 • разходка с корабче под Ниагарския водопад (само в периода от 15.05 до 31.10)
 • такса за корабчето на Ниагарския водопад; – (11-ти ден);
 • разглеждане на Ниагаския водопад от канадска страна (12-ти ден);
 • панормна обиколка на Торонто – (13-ти ден);
 • посещение на град Кингстън –(14-ти ден);
 • круиз по р. Сент Лоренс – (14-ти ден);
 • панорамна обиколка на Отава – (15-ти ден);
 • обиколка на Квебек ( 16-ти ден);
 • обиколка на Монреал – (17-ти ден);
 • пътуване с автобус по маршрута: Ню Йорк – Филаделфия – Вашингтон;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език от водача, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­92 лв.  
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за САЩ – 304лв. (към 01.03.2022 г.) – таксата се променя в зависимост от консулския курс на щатския долар, обявен от Американско посолство; В цената на визата за САЩ  не е  включена доставка на задграничния паспорт. Може да получите своя задграничен паспорт с положена виза безплатно в централния офис на куриерска фирма „TNT /FedEx” в гр. София на ул.“Неделчо Бончев“ 35. Срещу доплащане от 11,25 щ.долара, задграничният  паспорт може да бъде доставен на адрес, посочен от клиента.
 • такса за обработка и подаване на документите за американска виза – 60 лв.;
 • електронно разрешително за пътуване за Канада/еТА (многократна) – 7 канадски долара (10 лв.)
 • такса за обработка и подаване на документи за еТА – 40 лв.;
 • билети за градския транспорт в Ню Йорк, Вашингтон, Торонто, Отава и Монреал;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро45 лв (за лица до 70 год.), 90 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в  Помощна информация, раздел Застраховки.
   
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус – 90 лв.  (плаща се в офиса на туроператора) – 3-ти ден;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • входна такса за „Кристалната площадка” на сградата на Рокфелер – 36 щ. долара (2-ри ден);
 • входен билет за Импайър Стейт Билдинг (2-ри ден)
          - 37 щ. долара ( с изкачване до 86-ти етаж),
         - 58 щ. долара (с изкачване до 86-ти и102-ри етажи);
 • такса за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк 18.50щ.долара (3-ти ден);             
 • вход за Метрополитън музей около 5 щ. долара (3-ти ден);
 • разходка с корабче по езерото Мичиган около 25 щ. долара (9-ти ден);
 • полет с хеликоптер над Ниагарския водопад190 канадски долара/150  щатски долара12-ти ден;
 • изкачване на Телевизионна кула в Торонто 53 канадски долара (13-ти ден);
 •  вечеря в ресторанта на Телевизионна кула в Торонто около 80 канадски долара (13-ти ден).
 
 
   *Забележки:
1.   Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.   За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3.   Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 02.02.2020 г.
4.   Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 10 600 лв./10 700лв. са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 2 994 лв. /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая, са към дата 02.02.2020 г и подлежат на актуализация.
 
 ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  4 300 лв. +7 канадски долара или 10лв(за е ТА) + 40 лв. такса обработка  на документи  304 лв (за америк. виза) + 60 лв  такса обработка на документи.
ДЕПОЗИТ – 4 300 лв +  7 канадски долара или 10лв (за е ТА) + 40 лв  +  304 лв (за америк. виза) + 60 лв  такса обработка на документи (внася се при записване).
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 3 000 лв (внася се след издаване на американска виза и кандско разрешително)
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО),
                - по банков път.

 

Какво представлява Електронното разрешително за пътуване(eTA)?

Електронното разрешително за пътуване (eTA) е изискване за влизане в страната за всички чуждестранни граждани от държави с безвизов режим, пътуващи за Канада по въздух. eTA е свързано по електронен път с паспорта на пътуващия. То е валидно за период до пет години или до изтичане на паспорта, което от двете настъпи по-рано.  Ако получите нов паспорт, ще ви е необходимо да получите ново eTA.

С валидно eTA вие можете да пътувате до Канада колкото често пожелаете за краткосрочен престой (обикновено за период до 6 месеца на пътуване). На вас не ви е необходимо да имате eTA, за да пътувате вътре в Канада.

eTA не ви гарантира влизане в Канада. Когато пристигнете, граничен служител ще поиска да види паспорта ви и всички други документи – например, зелена карта за САЩ. Вие следва да убедите служителя, че имате право да влизате в Канада.


Изисквания при настаняване в хотели/САЩ:
Моля, да имате предвид, че хотелите в САЩ и Канада имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 щ. долара. за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита се извършва само с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат по картата.
 
Изисквания при настаняване в хотели/ Канада:
Моля, да имате предвид, че някои хотели имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 - 200 канадски долара, за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита може да се извърши  кеш или с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат.
 
Информация за хотелите (или подобни):
Ню  Йорк – Even Hotel New Yourk – Midtown East https://www.ihg.com/evenhotels/hotels/us/en/new
Филаделфия – Holiday Inn Express //www.hiepennslanding.com/
Вашингтон Choise Hotel https://www.choicehotels.com/district-of-columbia/washington/comfort-inn-hotels/dc601?source=gyxt
Ниагара ФолсТhe Giacomo  https://thegiacomo.com/
Чикаго – Holiday Inn Chicago – Magnificent Mile -https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/chicago/chimm/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-US-_-CHIMM
Торонто – Courtyard by Marriott Downtown Toronto //www.marriott.com/hotels/travel/yyzcy-courtyard-toronto-downtown/
Отава - Quality Hotel Downtown Ottawa www.qualityhotelottawa.com
Квебек – Delta Quebec Hotel www.deltaquebec.com
Монреал - Delta Montreal Hotel //www.deltahotels.com/en/hotels/quebec/delta-montreal/#utm_source=google&utm_medium=localpack&utm_campaign=google-universal-local
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗИ:
за (еТА) електронно разрешително за пътуване до Канада:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване (да има  2 свободни страници);
 • 2 бр.актуални снимки с размери 35 мм /45 мм - височината на лицето на снимката да е от 31 мм  до 36 мм; лицето да гледа направо (анфас) с неутрално изражение и със затворена уста; 
 • банкова сметка – извлечение;
 • документи за недвижима собственост – служебна бележка от Данъчна служба за платени данъци върху притежаваните имоти (желателно е);
 • служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;
 • документ от пенсионното (за пенсионери);
 • за фирми - ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата, копие Булстат; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения.
 • Тези документи се предоставят в случай, че бъдат поискани от канадските власти.
   
за американска виза:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (на хартиен носител) - на снимката лицето да е без очила;
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (в дигитален формат на преносител - диск или флаш-памет - до 200-240 килобайта) - на снимката лицето да е без очила;  
 • банкова сметка - извлечение или банкова референция;
 • документи за недвижима собственост;
 • служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;
 • документ от пенсионното (за пенсионери);
 • ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения;
 • брачно свидетелство;
 • удостоверения за раждане на кандидата и на неговите деца.

ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА КАНАДА (еТА):

– ВСИЧКИ  ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА  ДА СА ПРЕВЕДЕНИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТ ОТОРИЗИРАН ПРЕВОДАЧ.
ЗА АМЕРИКАНСКА ВИЗА - НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОКУМЕНТИТЕ ДА СА НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ ИЛИ ПРЕВЕДЕНИ.
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ
НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА
 
 В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
304 лв. + 60 лв. (ТАКСА  ЗА  АМЕРИКАНСКА ВИЗА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА  ДОКУМЕНТИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКА ВИЗА),
7 канадски долара (10 лв.) + 40 лв. ТАКСА ОБРБ. ДОК. –  ЗА ЕТА.
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ САЩ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на САЩ;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • виза за САЩ
 • сертификат за ваксинация
 • отрицателен PCR тест, взет не повече от 1 ден преди пътуване до САЩ. 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ Канада:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на САЩ;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Електронното разрешително за пътуване /ЕТА
 • сертификат за ваксинация
 • отрицателен PCR тест, взет 72 часа преди пътуване до Канада.