Вашата оценка

ЯПОНИЯ - МАГИЯТА НА ЦЪФТЯЩИТЕ ВИШНИ I ГРУПА-НОВА ДАТА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 12дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА,ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, Arashiyama Bamboo Forest, НАРА, ОСАКА
Продължителност: 12 дни/ 9 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Япония


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Когато стане дума  за Япония сме свикнали да говорим за самураи, гейши, цъфнали вишни, хипермодерни футуристични квартали или традиционни пагоди с дървени покриви. Страната, в която досегът с природата и хармонията, която тя внася в живота, са много важни за японците и това ги издига толкова нависоко като нация на висшето самосъзнание. Всичко има в нашата програма, за да усетим духа на Изтока, да се докоснем до красивата природа и да видим отблизо технологичната японска сила. Ще видим „Диагоналната пешеходна пътека” в Токио, през която на ден преминават по 3 милиона души, ще се разходим по японското „Пето авеню”, ще се качим на най-високата телевизионна кула в света, за да усетим града от 450 м  височина. Ще видим светилища, най-голямата позлатена дървена статуя на Богинята на милосърдието, ще прекосим красиви национални паркове с езера, водопади и горещи извори, ще се изкачим на Фуджи и ще стигнем с влака -  стрела в старата столица Киото. Това са 11 века японска история! 
А чайната церемония в квартала на Гейшите си е наистина преживяване.
После - онази златна среда между дървените къщички на Япония  от миналото и небостъргачите от метал и стъкло на Япония от бъдещето в квартал „Шинсекай”  в Осака. Ще ви го покажем, заедно със  странната кулинарна и кафе-култура на японците. За да знаем къде се крие  прослвутата японска тайна за щастие !
    
 

 1 ДЕН –18.03.2024 Среща на летище София, Терминал 2 в 10.40 ч. за полет София – Доха с “Qatar Airways” в 12.40 ч. Кацане в Доха в 18.15ч..

2 ДЕН – 19.03.2024 В 02.15ч. полет Доха – Токио. Пристигане в Токио в 17.55ч. на летище „Narita”. Tрансфер до хотел. Нощувка в Токио.
 
3 ДЕН –20.03.2024 След закуска започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. Първо ще посетим Императорския дворец и „ Двойният мост“ пред него, за да научим итересната му история и да направим първите си снимки. Ще продължим покрай сградата на Парламента (Японският Капитол) и Източната императорска градина, където се намират замъкът и красивите японски градини, избрани от  Едо Шогун да прекара старините си със своя харем. След това ни очаква кварталът Асакуса, където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на  търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, с  малки сувенирни магазинчета и ресторантчета, които Ви пренасят в атмосферата на старо Токио. След това се отправяме към  храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио. Този ден ще завърши с посещение на модерния и оживен търговски квартал „Шибуя”- известен със своята диагоналана пешеходна пътека „Shibuya Crossing”- през която на ден преминават  над 3 млн. души., както и с бронзовата  статуята на кучето Хачико- символ на квартала за последните 80 години.  Нощувка.
 
4 ДЕН 21.03.2023 Закуска. Днес продължаваме с разглеждането на Токио: търговската улица Гинза – известна, като „японското 5-то Авеню’, където ще имате и своето свободно време. Продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, с модерните сгради на множество шопинг-центрове, „Мостът на дъгата”. Ще имате възможност за снимки пред „Статуята на Свободата“, подарена на Токио от Франция и откъдето се открива една от най-красивите гледки  към града  и към Токийския залив. Свободно време, или по желание  можете да се включите в посещение на “Tokyo digital museum” *, а привечер има възможност да се изкачим на  най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ със спирки на  етажи 350 и 450. *  Нощувка.
 
5 ДЕН – 22.03.2023 Закуска и в 08.00 ч. тръгваме за град Нико, за да посетим впечатляващото светилище “Тошогу”. То обединява в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токугава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Тук ще видим  небеизвестните творби “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След това ще посетим и  светилището „ Футарасан“, основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, разпространил будизма в тази част на страната. Ще имаме свободно време за обяд и продължаваме към езерото „Чузенджи“, заобиколено отвсякъде с  красиви планини. По пътя ще спрем и на водопада „Кегон”, където ще можете да направите чудесни снимки на водопада отгоре. Който желае, може да слезе с асансьор до долната панорамна площадка за гледка но  водопада отдолу - (входът се заплаща на място). Водопадът е най - пълноводен  и впечетляващ особено през есента. Завладяни от история и природа в този ден, ще отпътуваме за следващата ни спирка - Йокохама. Трансфер до хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка.
 
6 ДЕН – 23.03.2024 Закуска. Днес ще направим целодневно пътуване до гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония. В 08.30 ч. ще отпътуваме с автобус на юг от Токио, към  полуостров Муира, в залива Сагами,  известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетим символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда с височина от 13.5м, разположена в храма Котокуин през 1252 г. Тя е  втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон -  богинята на милосърдието със своите 11 глави. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица  „ Комачи“ с много ресторанти и сувенирни магазини. След като върнем в Йокохама, ще имате свободно време, в което самостоятелно межете  да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай, да  се разходите в парка на цветята – „Yamashita Park”, по  крайбрежния булевард и китайския квартал. Нощувка.
 
 7 ДЕН – 24.03.2024 След закуска, отпътуваме от Йокохама и в 08.00 ч. тръгваме към област Хаконе. Тя е част  от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с чудесните си  курорти и със 17 – те топли минерални извори. Очаква ни един забавен ден с круиз по езерото Аши и красиви гледки към околните планини, формирани от вул­­ка­нична дейност преди повече от 400 000 години. После с  автобус се изкачваме до японската гордост - планината Фуджи. Тя е висока 3776 м, а ние стигаме до 5-та станция, откъдето се открива чудесна панорамна гледка. Свободно време за обяд. При възможност във времето, след обяд ще посетим  “Ōwakudani ” – горещите вулканични извори, в които може да се свари яйце,оцветено в черно, заради минералите, които се съдържат във вулканичните извори. Ще продължим  към Шин Фуджи  с трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи, за да вземем  влака-стрела „Шинкансен” към град Киото. Трансфер до хотел, нощувка.
 
8 ДЕН – 25.03.2024  Закуска. Намираме се в сърцето на Япония, повече от 1000 години нейна столица, най-красивият град, събрал в себе си уникалната визия на японското изкуство и дизайн. През 60-те години на 19 век, всеки творец от Париж или Лондон мечтаел да посети Киото, където за света се открил един необичаен спектър от мотиви, чар и нетрадиционна асиметричност на архитектурната композиция. Да видим този невероятен град - обиколката ни  започва с храма Руоанжи, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство през 1994 г и известен още като храмът на “мирния дракон”. Невероятните скални  пясъчни градини,  в стил “Каресансуи” и състоящи се от 15 скали, са признати като абсолютно творение на японската култура. Продължаваме към  Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му, превърнат в храма “Зен”. Следва посещение на замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото, за да бъде средище на важни исторически събития.  Свободно време за обяд и възможност за разходка по чаровната улица с много ресторантчета и магазини. След обяд, който  пожелае може да посети  храма Киомизу - храма на  „чистата вода”.* Това е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото - (входът се заплаща на място).  Ако искате да изпитате удоволствието и от истинска чаена церемония, известна като „Садо”, можете да се включите.* За желаещите можем да организираме и  вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите „Гион”.* Днес Гион е  запазил добре атмосферата на отминалите години. Малките ресторантчета, наречени „ичирики”, са онези места, където красивите японки – гейши забавляват туристите с традиционни японски песни, танци и изтънчени разговори. Тук могат се видят и други млади момичета, отлично обучени „майко”, които също забавляват гостите. Какви са интересните правила на квартала, ще научим на място.Нощувка.
 
9 ДЕН –26.03.2024 Закуска. Свободен ден в Киото или по желание ще ви предложим полудневна екскурзия „ Невероятната Япония“*. Тя включва посещение на  „ Arashiyama Bamboo Forest” –уникална по своята същност бамбукова гора, намираща се в западната част на Киото, до входа на храма „Tenryu-ji Temple“. Ще имате и удоволствието да пътувате с романтичния туристически трамвай „ Сагано“, който минава през красиви местности между Сага-Арашияма и Камеока. По пътя трамваят върви през клисурата на река Хозугава, предлагайки фантастични гледки към горите и планините. Това е особено популярен маршрут по време на есенния листопад, но през  пролетта туристите могат да се насладят на цъфтящите вишни, през лятото – на свежия бриз и песента на цикадите, а през зимата – на драматичните снежни пейзажи. Ще имате свободно време за обяд , а после по желание може да посетим и светилището „Fushimi Inari” - известно с хилядата си „тори” - свещени порти*.  Връщаме се в Киото за нощувка.

10 ДЕН  - 27.03.2024 Закуска и в 8.00 ч. тръгваме за Осака, през Нара, където ще  видим най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, разположена в Храма Тодайджи.  Тук имаме и приятната възможност да се разходим във  впечатляващия парк на сърните, които можете да храните „от ръка” с купена от тук храна. После пътуването ни продължава към гр.Осака  и след пристигането първо  ще посетим бизнес центъра “ Umeda Sky Building”. Той е  известен със своята  обсерватория, наречена „Небесната градина“, откъдето ще можем да се възхитим на красива панорамна гледка към  града. Свободно време за обяд. Следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, а целта  е била да го превърне в център на обединена Япония. Историческото значение и величието на този замък ще усетим на място. По желание, свободно време с възможност за разглеждане на музейните изложби в замъкът и изкачване до панорамната площадка на петия етаж * - (входът се заплаща на място). След това ще продължим към квартала Шинсайбаши , където ще имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „ Дотонбори“. Нощувка.

11 ДЕН – 28.03.2024 Закуска. Свободно време. По желание може да посетите аквариума „Kaiyukan”- един от най-големите аквариуми в Япония, световно известен с иновативното си представяне. Kaiyukan показва водните животни на Тихия океан, като пресъздава естествената им среда в  над 15 големи резервоара, всеки от които отговаря на  определен район на Тихия океан.* (входът се заплаща на място). Или можете да изберете  “Osaka Museum of Housing and Living” – тип етнографски музей, където чрез интерактивни изложения ще  видите и научите всичко за живота и развитието на Осака по време на различни периоди от неговата история в миналаото. В музея се помещава модел на целия град по време на Едо Период, единственият по рода си в Япония*.(входът се заплаща на място).Трансфер до летището за полет Осака – Доха с “Qatar Airways” в 18.00ч.  
 
12 ДЕН – 29.03.2024 Пристигане в Доха в 00.05 ч. В 07.30ч. полет Доха -София.
Пристигане на летище София в 11.40ч.
 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 985 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 085 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.  

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети: София – Доха–Токио и Осака -Доха- София с  „Qatar Airways.“.
 • летищни такси – 958 лв/ 490 евро - подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 • 1 ДЕН 18.03.2024 Среща на летище София, Терминал 2 в 10.40 ч. за полет София – Доха с “Qatar Airways” в 12.40 ч. Кацане в Доха в 18.15ч..
 • 2 ДЕН 19.03.2024 В 02.15ч. полет Доха – Токио. Пристигане в Токио в 17.55ч. на летище „Narita”.
 • 11 ДЕН – 28.03.2024 Полет Осака – Доха с “Qatar Airways” в 18.00ч.  
 • 12 ДЕН – 29.03.2024 Пристигане в Доха в 00.05 ч. В 07.30ч. полет Доха -София.
 • Пристигане на летище София в 11.40ч.
 • *Полетите, посочени в програмата са актуални.
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 9 нощувки в хотели 3* и 4* в Япония, с включени 9 закуски.
 • 3 нощувки в Токио
 • 2 нощувки в Йокохама
 • 3 нощувки в Киото
 • 1 нощувкa в Осака
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • Токио “Ginza Grand Hotel” - //www.ginzagrand.com/english/outline/
 • Йокохама - ‘Hotel Edit Yokohama ‘’- https://www.uds-hotels.com/edityokohama/
 • Киото - “Hotel Gracery Kyoto Sanjo” - https://kyoto.gracery.com/
 • Осака- “Hiyori Hotel Osaka Namba Station’’- https://namba.hiyori-hotel.jp/lang_en/
 • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден
 • екскурзия до град Нико (с автобус) – 5-ти ден
 • екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
 • круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • пътуване до планината Фуджи ( с автобус до 5-та станция) – 7-ми ден.
 • билети за  влака „ Шинкансен“ от  Шин-Фуджи  до Киото (със запазени места в 2-ра класа)  7-ми ден
 • туристическа обиколка на Киото -  8- ми ден.
 • екскурзия до  Нара – 10 – ти ден.
 • туристическа обиколка на Осака – 10-ти ден.
 • наземен транспорт в Япония с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 78 лв.
 

2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • билети за метрото;
 • екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на “Tokyo digital museum” – 59лв. - (4-ти ден)
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450  – (с включен транспорт) – 94 лв (4-ти ден )
 • посещение на чаена церемония - 35 евро- (8-ми ден)
 • вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите „Гионбез вечеря 55 евро/ с включена вечеря - 75 евро (8-ми ден)
 • полудневна екскурзия  „Невероятната Япония”–  75 евро.-  (9-ти ден)
 • посещение на светилището „Fushimi Inari” –  35 щ. долара – (с транспорт при 15 души. В случай, че не се съберат  15 души се отива с градски транспорт). - (9-ти ден)
 
 
 • допълнителни допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на  долната панорамна площадка при водопада „Кегон” – около 550 японски йени / 8 лв (5-ти ден)
 • посещение на храма Киомизу - храма на  „чистата вода”около 5 евро- (8-ми ден)
 • разглеждане на музейните изложби в замъка Осака и изкачване до панорамната площадка на петия етаж. – около 600  японски йени / 9 лв (10-ти ден)
 • посещение на аквариума „Kaiyukan” – около 2 300 японски йени/ 35 лв (11-ти ден)
 • посещение на  “Osaka Museum of Housing and Living”около 600  японски йени / 9 лв (11-ти ден)
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27 лв (за лица до 70 год.), 54 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 *Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.03.2023г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.

7. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3.  Цените 6 985 лв/ 7 085 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 1 600 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 10.03.2023 г и  е възможно да подлежат на актуализация.


 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА  400 лв
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.

 
4.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТО)    
                 - по банков път


 

 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.