Вашата оценка

ЯПОНИЯ

Самолетна екскурзия – 12 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, НАРА, ОСАКА
Продължителност: 12 дни/ 9 нощи
Дати на отпътуване: 28.08.2025, 19.09.2025, 17.10.2025, 07.11.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
28.08.2025 7050.00
6950.00 лв
Запитване
19.09.2025 7050.00
6950.00 лв
Запитване
17.10.2025 7050.00
6950.00 лв
Запитване
07.11.2025 7050.00
6950.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Когато стане дума  за Япония сме свикнали да говорим за самураи, гейши, цъфнали вишни, хипермодерни футуристични квартали или традиционни пагоди с дървени покриви. Страната, в която досегът с природата и хармонията, която тя внася в живота, са много важни за японците и това ги издига толкова нависоко като нация на висшето самосъзнание. Всичко има в нашата програма, за да усетим духа на Изтока, да се докоснем до красивата природа и да видим отблизо технологичната японска сила. Ще видим „Диагоналната пешеходна пътека” в Токио, през която на ден преминават по 3 милиона души, ще се разходим по японското „Пето авеню”, ще се качим на най-високата телевизионна кула в света, за да усетим града от 450 м  височина. Ще видим светилища, най-голямата позлатена дървена статуя на Богинята на милосърдието, ще прекосим красиви национални паркове с езера, водопади и горещи извори, ще се изкачим на Фуджи и ще стигнем с влака -  стрела в старата столица Киото. Това са 11 века японска история! 
А чайната церемония в квартала на Гейшите си е наистина преживяване.
После - онази златна среда между дървените къщички на Япония  от миналото и небостъргачите от метал и стъкло на Япония от бъдещето в квартал „Шинсекай”  в Осака. Ще ви го покажем, заедно със  странната кулинарна и кафе-култура на японците. За да знаем къде се крие  прослвутата японска тайна за щастие !

 

1 ДЕН Среща в 07.50 ч. на летище София, Терминал 2. за полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”. Кацане в Истанбул следва полет Истанбул – Токио.

 
2 ДЕН Пристигане в Токио в 08.30ч. на летище „Narita”. Tрансфер до хотел. Нощувка в Токио.
 
3 ДЕН След закуска започва обиколката на Токио с автобус. Първо ще посетим сградата на Парламента, а после Императорския дворец и „Двойния мост“ пред него. Ще продължим към Източната императорска градина, където се намират красиви японски градини. След това ни очаква кварталът Асакуса, където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на  търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, с  малки сувенирни магазинчета и ресторантчета, които ви пренасят в атмосферата на старо Токио. След това се отправяме към  храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. Този ден ще завърши с посещение на модерния и оживен търговски квартал „Шибуя”- известен със своята диагоналана пешеходна пътека „Shibuya Crossing” , както и с бронзовата  статуя на кучето Хачико - символ на квартала за последните 80 години.  Вечерта ще имате възможност да се разходите из търговската улица Гинза – известна, като „японското 5-то Авеню“. Нощувка.
 
4 ДЕН Закуска. Днес продължаваме с разглеждането на Токио с посещение на стария рибен пазар, който всяка сутрин и обед функционира като гастрономически център, където посетелите могат да се насладят на разнообразните ястия на японската кухня. Продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, с модерните сгради на шопинг-центрове, както и с „Моста на дъгата”. Ще имате възможност за снимки пред „Статуята на Свободата“, подарена на Токио от Франция и откъдето се открива една от най-красивите гледки  към града  и към Токийския залив. Свободно време, или по желание  можете да се включите в посещение на “Tokyo digital museum” *, а привечер има възможност да се изкачим на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ със спирки на  етажи 350 и 450*. Нощувка.
 
 
5 ДЕН Закуска и в 08.00 ч. тръгваме за град Никко, за да посетим впечатляващото шинтоистко светилище “Тошогу”. То обединява в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токугава Шогун III, един от най-известните японски лидери.  Тук ще видим  известните творби “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от японския майстор Жигаро Хидари. След това ще посетим и  светилището „ Футарасан“, основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, разпространил будизма в тази част на страната. Трансфер до хотел в централната част на град Йокохама. Свободно време. Нощувка.
 
 
6 ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за гр. Камакура, където ще посетим „Великия Буда от Камакура”, бронзова статуя на Амида Буда с височина от 13.5 м, разположена в храма Котокуин през 1252 г. Тя е  втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон -  богинята на милосърдието със своите 11 глави. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много ресторанти и сувенирни магазини. Връщане в Йокохама, свободно време, в което  може  да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай, да се разходите в парка на цветята – „Yamashita Park”, по  крайбрежния булевард и в китайския квартал.  Нощните светлини на Йокохама са удивително красиви от 69-тия етаж на Landmark Tower (входът са заплаща на място). Нощувка.
 
7 ДЕН След закуска, отпътуваме от Йокохама към област Хаконе. Тя е част  от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с чудесните си  курорти и със 17 – те топли минерални извори. Очаква ни един забавен ден с круиз по езерото Аши, от където ще имаме възможност да се насладим на красиви гледки към околните планини (включително Фуджи), формирани от вул­­ка­нична дейност преди повече от 400 000 години. После с  автобус или по желание със кабинков лифт- (заплаща се на място) се изкачваме до местността Овакудани. Там се намират горещите вулканични извори, в които може да се свари яйце, оцветено в черно, заради минералите, които се съдържат в изворната вода.  От лифта се открива прекрасна панорама както към езерото Аши така и към японската гордост - планината Фуджи, която  е висока 3776 м. Свободно време за обяд. Ще продължим  към Шин Фуджи  с трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи, за да вземем  влака-стрела „Шинкансен” към град Киото. Трансфер до хотел, нощувка.
 
8 ДЕН Закуска. Намираме се в сърцето на Япония, повече от 1000 години нейна столица, най-красивият град, събрал в себе си уникалната визия на японското изкуство и дизайн. През 60-те години на 19 век, всеки творец от Париж или Лондон мечтаел да посети Киото, където за света се открил един необичаен спектър от мотиви, чар и нетрадиционна асиметричност на архитектурната композиция. Обиколката  на този невероятен град започва с храма Руоанжи, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство през 1994 г и известен още като храмa на “мирния дракон”. Невероятната скална  градина,  в стил “Каресансуи” и състояща се от 15 скали, е призната като абсолютно творение на японската култура. Продължаваме към Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му, превърнат в храм “Зен”. Следва посещение на замъка Ниджо, построен през 1603 г. от Токугава Йеасу като негова резиденция в Киото. Свободно време за обяд , а после по желание може да посетим светилището „Fushimi Inari” - известно с хилядата си „тори” - свещени порти*.  Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
9 ДЕН Закуска. Свободен ден в Киото или по желание ще ви предложим полудневна екскурзия „ Невероятната Япония“*. Тя включва посещение на  „ Arashiyama Bamboo Forest” – уникална бамбукова гора, намираща се в западната част на Киото, до входа на храма „Tenryu-ji“. Ще имате и удоволствието да пътувате с романтичното туристическо влакче „ Сагано“, което минава през красиви местности между Сага-Арашияма и Камеока през клисурата на река Хозугава. След обяд, който  желае може да посети  храма Киомизу - храма на  „чистата вода”.* Това е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото - (входът се заплаща на място). След това Ви се предлага по желание чаена церемония, известна като „Садо”.* Свободно време с възможност за разходка в историческите квартали „Гион” и „Хигашияма“, чийто тесни улици и очарователни дървени къщички носят духа на традиционната японска архитектура от времето на старата столица Киото.  Нощувка.

10 ДЕН  - Закуска. Отпътуване за Нара, където ще видим най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, разположена в Храма Тодайджи.  Тук имаме и приятната възможност да се разходим във  впечатляващия парк на сърните, които можете да храните „от ръка” с купена на място храна. После пътуването ни продължава към гр.Осака  и след пристигането първо  ще посетим бизнес центъра “ Umeda Sky Building”. Той е  известен със своята  обсерватория, наречена „Небесната градина“, откъдето ще можем да се възхитим на красива панорамна гледка към  града. Свободно време за обяд. Следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, а целта  е била да го превърне в център на обединена Япония. При желание, има възможност за разглеждане на музейните изложби в кулата на замъка и изкачване до панорамната площадка на петия етаж * - (входът се заплаща на място). След това ще  имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „Дотонбори“.  Нощувка.

11 ДЕНЗакуска. Свободно време. Тези, които желаят могат да посетят аквариума „Kaiyukan”, където се показват водните животни на Тихия океан.* (входът се заплаща на място). Или можете да изберете  “Osaka Museum of Housing and Living” – тип етнографски музей, където чрез интерактивни изложения ще  видите и научите всичко за живота и развитието на Осака по време на различни периоди от неговата история в миналаото*(входът се заплаща на място). Трансфер до летището за полет Осака – Истанбул.
 
12 ДЕН – Кацане в Истанбул следва полет Истанбул- София. Пристигане на летище София.

Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 6 950лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 050лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.                                               
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
 • самолетни билети за международните полети: София – Истанбул – Токио  и Осака -Истанбул– София с  „Turkish Airlines.“.
 • летищни такси – 958 лв/ 490 евро - подлежат на потвърждение;
 • Полетна информация:
 • 1 ДЕН Среща в 07.50 ч. на летище София, Терминал 2. В 09.50ч. за полет София – Истанбул с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 12.20ч. В 15.20ч. полет Истанбул – Токио.
 • 2 ДЕН Пристигане в Токио в 08.30ч. на летище „Narita”.
 • 11 ДЕН - В 22.25ч. полет Осака – Истанбул сTurkish Airlines“.
 • 12 ДЕН – Кацане в Истанбул в 05.55ч. В 08.45ч.полет Истанбул- София. Пристигане на летище София в 09.00ч.
 • Полетите посочени в програмата се актуализират след потвърждаване на групата.
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 9 нощувки в хотели 3* и 4* в Япония, с включени 9 закуски.
 • 3 нощувки в Токио
 • 2 нощувки в Йокохама
 • 3 нощувки в Киото
 • 1 нощувкa в Осака
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден
 • екскурзия до град Никко (с автобус) – 5-ти ден
 • екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
 • круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • изкачване с автобус до местността Овакудани – 7-ми ден;
 • билети за  влака „ Шинкансен“ от  Шин-Фуджи  до Киото (със запазени места в 2-ра класа)  7-ми ден;
 • туристическа обиколка на Киото -  8- ми ден.
 • екскурзия до  Нара – 10 – ти ден.
 • туристическа обиколка на Осака – 10-ти ден.
 • наземен транспорт в Япония с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване и водач от страна туроператора.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 78 лв.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • билети за метрото;
 • екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на “Tokyo digital museum” – 59лв. - (4-ти ден);
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450  – (с включен транспорт) – 94 лв (4-ти ден );
 • посещение на светилището „Fushimi Inari” –  35 щ. долара – (с транспорт при 15 души. В случай, че не се съберат  15 души се отива с градски транспорт). - (8-ми ден)
 • полудневна екскурзия  „Невероятната Япония”–  75 евро.-  (9-ти ден);
 • посещение на чаена церемония - 35 евро- (9-ти ден);
 •  допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване до Landmark Tower в Йокохама – около 1000 йени (6-ти ден);
 • изкачване до Овакудани с кабинков лифт – около 1500 йени -еднопосочен, двупосочен около-1 840 йени -(7-ми ден);
 • посещение на храма Киомизу - храма на  „чистата вода”около 5 евро- (9-ти ден);
 • разглеждане на музейните изложби в замъка Осака и изкачване до панорамната площадка на петия етаж. – около 600  японски йени / 9 лв (10-ти ден);
 • посещение на аквариума „Kaiyukan” – около 2 300 японски йени/ 35 лв (11-ти ден);
 • посещение на  “Osaka Museum of Housing and Living”около 600  японски йени / 9 лв (11-ти ден);
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27 лв (за лица до 70 год.), 54 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
*Забележки
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в Япония не съответства на критериите зa категоризация на хотелите в Европа.
6. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.03.2024г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
7. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3.  Цените 6 950 лв/ 7 050 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 1 600 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 10.03.2024 г и  е възможно да подлежат на актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА  400 лв
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.


 
4.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТО)    
                 - по банков път

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЯПОНИЯ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.