ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮЖНА АФРИКА, БЕЗ ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ - I РАЗШИРЕН ВАР.

ЙОХАНЕСБУРГ, ПРЕТОРИЯ, СЪН СИТИ,Национален парк „КРЮГЕР”, КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, СТЕЛЕНБОШ, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
08.11.2020 5430.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
08.11.2020 Среща в 14.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Мюнхен в 16.40 ч. с „Lufthansa”. Пристигане в Мюнхен в 17.45 ч. В 20.50 ч. – полет Мюнхен – Йоханесбург.
09.11.2020 Пристигане в Йоханесбург в 08.35 ч. Този ден с автобуса ще минете през богатите квартали на Йоханесбург , ще спрете на наблюдателна площадка с изглед към града, ще минете през новия финансов център с модерните сгради, най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“. Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря и нощувка в Йоханесбург.
10.11.2020 Закуска. В 8.30 ч. продължаваме с автобусната обиколка на Йоханесбург със спирки за снимки : разглеждане на старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г. , площадът „ Ганди“, където екскурзоводът ще ви разкаже за живота на Ганди в Южна Африка. В 11.30 ч. продължаваме към град Претория, който е на разстояние 66 км от град Йоханесбург. Около 12.30 ч. спирка за обяд. От 14.00 ч. следва обиколка на град Претория, който е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известен още като „Градът Джакаранда”, поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел близо до Претория .
12.11.2020 Закуска. В 8.30 ч. отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, разположен на 140 км от Претория в края на бушменската долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Ще разгледаме някои от най-известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades”. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане с допълнително заплащане). Свободно време за обяд и пазаруване. В 16.00 ч. отпътуване към Претория. Вечеря и нощувка в Претория.
13.11.2020 Закуска. Този ден ще пътувате през живописната провинция Мпумаланга ( на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява” ), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровият Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. Ще се насладите на спиращата дъха гледка на 65-метровите водопади Мак Мак, падащи в речния басейн на река Мак Мак. Имате възможността да надникнете през „Небесният прозорец”, издигнат на 1000 м. надморска височина, откъдето се открива чудесна гледка към долината Лоу Велд, Националния парк „Крюгер” и границата с Мозамбик. След това ще посетите „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Бру. Ще се възжитите на„Трите Рундавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Продължавате своето пътуване към Pilgrim`s Rest – очарователен град-музей, запазил духа на „златните дни” на Южна Африка от края на 19 век. Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Вечеря и нощувка в хотел в близост до Националния парк „Крюгер”.
14.11.2020 акуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. По желание - участие в сафари с открити джипове. Връщане в хотела между 16 - 17 .00 ч. Вечеря и нощувка в хотел близо до Крюгер.
15.11.2020 След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 17.10 ч. - вътрешен полет Йоханесбург - Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 19.15 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Кейп Таун.
16.11.2020 Закуска. В 8.30 ч. започва туристическата обиколка на Кейп Таун : ще посетим и разгледаме замъка „ Добра Надежда“, където ще имате възможност да присъствате на церемония в 10.00 ч.. След това с автобус и пеша ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Обиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. Този ден обиколката ни ще завърши с посещение на часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсон Мандела е лежал. Връщане в хотела. Нощувка в Кейп Таун.
17.11.2020 Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки. По желание – обяд. Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, където ще имате възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. По желание - посещение на Националния парк „Болдърс”, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително). Връщане в Кейп Таун. Нощувка в Кейп Таун.
18.11.2020 Закуска. В 8.30 ч- продължаваме с туристическа обиколка на града , като този ден с лифт ще се изкачиме до върха на планината Тейбъл Маунтин, откъдето ще можете да се насладите на най-красивата гледка към Кейп Таун. След това ви очаква полудневна екскурзия до красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „ Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония Симон ван дер Стел основава град Стеленбош и засажда дъбови дървета за красота и уют по улиците на града и около именията. По време на обиколката ще посетите историческите улици „ Church “, “Dorp” и “Ryneveld“, където ще може да разгледате красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видите и първата християнска църква, построена в Южна Африка и днес превърната в хотел. Ще разгледате историческите сгради в квартала „ The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство. Този район е един от най-известните винопроизводителни райони в Южна Африка. Връщане в Кейп Таун. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за пазаруване или вечеря . Нощувка в Кейп Таун.
19.11.2020 Закуска. До обяд - свободен ден в Кейп Таун. Трансфер до летището. В 17.00 ч. - вътрешен полет Кейп Таун - Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 19.00 ч. В 21.10 ч. - международен полет - Йоханесбург - Мюнхен.
20.11.2020 Кацане в Мюнхен в 07.00 ч. сутринта. В 09.10 ч. - полет Мюнхен – София. Пристигане на летище София в 12.05 ч.

1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за международните полети: София – Мюнхен – Йоханесбург и Йоханесбург – Мюнхен – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Крюгер – Кейп Таун и Кейп Таун – Йоханесбург;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 066 лв/ 545 евро (10.01.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери  летище – хотел – летище;
 • 9 нощувки със закуски и 4 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР; -(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (6-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР;
 • входовете на всички археологически паркове и музеи;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод с превод на български език който придружава групата при всички обиколки, посочени в програмата;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 80 лв.
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮВАТ:
 • виза за ЮАР –  65 лв;
 • такса за обработка на документите за виза за ЮАР – 60 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 27 лв (за лица до  70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 54 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (6-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с корабче до остров Робин - ...... .(8-ми ден) - плаща се на място;
 • вход за Националния парк „Болдърс” - 150 ранда (около 12 евро) - 9-ти ден (плаща се на място); 
 
*Забележки:
         1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
      което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
      последните два дни по същата.
  2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж
       За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е
      съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
 3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2019 г.
 4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
      офиса на туроператора.
     5.  Категоризацията на хотелите в Южна Африка не съответства на критериите за
           категоризация на хотелите в Европа.
    4.   Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
         страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
 
 
3. Цените 5 330 лв/5 430 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )       
             - по банков път  
 


При записване се внася депозит от 2 600 лв КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА: 30 работни дни ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ  

Информация за хотелите(или подобни):
Йоханесбург – Hilton Sandton 5*  - https://www3.hilton.com/en/hotels/south-africa/hilton-sandton-JNBSATW/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1HI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6JNBSATW
Претория –  Burgers Park Hotel 3* - https://www.sierrahotels.co.za/sierra-burgers-park/
Крюгер -  Rio Vista Loge – 3* https://riovista.co.za/
Кейптаун – Fountains Hotel 4 *-  //www.fountainshotel.co.za/
  ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 330 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 5 530лв.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 5 430 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ
МИНИМУМ 15ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е  5 630 лв.
 
 
 

    за виза за ЮАР:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане от ЮАР, като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата - за входящите печати);
 • 2 снимки - цветни с размер 3 см/ 4 см;
 • банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение - преведена на английски език от оторизиран преводач или издадена на английски език;
 • за собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от фирменото решение или копие от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията - преведени на  английски език от оторизиран преводач;
 • за пенсионери - документ от пенсионното, преведен на английски език от оторизиран преводач;
 • банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език
 • за деца под 18 год.- нотариално заверено копие на акта за раждане, преведено на английски език от оторизиран преводач и легализирано с апостил;
 • за ученици - служебна бележка от училището, преведена на английски език от  оторизиран преводач;
 • за деца под 18 год., ако пътуват само с единия от родителите си - нотариално заверена декларация от другия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина - преведена на английски език от оторизиран преводач и легализирана с   апостил.
 
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е  ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ДА СА НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
(ПРЕВЕДЕНИ ОТ ОТОРИЗИРАН ПРЕВОДАЧ ИЛИ ИЗДАДЕНИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
ОТ СЪОТВЕТНОТО ВЕДОМСТВО)
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ
ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ
В ПОСОЛСТВОТО НА ЮАР, гр.СОФИЯ 
 
В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
65 лв + 60 лв (ТАКСА  ЗА   ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА)
 
Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах