Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧИЛИ И ВЕЛИКДЕНСКИ ОСТРОВ - I ВАР. - ЗА ВЕЛИКДЕН

Сантяго де Чили, Валпараисо, Виня дел мар, Великденски остров, вулкан Рано Рараку, Оронго, вулкан Рано Као, Аху Тонгарики,Ана Кай Тангата, Аху Винапу.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
12.04.2023 7320.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
12.04.2023 Среща в 12.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 14.55 ч. - полет София - Париж с “Air France”. Пристигане в Париж в 16.50 ч. В 23.20 ч. - полет Париж - Сантяго с “Air France”.
13.04.2023 Пристигане в Сантяго де Чили в 07.30 ч. сутринта (местно време). Трансфер до хотел. До обяд - свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монеда”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лусия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г. След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Връщане в хотел. Свободно време.Нощувка в Сантяго де Чили.
14.04.2023 Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура - вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на „ЮНЕСКО”. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо. След това продължаваме към съседния град Виня дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, монументалния часовник от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Кинта Вергара, с неговите невероятни градини и Амфитеатър, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vina del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Вечерта по желание - вечерна обиколка на града. Нощувка Сантяго де Чили.
15.04.2023 Закуска. В 06.30 ч.- трансфер до летището и в 08.30 ч. - полет Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавери в 11.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този следобед ви предстои полудневна екскурзия, включваща: Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка в Рапа Нуи.
16.04.2023 Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, заедно с най – впечатляващия кратер в тази зона, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 21 метра и тежи малко под 200 тона. Обяд – тип пикник. Продължавате към Аху Тонгарики, където се намира най – големата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Последната ни спирка е красивият плаж на Анакена. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуи..
17.04.2023 Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека – птица’’ или Танагата Ману. Там можете да видите петроглифи, изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуи.
18.04.2023 Закуска. В 09.00 ч.- трансфер до летището и в 11.00 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 17.45 ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в Сантяго де Чили.
19.04.2023 Закуска. Свободно време. В 13.00 ч.- трансфер до летището и в 15.45 ч. - полет Сантяго де Чили – Париж.
20.04.2023 Кацане на летище Шарл де Гол в Париж в 11.20 ч. В 16.45 ч. - полет Париж – София. Пристигане не на летище София в 22.30 ч.

*Промоционалната цена 7 220лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 320 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.
                                                                                      
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 •  самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за международните и вътрешните полети – 665 лв/ 340 евро (08.06.2020 г.)-подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 6 нощувки със закуски и 1 обяд в хотели 3* и 4* в Чили и Великднски остров.
 • 3 нощувки в Сантяго де Чили
 • 3 нощувки  на Рапа Нуи - Великденски остров
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сантяго де Чили – (2-ри ден);
 • посещение на централаната част на град Валпараисо – (3-ти ден);
 • обиколка на Виня дл Мар (3-ти ден);
 • полудневена екскурзия с посещение на Аху Тахай и Аху Акиви –(4-ти ден);
 • целодневна екскурзия по пътя Моай –(5-ти ден);
 • полудневна обиколка на Оронго –(6-ти ден);
 • посещение на вулкана Рано Као – (6-ти ден);
 • всички обиколки и екскурзии, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод
 • на български език, от водачът, който придружава групата);
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­54 лв.   
 
 • 2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • Застраховка с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 •  Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
 • вечерна обиколка на Сантяго де Чили –  96 щ. долара. –( 3 –ти ден)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Национален парк „Великденски остров” – 80 щ.долара (плаща се на място).
 
 *Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групатакоето може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,   както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети  лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
 4. Вътрешните полети в Чили до 4 часа, не предлагат включен сервиз на борда
 5.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  Цените 7 220 лв/7 320 са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.  
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.06.2020 г и  подлежат на  актуализация
 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ  3 300 лв
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )     
             - по банков път

Информация за хотелите или подобни:
Сантяго де Чили- RQ Center 4* - //www.rq.cl/city-center/
Рапа Нуи - Tupa Hotel 3 * - //tupa-hotel-hanga-roa-chile/
 


    ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 220 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 320 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Чили:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване; 
 • За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
 • Сертификат за ваксинация.
 • Медицинска застраховка за пътуване, която покрива разходите, които могат да причинят медицинска помощ, болнични грижи и репатриране, по време на целия му престой в страната, включително покриване на всички разходи, причинени от Covid-19. размерът на покритието за здравни ползи трябва да бъде 30 000 USD.
 • Попълнен формуляр за клетвена декларация на пътника “Traveler’s Affidavit” – попълва се онлайн до 48 часа преди качване на борда  на следния адрес- www.c19.cl   
 • При пристигане в Чили е възможно да бъдете изследвани на случаен принцип за SARS-COV-Потвърдените случаи се изолират съгласно общите здравни разпоредби.
 • Въпреки че стандартизирането на ваксините е доброволно, ние ви препоръчваме да го направите, тъй като е задължително, за да получите достъп до Mobility Pass. Пропускът винаги се изисква за влизане в хотели, ресторанти, театри и за качване в автобуси, наред с други туристически услуги. Може да генерирате Mobility Pass чрез този линк: https://mevacuno.gob.cl/. След като заявката бъде изпратена, тя ще бъде одобрена или отхвърлена в рамките на максимален период от 48 работни часа. Ако не бъде получен отговор в рамките на този период, ще бъде издаден временен пропуск за мобилност за 96 часа.
 
  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Великденски остров:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване; 
 • За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.
 • Сертификат за ваксинация.
 • Следните документи са необходими за качване на самолет за Великденския остров:
 • Билет за връщане до 30 дни
 • Паспорт
 • Потвърждение за резервация в сертифицирано място за настаняване или покана от жител.
 • Сертифицираното място за настаняване е хотел, хостел или стая, които са регистрирани в SERNATUR – Чилийската национална туристическа служба. Ако сте намерили квартирата си онлайн, най-вероятно тя ще бъде регистрирана в SERNATUR..
 • Всеки отпечатан документ или всяко потвърждение на резервация на вашия телефон и т.н. ще бъде достатъчно, стига да посочва следното:
 • Вашето име или името на някой от пътниците във вашата група.
 • Дати на вашия престой.
 • Сертифицирано място за  настаняване или име на квартирата.

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах