Вашата оценка 4.50 от 10 гласа

Екскурзия до УШУАЯ, ПАТАГОНИЯ, БУЕНОС АЙРЕС, водопадите ИГУАСУ, РИО ДЕ ЖАНЕЙРО -ПОТВЪРДЕНА!- НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 22 дни

Маршрут: Ушуая, Националния парк „Тиера дел Фуего” Ел Калафате, езерото Лаго Аржентино,Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро.
Продължителност: 22 дни/ 19 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Патагония


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 20.04.2023 Среща в 05.10 ч. на летище София, Терминал 2. В 07.10 ч. - самолетен полет София – Амстердам с Bulgaria Air. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 20.55 ч. - полет Амстердам - Буенос Айрес с KLM.

2 ДЕН - 21.04.2023 Пристигане в Буенос Айрес в 05.30 ч. местно време.Трансфер от международното летище до летище за вътрешни полети, откъдето в 09.10 ч. – самолетен полет Буенос Айрес – Ушуая с “Aerolineas Argentinas”. Пристигане в Ушуая в 12.45 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Ушуая.

3 ДЕН - 22.04.2023 Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане: Круиз до централната част на пролива Бийгъл, като ще минете покрай архипелага Алисия, където ще имате възможността да видите колонии от кралски пингвини, албатроси с черни вежди от вида „Моllimawk”, патици от вида „steamer duck“ и много други видове птици и животни. След обяд, по желание и срещу допълнително заплащане Ви се предлага екскурзия до ледника Мартиал. По време на пътуването ще се насладите на красивата природа и на гледките към Ушуая. Вечерта – свободно време. Нощувка в Ушуая.

4 ДЕН - 23.04.2023 Закуска. Екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“ – поразителен Национален парк, който наистина стига до края на света – това е най-южно разположеният парк на планетата. Ще преминете покрай живописните езера, лагуни и реки на Патагония, чийто води се вливат в прочутия канал Бийгъл.Очаква ви едно впечатляващо пътуване с „Влакът до края на света”. След обяд ви се предлага едночасова обиколка на града, по време на която ще се насладите на гледката към залива на Ушуая и на залива Eucerada, както и на историческия квартал на Ушуая „Ла Мисисон”, където се установили първите колониални заселници. Свободно време с възможност за разходката покрай старите къщи, свързани с историята на града и на Аржентина. Нощувка в Ушуая

5 ДЕН - 24.04.2023 Закуска. Трансфер до летището и в 10.35 ч. – полет Ушуая – Ел Калафате. Пристигане в Ел Калафате в 11.55 ч. Трансфер до хотел. Ел Калафате е живописен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.

6 ДЕН - 25.04.2023 Закуска. През този незабравим ден Ви очаква целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” – единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. По желание и срещу допълнително заплащане - „мини-трекинг” из ледника Перито Морено - едно от най-интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бажо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. Оттам пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16.00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.

7 ДЕН - 26.04.2023 Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино с посещение на глетчерите Онели, Спе¬га¬зи¬ни и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. Нощувка в Ел Калафате.

8 ДЕН - 27.04.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 19.50 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 22.45 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

9 ДЕН - 28.04.2023 Закуска. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

10 ДЕН - 29.04.2023 Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание и срещу допълнително запалащане – екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква Ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00 – 18.00 часа. Нощувка в Буенос Айрес.

11 ДЕН - 30.04.2023 Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

12 ДЕН - 01.05.2023 Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание и срещу допълнително заплащане- екскурзия с корабче по делтата на р.Парана. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходката с корабче. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание срещу допълнително заплащане – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

13 ДЕН - 02.05.2023 Закуска. Свободно време Трансфер до летището и в 15.10 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas ”. Кацане в Игуасу в 17.00 ч. Трансфер до хотел. Настаняване и свободно време. Нощувка в Игуасу от аржентинска страна на водопада.

14 ДЕН - 03.05.2023 Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. След това по желание и срещу допълнително заплащане- посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Нощувка в Игуасу от бразилска страна.

15 ДЕН - 04.05.2023 Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание и срещу допълнително заплащане). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание и срещу допълнително заплащане). Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащне - посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.

16 ДЕН - 05.05.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 14.05 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 16.00 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

17 ДЕН - 06.05.2023 Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език . В 08.30 ч.- посещение на статуята на Исус Христос - символът на града, разположен на хълма Корковадо, след това ще разгледаме бележителностите в центъра на града, сградите на Градския театър, на Кметството, на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

18 ДЕН - 07.05.2023 Закуска. Следва: - Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). - световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. След обяд свободно време и по желание разходка с туристическо трамвайче , до чаровния квартал Санта Тереза ,с криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение. Нощувка в Рио де Жанейро.

19 ДЕН - 08.05.2023 08.05.2023 Свободен ден с възможност за плаж или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

20 ДЕН - 09.05.2023 Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис (с включен обяд). Петрополис е община в Югоизточна Бразилия, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в Рио де Жанейро. Това е идеалното място да правите снимки по залез, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи центъра на Рио. Трансфер до летището. В 21.55 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро – Париж с Air France.

21 ДЕН - 10.05.2023 Пристигане в Париж в 14.10 ч. Нощувка в Париж.

22 ДЕН - 11.05.2023 В 10.25 ч. - полет Париж – София с Bulgaria Air. Пристигане на летище София в 14.00 ч.



 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 9 590 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 9 690 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.


1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
  • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
  • летищни такси за всички международни полети – 1 076 лв/ 550 евро - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешните полети – 440 лв/ 225 евро  - подлежат на потвърждение;
  • всички трансфери летище – хотел – летище;
  • 19 нощувки в хотели 3* и 4* в Патагония, Аржентина и Бразилия, 11 закуски и 1 обяд.
  • 3 нощувки в Ушуая
  • 3 нощувки в Ел Калафате.
  • 5 нощувки в Буенос Айрес
  • 3 нощувки в Игуасу
  • 4 нощувки в Рио де Жанейро
  • 1 нощувка в Париж, генерирана от полета.
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“ (4-ти ден);
  • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” (6-ти ден);
  • екскурз до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес”( 7-ми ден);
  • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (9-ти ден);
  • посещение на водопадите Игуасу от аржентинска страна (14-ти ден) и от бразилска
  • (15-ти ден) - без входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително.
  • туристическа обиколка „един ден в Рио” (17-ти ден);
  • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (17-ти ден);
  • качване с лифт до хълма „Захарната глава” (17-ти ден);
  • посещение на Ботаническата градина в Рио - без входа и без билетите за градския транспорт – те се плащат допълнително (18-ти ден);
 

2.  В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

  • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате – около 15 щ. долара;
  • вход за Националния парк с водопадите Игуасу:
         -   от аржентинска страна – 30 щ.долара  -14-ти ден; -(заплаща се в офиса на ТО)
        -   от бразилска страна  – 24 щ.долара - 15-ти ден; -(заплаща се в офиса на ТО)
  • вход за Птичия парк в Игуасу – 16 щ.долара- 15-ти ден;-(заплаща се в офиса на ТО)
 
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • круиз до централната част на пролива Бийгъл - 250 щ.долара (3-ти ден);
  • полудневна екскурзия до ледника Мартиал –  149 щ. долара – (3-ти ден);
  • „мини-трекинг” из ледника Перито Морено330 щ. долара - (6-ти ден)-(разрешен е само за туристи до 65 год. възраст);
  • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) –  130 щ. долара (10-ти ден);
  • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 460 щ. долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – (11-ти ден )
  • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) – 210 щ. долара; (11-ти ден);
  • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара (12-ти ден);
  • танго шоу в Буенос Айрес /12-ти ден/145 щ. долара (с вечеря)    
                                                                            –  95 щ. долара (без вечеря) 
  • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина – 35 щ. долара - (14-ти ден);
  •  макуку сафари - от бразилска страна – 105 щ. долара  (15-ти ден);
  • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу130 щ.долара –(15-ти ден);
  • шоу програма в Игуасу (с вечеря)85 щ.долара - (15-ти ден);
  • самба шоу „Джинджа Тропикал” в нощен клуб в Рио(17-ти ден)
                                                                        - 115 щ.долара (без вечеря)
                                                                        - 130 щ.долара (с вечеря)
  • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ. долара (19-ти ден)
  • еднодневна екскурзия до Петрополис (с включен обяд) 75 щ. долара (20-ти ден);
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • билети за градски транспорт: (1 билет - около 2 щ.долара)
  • метро – около 5-6 щ.долара;
  • за автобус – около 12 щ.долара;    
  • вход за Ботаническата градина – около 3 щ. долара (18-ти ден);
  • посещение на стадион Маракана –  18 щ. долара (18-ти ден);
 
 
 
 
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро50 лв (за лица до 70 год.), 100 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

*Забележки:
 1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 2. За полетите между отделните държавии за вътрешните полети  лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж;
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 19.03.2020 г.
4.Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място;
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператорa;
 6. Категоризацията на хотелите в Бразилия, Аржентина и Патагония не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени. 
4. Цените 9 340 лв/ 9 440 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 840 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 19.03.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)    
             - по банков път     

                      
 При  записване  се  внася  депозит  от 4 600 лв


 
Информация за хотелите :
Ушуая - Albatross Hotel 4* - //www.albatroshotel.com.ar/
Ел калафате - Lagos del Calafate 4* - https://www.lagosdelcalafate.com//index.php
Hotel NH Buenos Aires City 5 * - https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-buenos-aires-city?utm_campaign=local-gmb&utm_medium=organic_search&utm_source=google_gmb
Игуасу от бразилска страна  - Hotel Viale Tower 4* – https://www.vialehoteis.com.br/
Игуасу от аржентиснка страна -
Рио де Жанейро - Astoria Palace Hotel 4*  - https://astoriapalace.com.br/
 
 
 
Необходимите документи за пътуване до Патагония са според изискванията на страната от която се влиза - Аржентина или Чили.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Аржентина:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
  • Не се изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCRtest,
  • Попълнена Arrival form - https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php,  попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бразилия:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува.
  • Ваксинационен сертификат или отрицателен PCR, взет най-много 72 часа преди отпътуване.
  • Попълнена Arrival formhttps://formulario.anvisa.gov.br/ ,попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 
 
екскурзия до аржентина почивка в аржентина екскурзия рио де жанейро почивка рио де жанейро почивка буенос айрес екскурзия буенос айрес водопади игуасу ушуая екскурзия до националния парк „тиера дел фуего” с „влака до края на света“ круиз до централната част на пролива бийгъл полудневна екскурзия до ледника мартиал квартал копакабана типичните ястия за бразилия обиколка на буенос айрес посещение на водопадите игуасу от бразилска и от аржентинска страна национален парк с водопадите игуасу ботаническата градина в рио колониален център на рио изкачване на хълма корковадо (със статуята на исус) със зъбчата железница като се пътува през тропическа гора посещение на стадион маракана посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) екскурзия до монтевидео екскурзия до колония дел сакраменто (с ферибот) корабче до „тигре и делта” танго шоу в буенос айрес макуку сафари полет с хеликоптер над водопадите игуасу шоу програма в игуасу (с вечеря) птичият парк в игуасу екскурзия до индианско селищe в джунглата самба шоу „платаформа” в нощен клуб в рио екскурзия до петрополис екскурзия до лагуните на ангра дос рейс разходка с корабче до тропически остров качване с лифт до хълма „захарната глава” посещение на фабриката за скъпоценни камъни „щерн”