Вашата оценка

Екскурзия до ТИБЕТ и КИТАЙ с ХОНКОНГ, МАКАО, манастирите Дрептунг и Шаолин

САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 23 дни

Маршрут: ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, манастира ДРЕПТУНГ, ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ, МАКАО
Продължителност: 23 дни/ 20 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Тибет


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха а в 22.20 ч.

2 ДЕН - В 01.30 ч. – полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Трансфер до Западната ж.п. гара на Пекин. Вечеря в местен ресторант в Пекин. В 20.10 ч. започва пътуване с влак до Лхаса (45 часа и 8 мин.). Нощувка във влака.

3 ДЕН - Целодневно пътуване с влак към Лхаса, по време на което можете да се насладите на невероятните пейзажи - връх Южу, река Чумар, река Туотуо, Бугианге, планината Тангула, езерото Намсто, Нагки, Дамшунг и Ямбаджан. (Във влака има закусвалня и ресторант и по всяко време можете да си купите нещо за хапване. В ресторанта се предлага закуска, обяд и вечеря – китайска и тибетска храна – и цената за едно ядене е 10-20 юана (2-4 щ. долара). За закуска например има туршия, кейк, яйца, хляб и мляко.) Пътуването с влак е най-добрия начин за аклиматизация към надморската височина в Тибет. Нощувка във влака.

4 ДЕН - Продължава пътуването с влак към Лхаса. Пристигане в Лхаса в 14.30 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

5 ДЕН - Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13- етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Баркхор – квартал с малки улички и площад в близост до храма Джокханг. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Вечеря и нощувка в Лхаса.

6 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.

7 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Лхаса. Вечеря и нощувка в Лхаса.

8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса – Пекин в 16.00 ч. Пристигане в Пекин в 21.40 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Вечеря и нощувка в Пекин.

9 ДЕН - Закуска. Следва туристическа обиколка на Пекин – Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история . След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

10 ДЕН - Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.

11 ДЕН - Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.

12 ДЕН - Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 18.55 ч. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан . Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сиан.

13 ДЕН - Закуска. Обиколка на Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.

14 ДЕН - След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.

15 ДЕН - Закуска. С високоскоростен влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. След това по желание – „Светлинно дзен шоу” при манастра Шао Лин . Нощувка в гр. Лоян.

16 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Лоян – Шанхай в 10.40 ч. Пристигане в Шанхай в 12.35 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21- ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Ще минете по Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай . Посещение на Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

17 ДЕН - Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., След това ще посетим квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Свободно време за обяд сред многото приятни ресторантчета и кафенета в типично френски стил. Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.

18 ДЕН - Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринена бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.

19 ДЕН - Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.

20 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 07.55 ч. – самолетен полет Шанхай – Хонконг. Пристигане в Хонконг в 10.20 ч. Обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (от където се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности. Вечерта по желание - вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория. Нощувка в Хонконг.

21 ДЕН - Закуска. Този ден Ви се предлага целодневна екскурзия до Макао – бивша португалска колония. С ферибот се пътува от Хонконг до Макао. Днес Макао става все по- известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел”, храма А-ма, площад „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Обяд. Посещение на най-голямото казино в света – „Венецианецът” (“The Venetian”). Привечер – връщане в Хонконг. Нощувка в Хонконг.

22 ДЕН - Закуска. Свободен време в Хонконг. По желание посещение на остров Лантау. До там ще стигнете с метро и после с кабинков лифт със стъклено дъно, от който се откриват невероятни гледки към град Хонконг, джунглата, над която се пътува и статуята на Буда . Когаго пристигнете в туристическото селище Ngong Ping ще имате възможност да се изкачите до най-голямата статуя на Буда в света, ще посетите залата с 10 000 Буди и манастира Po Lin. Свободно време за обяд в чаровното туристическо селище Ngong Ping. Възможност за посещение на рибарското селище с наколни жилища Tai O, до което ще стигнете с автобус. Там ще може да направите разходка с корабче, по време на която има вероятност да видите розови делфини.Връщане в Хонконг. Вечерта - трансфер до летището.

23 ДЕН - В 01.20 ч. - полет Хонконг – Доха с “Qatar Airways’’. Пристигане в Доха в 04.45 ч. В 06.50 ч. – самолетен полет Доха – София с “Qatar Airways’’. Пристигане на летище София в 12.00 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 890  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО – МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 990 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО – МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
ПРИ ГРУПА ЗА ТИБЕТ ОТ МИНИМУМ  8 ЧОВЕКА - СЕ ПЪТУВА С ВОДАЧ
 
ПРИ  ПО МАЛКА ГРУПА ЗА ТИБЕТ  И  ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ – СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 8 890 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 8 990 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.         

 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети:
  • София – Доха – Пекин
  • Лхаса – Пекин
  • Лоян – Шанхай
  • Шанхай – Хонконг
  • Хонконг – Доха – София
  • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 733 лв/375 евро
  • (18.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за полета Лхаса – Пекин с Air China88 лв/45 евро (към 18.02.2020 г.) -  подлежат на потвърждение;
  • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
  • 20 нощувки 2 от които във влак в спален вагон, хотели 3* и 4* в Тибет и Киатй;
  • 18 закуски, 1 обяд, 16 вечери;
  • 2 нощувки и билет за влака от Пекин до Лхаса в спален вагон за 4 човека (45 часа);
  • 4 нощувки в Лхаса
  • 4 нощувки в Пекин
  • 3 нощувки в Сиан
  • 1 нощувка в Лоян
  • 3 нощувки в Шанхай
  • 1 нощувка в Суджоу
  • 2 нощувки в Хонконг
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • разходка с рикши в  старите квартали хутонг в Пекин (9-ти ден)
  • билети за влака от Пекин до Сиан  (12-ти ден);
  • билети за влака от Сиан до Лоян (15-ти ден);
  • посещенив на пещерите „Лунмън” (15-ти ден);
  • посещение на манастира Шаолин (15-ти ден);
  • посещение на фабрика за коприна (16-ти ден);
  • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (16-ти ден);
  • круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай (17-ти ден);
  • еднодневна екскурзия до Суджоу (18-ти ден);
  • посещение на фабрика за копринена бродерия (18-ти ден);
  • еднодневна екскурзия до Ханджоу (19-ти ден);
  • целодневна екскурзия до Макао (с включен обяд) - (21-ви ден);
  • посещение на казино The Venetian” - (21-ви ден);
  • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
  • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език, ако групата за Тибет е повече от 4 човека, при 2-ма до 3-ма човека, се пътува с водач, който превежда на български език и доплащането е 90 евро на човек) в Лхаса, двореца Потала, Норбулинка, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
  • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай, Суджоу, Ханджоу, Хонконг и Макао с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
  • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­138 лв.   
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • разрешително за Тибет – 85 щ. долара (плащат се в офиса на туроператора);     
  • виза за Китай – 80 щ. долара;
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро52 лв (за лица до 70 год.), 104 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  •  разглеждане на мюсюлмански храм - 6 евро (13-ти ден)
  • вход за „Тан Династи шоу” – 39 щ.долара (13-ти ден)
  • вход за  „Светлинно дзен шоу” в манастира Шао Лин – 55 щ. долара (15-ти ден);
  • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара – (17-ти ден)
  • вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория – 70 евро с вечеря,/ 36 евро, без вечеря(20-ти ден)
                                                                                        
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място :
  • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ. долара – (17-ти ден)
 
*Забележки:
 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.02.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.  В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече от 50% записали се туристи.
4. Цените от 8 890 лв/ 8 990 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.

*Забележки:
1.Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  4 400 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 



5.  Начин на плащане:
         - в брой (в офиса на ТО)  
         - по банков път



 



Информация за хотелите (или подобни):
Влак от Пекин до Лхаса - //www.chinatibettrain.com/beijinglhasa.htm
Лхаса Tibet Cang-gyan Lhasa Hotel   4*  
//www.tripadvisor.co.nz/LocationPhotoDirectLink-g294223-d1308309-i118476975-The_Tibet_Cang_gyan_Lhasa_Hotel-Lhasa_Tibet.html#last
//www.tibettour.org/tibet-travel-guide/lhasa-hotels/tibet-gang-gyan-lhasa-hotel.htm
Пекин -  King Park View Hotel   4*
//www.travelchinaguide.com/hotel/king-parkview-beijing.htm
Сиан Jianguo Hotel Xian   5*   //www.hotelsjianguo.com/hotelxianjianguo/
Дженгджоу Hotel ALOFT ZHENGZHOU ZHENGDONG NEW DISTRICT   4* //www.starwoodhotels.com/alofthotels/property/overview/index.html?propertyID=3612&language=zh_CN&localeCode=zh_CN
Шанхай –  Hotel  Holiday Inn Express Zhabei   4* //www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/shanghai/shgzb/hoteldetail
Суджоу Nanya Hotel  4*   //www.nanyahotel.com

 


 
Необходими документи за китайска виза:
 -  Задграничен паспорт с  валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване, като в
него да има празни страници;
  • 1бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (на хартиен носител) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
  • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (в дигитален формат) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
  •  медицинско удостоверение за здравословното състояние на туриста, пътуващ до Тибет - (преведено на английски език).    
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
                   
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ.