ЕКСКУРЗИЯ ДО ТАНЗАНИЯ И О-В ЗАНЗИБАР

КИЛИМАНДЖАРО, АРУША, НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАНЯРА, кратер НГОРОНГОРО, НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ, ЗАНЗИБАР.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
22.10.2021 6495.00 лв Запитване
12.11.2021 6495.00 лв Запитване
10.12.2021 6495.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща на летище София, Терминал 2 в 08.00 ч. В 10.10 ч. – полет София – Истанбул. Пристигане в Истанбул в 12.35 ч. В 20.20 ч. полет Истанбул - Килиманджаро, Танзания.
Пристигане на международното летище в Килиманджаро 05.35 ч. Ще бъдем посрещнати от местния ни екскурзовод, като след кратко представяне ще отпътуваме към село Тенгеру, разположено сред красива природа под връх Меру на източния край на Голямата рифова долина. Очаква ни интересен тур, по време на който ще имаме възможност да се запознаем с бита и културата на местното население., ще посетим плантация за кафе и ще ни бъде демонстрирано как местното население отглежда и преработва кафето и други култури. Ще завършим с чашка вкусно кафе, специално приготвено от местните жители.. Следва посещение на местното училище, на центъра, специализиран в производството на батик, което е техника в изкуството и текстила, като се използва восък, за да се изрисуват тъкани, картини, яйца и др. Ще ни бъде разказано за произхода на селото, културата и традициите на неговите хора. Ще имаме възможност да се разходим и да опитатме бира от банан в местния бар. Културната обиколка ще отнеме 2:30-3 часа. След това ще отпътуваме към гръд Аруша, намиращ се в Североизточна Танзания, в близост до границата с Кения, красиво разположен в южното подножие на планината Меру. Аруша е третият по големина в Танзания. Построен е от германците като колониален административен център в началото на 20. век, Нарича се още столицата на сафарито. Настаняване в хотела и свободно време за разходка. По желание посещение на Центъра за културно наследство в Аруша, създаден през 1994 г. Той е първият по рода си в Африка, посветен на изследването на богатите съкровища, получени от африканската култура. Настаняване в хотел Tulia Boutique hotel & Spa Arusha . Свободно време. Вечеря и нощувка.
ЕЗЕРО МАНЯРА И НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАНЯРА Тази сутрин след закуска се отправяме към езерото Маняра и едноименния националния парк, където ни очаква организирано сафари. Паркът е разположен на площ от 325 кв.км между езерото и Голямата Рифова Долина. За Маняра Хемингуей пише: това е най-хубавото нещо, което съм виждал в Танзания. Красивият парк със своята буйна растителност и тропически гори от гигантски диви смокини, махагон и акация е получил името си от думата на масаите за "еуфорбия тирукали", храст, който се използва за направата на бодлив жив плет за защита на добитъка им. По време на сафарито ще се насладим на срещата със слонове, жирафи, биволи, хипопотами, зебри, лъвове, може да видим т.нар. сини маймуни. Птичият свят също е богат и е представен от около 350 вида птици, сред които розово фламинго, пеликани и др. , като гледката на цели ята от тях е изключителна атракция. За почивка ще хапнем вкусен обяд сред природата. Привечер се отправяме към Карату за вечеря и нощувка в хотел Lake Manyara Wildlife Lodge 4* или подобен.
КРАТЕРЪТ НГОРОНГОРО - ПОСЕЩЕНИЕ И ЗАПОЗНАВАНЕ С БИТА И КУЛТУРАТА НА ПЛЕМЕТО HADZABE В РЕГИОНА НА ЕЗЕРОТО EYASI Закуска. Този ден ни очаква една незабравима среща с Хадзабе - местна етническа група от хора, открити в Централната рифтова долина в езерото Еяси. Те са сред много малкото племена в Танзания, които все още живеят своя естествен и примитивен живот, като не са тясно свързани с нито едно от племената в Танзания. Техният начин на живот наподобява бушмените от Калахари. Хадзабе зависят най-вече от традиционния лов и събирането на диви плодове за ежедневието си. Не гледат домашни животни (освен кучета), нито култивират растения. 80% от храната им представляват плодове и мед и 20% – месо. Тяхната история и традиционен начин на живот са истински, естествени и неподправени. Хадзабе са сърдечни и приветливи хора, готови да споделят своите история, култура, табута, традиции и обичаи. Общият им брой е вече по-малко от 1000 човека. По време на посещението ни при тях ще имаме възможност да се запознаем с техния бит и култура, като ще участваме заедно в традиционен лов с лъкове, стрели, копия и тояги, придружени от кучета като резервна армия. Ще се научим на дебнене на пъргавата антилопа Дик дик или залагане на засада на африкански заек! И за да се докоснем напълно до ежедневието на Хадзабе, ще ни бъдат показани различни приложения на местните растенията като храна и лекарства. След тези невероятни часове, ще се отправим към кратера Нгоронгоро, готови за поредните вълнуващи часове. Кратерът е 8-мото чудо на Природния свят, простиращ се на 102 кв.мили и с височина 2000 фута. Ще се спуснете 600 метра в кратера, за да се насладите на невероятната природа. Oбитаван от почти всички видове диви животни, които са местни за Източна Африка, включително редките и застрашени от изчезване черни носорози, както и лъвове, гну, хиени, чакали, африкански слонове, биволи, леопарди, гепарди, хипопотами и много други, заедно със стотици видове птици, като напр. щраусът Масай, ибиси и др. Очаква ни един запомнящ се обяд пикник в зоната на кратера Нгоро Нгоро. След това ще имаме възможност да се изкачим по стените на кратера. В ранния след обяд нашето пътуване ще продължи към националния парк Серенгети. Вечеря и нощувка в Seronera Wildlife lodge 4* – едно истинско изживяване сред природата.
САФАРИ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ След закуска този ден се отправяме за целодневно сафари в Националният парк „Серенгети“, който е в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Напълно основателно, това е най-известният защитен парк в света, несравним и изключителен, което ще усетим по време на сафарито. Безкрайните степи са дом на най-големите стада от диви животни на планетата и богато място за паша. Паркът е получил името си от полуномадските племена масаи, обитаващи Танзания и Кения. На техния език Серенгети означава безкрайна равнина. Тази масивна равнина (14763 кв. км) е дом на много животни, включително лъвове, слонове, жирафи, антилопи гну, зебра, леопард и гепарди, павиани, хиени и много различни птици . В много случаи миграцията се извършва около Серенгети и по това време милиони гну и зебри се смесват заедно, преследвани от хищници. По време на сафарито ще се насладим на животинския и птичия свят на Африка. Ще имаме време и за почивка с обяд. След края на сафарита продължаваме към град Аруша. След пристигане настаняване в хотел Tulia Boutique hotel & Spa Arusha . Свободно време. Вечеря и нощувка.
АРУША – ЗАНЗИБАР СИТИ След закуска трансфер до летището и в 10.30 ч. полет Аруша – Занзибар сити. Кацане на летището в Занзибар сити в 11.50 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. След обяд ви се предлага туристическа обиколка на град Занзибар -Каменният град, известен с английското си име Стоун Таун (Stone Town) или като Мджи Мконгуе (от суахили: „стар град“) е старата част на град Занзибар, разположен за остров Унгуджа (Занзибар), архипелага Занзибар, днес в Танзания. През XIX век е бил столица на Занзибарското султанство и процъфтяващ център на търговията с подправки и роби и запазва статута си като център на архипелага по време на колониалния период. Когато през 1946 г. Занзибар се обединява с колониалната територия Танганика (Танганайка), формирайки Обединена република Танзания, островите получават полуавтономен статут. В Каменния град се помещава правителството на Занзибар. Каменният град е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датираща най-вече от XIX век, представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. По време на обиколката ще видите и по желание ще посетите: Домът на чудесата ( Бейт ал-Аджайб) – дворец на занзибарските султани. Силно засегнат от бомбардировките по време на Англо-занзибарската война (1896). След революцията (1964) става седалище на партията Афроширази. Днес музей, една от най-известните туристически дестинации в комплекса Старата крепост – арабска крепост от XVII век. Днес е културен център с магазини, работилници и малка сцена за провеждане на музикални събития. Дворцов музей (Бейт ел Сахел) – бивш султански дворец по крайбрежието Персийски бани Хамамни – обществени бани, построени по времето на султан Баргаш бин Саид от персийски архитекти Къща на Дейвид Ливингстън – малък султански дворец. Дейвид Ливингстън отсяда там през 1866 г., подготвяйки се за експедиция в Източна Африка Къща на Типу Тип – голяма каменна къща, притежавана от търговеца на роби Типу Тип (Хамад бин Мохамед бин Джума бин Реджеб бин Мохамед бин Саид ал-Мургаби) Зала на справедливостта – бивш съдебен орган, сградата съчетава ислямски и португалски архитектурни елементи Ага хан джамия – голяма джамия, комбинира ислямски и готически елементи След обиколката свободно време. Нощувка в хотел Double Tree by Hilton 4* .
ПОЧИВКА В ЗАНЗИБАР След закуска Ви очаква трансфер до хотел разположен на брега на Индийски океан. При възможност ранно настаняване в хотел 4* - Spice Island Hotel & Resort 4* на база полупансион или AI. Свободно време за плаж и релакс на брега на океана.
30.12.2020 ПОЧИВКА В ЗАНЗИБАР Закуска. Свободно време с възможност за плаж , като за любителите на водните преживявания се предлагат сърфинг, шнорхелинг , дайвинг, риболов. По желание ви се предлага полудневна екскурзия до ферма за подправки "Mwalimwa", където ще може да се запознаете с голямото разнообразие от подправки , отглеждане в Занзибар. Изхранване на база полупансион или AI. Нощувка.
ПОЧИВКА В ЗАНЗИБАР Закуска. Свободно време с възможност за плаж , като за любителите на водните преживявания се предлагат сърфинг, шнорхелинг и дайвинг. Изхранване на база полупансион или AI. Нощувка.
ПОЧИВКА В ЗАНЗИБАР Закуска. Свободно време с възможност за плаж , като за любителите на водните преживявания се предлагат сърфинг, шнорхелинг и дайвинг. По желание и срещу допълнително заплащане ви се предлага полудневна екскурзия до Националния резерват Jozani Forest Reserve , където с водач ще се разходите между извисяващите се евкалиптови и махагонови дървета, които осигуряват основно местообитание за местните птици и червените маймуни колобуси. Изхранване на база полупансион или AI . Нощувка.
Закуска. Свободно време за плаж. В 23.00 ч. трансфер до летището в Занзибар сити.
В 04.45 ч. полет Занзибар сити – Истанбул. В 13.45 ч. кацане на летището в Истанбул. Излитане от Истанбул в 14.45 ч. и кацане в София в 15.05 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети и летищни такси за полета София – Истанбул- Килиманджаро – Занзибарсити –Истанбул- София
 • вътрешен полет Аруша – Занзибар сити;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Цената се определя в зависимост от  избора на изхранване в Занзибар хотел Spice Island Hotel & Resort 4*
 • Цена на база полупансион – 6 495 лв.
 • Цена на база All Inclusive –   6 595 лв.                                
 • 9 нощувки със закуски 3 обяда и 3 вечери в хотели 4 * и хотел –лодж 4* в Танзания и Занзибар ;
 • 2 нощувки в Аруша
 • 1 нощувка в Национален парк Маняра
 • 1 нощувка в Национален парк Серенгети
 • 1 нощувка  в Занзибар сити
 • 4 нощувки на база полупансион или AI  в хотел 4* в Занзибар
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • Всички турове и сафари по програмата  и входовете за националните паркове
 • Туристическа обиколка на Занзибар сити.
 • местни водачи на английски език.
 • екскурзоводско обслужване и водач от ТО, който придружава групата.
 • наземен транспорт в Танзания и в Занзибар по време на трансферите, туровете и обиколките.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • медицинска и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро30 лв. (за лица до 70 год.),  
 • за лица от 71 год. до 80 год.- 56 лв.;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • виза за Танзания -  Българските граждани, желаещи да пътуват до Танзания, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек -  начисляват се 16 евро върху сумата).
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на екскурзията - ­95 лв.   
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия до ферма за подправки "Mwalimwa"  – 55 щ.д. -(8-ми ден);
 • екскурзия до Националния резерват Jozani Forest Reserve - 60 щ.д. -(10-ти ден);
 
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 20.11.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА туроператора.
3.  - Цената 6 495 лв  е за турист в двойна стая при пролупансион в Занзибар хотел Spice Island Hotel & Resort 4*.  За единична стая се налага доплащане.
    - Цената 6 595 лв  е за турист в двойна стая при AI в Занзибар хотел  Spice Island Hotel & Resort 4* . За единична стая се налага доплащане.
 
* Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 20.11.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
    - в брой (в офиса на ТО)                
    - по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3000 лв.


Информация за хотелите (или подобни):
Аруша – Tulia Boutique Hotel & Spa  4*
Национален парк Маняра – Lake Manyara Wildlife Lodge 4*
Национален парк Серенгети – Seronera Wildlife lodge 4*
Занзибар сити -  Hotel Double Tree by Hilton 4*
Занзибар - Джамбиани  – Spice Island & Resort 4*
ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 12 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

        - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след  датата на пътуване;
         - За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за детето 
           им  да пътува в чужбина.
          - Виза за Тазмания

ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРЪТ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ .
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах