ЕКСКУРЗИЯ ДО ТАНЗАНИЯ И ЗАНЗИБАР - МАГИЯТА НА АФРИКА - ПОТВЪРДЕНА !

ДАР ес САЛААМ, АРУША, НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАРАНГИРЕ, НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАНЯРА, ЕЗЕРОТО EYASI, ЕЗЕРОТО НАТРОН кратер НГОРОНГОРО, НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ, ЗАНЗИБАР.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
12.06.2022 Среща на летище София, Терминал 2 в 14.15 ч. В 16.15 ч. – полет София – Дубай с Fly Dubai. Пристигане в Дубай в 22.15 ч.
13.06.2022 В 02.45 ч. – самолетен полет Дубай - Дар ес Салаам, Танзания. В 09.15 ч. пристигане в Дар ес Салаам. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване (по възможност). Свободно време. Около 12.00 ч. започва обиколката на града. Първо ще се отправим към изторическия център, който привлича художници от цяла Африка за своите художествени и музикални събития. Следва разглеждане на старата част на Дар ес Салаам. След това ще посетим Националния музей на Танзания, за да се запознаем с историята, културата й. Обиколката ще продължи с посещение на Eтнографския музей , където ще се запознаете с бита и живота на местните племена в Танзания, които са били около 124, от които в музея са представени основните 16. Ще видите къщите и начина на живот на тези племена преди колониалната и индустриалната революция. По желание ще посетите Рибния пазар Kivukoni - един от най-големите в Танзания, където ще може да видите рибите и морските дарове, които се предлагат на местните жители, както и Пазара Кариакоо – най-големият пазар за хранителни стоки в Танзания. Обиколката ще завърши с посещение на най-хубавия плаж на града – Coco beach. Нощувка в Дар ес Салаам в хотел Harbour View Suites 4*.
14.06.2022 АРУША Закуска. Трансфер до летището и в 13.00 ч. полет до Аруша. Кацане в 13.55 ч. Ще бъдете посрещнати от местния ни екскурзовод, като след кратко представяне ви очаква интересен тур до селището Тенгеру, разположено сред красива природа под връх Меру на източния край на Голямата рифова долина. По време на този тур ще се запознаете с бита и културата на местното население, ще посетите плантация за кафе и ще ви бъде демонстрирано как местното население отглежда и преработва кафето и други култури. Ще завършите тура с чаша вкусно кафе, специално приготвено от местните жители. Следва посещение на местното училище и на център, специализиран в производството на батик (техника в изкуството и текстила, като се използва восък, за да се изрисуват тъкани, картини, яйца и др). Ще ви бъде разказано за произхода на селото, културата и традициите на неговите жители. Ще имамте възможност да се разходите и да опитате бира от банан в местния бар. Културната обиколка ще отнеме около 2:30-3 часа. Следва отпътуване към грaд Аруша, намиращ се в Североизточна Танзания, в близост до границата с Кения, красиво разположен в южното подножие на планината Меру. Аруша е третият по големина в Танзания, наричана още столицата на сафарито. Градът е построен от германците, като колониален административен център в началото на 20 в. Настаняване в хотел и свободно време за разходка. По желание посещение на Центъра за културно наследство в Аруша, създаден през 1994 г.- първия по рода си в Африка, посветен на изследването на богатите съкровища на африканската култура. Нощувка в Аруша в хотел The Charity Hotel International 3*.
15.06.2022 АРУША - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАРАНГИРЕ Сутринта след закуска ви очаква сафари в Националния парк Тарангире - третият по големина в Танзания. Тук се срещат най-тежката водоплаваща птица – дроплата кори и най-тежката летяща птица в света – дългокракият щраус. Парка е известен с необичайно голямата популация на слонове, като и с най-дебелото дърво – баобабът. Парка се пресича от река Тарангире, където зебри, антилопи, жирафи, и други животни прииждат на паша. Ще се насладите на невероятната гледка на величествените баобабови дървета, под които те се хранят. Почивка за обяд в пикник зона, екзотично разположена сред дивата природа. С възстановени сили продължаваме сафарито. След края на невероятните часове сред завладяващата природа на Танзания ще се отправите към областта Карату, една от седемте области в окръг Аруша. Настаняване в хотел-лодж – Tanzanice Farm Lodge3 *, където ще се насладите на почивка, а на вечеря ще имате възможност да опитате от местни специалитети.Хотелът предлага невероятна комбинация между комфорт и природа. Нощувка.
16.06.2022 ЕЗЕРО МАНЯРА И НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАНЯРА Тази сутрин след закуска се отправяме към езерото Маняра и едноименния националния парк, за да започнем организирано сафари. Паркът е разположен на площ от 325 кв.км между езерото и Голямата Рифова Долина. За Маняра Хемингуей пише: това е най-хубавото нещо, което съм виждал в Танзания. Красивият парк със своята буйна растителност и тропически гори от гигантски диви смокини, махагон и акация е получил името си от думата на масаите за "еуфорбия тирукали", храст, който се използва за направата на бодлив жив плет за защита на добитъка им. По време на сафарито ще се насладите на срещата със слонове, жирафи, биволи, хипопотами, зебри, лъвове, може да видите и т.нар. сини маймуни. Птичият свят също е богат и е представен от около 350 вида птици, сред които розово фламинго, пеликани и др., като гледката на цели ята от тях е изключителна атракция. В почивката ще хапнете вкусен обяд сред природата. Привечер се отправяме към Карату. Вечеря и нощувка в Карату в хотел-лодg Tanzanice Farm Lodge 3*.
17.06.2022 ПОСЕЩЕНИЕ И ЗАПОЗНАВАНЕ С БИТА И КУЛТУРАТА НА ПЛЕМЕТО HADZABE В РЕГИОНА НА ЕЗЕРОТО EYASI След закуска следва посещение на езерото Еяси - безотточно солено езеро в Северна Танзания, разположено в основата на южната част на платото на Националния парк Серенгети, в непосредствена близост до кратера на вулкана Нгоронгоро. Това е едно от няколкото езера, намиращи се на дъното на силно сеизмичната Източноафриканска рифтова долина. Почивка за обяд. След това ви очаква една незабравима среща с Хадзабе - местна етническа група от хора. Те са сред много малкото в Танзания, които все още живеят своя естествен и примитивен живот, като не са тясно свързани с нито едно от племената в Танзания. Техният начин на живот наподобява бушмените от Калахари. Хадзабе зависят най-вече от традиционния лов и събирането на диви плодове за ежедневието си. Не гледат домашни животни (освен кучета), нито култивират растения. 80% от храната им представляват плодове и мед и 20% – месо. Тяхната история и традиционен начин на живот са истински, естествени и неподправени. Хадзабе са сърдечни и приветливи хора, готови да споделят своите история, култура, табута, традиции и обичаи. Общият им брой е вече по-малко от 1000 човека. По време на посещението ще имате възможност да се запознаете с техния бит и култура, и да участвате в традиционен лов с лъкове, стрели, копия и тояги, придружени от кучета. Ще се научите да дебненте пъргавата антилопа Дик-дики илида залагате засада на африкански заек! И за да се докоснете напълно до ежедневието на Хадзабе, ще ви бъдат показани различни приложения на местните растенията като храна и лекарства. След тези невероятни часове, връщане в Карату. Вечеря и нощувка в хотел-лодж Tanzanice Farm Lodge 3*.
18.06.2022 КРАТЕРЪТ НГОРОНГОРО И ЕДНО ВЪЛНУВАЩО САФАРИ Рано сутрин, след закуска се отправяме към кратера Нгоронгоро, готови за поредния вълнуващ ден. Кратерът е 8-мото чудо на Природния свят, простиращ се на 102 кв.мили и с височина 2000 фута. Той е обитаван от почти всички видове диви животни, които са местни за Източна Африка, включително редките и застрашени от изчезване черни носорози, както и лъвове, гну, хиени, чакали, африкански слонове, биволи, леопарди, гепарди, хипопотами и много други, заедно със стотици видове птици, като напр. щраусът Масай, ибиси и др. Очаква ви един запомнящ се обяд в пикник зоната на кратера Нгоронгоро. След това ще имаме възможност да се изкачим по стените на му. В ранния следобед нашето пътуване ще продължи към националния парк Серенгети. Вечеря и нощувка в кемп Serengeti Tortilis, едно истинско изживяване сред природата.
19.06.2022 САФАРИ В НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК СЕРЕНГЕТИ Националният парк „Серенгети“ е в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Напълно основателно, това е най-известният защитен парк в света, несравним и изключителен, което ще усетим след целодневното сафари. Безкрайните степи са дом на най-големите стада от диви животни на планетата и богато място за паша. Паркът е получил името си от полуномадските племена масаи, обитаващи Танзания и Кения. На техния език Серенгети означава безкрайна равнина. Тази масивна равнина (14763 кв. км) е дом на много животни, включително лъвове, слонове, жирафи, антилопи гну, зебра, леопард и гепарди, павиани, хиени и много различни птици . В много случаи миграцията се извършва около Серенгети и по това време милиони гну и зебри се смесват заедно, преследвани от хищници. По време на сафарито ще се насладите на животинския и птичия свят на Африка. Ще има време и за почивка с обяд. След това продължаваме към езерото Нотрон, където Ви очаква, вкусна вечеря с барбекю и традиционни танци на племето Масай. Нощувка в лодж Maasai Giraffe Eco Lodge.
20.06.2022 ЕЗЕРОТО НАТРОН И СРЕЩА С МАСАИТЕ След закуска ще бъдете заведени от местния водач на Масаи до различни красиви места около езерото Натрон. Ще можете да посетите водопада Нгаре серо и да се насладите на красотата на дивата природа. След това ви се предлага да посетите село на Масаи и да се запознаете отблизо с бита и културата на местните. Турът продължава с разглеждане на самото езеро Натрон - естествена граница между Танзания и Кения. То е едно от африканските езера, разположени в силно сеизмична депресия в Източноафриканската рифтова долина. Намира се между кратера Нгоронгоро и равнините на Серенгети. Езерото е плитко, солено, заобиколено от вулканични хълмове и дълбоки кратери. Смята се за едно от най-алкалните в света. Водите му изобилстват от големи количества сол, калцинирана сода и магнезий. В определени периоди водата се оцветява в червено и го прави невероятно красиво. Червеникавият цвят се дължи на най-малките микроорганизми, които живеят в солената вода – екстремофили като цианобактериите, които имат червен пигмент. Натрон служи и като място за размножаване на розови фламинго. В късния след обяд отпътувне към Аруша. Нощувка в хотел The Charity Hotel International 3*.
21.06.2022 АРУША – ЗАНЗИБАР СИТИ След закуска трансфер до летището и в 16.50 ч. полет Аруша – Занзибар сити. Кацане на летището в Занзибар сити в 18.10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Занзибар Сити в хотел Tembo Palace Hotel 4*.
22.06.2022 ЗАНЗИБАР СИТИ Закуска. След обяд туристическа обиколка на Каменният град, известен с английското си име Стоун Таун или като Мджи Мконгуе (от суахили: „стар град“), който е старата част на град Занзибар, разположен за остров Унгуджа (Занзибар), архипелага Занзибар, днес в Танзания. През XIX век е бил столица на Занзибарското султанство и процъфтяващ център на търговията с подправки и роби и запазва статута си като център на архипелага по време на колониалния период. Когато през 1946 г. Занзибар се обединява с колониалната територия Танганика (Танганайка), формирайки Обединена република Танзания, островите получават полуавтономен статут. В Каменния град се помещава правителството на Занзибар. Каменният град е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датираща най-вече от XIX век, представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. По време на обиколката ще видите и по желание ще посетите: Домът на чудесата ( Бейт ал-Аджайб) – дворец на занзибарските султани. Силно засегнат от бомбардировките по време на Англо-занзибарската война (1896). След революцията (1964) става седалище на партията Афроширази. Днес музей, една от най-известните туристически дестинации в комплекса Старата крепост – арабска крепост от XVII век. Днес е културен център с магазини, работилници и малка сцена за провеждане на музикални събития. Дворцов музей (Бейт ел Сахел) – бивш султански дворец по крайбрежието Персийски бани Хамамни – обществени бани, построени по времето на султан Баргаш бин Саид от персийски архитекти Къща на Дейвид Ливингстън – малък султански дворец. Дейвид Ливингстън отсяда там през 1866 г., подготвяйки се за експедиция в Източна Африка Къща на Типу Тип – голяма каменна къща, притежавана от търговеца на роби Типу Тип (Хамад бин Мохамед бин Джума бин Реджеб бин Мохамед бин Саид ал-Мургаби) Зала на справедливостта – бивш съдебен орган, сградата съчетава ислямски и португалски архитектурни елементи Ага хан джамия – голяма джамия, комбинира ислямски и готически елементи След обиколката свободно време. Нощувка в Занзибар Сити в хотел Tembo Palace Hotel 4*.
23.06.2022 ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН След закуска ви очаква трансфер до хотел разположен на брега на Индийски океан. При възможност ранно настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка в хотел Paradise Beach Resort 4* на база AI .
24.06.2022 ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН Закуска. Свободно време с възможност за плаж, като за любителите на водните преживявания се предлагат сърфинг, шнорхелинг и дайвинг. По желание и срещу допълнително заплащане ви се предлага: • полудневна екскурзия до ферма за подправки "Mwalimwa", където ще може да се запознаете с голямото разнообразие от подправки , отглеждане в Занзибар. или • полудневна екскурзия до Националния резерват „Jozani Forest Reserve“ , където с водач ще се разходите между извисяващите се евкалиптови и махагонови дървета, които осигуряват основно местообитание за местните птици и червените маймуни колобуси. „Емблемата“ на острова е ресторант “The rock“ , разположен във водата, който попада в топ 10 най-романтичните ресторанти в света. При желание от Ваша страна и срещу допълнително запалащане, ще организираме посещението на това незабравимо място, като предварително ще резервираме маса. Нощувка в хотел Paradise Beach Resort 4* на база AI или в избран от Вас хотел.
25.06.2022 Закуска. Свободно време с възможност за плаж. Вечерта трансфер до летището в Занзибар сити. В 22.10 ч. полет Занзибар - Дубай с Fly Dubai.
26.06.2022 В 05.05 ч. кацане на летището в Дубай. В 10.45 ч. полет Дубай- София с Fly Dubai. Пристигане на летище София в 15.15 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети и летищни такси за полета София – Дубай- Дар ес Салаам – Занзибар сити Дубай– София;
 •  вътрешен полет Аруша – Занзибар сити;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 804 лв/ 411 евро  (04.03.2022 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Общо 12 нощувки- 10 нощувки със закуски 5 обяда и 5 вечери и 2 нощувки на база All Inclusive в Занзибар.
 • Хотели: 4 * и  хотели тип лодж 4* в Националните паркове в Танзания;
 • 1 нощувка в Дар ес Салаам
 • 2 нощувки в Аруша
 • 3 нощувки  в Карату
 • 1 нощувка в Национален парк Серенгети
 • 1 нощувка в  местността Мтовабага
 • 2 нощувки в Занзибар сити
 • 2 нощувки на база AI  в Занзибар
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Дар ес Салаам – (2-ри ден);
 • културна обиколка на селището Тенгеру – (3-ти ден);
 • посещение на плантация за кафе – (3-ти ден);
 • сафари в Национален парк“Тарангире“ – (4-ти ден;)
 • разглеждане на езерото Маняра – (5-ти ден);
 • сафари в Национален парк“Маняра“ – (5-ти ден;)
 • посещение на езерото Еяси– (6-ти ден);
 • посещение на племето Хадзабе – (6-ти ден);
 • посещение на кратера Нгоронгоро –(7-ми ден);
 • целодневно сафари в Национален парк Серенгети – (8-ми ден);
 • посещение на водопадите Нгаре серо – (9-ти ден);
 • посещение на селище на племето Масаи – (9-ти ден);
 • разглеждане на езерото Натрон – (9-ти ден);
 • туристиеска обиколка на Занзибар сити – (11-ти ден);
 • местни водачи на английски език.
 • екскурзоводско обслужване и водач от ТО, който придружава групата.
 • наземен транспорт в Танзания и в Занзибар по време на трансферите, туровете и обиколките.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на екскурзията - ­95 лв
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • виза за Танзания -  Българските граждани, желаещи да пътуват до Танзания, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 щ.долара.
 • Заплащането е в брой, с карта или по банков път-  начисляват се 16 евро върху сумата).
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание;
 • такса обработка на документи за виза – 60 лв.
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 600 000 лв. - Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахоователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 •  *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително:
 • екскурзия до ферма за подправки "Mwalimwa"  – 55 щ.д. -(13-ти ден);
 • екскурзия до Националния резерват Jozani Forest Reserve - 60 щ.д. -(13-ти ден);
 
*Забележки: 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
2. За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и заплащат предварително. 3. Цените са на човек, настанен в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 1 780 лв.-  (подлежи на актуализация).

 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 600 лв.


  4.  Начин на плащане:
    - в брой (в офиса на ТО)                
    - по банков път
 
 
 Информация за хотелите (или подобни):
Дар ес Салаам - Harbour View Suites 4* https://www.harbourviewsuites.xyz/
Аруша The Charity Hotel International 3* https://thecharityhotel.com/
КаратуTanzanice Farm Lodge 3* https://www.tanzanice.net/
Национален парк Серенгети – Serengeti Tortilis - https://www.tortiliscamps.com/
Езерото Нотрон/Нонгоронго -  Maasai Giraffe Eco Lodge https://www.maasaigiraffe.com/
Занзибар сити/ Stone Town -  Tembo Palace Hotel 4 *
Занзибар -  Paradise Beach Resort 4* https://www.hotelzanzibar.com/paradise-beach-resort/


 

 
   
ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 


 Необходими документи за виза за Танзания:
Сканирано копие на международния паспорт в jpg формат с размер по-малък от 300 Kb.
Сканирана снимка, размер 3,5 х 4,5 см в jpg формат с размер по-малък от 300 Kb.
Сканиран самолетен билет в jpg формат с размер по-малък от 1 МБ
Данни за попълване на електронната визова анкета: паспортни данни, място на раждане, гражданство, телефон, e-mail, домашен адрес, месторабота – фирма, длъжност, служебен адрес, цел на пътуването, тип виза, направление, дата на пристигане и престой в Танзания, хотел и адрес, място на влизане и излизане от Танзания.
 
ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ .
 

 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Танзания:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за
 • пътуване на детето им в чужбина.   
 • PCR тест направен до 72 часа преди пристигане или сертификат за ваксинация..
 • Попълнен формуляр „Traveler's Health Surveillance - попълва се онлайн в рамките на 24 часа преди пристигане на следния линк: https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах