Вашата оценка

Екскурзия до СИНГАПУР и о-в БАЛИ- ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 13 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Сингапур и о-в Бали (Besakih Temple)
Продължителност: 13 дни/ 10 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Сингапур


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

 В нашето пътуване до Югоизточна Азия сме подготвили една мозайка от неовяхваща култура, прекрасна природа, необятни плажове и  екзотична кулинария.  Като прибавим и  крайно модернистичния Сингапур, стъпил вече в следващия век, това пътуване ще ви покаже истинското лице на този любим на всички континет. С панорамен лифт към „Острова на удоволствията” ще видим  Сингапур отвисоко, а вечерта можем да пием по питие на  панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands”, където снимките  ще запечатат завинаги разноцветните светлини  на този уникален град.
Програмата е много интересна, а ние предлагаме отличен укскурзовод и високо ниво на настроението – УБЕДЕТЕ СЕ САМИ!
 

 

1 ДЕН - .

1 ДЕН – 23.09.2023 Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.40 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. В 20.00 ч. – самолетен полет Доха – Сингапур.
 
 
2 ДЕН – 24.09.2023. Пристигане в Сингапур в 09.05 ч. Трансфер до хотел. Вечерта ще започнем нашата  разходка в историческата зона на града, където ще видим сградите на кметстовото, Националната галерия, театър „Виктория” – всички съхранили своя колониален архитектурен стил. Тук е и  катедрала “Сейнт Андрю”, а по алеята на „Кларк кей”, разположен на завоя на река Сингапур е много приятно за разходка, има и  множество  ресторантчета с избор  за хубава вечеря. Наоколо са и помпозните  молове с впечатляващ вътрешен интериор, които изкушават посетителите за пазаруване, въпреки високите цени. Градът предлага и една изключителна атракция – може да вечеряте в кабина  за двама  на местното „виенско колело”, докато се наслаждавате отвисоко на гледката на нощен Сингапур.* Нощувка.
 
 
3 ДЕН – 25.09.2023 След закуска започва  нашата туристическата обиколка, по време на която ще разгледаме статуята на Мерлиона, който е полу-риба/полу-лъв и е символът на Сингапур, продължаваме с „Чайнатаун” – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашния облик на града, запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и десетки живописни пазари. Тук ще посетим двата най- интересни китайски храма в Сингапур Thiang Hong Keng Temple и Buddha Tooth Relic Temple. По време на обиколката ще навлезем и в колоритния квартал “Малка Индия“ с улички, изпъстрени с богата палитра от магазини и храмове.
По желание, може да посетите и „Градината на орхидеите,”* която се намира в Ботаническата градина, на най-високия хълм в града. Градината е дом на 60 хиляди орхидеи и над 400 различни подправки, като те са разделени  в четири отделни зони: пролетна- с преобладавщи цветове в жълто и кремаво; лятна- с тонове на силни червени и розови цветове ; есенна – златистно-кафяви нюанси и зимна зона в бяло и прохладно синьо.  След обяд  ще имате свободно време, за да може  да усетите града съобразно своите интереси.Може да се изкачите за едно питие на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” *, да посетите „Фонтана на благосъстоянието”,или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел за Сингапур “Raffles”, построен в колониален стил. Вероятно няма да попуснете и друга забележителност на Сингапур – „The Gardens by the Bay”- цялата зона там е футуристично красива.* Нощувка в Сингапур.
 
4 ДЕН – 26.09.2023 Закуска. Тази сутрин имате свободно време с възможност за пазаруване в някой от многото молове или в Китайския квартал, където е раят на сувенирите  лечебните мехлеми. След обяд, по желание може да се включите в  полудневна екскурзия до остров Сентоса.* Наречен „Островът на удоволствията”, той  е най-посещаваната градска атракция, считан и за прародител на сингапурските паркове – с музеи, градини, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. С панорамен лифт ще преминем над града и ще имаме възможност да се насладим на красивата гледка отвисоко. Тук е и втората  статуя на Мерлиона, а при желание, може да наблюдавате шоуто на делфините в Делфинариума *, както да посетите и други атракции на острова. Ще има и свободно време  за плаж. Вечерта – посещение на шоуто „Крилете на времето“, където танцът на цветните фонтани, създаден с най-модерната техника, ще ви достави невероятно удоволствие. Нощувка
 
5 ДЕН – 27.09.2023 Закуска. Свободно време. Привечер ще  направим трансфер до летището за полет с “Air Asia”  в 17.10 ч. към Денпасар, Бали. Пристигане в Денпасар в 19.55 ч.  Следва настаняване в хотел. Нощувка.
 
6 ДЕН – 28.09.2023 Закуска. Свободно време. По желание, можете  да изберете гмуркане с инструктор в Амед през деня*. Вечерта, по желание – посещение на представление на танци „качак” и вечеря, където този  традиционен танц се изпълнява под съпровода само на човешкия глас, без да се използват музикални инструменти. Представлението ще Ви преведе през епоса Рамаяна със завладяващите напеви на хора „чак-чак-чак”, изпълнявани от мъже, седнали в кръг около танцуващите*. Вечерята е късна, след края на представлението, в ресторант, до който ще стигнем с автобус. Нощувка.
                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                                  
7 ДЕН – 29.09.2023 Закуска. През този ден ни предстои  опознаване на острова и  ще започнем с посещение на Двореца за древно правосъдие в Kerta Gosa. Тази прастара сграда, проектирана с балийска архитектура е отворена като място за юрисдикция къща, където кралят обявява законодателството, юрисдикцията, санкциите и т.н. Ще спрем за снимки сред красивите оризови тераси  Bukit Jambul, така типични за острова и това е една от най-емблематичните снимки,които ще можете да направите.После ще се насладим и  на типичен балийски обяд. Този ден ще завърши с посещение на храма „Besakih Temple” – Храмът майка - най-свещеният храм в Бали. Храмът се намира в подножието на вулкана Mont Agung (3100 м). Известно е, че от 15-ти век той се е считал за централен храм на индуизма в Бали. Храмът Бесаких, известен също като Пура Пенатаран Агунг, е основното място за поклонение на Бали, комплекс, включващ двадесет и два храма, разположени на паралелни хребети. След това духовно зареждане, ще се приберем в хотела.Нощувка.
 
8 ДЕН – 30.09.2023 30.09.2023 Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
Този ден ще бъде свободен за вас или можете да изберете по желание  екскурзия до остров Ява с нощувка*
Пояснение:Участниците в екскурзията, които не желаят да посетят о-в Ява, остават в Денпасар и ще имат свободно време.

Описание на  екскурзия до о-в Ява
Ще заминем с  полет от Денпасар за Джьогякарта, Ява. След като пристигнем на острова, се отправяме  към Боробудур – най-големия будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Храмът е замислен като будистка визия за Космоса. Издигащ се от квадратна основа, той се състои от поредица  квадратни тераси, покрити с три кръгови платформи, които преминават през резбовани шлюзи към върха  свързани с четири стълбища И до днес Боробудур все още се използва като място на религиозно поклонение и ежегодно будистите идват от цяла Индонезия и чужбина. Обяд. Посещение на Прамбанан - комплекс от ранносредновековни индуски храмове. Вечеря. Нощувка на о-в Ява.
 
9 ДЕН – 01.10.2023 Закуска. Свободен ден за плаж.
За тези от вас, които участват в екскурзия до о-в Ява - Закуска. Посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari” /служил като място за почивка и медитация, както и за скривалище на султана/. Обяд. Трансфер до летище. Връщане в Денпасар.
По желание - вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд.* Нощувка.
 
10 ДЕН – 02.10.2023 Закуска. Свободен ден за плаж  или по желание - целодневна екскурзия  в северната част на Бали до Бедугул и езерото Бератан, известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат. Ще тръгнем от хотела  в 08.00 ч. сутринта и първо ще посетим храма Улун Дану Бератан, който се намира на ръба на огромен кратер и е посветен на богинята на езерото Деуи Улун Дану и боговете на планината Батур и връх Гунунг Агунг, най-големият вулкан на Бали. След това продължаваме към селото Панкасари, където ще посетите храм – портата Хандара с невероятни балийски дърворезби. Портата е много висока и предлага перфектен фон за фотографии.След това, от т.нар. Скрития хълм, ще може да се насладите на невероятната гледка към двете езера Буян и Тамблиган, известни като езерото - близнак.Тези прекрасни моменти сред красотата на острова,ще бъдат споделени и с  вкусен обяд. А денят ни ще завърши с последна спирка при храма Tanah Lot- балийски индуистки храм, разположен живописно  на скала в морето. Връщане в хотела около 19.30 ч. вечерта. Нощувка.
 
11 ДЕН – 03.10.2023 Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка
 
 
12 ДЕН – 04.10.2023 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището.
 В 19.20 ч. - полет Денпасар – Куала Лумпур с “Malaysia Airlines”. Пристигане в Куала Лумпур в 22.20 ч.
 
 
13 ДЕН – 05.10.2023 В 02.55 ч. - полет Куала Лумпур Доха с “Malaysia Airlines”. Пристигане в Доха в 05.15 ч . В 07.40ч. полет Доха -София с “Qatar Airways” Пристигане на летище София в 12.40 ч.

 
 
 
 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 4 905 лв е валидна при записване и депозиране минимум  
6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 005 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
 
ПОЯСНЕНИЯ:
 
1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международни и вътрешни полети:
 • летищни такси за всички вътрешни и международни полети – 968 лв/495 евро - подлежат на потвърждение;
 • Полетна информация:
 • 1 ДЕН – 23.09.2023 Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.40 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. В 20.00 ч. – самолетен полет Доха – Сингапур.
  2 ДЕН – 24.09.2023. Пристигане в Сингапур в 09.05 ч.
  5 ДЕН – 27.09.2023 Полет Сингапур – Денпасар, Бали в 17.10 ч. с “Air Asia” Пристигане в
  Пристигане в Денпасар в 19.55 ч.
  12 ДЕН – 04.10.2023 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището.
   В 19.20 ч. - полет Денпасар – Куала Лумпур с “Malaysia Airlines”. Пристигане в Куала Лумпур в 22.20 ч.
  13 ДЕН – 05.10.2023 В 02.55 ч. - полет Куала Лумпур Доха с “Malaysia Airlines”. Пристигане в Доха в 05.15 ч . В 07.40ч. полет Доха -София с “Qatar Airways” Пристигане на летище София в 12.40 ч.
 • *Полетите, посочени в програмата, са актуални.
 • трансфери летище хотел – летище;
 • 10 нощувки със закуски , 1 обяд в хотели  4* в Сингапур и о-в Бали;
 • 3 нощувки в Сингапур
 • 7 нощувки на Бали
 • Информация за хотелитe(или подобни):
 • Сингапур Hotel Penisnula Excelsior 4*   //www.peninsulaexcelsior.com.sg/
  Бали Wyndham Tamansari Jivva Resort Bali 5*https://www.wyndhamjivvabali.com/?CID=LC:HR::GGL:RIO:National:49340&iata=00093796
 • *Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Обиколки и посещения:
 • полудневна обиколка на Сингапур (3-ти ден);
 • целодневна екскурзия из о-в Бали до “Besakih Temple” – Mother Temple (7-ми ден);
 • екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 65 лв
 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 
 • виза за Бали - 60 щ.долара. - (издава се на място на летището) - плаща се на място
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • вечеря за двама в кабината на местното „виенско колело” в Сингапур - 280 евро (цена за 3-ти човек – 140 евро) – (2-ри ден);
 • посещение на „Градината на орхидеите” 15 щ.долара (3-ти ден);
 • посещение на панорамната площадка на хотелMarina Bay Sands” - 23 щ.долара (3-ти ден);
 • полудневна екскурзия до о-в Сентоса55 щ. долара - (при група от минимум 7 човека, за по-малка бройка се налага доплащане) (4-ти ден);
 • гмуркане с инструктор в Амед – 125 щ.долара + 17 щ.долара (екипировка) (6-ти ден);
 • посещение на представление на качак и вечеря – 59 щ. долара (6-ти ден);
 •  екскурзия до о-в Ява (Джьогякарта с разглеждане на Боробудур и Прамбанан с  включен
 • полет Денпасар – Джьогякарта и обратно,1 нощувка със закуска, 2 обяда, 1 вечеря, посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari) – 395 щ.долара (8-ми ден);
 • вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд – втори ред -73 щ. долара/ първи ред- 79 щ. долара. (9-ти ден);  
 • целодневна екскурзия до Бедугул и езерото Бератан – 70 щ. долара (10-ти ден).
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. .Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27  лв (за лица до 70 год.), 54 - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна иформация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е 23 кг. за  голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
5.Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.01.2023 г.
6. Категоризацията на хотелите в Сингапур и Бали не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 4 905лв/5 005 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 405 лв./подлежи на актуализация/
4.  Има вариант за 1 или 2 нощувки в хотел Marina Bay Sands” 5* в Сингапур.  Доплащане
 за 1 нощувка - около 295-395 лв за човек в двойна стая. Цената варира непрекъснато и се 
 уточнява в деня на плащането на хотела. В цената на нощувката не е включена закуска, и транспорт до хотела, закуската се заявява и заплаща допълнително на място в хотела - около 53 сингапурски долара (35 евро). В цената не е включен и транспорта до хотела, в който е настанена останалата част от   групата, ако нощувката е само една, а престоят в Сингапур е по-дълъг – възможностите са да се ползва градски транспорт, такси или да се заплати трансфер.
5.   Цените 4 905 лв/5 005 лв са за хотел 4* на о-в Бали. При нощувки в хотел  5* на о-в Бали -  доплащането е  405 лв /на човек за 6 нощувки (подлежи на актуализация.) За хотел „Melia Bali (доплащането се уточнява допълнително в зависимост от сезона и датата на  пътуване).
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.01.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 2 400 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ
 
 
 
6.  Начин на плащане:
        - в брой (в офиса на ТО)  
       - по банков път
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Сингапур:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. – нотариално заверена  декларация  от  родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Преди да пристигнете в Сингапур е необходимо да попълните SGAC- Сингапурска карта за пристигане- https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бали:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Трябва да се попълни „електронна митническа декларация (eCD)“ на следния адрес https://ecd.beacukai.go.id/.