Вашата оценка

БУЕНОС АЙРЕС, водопадите ИГУАСУ И РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - ЗА КАРНАВАЛА .

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 15 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро
Продължителност: 15 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Бразилия


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН -

2 ДЕН -

3 ДЕН -

4 ДЕН -

1 ДЕН – 02.02.2024 Среща в 10.55 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.55 ч. - самолетен полет София – Рим с Bulgaria Air. Пристигане в Рим в 13.50 ч. В 22.00 ч. - полет Рим - Буенос Айрес с “ITA Airways”.

2 ДЕН – 03.02.2024 Пристигане в Буенос Айрес в 08.10 ч.  Трансфер до хотел.
Свободно време за първи впечатления от най-европейския град на Латинска Америка. Нощувка в Буенос Айрес.
 
3 ДЕН – 04.02.2024  Закуска и ще имате малко свободно време, тъй като от 14.00 ч.  ще започне нашата  панорамна  туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес. Като начало започваме с  чаровния квартал „Ла Бока”, най-големият типично италиански район, където много артисти и художници предлагат своите великолепни творби, а всяка събота и неделя тук има пазар на художествени произведения и рисунки. Ще се разходим по колоритната пешеходна улица “Caminito”, родното място на тангото.  Ще се потопим в историята на страната сред забележително красивите сгради на историческия комплекс  Пласа де Майо, където е  Парламента, известен още като Розовата къща, Катедралата, Националната банка и архитектурното творение от 18 век – сградата  Кабилдо. Няма да пропуснем и останалите забележителности в града - театър Колон, който е един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. (само отвън), следва
гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации...Вечерта ще имате свободно време и нощувка.
 
 
4 ДЕН – 05.02.2024  Закуска. Този ден може да бъде свободен за вас,или да изберете екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата *. Ще тръгнем в 09.00 ч. сутринта, за да прекараме един ден сред типичната среда на аржентинските гаучоси. Тук  ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от  чая мате. Очаква ви вкусен обяд с местни специалитети  и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка.
 
         5 ДЕН –  06.02.2024 Този ден ви  предлагаме по желание:
          1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. *
 
или
 
2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sacramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай от Рио де ла Плата с лице към Буенос Айрес.It is the oldest town in Uruguay and capital of the departamento of Colonia . Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония.It has a population of 21,714 (2004 census). Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). It is renowned for its historic quarter, a World Heritage Site .Градът еГггггГггГггвмцмч Градът е известен със своите исторически места, част от сметовното културно наследство.Modern Colonia del Sacramento produces textiles and has a free trade zone , in addition to a polytechnic center and various government buildings.Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.*
 
6 ДЕН – 07.02.2024  Закуска. Този ден ще ви предложим още едно интересно преживяване - екскурзия с корабче по делтата на р.Парана*. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче. Очаква ви едно изключително приятно плаване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч.  ще се върнем обратно в Буенос Айрес. Имате възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина.  Не пропускайте и другото уникално място  - една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г. от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. В сградата с името Еl Ateneo Grand Splendid през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година, невероятната със своята архитектура сграда, е преустроена в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  с оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! А вечерта, хайде на една незабравима вечер с много танци – посещение на танго шоу.* Нощувка.
 
 
7 ДЕН – 08.02.2024  Закуска. Днес ще напуснем  очарователния Беунос Айрес и с полет на LATAM „ ще отпътуваме за водопадите Игуасу. Трансфер до хотела и нощувка  от аржентинската страна на водопада.
 
 
8 ДЕН –09.02.2024   Закуска. От аржентинска страна започва нашата разходка сред водната феерия на този удивителен природен феномен – водопадите Игуасу. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх, ще се разходим и над самите каскади на водопадите. След това можем да  да отидем до Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни.* От мястото се открива и красива панорамна гледка към р.Парана. После ще преминем за нощувка в Игуасу от бразилска страна.

9 ДЕН – 10.02.2024  Закуска. Следва посещение на впечатляващите водопади от бразилска страна. Те са образувани  преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света В зависимост от наличието на вода в  реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра.Количеството на водата, която се спуска,  достига от  500 до 6500 м3 в секунда. И тяхната форма е също уникална - подкова с дължина 2700 м. Досегът с този природен спектакъл , гарантирано ще ви донесе поредното прекрасното изживяване в това пътуване. Имате и възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите, или да полетите над тях с хеликоптер, което вече си е истинско приключение. * След това ще посетим и Птичия парк, където ще видим на живо най-интересните птичи представители от фауната на Южна Америка. Вечерта може да завърши с много веселие на шоу- програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай, Аржентина и включена вечеря с най-вкусните стекове в света.*Нощувка

 

10 ДЕН – 11.02.2024  Закуска. Ще отпътуваме от това вълшебно място, за да кацнем по-късно в един от най-грандиозните градове на света - Рио де Жанейро. Трансфер до хотела, разположен до световноизвестния плаж Копакабана и време за разходка по целия залив, където е и красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Време е и за първия коктейл по залез слънце!  Можем да завършим деня с танци и да отидем на изключително интересното шоу „Plataforma show*.  Веселието е  на макс и сред пъстрата смесица от различни националности, ще се насладите на бразилски ритми с  пищни  костюми, ще можете  дори да вземете и своя урок по самба. Настина ще усетите Бразилския темперамент с цялата му сила! Нощувка.
 
11 ДЕН- 12.02.2024  Закуска. Започваме нашата туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър и на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон. Разбира се, най-вълнуващото място, което предстои да посетим е в планината Сера де Кариока, част от Националния парк Тиджука. Тук на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос – величественият  символ на града. В този момент, оставяме емоцията във ваши ръце!  Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, за да опитаме типичните ястия за Бразилия. След чаша бразилско кафе за освежаване,  ще отидем на другото  емблематично място в Рио -  Захарната глава”. До там ще се изкачим с два кабинкови лифта и пред нас ще се открие най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. По желание - посещение на парада на избраните групи  на Карнавала в Рио, който се провежда в известния стадион „Самбадромо“ *.Нощувка.
 
12 ДЕН – 13.02.2024  Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание – Полудневна екскурзия до чаровното градче Нитерой, по време на което ще пресечете залива Гуанабара по най-дългия мост . Ще научите за старата столица на щата Рио и как името идва от местния език тупи. По време на обиколката ще посетите центъра на Niterói и Niemeyer Way,което е една поредица от творби на известния архитект Оскар Нимайер. Обекти като популярния театър на Оскар Нимайер, фондация Оскар Нимайер и мемориалът на Роберто Силвейра се простират на 11 километра в крайбрежните квартали на града. Ще посетите площад Жуселино Кубичек, по желание може да посетите музея за съвременно изкуство Niterói, известен сред местните като „MAC“ . Насладете се на интересната и изобретателна форма на това, което се смята за едно от най-великите произведения на Нимайер. В края на екскурзията ще направите спирка на рибния пазар São Pedro, където се предлага прясна риба и морски дарове*.  Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта -разходка,шопинг, коктейл.... кой-каквото пожелае. Нощувка.

 

13 ДЕН –14.02.2024  Закуска.  Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис с исторически привкус и  включен обяд. * Петрополис е община в Югоизточна Бразилия, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ и затова е наречен „Имперския град”. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис, което ще ви даде още един поглед към многоликата Бразилия Връщане в хотела в Рио към 16.00 ч.  След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в града. Това е идеалното място за  снимки на залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или  Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи доста атрактивно  центъра на Рио. Нощувка.

 
14 ДЕН -  15.02.2024 Закуска. Следва посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки.
По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). По желание - посещение световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”.  Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. След обяд свободно време и по желание разходка с туристическо трамвайче , до чаровния квартал Санта Тереза ,с криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение.  След обяд,  трансфер до летището  за полет Рио де Жанейро – Рим в 15.45ч. с ITA Airways.
 
 15 ДЕН -  16.02.2024 В 06.45 ч. пристигане в Рим. В 09.15ч. полет Рим-София. Пристигане на летище София в 12.05ч.
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 640 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6740 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.
 
 1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • самолетни билети за полети София – Франкфурт – Рио де Жанейро – Игуасу –Буенос Айрес –Франкфурт –София;
 • летищни такси за всички международни полети - 1 066 лв/ 545 евро (15.03.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 235 лв/ 120 евро (15.03.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки в хотели 3*и 4* в Бразилия, водопадите Игуасу и  Аржентина. 11 закуски 1 обяд;
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро
 • 3 нощувки в Игуасу
 • 4 нощувки в Буенос Айрес
 • туристическа обиколка „един ден в Рио” - (3-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като сепътува през тропическа гора- (3-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава”-(3-ти ден);
 • посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (3-ти ден);
 • посещение на водопадите Игуасу от бразилска и от аржентинска страна (7-ми ден и 8-ми ден) -без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително;
 • посещение на Птичия парк –(7-ми ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес(9-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач от туроператора и местен екскурзовод (с превод на  български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв.   

2. В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в  Помощнa  информация, раздел Застраховки . 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • билет за Парада на победителите (със запазени места в официалния сектор за туристи и включен трансфер) – от 160 евро до 210 евро - (4-ти ден).
 • посещение на Сиудад дел Есте, Парагвай30 щ.долара (6-ти ден);                
 • макуку сафари (от бразилска страна) - 105 щ.долара (7-ми ден);
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина30 щ.д.- (7-ми ден.)
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд)130 щ.долара (10-ти ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 345 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – (11-ти ден )
 •     или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара (12-ти ден);
 • танго шоу  в  Буенос Айрес -(12-ти ден) 145 щ.долара (с вечеря)/95 щ.долара (без вечеря)  
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 2-ри ден;                                                                                                
 • посещение на стадион Маракана (вход + транспорт) – 18 щ. долара (2-ри ден);
 • билети градски транспорт в Рио: - за метро – около 5-6 щ.долара;
 • (1 билет - около 2 щ.долара)        - за автобус – около 12 щ.долара;    
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) - 7-ми ден (плаща се на място);
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута)
 •                  - от бразилска страна  – 24 щ.долара (в реали) - 7-ми ден
                   - от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо) - 8-ми ден
 • вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара (7-ми ден);
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.

3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2022г.
4. Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място.
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
6. Категоризацията на хотелите в Бразилия и Аржентина не съответства на 
критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента
1.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени. 
2. Цените 6 640 лв/ 6 740 лв са за човек в двойна стая и за хотел 4* в Рио де Жанейро . За единична стая се доплащат 1 235 лв. /подлежи на актуализация/ .
3. Доплащане за хотел 5* Rio Othon  Palace в Рио де Жанейро - 890лв. ./подлежи на актуализация/ 
4. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло - отстъпката е 370 лв..

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2022г и  подлежат на  актуализация.
 
 
4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път

 
 При  записване  се  внася  депозит  от 3 200 лв

 

 

Информация за хотелите (или подобни):
Рио де Жанейро 4*
Olinda Rio Hotel   4*   //olindariohotel.com.br/novo/
Рио де Жанейро 5*
Hotel Rio Othon Palace  5 *   //www.othon.com.br/en/hoteis/hotel-em-copacabana/rio-othon-palace#o-hotel
Игуасу - Viale Tower Hotel   4*
//www.vialehoteis.com.br/hotel/vialetower
Буенос Айрес - hotel Vista Sol  4 *  
//www.vistasolbuenosaires.com/
 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бразилия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
 • Ваксинационен сертификат – при представяне на сертификат за ваксинация не е необходимо да представяте PCR или Антигенен тест.
 • Отрицателен PCR взет най-много 72 часа преди отпътуване от първата точка на качване или Антигенен тест взет до 24 часа преди отпътуване – това изискване се отнася се за пътници, които не са ваксинирани.
 • Здравна застраховка, която с покритие за Covid-19.
 • Попълнена Arrival formhttps://formulario.anvisa.gov.br/ ,попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Аржентина:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
 • Здравна застраховка, която има покритие за Covid-19.
 • Попълнена Arrival form - https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php,  попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.