Вашата оценка 5.00 от 5 гласа

Екскурзия до РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, водопадите ИГУАСУ и АМАЗОНИЯ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 13 дни

Маршрут: водопадите Игуасу, Рио де Жанейро Амазония.
Продължителност: 13 дни/ 10 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Бразилия


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 17.05 ч. на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. - самолетен полет София – Рим с “Allitalia”. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 21.45 ч. - полет Рим – Буенос Айрес.

2 ДЕН - Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. местно време. В 14.30 ч. - полет Буенос Айрес - Игуасу. Кацане в Игуасу в 16.20 ч. Трансфер до хотел. Настаняване и свободно време. Нощувка в Игуасу от аржентинска страна на водопада.

3 ДЕН - Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. След по желание и срещу допълнително заплащане- посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Нощувка в Игуасу от бразилска страна.

4 ДЕН - Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание и срещу допълнително заплащане). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание и срещу допълнително заплащане). Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащне - посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.

5 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 11.30 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 13.35 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотела и настаняване. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

6 ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време. По желание посещение на: -световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. ИЛИ -разходка с туристическо трамвайче до чаровния квартал Санта Тереза , разположен на върха на едноименния хълм с очарователна атмосфера на село. Стръмни, криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

7 ДЕН - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

8 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис (с включен обяд). Петрополис е община в Югоизточна Бразилия, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в Рио де Жанейро. Това е идеалното място да правите снимки по залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи центъра на Рио. Нощувка в Рио де Жанейро

9 ДЕН - Закуска. В 11:55 ч. – полет Рио де Жанейро – Манаус. Пристигане в Манаус в 14.55 ч. (Манаус е град в Бразилия, столица на щата Амазонка. Разположен е на устието на река Рио Негро в река Амазонка. Той е един от най-големите усамотени и недостъпни градове в света.Трансфер до лоджия в Амазонската джунгла(пътува се общо 2,30 ч. по суша и вода). Посрещане с плодови коктейли, настаняване и обяд. Вечерта, по програма на лоджията – екскурзия с моторизирано кану в р.Рио Негро и езерата. Посещение на локално рибарско селище на местно племе и къща „маниок“. Ще имате възможност за първа среща с типичните за джунглата плодове и обичаи. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

10 ДЕН - Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията.Сутринта ви се предлага разходка из джунглата. Обяд.След обяд – риболов на пирани. Вечеря. След вечеря – наблюдение на алигатори. Нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

11 ДЕН - Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията –предиобедна разходка с кану в езерото Акахатуба.Обяд.След обяд – посещение на местните общности в джунглата и запознаване с начина им на живот. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

12 ДЕН - Закуска. В 08.00 часа – трансфер до Манаус, за да направите възхитителния тур „Среща на водите“, мястото където се сливат р.Амазонка и р.Рио Негро. На път за летището ще минете през центъра наМанаус, за да се насладите на сградата на Театър „Амазонас“. В 14.45 ч. полет Манаус – Сао Пауло. Пристигане вСао Пауло в 19.40 ч. В 21.30 ч. – самолетен полет Сао Пауло – Рим с“Alitalia”.

13 ДЕН - Пристигане в Рим в 12.30 ч. В 15.20 ч. – самолетен полет Рим – София с “Allitalia”.Пристигане на летище София в 18.15 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 340 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 440 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА. 
ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ И 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 7 340 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 440 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.                                                                                                                                                
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • всички самолетни билети за международните и вътрешните полети;
  • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 949 лв /485 евро (12.03.2020.) - подлежат на потвърждение;
  • всички трансфери летище - хотел - летище;
  • трансфер от летището в Манаус до лоджия в Амазонската джунгла и обратно;
  • 10 нощувки в хотели 3*и 4* в Бразилия и в хотел- лоджия в Амазония, с включени 10 закуски 4 обяда и 3 вечери;
  •  3 нощувки в Игуасу
  •  4 нощувки в Рио де Жанейро
  •  3 нощувки  в джунглата на Амазония
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • посещение на водопадите Игуасу от аржентинска страна (3-ти ден) и от бразилска (4-ти ден)- без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително;
  • посещение на Ботаническата градина -без входа и без билетите за градския транспорт – те се плащат допълнително- (5-ти ден);
  • туристическа обиколка „един ден в Рио”; 6 –ти ден
  • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора; 6 –ти ден
  • качване с лифт до хълма „Захарната Глава”; 6 –ти ден
  • посещение на Колониалния център на Рио; 6 –ти ден
  • активности в Амазонската джунгла като например наблюдаване на алигатори, разходка в джунглата, Гората на маймуните, селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” (9-11-ти ден);
  • наземен транспорт с туристически автобус;
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език, от водачът, който придружава групата);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­78 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
  • вход за Националния парк с водопадите Игуасу:
  • от аржентинска страна – 30 щ.долара  -3-ти ден; -(заплаща се в офиса на ТО)
  • от бразилска страна  – 24 щ.долара - 4-ти ден; -(заплаща се в офиса на ТО)
  • вход за Птичия парк в Игуасу – 16 щ.долара- 4-ти ден;-(заплаща се в офиса на ТО)
 
 
 
  • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
  • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина35 щ.д.-(3-ти ден);
  • макуку сафари – от бразилска страна - 105 щ.долара (4-ти ден);
  • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу130 щ.долара  - (4-ти ден);
  • шоу програма в Игуасу (с вечеря)85 щ.долара - (4-ти ден);
  • самба шоу „Джинджа Тропикал” в нощен  клуб в Рио (6-ти ден); - 115 щ.долара (без вечеря)/130 щ.долара (с вечеря)
  • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара -(7-ми ден);
  • екскурзия  до  Петрополис (с включен обяд) - 75 щ.долара –(8-ми ден);
 
  • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
  •  билети за градски транспорт: (1 билет - около 2 щ.долара)
  • метро  – около 5-6 щ.долара;
  • за автобус – около 12 щ.долара;     
  • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) – (5-ти ден);
  • посещение на стадион Маракана –  18 щ. долара (5-ти ден);  
 
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро30 лв (за лица до 70 год.), 60 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

*Забележки:
  1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 2.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е
20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.10.2022г.
 4..Входовете на посещаваните обекти се заплащат в офиса на туроператора;
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
 6. Категоризацията на хотелите в Бразилия и Амазония не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 7 340 лв/7 440 лв са за човек в двойна стая. За  единична стая се доплащат 850 лв./подлежи на актуализация/

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.10.2022 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
.
 

 ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 
3 600
 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 

5. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 

 

 

 



Информация за хотелите (или подобни):
Рио де Жанейро Hotel  Atlantis Copakabana   3*/4*    www.atlantishotel.com.br/
Игуасу Hotel Carima  4*     www.hotelcarima.com.br/v4/conteudo/hotel.htm
АмазонияAmazon Ecopark Jungle Lodge     www.amazonecopark.com.br
Tariri Amazon Lodge - //www.taririamazonlodge.com.br/
 

 


  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бразилия:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува.
  • Ваксинационен сертификат или отрицателен PCR, взет най-много 72 часа преди отпътуване.
  • Попълнена Arrival formhttps://formulario.anvisa.gov.br/ ,попълва се онлайн до 48 часа преди отпътуване.
 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Амазония:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение запътуване на детето им в чужбина.
  • Сертификат за ваксинация.
  • Неваксинираните пътници влизат с PCR тест, изготвен не по-късно от 48 часа преди пътуването. Ако не са изминали 14 дни след поставянето на втората доза, то трябва да представите  PCR тест, изготвен не по-късно от 48 часа преди пътуването.