Вашата оценка

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТУГАЛИЯ и о-в МАДЕЙРА с посещение на „ФЕСТИВАЛА НА ЦВЕТЯТА”

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 9 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ЛИСАБОН, о-в МАДЕЙРА
Продължителност: 9 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Португалия


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 28.04.2022 Среща на Летище София, Терминал 2 в 16.45 ч. Самолетен полет София – Лисабон с „Bulgaria Air” в 18.45 ч. Пристигане в Лисабон в 20.55 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Лисабон.

2 ДЕН - 29.04.2022 Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон – столица и най-голям град на Португалия. Лисабон достига своя най-голям разцвет през 16 век, по време на Португалската империя. Той се превръща в европейски център на търговията с Азия, като в същото време в него се излива златото, произвеждано в Бразилия. По време на обиколката на града ще видите площадите „Росио” (един от най-оживените площади в португалската столица) и „Комерация” („Търговия”, разположен в близост до река Тежу), квартала “Алфама” – старинната част на града, най-старият и живописен квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, ще посетите катедралата, често наричана просто „Се” – най-старата църква в града и седалище на Лисабонската патриаршия, построена през 1147 г., катедралата е преживяла много земетресения и е била модифицирана, реновирана и реставрирана няколко пъти. Разглеждане на “Сен Жоржи”, исторически замък с укрепления от I век пр. Хр. Ще продължите към квартал „Белен” с Президентския дворец – официална резиденция на лисабонските президенти, „Монумента на пионерите”, посветен на португалците, взели участие във Великите географски открития през 15-16 век., разположен край естуара на река Тежу, откъдето обикновено са потегляли корабите в онази епоха, и манастира “Жеронимуш” с гроба на Васко да Гама – най-грандиозния паметник на късноготическия мануелински стил на португалската архитектура, под закрилата на ЮНЕСКО като паметник от световното културно наследство на човечеството. Свободно време. Вечерта, по желание - посещение на фадо вечер с напитка. Фадо е жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който често се изразява с непреводимата дума „саудаде”, съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка. Нощувка в Лисабон.

3 ДЕН - 30.04.2022 Закуска. Свободно време или, по желание - екскурзия до гр. Синтра на Португалската ривиера и Кабу да Рока – най-западната част на континента Европа. Град Синтра е разположен върху живописните хълмове на територията на природен парк „Синтра – Кашкайш”, заобиколен от вековни гори, разкриващ спираща дъха панорама, и благословен с целогодишно благоприятен за почивка климат. Посещение на Националния дворец – най-старият дворец в Португалия, и на двореца „Пена”, смятан за едно от седемте чудеса на Португалия, този невероятен замък се счита за най-стария дворец на европейския романтизъм и с право може да се каже, че няма негов еквивалент никъде другаде по света. Разглеждане на двореца в Кейлуж, построен през периода 1747-1786 г. по нареждане на кралица Мария Първа в стил рококо, залите му са пълни с произведения на изкуството и с огромни огледала, украсени с различни орнаменти. Продължаваме към Кабу да Рока – нос в Атлантическия океан, на около 40 км. западно от Лисабон, представлява скала, издигаща се на 140 м. над океана. На възвишението има морски фар, пощенска станция, ресторант и магазин за сувенири. На връщане ще разгледаме Кашкайш – град на брега на Атлантическия океан, на 30 километра от Лисабон, някога е бил тихо и спокойно рибарско селище, след това няколко европейски благородници го откриват и го превръщат в топ дестинация за отмора от държавнически дела. Това се случва още в началото на 20-и век, а днес градчето е сред най-посещаваните дестинации в Португалия. Връщане в Лисабон. Нощувка в Лисабон.

4 ДЕН - 01.05.2022 Закуска. Свободно време или, по желание - екскурзия до гр. Фатима, разположен на 130 км. северно от столицата Лисабон. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Фатима е място за поклонение, което се посещава и от болни с надеждата да бъдат изцерени. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на трите деца на един местен овчар, Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто, насред полето. Най-голямата забележителност е базиликата "Дева Мария Фатимска". Връщане в Лисабон. Нощувка в Лисабон.

5 ДЕН - 02.05.2022 Закуска. Трансфер до летището и полет Лисабон – Мадейра в 8.30 часа. Кацане във Фуншал, Мадейра, в 10.20 часа. Фуншал е централният град на остров Мадейра и е разположен в огромен, създаден от природата амфитеатър, пред който е Атлантическият океан, а зад него се намират прекрасни планини. Градът е в южната част на острова, на най-слънчевия бряг, сред бананови плантации и невероятни градини, сред целогодишни цветя. Трансфер до хотел и настаняване. По желание и с допълнително заплащане се предлага обиколка на югоизточната част на острова, по време на която ще посетите Гаранжау с неговата най-голяма забележителност – огромната статуя на Христос, издигната през 1927 г., копие на статуята на Христос в Рио де Жанейро. От панорамната площадка се предлага красива гледка към острова и към град Фуншал. Следва посещение на градчето Санта Крус и залива на Мачико – първото място, на което Зарко и Тристану Вас Тейшейра са акустирали кораба си при откриването на Мадейра. След това ще посетите Понта де Сао Лоренсо – най-източната точка на острова, характерна с красивите скални образувания. Обиколката ще завърши с посещение на Санто да Сера – мястото, където най-заможните жители на острова, особено богатите британци, са построили своите вили за отдих през уикенда. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.

6 ДЕН - 03.05.2022 Закуска. Мадейра е остров в Атлантическия океан, най-големият в архипелага Мадейра, който образува едноименния автономен регион на Португалия. Мадейра има вулканичен произход. Разположен е на 660 км. западно от бреговете на Мароко и 420 км. северно от Канарските острови. Характерен е планинският релеф, като средната надморска височина на острова е 1 300 м. Всяка година в края на април и началото на май Мадейра привлича хиляди туристи, желаещи да се потопят в магичната феерия на „Фестивала на цветята”. Свободен ден с възможност за посещение на „Парада на децата“ с направената от тях „Стена на надеждата“ от цветя. Хиляди деца, облечени специално за случая, ще дефилират до площада пред кметството, за да създадат красива стена от цвета, символично наричана „Стената на надеждата”. Тази инициатива, поддържана вече от над 3 десетилетия, съчетава невинността на детството и деликатността на цветята, призовавайки за мир по света. Всяко дете носи цвете и кулминацията на церемонията е с пускането на гълъби в небето и детско шоу. Следва 2-часова пешеходна обиколка на историческия град Фуншал с разглеждане на централната част на града. Обиколката започва от стените на града, където ще научите за нападението на Фуншал от френската армия през 1566 година. Ще видите сградата на кметството, ще влезете в англиканската църква, където ще научите повече за чуждата общност, обитавала Мадейра повече от 5 века. Ще имате възможност да се насладите на невероятен изглед към Фуншал и да добиете представа за района, където живееше Жоао Гонсалвес Зарко, основателят на Мадейра. Ще научите защо монахините в „Санта Клара” са били туристическа атракция преди около 200 години и къде чуждите принцове са се наслаждавали на най-добрия португалски десерт на острова „queijadas“ и др. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.

7 ДЕН - 04.05.2022 Закуска. Свободен ден с възможност за посещение на „Парада на цветята“, по време на който ще имате възможност да се насладите на килимите от цветя на няколко места във Фуншал, на флоралните скулптори и др. „Парадът на цветята” е разкошна церемония, в която се използват множество видове цветя, използвани за декорации с бляскава креативност. Парадът се провежда от 1979 г. и е едно от най-забележителните и най-очаквани събития в целия „Фестивал на цветята” от местните и от туристите. Събитието се слави с великолепието и разкоша на платформите и костюмите на хилядите участници, дефилиращи по определен маршрут под звука на фестивална музика и представяйки прости и сложни хореографии. През свободното време може да посетите и екзотичната тропическа ботаническа градина ”Monte Palace”. Привечер може да посетите чаровната уличка „Санта Мария” в квартала „Zona Velha”, където да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате къщите с изрисувани порти. Тук може да вечеряте в едно от многото приятни ресторанчета. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.

8 ДЕН - 05.05.2022 Закуска. Трансфер до летището и в 09.30 ч. самолетен полет Фуншал – Лисабон. Кацане в Лисабон в 11.15 ч. Трансфер до хотел . Свободно време. Нощувка в Лисабон.

9 ДЕН - 06.05.2022 Закуска.Свободно време до 12.00 ч. Трансфер до летището и в 14.45 ч. полет Лисабон – София. Пристигане на Летище София в 20.40 ч.

 

ЦЕНАТА    Е  ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.  
ПРИ ПО МАЛКА  ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ  .
 
Вижте цялата програма тук
 
  1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • самолетни билети с включен чекиран багаж 20 кг. София – Лисабон  с „България Еър”,Лисабон – Фуншал с Easy Jet, и Фуншал – Лисабон с TAP Airlines; Лисабон – София с WIZZ   AIR
  • летищни такси – 313 лв./ 160 евро (16.03.2020 г.) – подлежат на потвърждение при издаване на билетите;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 5 нощувки със закуски в Лисабон в хотели 4*
  • 3 нощувки  със закуски във Фуншал в хотели 3* или 4*/5 *.
  • туристическа обиколка на Лисабон – (2-ри ден);
  • пешеходна обиколка на Фуншал - (6-ти ден);
  • водач от туроператора.
 
 
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 14 лв (за лица до 70 год.), 28 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
  • допълнителни мероприятията по желание:
  • фадо вечер с напитка в Лисабон – 30 евро (2-ри ден) – на място в ресторанта, ако желаете, можете да си поръчате вечеря по меню;
  • еднодневна екскурзия до гр. Синтра, Кабу да Рока и Кашкайш – 155 евро на човек- (3-ти ден);
  • полудневна екскурзия до гр. Фатима – 65 евро на човек – (4-ти ден);
  • екскурзия до югоизточната част на острова 40 евро на човек – (5-ти ден);
  • 3.ЦЕНИ : на  човек в двойна стая :
    • За хотел 3* в Лисабон и 4*/5* в Фуншал за група от  мин. 15  човека е 3 070 лв.
    • За хотел 4* в Лисабон и 4*/5* в Фуншал за група от  мин. 15 човека е 3 200 лв.
    • За хотел 3* в Лисабон и 4*/5* в Фуншал за група от   мин. 10 човека е 3 130 лв.
    • За хотел 4* в Лисабон и 4*/5* в Фуншал за група от  мин. 10 човека е 3 280 лв.
4. За единична стая доплащането за хотел  3*/4* - 680 лв., за хотел  4*/5*- 800 лв.
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 16.03.2020 г.
4. Входовете на посещаваните обекти се плащат на място.         
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 16.03.2020 г.

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 500 лв.    
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.


 
6.  Начин на плащане:
- в брой (в офиса на ТО)
 - по банков път.

 

 

Информация за хотелите (или подобни):
 ЛИСАБОН  – Hotel Florida 4* https://www.hotel-florida.pt/ - или подобен        
  ФУНШАЛ – Pestana Casino Park 5*-https://www.pestana.com/en/hotel/pestana-casino-park
  • Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в  чужбина.
  • Неваксинираните пътници е необходимо да представят отрицателен PCR тест, взет не повече от 72 часа преди пристигане 
  • Сертификат за ваксинация.
  • Попълнен формуляр - Passenger Locator Form - https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card