Вашата оценка 5.00 от 5 гласа

ПАТАГОНИЯ и БУЕНОС АЙРЕС

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 11 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Ел Калафате, езерото Лаго Аржентино, Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес.
Продължителност: 11 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване: 25.04.2024, 19.05.2024, 21.10.2024, 11.11.2024, 04.12.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
25.04.2024 7230.00 лв Запитване
19.05.2024 7230.00 лв Запитване
21.10.2024 7230.00
7130.00 лв
Запитване
11.11.2024 7230.00
7130.00 лв
Запитване
04.12.2024 7230.00
7130.00 лв
Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD

Какво ще кажете да стъпите върху леда на величествения глетчер Перито Морено!
Или да плувате сред свободно носещи се айсберги! А когато прибавим и колорита на Латинска Америка в Аржентина и Бразилия, пътешествието, което  ви предлагаме, става наистина невероятно. Гаучоси,пампата и красиви исторически сгради, гарнирани с най-добрия стек и  аржентинско танго – това е Аржентина. Малко известен факт е обаче, че в Буенос Айрес се намира една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г.от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. Старият театър Teatro Gran Splendid от 1919  г.,със своята невероятна архитектурна стойност, е преустроен в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  в оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е !
 

1 ДЕН -

 1 ДЕН – Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. за  полет София – Рим.
Пристигане в Рим  следва полет – Рим - Буенос Айрес.
 
2 ДЕН – Пристигане в Буенос Айрес сутринта (местно време). Трансфер от международното летище до летище за вътрешни полети, откъдето ще вземем полет от  Буенос Айрес – Ел Калафате. Ще има време за лични впечатления от този чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Още с първата вечеря за Добре дошли в Патагония,  препоръчваме да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка.
 
3 ДЕН – Закуска и предстои един незабравим ден след ледената красота на  величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”. Това е единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. По желание може участвате в програма с  „мини-трекинг” из ледника Перито Морено*. Това е едно от най – уникалните изживявания, което започва с есктремна разходка от залива Бахо лас Сомбрас, разположен на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна  разходка през гората достигате ледника. Преди да започне трекинга по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които се слагат под обувките. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено. За гледките  пред вас и тяхната невероятност ,няма достатъчно думи, за да се опишат!  На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. (Моля да имате предвид, че при избор на това допълнителното мероприятие, няма да може да се възползвате от организираната програма за деня, мини трекинга е подходящ само за туристи до 65 год. възраст). Нощувка.
 
 
4 ДЕН - След Закуска ще се отправим към езерото Лаго Аржентино в Националния парк “Лос Гласиарес”.  Тук престои още едно незабравимо плаване сред  множеството свободно носещи се айсберги  на глетчерите Онели, Спе­га­зи­ни и Упсала. Повярвайте, неповторимо е! Ще се завърнем  в Ел Калафате за нощувка буквално преродени!
 
5 ДЕН – Закуска и последни часове в градчето, което ще запомним като прекрасния вход към чудната земя на ледниците. Трансфер до летище. Полет Ел Калфате-  Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес, трансфер до хотел настаняване и преди нощувката ще имаме свободно време за вечеря и първи впечатления от най-европейския град на Латинска Америка.
 
 
6 ДЕН – Закуска и ще имате малко свободно време, тъй като от 14.00 ч.  ще започне нашата  панорамна  туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес. Като начало започваме с  чаровния квартал „Ла Бока”,
най-големият типично италиански район, където много артисти и художници предлагат своите великолепни творби, а всяка събота и неделя тук има пазар на художествени произведения и рисунки. Ще се разходим по колоритната пешеходна улица “Caminito”, родното място на тангото.  Ще се потопим в историята на страната сред забележително красивите сгради на историческия комплекс  Пласа де Майо, където е  Парламента, известен още като Розовата къща, Катедралата, Националната банка и архитектурното творение от 18 век – сградата  Кабилдо. Няма да пропуснем и останалите забележителности в града - театър Колон, който е един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. (само отвън), следва
гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации...Вечерта ще имате свободно време и нощувка.
 
 
7 ДЕН – Закуска. Този ден може да бъде свободен за вас,или да изберете екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата *. Ще тръгнем в 09.00 ч. сутринта, за да прекараме един ден сред типичната среда на аржентинските гаучоси. Тук  ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от  чая мате. Очаква ви вкусен обяд с местни специалитети  и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка.
 
 

8 ДЕН –Този ден ви  предлагаме по желание:

 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео* с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. *
или
2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sacramento)* - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай от Рио де ла Плата с лице към Буенос Айрес.
Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от сметовното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.
 
9 ДЕН – Закуска. Този ден ще ви предложим още едно интересно преживяване - екскурзия с корабче по делтата на р.Парана*. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче. Очаква ви едно изключително приятно плаване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12.30 ч.  ще се върнем обратно в Буенос Айрес. Имате възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини.  Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина.  Не пропускайте и другото уникално място  - една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г. от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. В сградата с името Еl Ateneo Grand Splendid през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година, невероятната със своята архитектура сграда, е преустроена в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  с оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! А вечерта, хайде на една незабравима вечер с много танци – посещение на танго шоу*. Нощувка
 
10 ДЕН – Закуска. Свободно време до обяд. След обяд,  трансфер до летището  за полет Буенос Айрес – Рим с ITA Airways.
 
11 ДЕН – Пристигане в Рим следва полет Рим-София. Пристигане на летище София в 12.05ч.

 
 
Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 7 130 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6   месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 230 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

  • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
  • летищни такси за всички международни полети - 1 076 лв/ 550 евро - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешните полети - 372 лв/ 190 евро - подлежат на потвърждение;
  • Полетна информация:
  • 1 ДЕН – Среща в 17.00ч. на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. - самолетен  полет София – Рим. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 21.45 ч. - полет – Рим - Буенос Айрес.
  • 2 ДЕН – Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. местно време Трансфер до летище, откъдето в 11.00 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате с “Aerolineas Argentinas”. Пристигане в Ел Калафате в 14.15 ч. 
  • 5 ДЕН – В 11.05 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 16.25 ч.
  • 10 ДЕН -  В 15.45ч.полет Буенос Айрес – Рим с ITA Airways.
  • 11 ДЕН -  В 06.45 ч. пристигане в Рим. В 09.15ч. полет Рим-София. Пристигане на летище София в 12.05ч.
  • *Полетите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.
  • всички трансфери летище – хотел – летище;
  • 8 нощувки в хотели 3* и 4* в Патагония и Аржентина, с включени 8 закуски;
  • 3 нощувки в Ел Калафате.
  • 5 нощувки в Буенос Айрес
  • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
  • Обиколки и посещения.
  • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния Парк “Лос Гласиарес” (3-ти ден);
  • екскурзия до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес”   (4-ти ден);
  • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (6-ти ден);
  • наземен транспорт с туристически автобус;
  • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 99 лв.

 

2. В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

  • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате – около 15 щ. долара;
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  •  „мини-трекинг” из ледника Перито Морено330 щ. долара - (3-ти ден)-(разрешен е само за туристи до 65 год. възраст);
  • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд)130 щ.долара- (7-ми ден);
  • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 460 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – (8-ми ден); За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени.
         или
  • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) – 210 щ.долара -(8-ми ден);
  • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара - (9-ти ден)
  • танго шоу  в  Буенос Айрес (9-ти ден) -  95 щ.долара (без вечеря)/145 щ.долара (с вечеря)
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • вход за Националния парк “Лос Гласиарес” –  60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 3-ти и 4-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро25лв (за лица до 70 год.), 50 лв - за лица от 71 год. до 80 год..

*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 
*Забележки:

 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
  както и за последните два дни по същата.
4 За външните полетлимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5 Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.01.2023 г.
6 Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
7. Категоризацията на хотелите в Патагония и Аржентина, не съответства на
  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.

3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени. 
4. Цените 7 130лв/7 230 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 940 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.01.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 560  лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 14 ДУШИ.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.

 

 

4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)  
             - по банков път

 

Необходимите документи за пътуване до Патагония са според изискванията на страната от която се влиза - Аржентина или Чили.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Аржентина:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува.