Вашата оценка

Екскурзия до ПАТАГОНИЯ, БУЕНОС АЙРЕС , водопадите ИГУАСУ, РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, АМАЗОНИЯ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 21 дни

Маршрут: Ел Калафате, езерото Лаго Аржентино,Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро, Амазония.
Продължителност: 21 дни/ 18 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Патагония


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 17.00ч. на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. - самолетен полет София – Рим с “All Italia”. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 21.45 ч. - полет – Рим - Буенос Айрес.

2 ДЕН - Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. местно време Трансфер до летище, откъдето в 11.00 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате с “Aerolineas Argentinas”. Пристигане в Ел Калафате в 14.15 ч. Трансфер до хотел. Ел Калафате е чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.

3 ДЕН - Закуска. През този незабравим ден Ви се предлага целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. За тези от Вас, които искат да направят „мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание срещу допълнително заплащане и само за туристи до 65 год. възраст), предлагаме следното: Едно от най – интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бахо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. Нощувка в Ел Калафате.

4 ДЕН - Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино в Националния парк“ Лос Гласиарес” с посещение на глетчерите Онели, Спе¬га¬зи¬ни и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.

5 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 11.05 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 16.25 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Буенос Айрес.

6 ДЕН - Закуска Свободно време. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

7 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

8 ДЕН - Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

9 ДЕН - Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

10 ДЕН - Закуска. Свободно време. В 13.00 ч. - трансфер до летището и в 15.10 ч. - полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas’’ Кацане в Игуасу в 17.00 ч. Трансфер до хотел. След обяд Ви се предлага, по желание – посещение на Сиудад дел Есте, свободната търговска зона на Парагвай и вторият търговски град по оборот след Дубай. Вечерта, по желание – вечеря в традиционен семеен ресторанрт(заплаща се на място).Нощувка в Игуасу.

11 ДЕН - Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание). По желание – посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Нощувка в Игуасу.

12 ДЕН - Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. Нощувка в Игуасу.

13 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 12.50 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 14.45 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

14 ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.

15 ДЕН - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където може да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

16 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

17 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 07.06 ч. - полет Рио де Жанейро – Манаус. Пристигане в Манаус в 12.00 ч. (Манаус е град в Бразилия, столица на щата Амазонка. Разположен е на устието на река Рио Негро в река Амазонка. Той е един от най-големите усамотени и недостъпни градове в света.) Трансфер до лоджия в Амазонската джунгла. Настаняване и обяд. Вечерта, по програма на лоджията – екскурзия с наблюдаване на алигатори. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

18 ДЕН - Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията. Обяд. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

19 ДЕН - Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията – разходка в джунглата, посещение на Гората на маймуните, посещение на селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” – сливането между реките Рио Негро – река с тъмен (почти черен) цвят и пясъчната мътно-жълтеникава река Амазонка. Обяд. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.

20 ДЕН - Трансфер до летището в Манаус. В 06.30 ч. полет Манаус – Сао Пао с ‘’LATAM Airlines’’. Пристигане в Сао Пао в 11.35 ч. В 16.05 ч. – самолетен полет Сао Пао – Рим с “All Italia”.

21 ДЕН - Пристигане в Рим в 07.10 ч. В 09.50 ч. – самолетен полет Рим – София. Пристигане на летище София в 12.50 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  9 070 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  9 170 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • всички самолетни билети за международните и вътрешните полети;
 • летищни такси за международните полети – 1 232 лв/ 630 евро (21.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети –  323 лв/ 165 евро (21.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище - хотел - летище;
 • трансфер от летището в Манаус до лоджия в Амазонската джунгла и обратно;
 • 18 нощувки със 17 закуски 4 обяда и 3 вечери, хотели 3* и 4* в Патагония, Аржентина, Бразилия и в хотел-лоджия Амазония.
 • 3 нощувки в Ел Калафате
 • 5 нощувки в Буенос Айрес
 • 3 нощувки в Игуасу
 • 4 нощувки  в Рио де Жанейро
 • 3 нощувки в джунглата на Амазония
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния Парк “Лос Гласиарес”  (3-ти ден);
 • екскурзия до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес”   (4-ти ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (6-ти ден);
 • посещение на водопадите Игуасу от бразилска (11-ти ден) и от аржентинска страна (12-ти ден) - без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително.
 • туристическа обиколка „един ден в Рио” (14-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо /със статуята на Исус (със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (14-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (14-ти ден);
 • посещение на Ботаническата градина в Рио -без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително (13-ти ден);
 • посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (15-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • активности в Амазонската джунгла като например наблюдаване на алигатори, разходка в джунглата, Гората на маймуните, селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” (19-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­138 лв.
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро47 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 94 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • „мини-трекинг” из ледника Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” -245 щ.долара - 3-ти ден  (разрешен е само за  туристи до 60 год.възраст);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) –  130 щ.долара (7-ми ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 345щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) - 8-ми ден 
       или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара (8-ми ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” – 70 щ. долара (9-ти ден);
 • танго шоу в Буенос Айрес – /9-ти ден/ -145 щ.долара (с вечеря)    –   95 щ.долара (без вечеря)       
 • посещение на Сиудад дел Есте, Парагвай30 щ.долара (10-ти ден);    
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина – 30 щ.долара (11-ти ден);
 • макуку сафари от бразилска страна – 105 щ.долара; (11-ти ден);
 • самба шоу „Джинда Тропикал” в нощен клуб в Рио - 115 щ.долара (без вечеря), 130 щ.долара (с вечеря) - 14-ти ден;  
 • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) 90 щ.долара (15-ти ден).
 • екскурзия до Петрополис – 70 щ. долара (16-ти ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • билети за градски транспорт: - метро (5-ти ден) – около 5-6 щ.долара;
 • билет - около 2 щ.долара)   - за автобус (5-ти ден) – около 12 щ.долара;
 • вход за Националния Парк “Лос Гласиарес” -  60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 3-ти и 4-ти ден);
 • вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара;
 • посещение на стадион Маракана –  18 щ. долара (13-ти ден);
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 13-ти ден;
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) - 11-ти ден (плаща се на място);
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута)
                  - от бразилска страна  – 24 щ.долара (в реали) (11 – ти ден)
                 - от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо)(13- ти ден)
 • посещение на стадион Маракана 18 щ. долара (13-ти ден);
 
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 21.03.2020 г.
4. Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място.
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
6. Категоризацията на хотелите в Бразилия, Аржентина, Патагония и Амазония не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от   страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване,
     защото са ограничени. 
4. Цената 9 070 лв/ 9 170 лв са за човек в двойна стая. За  единична стая се налага доплащане.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 21.03.2020г и  подлежат на  актуализация.
 
5. Начин на плащане:
- в брой (в офиса на ТО)
- по банков път


При  записване  се  внася  депозит  от 4 500 лв
 
Информация за хотелите (или подобни):
EL CALAFATE - Unique Luxury  Patagonia   4*
https://www.hotels-unique.com/es/hoteles/uniqueluxurypatagonia/
BUENOS  AIRES - Vista Sol  4*
//vistasolbuenosaires.com/
FOZ DE IGUASU - Viale Tower Hotel  4*
//www.vialehoteis.com.br/
RIO DE JANEIRO - Augustos Rio Copa Hotel  4*
//www.riocopa.com/site/pt/index.asp
AMAZONIA – Amazon Ecopark Jungle Lodge     www.amazonecopark.com.br
 
         - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
          - За  лица  под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите  за  разрешение  
           детето им да пътува  в чужбина.  
 
бразилия екскурзия бразилия поичвка нощувки в лоджия в джунглата на амазония патагония амазония екскурзия до глетчера перито морено в националния парк “лос гласиарес” екскурзия до ез. лаго аржентино и глетчерите онели спегазини и упсала в националния парк “лос гласиарес” „мини-трекинг” из ледника перито морено в националния парк “лос гласиарес” птичият парк в игуасу ботаническата градина в рио посещение на стадион маракана посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) екскурзия до монтевидео екскурзия до колония дел сакраменто (с ферибот) екскурзия с корабче до „тигре и делта” танго шоу в буенос айрес екскурзия до индианско селище в джунглата макуку сафари от бразилска страна полет с хеликоптер над водопадите игуасу вход за национален парк с водопадите игуасу шоу програма в игуасу (с вечеря) самба шоу „платаформа” в нощен клуб в рио екскурзия до петрополис екскурзия до лагуните на ангра дос рейс и разходка с корабче до тропически остров изкачване на хълма корковадо със статуята на исус (със зъбчата железницa) като се пътува през тропическа гора качване с лифт до хълма „захарната глава” колониалeн център на рио