Вашата оценка

Екскурзия до НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Самолетна екскурзия - 11дни

Маршрут: КУИНСТАУН, МИЛФОРД САУНД, УЕЛИНГТЪН, езерото ТАУПО, водопадите ХУКА, РОТОРУА, HOBBITON, ВАЙТОМО, ОКЛАНД
Продължителност: 11 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Нова Зеландия


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 10.12.2020 Среща в 19.15 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21.15 ч. с “Turkish Airlines”. Кацане в Истанбул в 23.50 ч.

2 ДЕН - 11.12.2020 В 01.55 ч. - полет Истанбул - Сингапур. Кацане в Сингапур в 17.15 ч. Самолетен полет Сингапур – Окланд (Нова Зеландия) в 20.50 ч.

3 ДЕН - 12.12.2020 Пристигане в Окланд в 11.45 ч. Самолетен полет Окланд – Куинстаун в 18.05 ч. Пристигане в Куинстаун в 19.30 ч Трансфер до хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Куинстаун.

4 ДЕН - 13.12.2020 Закуска. Този ден ви очаква Милфорд Саунд, като по пътя се минава покрай езерото Те Анау – най-голямото езеро на Южния остров и второ по големина в цяла Нова Зеландия след езерото Таупо. Намира се в националния парк “Фиордланд”, заедно с фиорда Милфорд Саунд. Милфорд Саунд е известен като Осмото чудо на света и е може би най-живописното място в Нова Зеландия. Разпростиращ се на 3 милиона акра в Националния парк “Фиордланд”, Милфорд предствлява сбор от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения. Милфорд е най-известният фиорд в Нова Зеландия и е единственият, до който може да се стигне по суша. Разстоянието от основата на фиорда до открито море е около 16 км, което го прави удобен за круизи. Такъв круиз ще ви бъде предложен и на вас (по желание и срещу допълнително заплащане). Връщане в Куинстаун. По-желание и срещу допълнително заплащане- Вечеря в ресторанат „Стратосфера” - включва двупосочно пътуване с кабинков лифт до хълма, на който се намира ресторанта. От там ще имате възможността да се насладите на спиращите дъха гледки към езерото , планината и град Куинстаун, докато се наслаждавате на вкусна храна. Нощувка в Куинстаун.

5 ДЕН - 14.12.2020 Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване или раглеждане на чаровното градче Куинстаун. Трансфер до летището. В 10.25 ч. - самолетен полет с Jetstar Airways Куинстаун - Уелингтън (столицата на Нова Зеландия). Пристигане в Уелингтън в 11.45 ч. Трансфер до хотел в централната част на града. Настаняване. След обяд – посещение на Националния Музей Те Папа и запознаване с историята на Нова Зеландия, както и с културата и историята на коренното население на страната- маорите. Свободно време за първи вмечатления от града. Нощувка в Уелингтън.

6 ДЕН - 15.12.2020 Закуска. Туристическа обиколка на Уелингтън. Според маорските легенди най-старото име на града е „Те Упоко оте Ика а Мауи”. На маорски това означава “главата на рибата мауи”. Уелингтън е известен със своето пристанище, чийто пръв откривател е полинезиецът Купе. Те Уанагауи-а-Тара (“голямото пристанище на Тара”) е другото маорско име на Уелингтън. Уелингтън е най-южната столица в света, градът, който първи посреща Новото хилядолетие. Обиколката включва “Ориенталския” залив и изкачване на хълма Виктория, от където се открива прекрасен изглед към града и открития залив Кук. Свободно време. Вечеря и нощувка в Уелингтън.

7 ДЕН - 16.12.2020 Закуска Този ден пътешествието продължава през Капити Коуст и полята Рангитики, през които тече реката Рангитики. Продължаване към град Таупо. Таупо е разположен на брега на езерото Таупо – най-голямото езеро в Нова Зеландия, което е в централната част на Северния остров. Спирка за обяд и за снимки на езерото. Продължаваме към величествените водопади Хука, които се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо. Те са най-посещаваната природна атракция на Нова Зеландия. От тях се изтича над 220 хил. литра вода в секунда. (Възможност, по желание - за разходка с лодка под водопадите). Посещение на геотермалния парк Уайотапу, разположен на около 27 км от Роторуа и притежаващ карсив вулкански пейзаж.. Продължаваме към Роторуа. Вечеря и нощувка.

8 ДЕН - 17.12.2020 Закуска. Тази сутрин ви се предлага по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на “Hobbiton”, домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“. Свободно време за обяд. След обяд - туристичаска обиколка на Роторуа : посещение на впечатляващите градини „Government Gardens” в Роторуа . Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен на брега на голямо езеро в кратера на стар вулкан. В цялата област има вулканична активност. Районът напомня на Йелоустоун, а всеки гейзер е частна собственост. От 17.00 часа ви очакват приятни срещи с културата на Маорите - местни полинезийци от Нова Зеландия, които са дошли по тези земи от източна Полинезия с канута мeжду 1250 г. и 1300 г. Ще имате възможност да посетите Маорския културен център Te Puia, намиращ се в оригинални къщи на маорите. Ще се насладите на програмата, която маoрите ще ви представят. След това ви очаква вкусна вечеря с типични маoрски специалитети. Вечерята ще завърши с поднасяне на топъл шоколад в долината под звездите, където ще можете да наблюдавате изригването на гейзера „Pōhutu“- най-големият активен гейзер на Южното полукълбо. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ДЕН - 18.12.2020 Закуска . Пътуването ни ще продължи към природния парк “Изворите на Дъгата” – Rainbow Springs, където ще имате възможност да се любувате на някои представители на местната фауна - змиорки, пъстърви, игуани туатара и специален тур за птиците киви. В парка можете да се насладите на кристално чистата вода, която се влива в подземните извори. След това ще продължим към Окланд. По пътя по желание и с допълнително заплащане ще посетим областта Waitomo , където се намират пещерите известни със светещите червеи. След като пристигнем ще имате едночасова обиколка с екскурзовод на пещерата “Footwhistle”, известна на езика на Маорите като „Тe Anaroa”. Ще научите за живота на червеите „titiwai“, обитаващи пешерите в областта Вайтoмо. Ще бъдете впечатлени от гледките на светещите червеи и от красотата на пещерата. Ще завършите с посещение на катедралата в пещерата, осветена по невероятен начин от факел от магнезий. Пътешествието продължава към Окланд. Настаняване в хотел. Нощувка в Окланд.

10 ДЕН - 19.12.2020 Закуска. Трансфер до летището. Международен полет Окланд – Хонконг в 09.50 ч. Пристигане в Хонконг в 16.30 ч. В 23.15 ч. - полет Хонконг – Истанбул.

11 ДЕН - 20.12.2020 Пристигане в Истанбул в 06.00 ч. В 08.35 ч. - полет Истанбул - София. Пристигане на летище София в 08.50 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 065 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 8 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 7 315 лв, ЦЕНАТА 850 лв Е ПРИ ГРУПА ОТ 4 ЧОВЕКА.
 
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 165 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е  415 лв, ЦЕНАТА 950 лв
Е ПРИ ГРУПА ОТ 4 ЧОВЕКА.
 

 
Вижте цялата програма тук
 1. В ЦЕНАТА СА  ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетните билети за всички международни полети от България до Нова Зеландия и обратно;
  • летищни такси - 1 017 лв/520 евро (18.01.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 7 нощувки със закуски в хотели 3* в Нова Зеландия -  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • 3 вечери в местни ресторанти (както са дадени в програмата);
  • 1 вечеря с маорски специалитети при посещението на Маорския културен център (8-ми ден)
  • посещение на Маорския културен център Te Puia с включена програма - (8-ми ден)
  • входовете на музеите и обектите в Нова Зеландия (както са посочени в програмата)
  • всички посочени в програмата обиколки;
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
  • транспорт в Нова Зеландия, който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик;
  •  такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • такса за електронно разрешително за Нова Зеландия (NZeTA) – 47 NZD (около 53 лв). Таксата включва 35 NZD – еко такса и 12 NZD – такса за разрешително.
 • такса за обработка и подаване на документите за (NZeTA) – 60 лв.  
 • медицинска и туристическа застраховк  с покритие 25 000 евро 25 лв (за лица до 70 год.), 50 лв - за лица от 71 год. до 80 год.;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • круиз на фиорда Милфорд - 105 лв (4-ти ден);
 • вечеря в ресторанат „Стратосфера” – 135 лв (4-ти ден)
 • посещение на Hobbiton” - домът на хобитите(8-ми ден)вход - 100 лв- транспорт -от 50 лв до 70 лв – (в зависимост от броя хора)
 • посещение на Вайтoмо и пещерата със светещите червеи - 95 лв.-(9-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 1. разходка с лодка под водопадите Хука - ........ (7-ми ден).
 
 
 
 
Допълнителни мероприятия:

Хобитън – пътешествие в света на хобититe…
Хобитън  е домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“ и е създаден е през 1998 година. Намира се близо до град Роторуа,  Нова Зеландия. Туристическото селището е отворено за посещения през 2002 година. Местността се отличава с красиви малки хобитски къщи – 44 на брой, заобиколени от изумителна природа.  Не пропускайте да се отбиете  в   хобитската  кръчма - „Зеленият дракон“, желаещите могат да изпият по халба бира там, разбира се, не с хобитски размери.
 
Цена: вход - 100 лв
транспорт -  от 50 лв до 70 лв – (в зависимост от броя хора) 8-ми ден
 
 
Пещерите Вайтомо
 
Пещерите Вайтомо една забележителна мрежа от пещери, която достига дължина 45 километра. Вайтомо са се образували на Северния остров (North Island) в Нова Зеландия. Всички са свързани помежду си от реката Вайтомо и образуват невероятен екстравагантен и причудлив подземен свят.  Във Вайтомо може да видите една невероятна гледка , наподобяваща обсипано със звезди нощно небе.
Всъщност това явление се дължи на един особен вид свещени червеи, които обитават единствено пещерите Вайтомо. Този вид червеи още от малка ларва има включена светлинка на опашката. Той се храни с всичко, което прелита наоколо, привлечено от светлината, която излъчва.
Цена: 95 лв – 9-ти ден
 
 
 
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
 както и за последните два дни по същата.
 2.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 06.01.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента
.
3. Цените 7 065 лв/ 7 165 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 06.01.2019 г и подлежат на актуализация.ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 500 лв
 
КРАЕН СРОК  ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА: 30 работни дни ПРЕДИ ДАТАТА НА  ТРЪГВАНЕ
 

Изисквания при настаняване в хотелите:
Моля, да имате предвид, че в някои хотели може даимат изискване при настаняване да сенаправи депозит  за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва кеш или с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат.
Депозита е в рамките на 100 новозеландски долара .
 

Информация за хотелите (или подобни):
Куинстаун Holiday Inn 4*- https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/queenstown/zqnfr/hoteldetail
Уелингтън Hotel West Plaza 3*- //www.westplaza.co.nz/
ТаупоLakeland Resort Taupo 3 ½*- //www.lakeland.co.nz/
Окланд – Hotel Capthorue 4*- https://www.millenniumhotels.com/en/auckland/copthorne-hotel-auckland-city/
 
 

 
 
-  Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
-  За деца под 18 год., непридружавани от единия или от двамата родители – нотариално
    заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в
    чужбина.
 
За електронно разрешителнио за Нова Зеландия:
1бр. дигитална  снимка(паспортен формат – актуална). Снимката да е на бял фон,  лицето да е без очила.
 
ТАКСАТА ЗА ОБРАБОТКА НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА В СЛУЧАИТЕ НА ОТКАЗ НА ИЗДАВАНЕ МУ.