ЕКСКУРЗИЯ ДО НЕПАЛ, МУСТАНГ И БУТАН

КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТВАН, Национален парк „ЧИТВАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ, ДЖОМСОМ, MAРФА, ХРАМЪТ МУКТИНАТ, ТХИМПХУ, ПАРО, Манастирът „ТИГРОВО ГНЕЗДО”

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
28.10.2022 7875.00 лв Запитване
22.11.2022 7875.00 лв Запитване
25.03.2023 7875.00 лв Запитване
17.09.2023 7875.00
7775.00 лв
Запитване
21.10.2023 7875.00
7775.00 лв
Запитване
11.11.2023 7875.00
7775.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща в 10.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Москва в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва – Делхи в 19.25 ч.
Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Полет Делхи – Катманду в 07.00 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс „Хануман Дхока” (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.
Закуска. При хубаво време, по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.
Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храма Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.
Закуска. Предстои Ви изумителен и впечатляващ като гледки 35-минутен полет до Джомсом – център на Хималайската област Мустанг. Мустанг е административна област (джола) в зона Дхавалагири, Непал. Той е носледник на бившето независимо кралство Кралство Мустанг (или Кралство Ло). Населението му е около 9 000 жители, а площта – около 1 200 кв. км. Полетът минава над долината Кали Гандаки – най-дълбоката в света, с извисяващите се заснежени върхове Даулагири и Анапурна. Надолу се разкриват чудни гледки с водопади, каньони и терасовидни полета. След пристигането в Джомсом – трасфер до хотел и настаняване. Джомсом е живописно тибетско селище, разположено във високите планини на 2 800 метра надморска височина. Обяд. След разходка в Джомсом предлагаме, по желание, трекинг до селището Марфа. Марфа е разположено във ветровитата долина Кали Гандаки, известно с отглежданите там ябълки. Селището е разположено на 7,5 километра от Джомсом, на около 2 часа път по лека пътека и лежи на 2 665 метра надморска височина. Жителите на това голямо селище са от етническата група такали, а сградите са в характерната архитектура за долината Так Кола с плоски покриви и тесни павирани улички и алеи. Малкото количество валежи в района прави плоските покриви практични, тъй като на тях сушат жито и зеленчуци. Марфа е будистко селище и има голям манастир и няколко по-малки. Наблизо има тибетски бежански лагер. След обиколката и разглеждането на Марфа – връщане в Джомсом. Вечеря и нощувка в Джомсом (семпло настаняване).
Закуска. Днес Ви предстои екскурзия с джипове до храма Муктинат – около 2 часа в едната посока, следвана от кратка разходка. Известният храм Муктинат е поклонническо място и за будисти, и за хиндуисти. Намира се на 48 км. североизточно от Джомсом на височина 3 749 м. Ще срещнете тибетски търговци и садху (отшелници мистици) от Южна Индия. Наблизо има горичката с малки храмове, сред които будистка гомпа и вишнуитски храм Дживала Маю. Близо до стария храм има извор и находище на естествен газ, откъдето идва известния вечен пламък на Муктинат. Тази комбинация от земя-вода-огън е причина за голямото религиозно значение на Муктинат. Храмът е посветен на бог Вишну. Зад храма има 108 чучура, излети във формата на крава, от които тече светена вода. Тук много поклонници се къпят със студена вода. Обяд. Вечеря и нощувка в Джомсом (семпло настаняване).
Закуска. Отпътуваме към Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.
Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач; разходка с кану по река Нараяни и посещение на ферма за крокодили. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.
Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2 175 метра над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.
Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Трансфер до летището и полет Катманду – Паро в 08.55 ч. Пристигане в Паро, Бутан в 10.25 ч. Обяд. Пътуване към Тхимпху (около 1,5 часа), по време на което ще можете да добиете първоначални впечатления от изумителната природа и красивата архитектура на една от най-бедните, но най-щастливи нации в света. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Тхимпху.
Закуска. Разглеждане на Тхимпху – Националната библиотека, в която се пази колекция с безценни будистки ръкописи и няколко английски книги; Музея на фолклора и културното наследство, който представя ежедневния живот на типичните бутански селяни през Средновековието и техните инструменти на труда, и Кралската мемориална ступа, построена в името на световния мир. Посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище, където се пазят традиционни рисунки, скулптори и дърворезби. Разглеждане на великолепния манастир Ташичодзонг. Обяд. Пътуване към Паро. Вечеря и нощувка в Паро.
Закуска. Туристическата обиколка на Паро започва от Националния музей, който се намира в Ta Dzong – някогашната водна кула. В музея има голямо разнообразие от колекции, от изящни изкуства, предмети на народните занаяти, оръжия и бойни доспехи, изделия от бамбук, препарирани животни, колекция марки, бронзови статуи и изящен храмов олтар. Оттук ще посетим Paro Rinpung Dzong – в превод „крепост върху съкровища”. Построена е по време на управлението на Шабдрунг през 1646 г. Дзонгът, в който се намират Монашеското училище на Паро и Офисът на гражданската администрация, е с богата архитектура. Всяка пролет, в двора на дзонга се провежда известния фестивал Paro Tsechu. Посещение на останките на Drugyel Dzongform, откъдето имате възможност да се насладите на гледката към планината Джумолари. След обяд, по желание – изкачване до манастира „Тигрово гнездо”. Манастирът „Тигрово гнездо” трагично пострадал от пожар в началото на 1998 г. Манастирът, който сега е възстановен, е кацнал на височина 600 м. на отвесна скала над долината и се намира на мястото, където се смята, че легендарният индийски светец Гуру Падмасамбхава долетял от Тибет на гърба на тигър, за да победи 5 демона, които се противопоставили на разпространението на будизма в Бутан. Изкачването е около час и половина до чайна, откъдето можете да изберете или да продължите нагоре до манастира за около 1 час или да си направите снимка на фона на манастира и да се върнете. По желание обяд в чайната с гледка към манастира Тигрово гнездо и долината на Паро. На връщане пътеката се спуска надолу почти през цялото време и до Паро се стига за около 1 час. Вечеря и нощувка в Паро.
Закуска. Трансфер до летището. В 11.25 ч. – полет Паро – Делхи. Пристигане в Делхи в 13.20 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Делхи.
Трансфер до летището. Полет Делхи – Москва в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет Москва – София в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч.

 
Промоционалната цена 7 775 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 875 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети София – Москва – Делхи – Катманду; Катманду – Паро, Паро – Делхи и Катманду  – Делхи – Москва – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Катманду – Похара и Похара – Джомсом;
 • летищни такси – 720.лв/ 368 евро (20.04.2019 г.) за полета София – Москва – Делхи и обратно с „Аерофлот” - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси – 223 лв/ 114 евро (20.04.2019 г.) за полета Делхи – Катманду – Делхи с „Air India” - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси – 92 лв/ 47 евро (20.04.2019 г.) за полета Катманду – Паро и Паро – Делхи с “Druk Air” - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети Катманду – Похара и Похара – Джомсом;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 12 нощувки , 11 закуски, 5 обяда, 11 вечери в хотели 3*,4* и 5* в Непал, Мустанг и  Бутан
 • 2 нощувки в Катманду
 • 1 нощувка в Похара
 • 2 нощувки в Джомсом
 • 2 нощувки в Читван
 • 1 нощувка в Нагаркот
 • 1 нощувка в Тхимпху
 • 2 нощувки в Паро
 • 1 нощувка в Делхи
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • виза за Бутан;
 • туристическа обиколка на Катманду – (2-ри ден);
 • екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат – (3-ти ден);
 • разглеждане долината на Похара и разходка с лодка по езерото Phewa Tal (4-ти ден);
 • трекинг до селището Марфа с водач (5-ти ден);
 • екскурзия с джипове до храма Муктинат (6-ти ден);
 • посещение на Национален парк „Читван”(8-ми ден);
 • разглеждане на историческия град Бхактапур – (9-ти ден);
 • разглеждане на Тхимпху – (11-ти ден);
 • посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище – (11-ти ден);
 • разглеждане на великолепния манастир Ташичодзонг – (11-ти ден);
 • туристическа обиколка на Паро – (12-ти ден);
 • пътуване с туристически автобус по маршрута: Похара – Читуан – Нагаркот – Катманду;
 • входни такси за обектите и музеите по програмата;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • екскурзоводско обслужване, водач от и местен екскурзовод
 • (с превод на български език, от водачът, който придружава групата );
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв. 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Непал – 30 щ. дoлара (плаща на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
 • електронна виза за Индия – 25 щ.долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за индийска виза – 50 лв;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • едночасов полет (с малък самолет) над Еверест – 180 евро (за 1 турист) – 3-ти ден;
 • обяд  в чайна (на слизане от манастира „Тигрово гнездо”) - ......... (12-ти ден).
 
   *Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и  втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям  багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за  голям багаж  и 7кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Категоризацията на хотелите в Непал, Мустанг и Бутан не съответства на  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6 .Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента.  
3. Цените 7 775 лв/ 7 875 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 665 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  3 800 лв + 80 щ. долара (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Индия)
КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)          
                - по банков път 
Информация за хотелите (или подобни):
Катманду – Hotel  Yak and Yeti    //www.yakandyeti.com/home/index.php
Похара – Hotel Temple Trees   //www.templetreenepal.com/
//www.hotelnepal.com/hotel.php?name=Machan+Wildlife+Resort
Джомсом – Hotel Trekkers In //www.domestictourism.com.np/pkg/jomsom-tour.php
Читуан Hotel  Machan Wildlife Resort
НагаркотHotel  Himalaya Club Resort    //www.acehotelsnepal.com/clubhimalaya/
ТимпуHotel Khang Residency    //www.khangresidency.com/
Паро – Hotel Tenzinling Resort   //www.tenzinling.com.bt/
 
  ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 775 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 875 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗИ:

Е-визa за Индия:
Необходими документи за получаване на електронна виза за Индия:

 • Копие на международен паспорт.
 • 1бр.цветна актуална снимка размер 5 x 5 см, на бял фон, ако лицето носи очила на снимката да е без очила (350 х 350 пиксела, от 10 КБ до 1 МБ, формат jpeg в дигитален формат на преносител – диск или флаш-памет) на бял фон;
   
За виза за Непал:
 • 2 бр.актуални снимки паспортен формат на хартиен ностиел 3.5 см на 4.5 см е носят на летището при влизане в страната.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.


 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване  Непал:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Сертификат за ваксинация
 • Неваксинираните пътници трябва да представят PCR test, направен до 72 часа, преди заминаване
 • При пристигане в Непал, всички пътници подлежат на повторен PCR test.
 • Попълнена International Traveler Online Arrival Form -https://www.visamundi.fr/en/sante/nepal/
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бутан:  
 
 

 
Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах