Вашата оценка

Екскурзия до НЕПАЛ и БУТАН

Самолетна екскурзия – 12 дни

Маршрут: КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТВАН, Национален парк „ЧИТВАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ, ТХИМПХУ, ПАРО, Манастирът „ТИГРОВО ГНЕЗДО”
Продължителност: 12 дни/ 10 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Непал


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 10.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Москва в 12.45 ч. с „Аерофлот”. Пристигане в Москва в 16.45 ч. Самолетен полет Москва – Делхи в 19.25 ч.

2 ДЕН - Пристигане на летището в Делхи в 03.00 ч. Полет Делхи – Катманду в 07.00 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал, Катманду, е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс „Хануман Дхока” (ХV-XVIII в). Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.

3 ДЕН - Закуска. При хубаво време, по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на храма-манастир на живата богиня Кумари и будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.

4 ДЕН - Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храма Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.

5 ДЕН - Закуска. Отпътуваме към Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност. Вечеря и нощувка в района на Читван.

6 ДЕН - Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач; разходка с кану по река Нараяни и посещение на ферма за крокодили. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.

7 ДЕН - Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2 175 метра над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.

8 ДЕН - Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Трансфер до летището и полет Катманду – Паро в 08.55 ч. Пристигане в Паро, Бутан в 10.25 ч. Обяд. Пътуване към Тхимпху (около 1.5 часа), по време на което ще можете да добиете първоначални впечатления от изумителната природа и красивата архитектура на една от най-бедните, но най-щастливи нации в света. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Тхимпху (около 2 320 м. надм. височина).

9 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Тхимпху – Националната библиотека, в която се пази колекция с безценни будистки ръкописи и няколко английски книги; Музея на фолклора и културното наследство, който представя ежедневния живот на типичните бутански селяни през Средновековието и техните инструменти на труда, Кралската мемориална ступа, построена в името на световния мир. Посещение на традиционна фабрика за ръчно направени изделия от хартия и на рисувателното училище, където се пазят традиционни рисунки, скулптори и дърворезби. Разглеждане на великолепния манастир Ташичодзонг. Обяд. Пътуване към Паро. Вечеря и нощувка в Паро.

10 ДЕН - Закуска. Туристическата обиколка на Паро започва от Националния музей, който се намира в Ta Dzong – някогашната водна кула. В музея има голямо разнообразие от колекции от изящни изкуства, предмети на народните занаяти, оръжия и бойни доспехи, изделия от бамбук, препарирани животни, пощенски марки, бронзови статуи и изящен храмов олтар. Оттук ще посетим Paro Rinpung Dzong – в превод „крепост върху съкровища”. Построена е по време на управлението на Шабдрунг през 1646 г. Дзонгът, в който се намират Монашеското училище на Паро и Офисът на гражданската администрация, е с богата архитектура. Всяка пролет, в двора на дзонга се провежда известния фестивал Paro Tsechu. Посещение на останките на Drugyel Dzongform, откъдето имате възможност да се насладите на гледката към планината Джумолари. След обяд, по желание – изкачване до манастира „Тигрово гнездо”. Манастирът „Тигрово гнездо” трагично пострадал от пожар в началото на 1998 г. Манастирът, който сега е възстановен, е кацнал на височина 600 м. на отвесна скала над долината и се намира на мястото, където се смята, че легендарният индийски светец Гуру Падмасамбхава долетял от Тибет на гърба на тигър, за да победи 5 демона, които се противопоставили на разпространението на будизма в Бутан. Изкачването е около час и половина до чайна, откъдето можете да изберете или да продължите нагоре до манастира за около 1 час или да си направите снимка на фона на манастира и да се върнете. Обяд (по желание) в чайната с гледка към манастира Тигрово гнездо и долината на Паро. На връщане пътеката се спуска надолу почти през цялото време и до Паро се стига за около 1 час. Вечеря и нощувка в Паро.

11 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 11.25 ч. – полет Паро – Делхи. Пристигане в Делхи в 13.20 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Делхи.

12 ДЕН - Трансфер до летището. Полет Делхи – Москва в 04.10 ч. Пристигане в Москва в 09.05 ч. Полет Москва – София в 10.00 ч. Пристигане в София в 11.45 ч.ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 800 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 6 900 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София Москва Делхи – Катманду; Катманду – Паро, Паро – Делхи и Катманду  – Делхи – Москва – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Катманду Похара;
 • летищни такси720 лв/ 368 евро (20.04.2019г.) за полета София – МоскваДелхи и обратно с Аерофлот” - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси 223 лв/ 114 евро (20.04.2019 г.) за полета Делхи – Катманду – Делхи с „Air India” - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси – 92 лв/ 47 евро (20.04.2019 г.) за полета Катманду – Паро и Паро – Делхи с „Druk Air” - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Катманду Похара;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки ,  9 закуски, 3 обяда и 9 вечери в хотели 3*,4* и 5* в Непал и Бутан.
 • 2 нощувки в Катманду
 • 1 нощувка в Похара
 • 2 нощувки в Читван
 • 1 нощувка в Нагаркот
 • 1 нощувка в Тхимпху
 • 2 нощувки в Паро
 • 1 нощувка в Делхи
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • виза за Бутан;
 • туристическа обиколка на Читван, Нагаркот, Катманду, Похара, Бхактапур, Патан, Пашупатинат, Тхимпху, Паро, манастира „Тигрово гнездо” с местен екскурзовод (с превод на български език);
 • пътуване с туристически автобус по маршрута: Похара – Читван – Нагаркот – Катманду;
 • разходка с лодка по езерото Phewa Tal (4-ти ден);
 • посещение на Национален парк „Читван” (6-ти ден);
 • входни такси за обектите и музеите по програмата;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод  (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Непал – 30 щ. дoлара (плаща се на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
 • виза за Индия – 25 щ. долара
 • такса за обработка и подаване на документите за индийска виза50 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка: с покритие 25 000 евро27 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71год. до 80 год.- 54 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • едночасов полет (с малък самолет) над Еверест 200евро (за 1 турист) – 3-ти ден;
 • обяд  в чайна (на слизане от манастира „Тигрово гнездо”) - ......... 10-ти ден.
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и  
втори, както и за последните два дни по същата.
2. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2019 г.
3. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
4. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям  багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за 
голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в Непал и Бутан не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 6 800 лв/ 6 900 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане от 665 лв. - /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път


ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  3400 лв + 80 щ.долара (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Индия)

КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕИнформация за хотелите (или подобни):
Катманду Hotel  Yak and Yeti    //www.yakandyeti.com/home/index.php
ПохараHotel Temple Trees   //www.templetreenepal.com/
//www.hotelnepal.com/hotel.php?name=Machan+Wildlife+Resort
Читван Hotel  Machan Wildlife Resort
НагаркотHotel Himalaya Club Resort   httзззp://www.acehotelsnepal.com/clubhimalaya/
ТимпуHotel Khang Residency   //www.khangresidency.com/
ПароHotel Tenzinling Resort    //www.tenzinling.com.bt/
 
- Задграничен паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане.
Е-визa за Индия:
Необходими документи за получаване на електронна виза за Индия:
 • Копие на международен паспорт.
 • 1бр.цветна актуална снимка размер 5 x 5 см, на бял фон, ако лицето носи очила на снимката да е без очила (350 х 350 пиксела, от 10 КБ до 1 МБ, формат jpeg в дигитален формат на преносител – диск или флаш-памет) на бял фон;
   
 • За виза за Непал:
 • 2 бр.актуални снимки паспортен формат на хартиен ностиел 3.5 см на 4.5 см е носят на летището при влизане в страната.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРЪТ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.