Вашата оценка 5.00 от 4 гласа

Екскурзия до МЕКСИКО, с водопадите AGUA AZUL - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 18 дни

Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, ГУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ПУЕБЛА, ОАХАКА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЯЕРМОСА, водопади AGUA AZUL, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН
Продължителност: 18 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мексико


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 09.03.2023 Среща в 19.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21.30 ч. с Turkish Airlines. Пристигане в Истанбул в 23.55 ч.

2 ДЕН - 10.03.2023 В 02.15 ч. – полет Истанбул – Мексико сити с Turkish Airlines. Пристигане в Мексико сити в 08.10 ч. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. Свободно време. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - 11.03.2023 Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - 12.03.2023 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН - 13.03.2023 Закуска. Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – столицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Връщане и свободно време в Мексико сити. Нощувка в Мексико сити.

6 ДЕН - 14.03.2023 Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Куернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер. Нощувка в Акапулко.

7 ДЕН - 15.03.2023 Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКО – най-известният мексикански тихоокеански курорт. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на “Скалата на гмуркачите”. По желание и срещу допълнително заплащане – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд - свободно време. Нощувка в Акапулко.

8 ДЕН - 16.03.2023 Закуска. Този ден пътуваме към гр.ПУЕБЛА /преход около 6 часа/. Пристигане в града привечер. Възможност за разглеждане на централната част на града с Монумента на 10-тия президент на Мексико - Франциско I, разположен в красив парк и красив позлатен параклис, който се смята за 8-то чудо на света. В края на парка ще видите паметника на Сан Хосе, след това имате възможност да разгледате сградата на Театър „Принсипал” и др. Нощувка в Пуебла.

9 ДЕН - 17.03.2023 Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките с разглеждане на Монте Албан /до Монте Албан преходът е около 4,5 часа/. Пътуване към Оахака. Разглеждане на централната част.Нощувка в Оахака.

10 ДЕН - 18.03.2023 Закуска. Продължава разглеждането на Оахака, Митла и Туле. Нощувка в Оахака.

11 ДЕН - 19.03.2023 Закуска. Трансфер до летището и в 09.35 ч. полет Оахака – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити 10.50 ч. В 12.15 ч.полет Мексико сити – Вилаермоса. Пристигане във Вилаермоса 13.40 ч. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света - НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. След това ще посетите една от природнитe забележителности на Мексико - известните водопади AGUA AZUL. Свободно време за снимки. Нощувка в Паленке. Водопадите Agua Azul се намират на около 70 км от Паленке. Agua Azul означава "синя вода" на испански. Това е цяла серия от водопади с различна височина (около 20 фута, прибл. 6 метра ). Водата е с много високо минерално съдържание и именно това и придава този синьо-зелен цвят.

12 ДЕН - 20.03.2023 Закуска. Разглеждане на ПАЛЕНКЕ - най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Нощувка в Паленке.

13 ДЕН - 21.03.2023 Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка - към щата Юкатан, център на владенията на маите /преходът е около 6 часа/. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10-ти век, център на пост-класиката в Империята на маите. Известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

14 ДЕН - 22.03.2023 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА - най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотелa, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

15 ДЕН - 23.03.2023 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, със специални ефекти. (с включени напитки и храна.) Нощувка в Канкун.

16 ДЕН - 24.03.2023 Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. По желание и срещу допълнително заплащане ви се предлага еднодневен круиз до остров ”Islа Mujerеs” с включени обяд и трансфер. Тръгване от хотела в 09.15 ч. към пристанището. В 10.00 ч. - отплаване с катамаран за остров Islа Mujerеs, едно от най-посещаваните места в Мексико, известен като Островът на жените. Намира се на 8 мили (около 13 км) от гр.Канкун. По време на пътуването имате възможност да се насладите на невероятните морски багри на Карибския басейн. В 11.00 ч. се пристига на острова. От 11.00 ч. до 14.30 ч. - свободно време на плажа с възможност за плуване и гмуркане. Oбяд. От 14.30 ч. до 16.00 ч. се посещава чаровното малко градче Mujerеs. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на градчето с неговите магазини за сувенири и ресторанти. В 16.00 ч. - отпътуване с катамарана за Канкун. Пристигане в Канкун в 17.00 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Канкун.

17 ДЕН - 25.03.2023 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 14.45ч. – самолетен полет Канкун – Истанбул с Turkish Airlines.

18 ДЕН - 26.03.2023 Пристигане в Истанбул в 10.45 ч. В 13.20 ч. – самолетен полет Истанбул – София с Turkish Airlines. Пристигане на летище София в 14.35 ч.

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 575 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 675 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.
 
1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Истанбул – Мексико сити; Канкун– Истанбул – София с Turkish Airlines;
 • самолетни билети за вътрешния полет Оахака – Мексико Сити -Вилаермоса;
 • летищни такси за международните полети и за вътрешния полет Оахака – Вияермоса –  960 лв/ 491 евро (17.11.2023г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • 4 нощувки в Мексико сити
 • 2 нощувки в Акапулко
 • 1 нощувка в Пуебла
 • 2 нощувки в Оахака
 • 2 нощувки в Паленке
 • 1 нощувка в Мерида
 • 1 нощувка в Чичен Итца
 • 2 нощувки в Канкун
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Мексико сити (3-ти ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотиуакан” (4-ти ден);
 • разглеждане на Акапулко (7-ми ден);
 • разглеждане на археологическия обект Монте Албан (9-ти ден);
 • разглеждане на Оахака, посещение на Митла и Туле ( 10-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (11-ти ден);
 • посещение на водопадите AGUA AZUL (11-ти ден);
 • разглеждане на Паленке (12-ти ден);
 • вечерна разходка из централната част на Мерида (13 -ти ден);
 • посещение на церемониалния център Ушмал (13-ти ден);
 • посещение и разглеждане на Чичен Итца – (14-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач  и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­96 лв.   
 •  
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия до Тула - 125 евро -(при група от минимум 8 човека) - (5-ти ден);
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки и храна, без трансфер и водач)- 146 щ. долара. - (15-ти ден).
 • еднодневен круиз до ”Isla  Mujerеs” (”Островът на жените”) с включени обяд  - 97 евро (16-ти ден).
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (7-ми ден);
 • разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко - .......... (7-ми ден);
 • персонална такса за Isla  Mujerеs” -12 щ.долара – плаща се на място  (16-ти ден).   
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ –с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38 лв (за лица до 70 год.), 76 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 *Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
3.  Цената 6 575 лв/ 6 675 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  880 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и  подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 200 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 575 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 675 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ4.  Начин на плащане:
               - в брой (в офиса на ТО)      
               - по банков път     
 

Информация за хотелите(или подобни) :

Мексико Сити - Hotel MX garibaldi 4*https://hotelesmx.com/hotel/hotel-mx-garibaldi
АкапулкоHotel Amarea Acapulco 3* https://amarea.com.mx/en
ПуеблаCity Express Puebla Centro 4*https://www.cityexpress.com/express/hoteles-mexico/puebla/puebla-de-zaragoza/centro
Оахака One Oaxaca Centro 3* https://www.onehoteles.com/hoteles/one-oaxaca-centro
Паленке - Hotel Villa Mercedes Palenque 3* https://hotelvmpalenque.com/
Мерида - Hotel María del Carmen 3* https://www.hotelmariadelcarmen.com.mx/
Чичен Итца - Hotel Okaan 5*https://www.hotelokaan.com/
Канкун Aloft Cancun 4* https://www.marriott.com/en-us/hotels/cunal-aloft-cancun/overview/?scid=f2ae0541-1279-4f24-b197-a979c79310b0 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за
 • пътуване на детето им в чужбина.