Вашата оценка 4.88 от 9 гласа

Екскурзия до МЕКСИКО и КУБА - III вар. -НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 23 дни

Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, ХАВАНА, ПИНЯР ДЕЛ РИО, ВАРАДЕРО, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД, РЕМЕДИОС, САНТА КЛАРА, о-в КАЙО САНТА МАРИЯ
Продължителност: 23 дни/ 20 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мексико


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 08.02.2023 Среща в 19.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21.30 ч. с Turkish Airlines. Пристигане в Истанбул в 23.55 ч.

2 ДЕН - 09.02.2023 В 02.15 ч. –полет Истанбул – Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити в 08.10 ч. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - 10.02.2023 Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - 11.02.2023 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН - 12.02.2023 Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.00 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култу ра в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

6 ДЕН - 13.02.2023 Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

7 ДЕН - 14.02.2023 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

8 ДЕН - 15.02.2023 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, със специални ефекти. (с включени напитки и храна.) Нощувка в Канкун.

9 ДЕН - 16.02.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 06.02 ч. полет Канкун – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 07.40 ч. В 09.50 ч. полет Мексико сити –Хавана. Пристигане в Хавана в 13.30 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. По желание и срещу допълнително заплащане вечерта ви предлагаме вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей).Нощувка в Хавана.

10 ДЕН - 17.02.2023 Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Националната сграда на Капитолия, Площадът на Катедралата, Площадът на оръжието, пазарът на занаятчиите, Градският музей или Дворецът на главните капитани, замъкът Моро, булевард Малекон, Площадът на революцията с мемориала на Хосе Марти. В стъклен павилион зад сградата неречен „ Мемориал Гранко“ е увековечен десантът на Фидел, Че Гевара и още 80 революционери. По желание за обяд ще посетим любимото място на Хемингуей - популярното заведение „La Floridita” - (заплаща се допълнително на място). След това ви предлагаме да пийнете коктейл на терасата на хотел „Ambos Mundos”-(заплаща се допълнително на място). След обяд - свободно време с възможност за пазаруване или по желание посещение на музея на рома с нашия екскурзовод по желание посещение на музея на рома. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.

11 ДЕН - 18.02.2023 Закуска. Този ден програмата ни ще започне с посещение на забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След това ви очаква – екскурзия “По стъпките на Хемингуей”, която включва посещение на музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, където той прекарва 22 години от живота си с две съпруги, събира музи и приятели, написва 4 книги. След това ще направим пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето” и където и днес рибарите не спират с историите си за него. Ще посетим паметника на Хемингуей в центъра на Кохимар. По желание посещение на ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. Тук ще имате удоволствието да обядвате или да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. - (заплаща се допълнително на място). Нощувка в Хавана.

12 ДЕН - 19.02.2023 Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана. Този ден ще посетим долината Винялес – най-старата геологическа формация в Куба обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство и едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, известно с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени Ел мурал де ла прехистория. След това - разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаете с изкуството на индианците по тези места. Обяд. Посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури . Връщане в Хавана. Нощувка в Хавана.

13 ДЕН - 20.02.2023 Закуска. Отпътуване за Варадеро и настаняване на база All Inclusive. Свободно време за плаж. По желание обиколка на Варадеро с посещение на имението на основателя на Варадеро - милиардерът Дюпон и къщата на Ал Капоне, централната част на курорта с много магазини-(заплаща се допълнително на място).Нощувка във Варадеро.

14 ДЕН - 21.02.2023 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. По желание и срещу допълнително заплащане се предлага посещение на делфинариума, където ще имате възможност да се насладите на шоуто на делфините и при желание да плувате или да се снимате с тях. Нощувка във Варадеро.

15 ДЕН - 22.02.2023 Закуска. Отпътуваме за Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа (Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V). Разглеждане на централната част на града с двореца „Палацио дел Валле”, красива сграда, построена в неоготически стил, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. По желание посещение на театъра „Томас Тери’’. Привечер продължаваме към Тринидад. Настаняване на база All Inclusive. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

16 ДЕН - 23.02.2023 Закуска. Туристичаска обиколка на Тринидад, който е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век. Обявен е от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Градът е запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център на отглеждане и преработка на захарна тръстика. Градът е известен като най-колониалният град в Куба. Посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години; ‘’Плаза Майор’’ и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей или посещение на градски исторически музей. По желание посещение на бар Taberna La Canchánchara, за да се насладите на едноименния коктейл Canchanchara – ободряващ кубински коктейл, изобретен от партизански бойци по време на десетгодишната Кубинска война за независимост. (заплаща се допълнително на място). Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.

17 ДЕН - 24.02.2023 Закуска. Отпътуване към Санта Клара. Следва туристическа обиколка на града: Мемориала на Че Гевара и Мемориала „Бронираният влак”, площад „Ел Кармен”, където през 1689 г. е основан град Санта Клара, църквата „Св Йоанна”, централния площад „Парк Видал”, заобиколен с едни от най-впечатляващите колониални сгради в историческата част на града, забележителната колониална сграда на театър „Ла Каридад”, построен през 1885 г., Етнографския музей, поместен в красива колониална сграда, където може да видите мебели, порцелан и други предмети, използвани в аристократичните семейства през колониалната епоха. Продължаваме към градчето Ремедиос. Продължаваме за остров Кайо Санта Мария, един от най-красивите острови в Куба от групата острови „Jardines del Rey“, който с чудесната си природа се нарежда между 20-те най-красиви плажове в света. Пристигане на острова. Настаняване на база All Inclusive. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

18 ДЕН - 25.02.2023 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

19 ДЕН - 26.02.2023 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

20 ДЕН - 27.02.2023 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание - екскурзия с катамаран, за да се насладите на красотата на острова и на съседния остров Cayo Guilermo- (заплаща се допълнително на място). Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.

21 ДЕН - 28.02.2023 Закуска. Трансфер до Хавана. Нощувка в Хавана.

22 ДЕН - 01.03.2023 Трансфер до международното летище в Хавана. В 08.45 ч. – самолетен полет Хавана – Истанбул с Turkish Airlines. Този полет е с технически стоп в Караракс – Венецуела.

23 ДЕН - 02.03.2023 Пристигане в Истанбул в 09.15 ч. В 14.55 ч. – самолетен полет Истанбул – София с Turkish Airlines. Пристигане на летище София в 15.10 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 290 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  8 390 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАН
Е


 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 8 290 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 8 390 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6  месеца.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за международните полети София – Истанбул – Мексико сити; Канкун – Хавана; Хавана – Истанбул – София;
  • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
  • летищни такси за международните полети – 704 лв/ 360 евро (06.01.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро (06.01.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 20  нощувки в хотели 3*и 4* в Мексико и Куба, с включени 11 закуски, 1 обяд и 8 нощувки на база Аll Inclusive;
  •  3 нощувки в Мексико сити
  • 1 нощувка в Паленке
  • 1 нощувка в Мерида
  • 1 нощувка в Чичен Итца
  • 1 нощувка в Канкун
  • 5 нощувки в Хавана
  • 2 нощувки във Варадеро
  • 2 нощувки в Тринидат
  • 4 нощувка на Кайо Санта Мария
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • туристическа обиколка на Мексико сити (3-ти ден);
  • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотиуакан” (4-ти ден);
  • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА (5-ти ден);
  • разглеждане на Паленке –  (6-ти ден);
  • вечерна разходка из централната част на Мерида (6-ти ден);
  • посещение и разглеждане на Чичен Итца – (7-ми ден);
  • туристическа обиколка на Хавана – (10-ти ден);
  • разглеждане на квартала Фустерландия – (11-ти ден);
  • екскурзия “По стъпките на Хемингуей” (11-ти ден);
  • посещение на долината Винялес(12-ти ден);
  • посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури (12-ти ден);
  • разглеждане на Синфуегос – (15-ти ден);
  •  туристическа обиколка на Тринидат – (16-ти ден);
  • туристическа обиколка на Санта Клара- (17-ти ден);
  • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
  • наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­120 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
  • виза за Куба – 65 лв.
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки и храна, без трансфер и водач)- 146 щ. долара. - (8-ми ден);
  • вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей) -9-ти ден - без трансфер - 40 евро / с включен трансфер – 65 евро
  • посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с вечеря и напитка по време на шоуто и включен   трансфер) - 160 евро   (10-ти ден); 
или
  • посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с  напитка по време на шоуто и включен трансфер)-   135 евро (10-ти ден)
  • посещение на делфинариума с транспорт включва:
  • шоу на делфини – 35-40 мин. – 80 лв. При желание за снимка с делфините се доплаща 15 лв. – 14-ти ден;
  • специализирано плуване с делфини за 20 минути, с възможност за игра с делфините – 180 лв – 14-ти ден;
 
  • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
  • посещение на  популярното заведение „La Floridita” – (10-ти ден);
  • посещение на хотел „Ambos Mundos”– (10-ти ден);
  • посещение на музея на рома – 7 щ.долара - (10-ти ден);
  • посещение на  ресторанта “Терасите на Кохимар”- (11-ти ден);
  • обиколка на Варадеро с автобус Hop On Hop Off – 13.53 CUCоколо 12евро – входа за посещение на имението на Дюпон се плаща на място  -13-ти ден;
  • посещение на  театъра Томас Тери – 2 кука -(15-ти ден)
  • посещение на бар Taberna La Canchánchara - (16-ти ден)
  • екскурзия с катамаран - ….... (20-ти ден).
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“  – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 52 лв (за лица до 70 год.), 104 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
 1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е  20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  Цените 8 290 лв/ 8 390 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  1 215 лв.- /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 000  лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 

4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път


Информация за хотелите:
Мексико Сити - Hotel Plaza Garibaldi 4*- https://hotelmxgaribaldi.com-hotel.com/
Паленке - Hotel Villa Mercedes Palenque 3* - https://hotelvmpalenque.com/
Мерида - Hotel María del Carmen 3*- https://www.hotelmariadelcarmen.com.mx/ Чичен Итца - Hotel Villas Arqueologicas Chichen Itza 3* https://www.villasarqueologicaschichen.com/

Канкун -Mex Hoteles Cancún 4*https://mexhoteles.com/index.php

ХаванаMarques De Cardenas Montehermoso Hotel La Habana Habana 5 *  //marques-de-cardenas-montehermoso.havana-hotels.net/en/#main
ВарадероMemories Varadero 4* https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort
ТринидадMemories Trinidad Del Mar 4* https://www.memoriestrinidaddelmar.com/
Кайо Санта МарияStarfish Cayo Santa Maria 4* https://www.starfishresorts.com/resort/cayo-santa-maria

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Мексико:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за
  • пътуване на детето им в чужбина.  
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Куба:
  • копие на задграничния паспорт (с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба);
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Куба:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за
  • пътуване на детето им в чужбина.   
  • виза за Куба
  • здравна декларация за пътуване до Куба D'VIAJEROS, попълва се онлайн до 72 часа преди пристигане в Куба. - https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio
  • Не се изисква представяне на ваксинационен сертификат или PCR test.
  • При пристигане в Куба може да бъдете изследвани на случаен принцип за SARS-COV-2 . Изследването е безплатно за  пътниците  на всеки един пропускателен пункт за влизане в страната, като се има предвид броят на полетите, акостирането  на корабите и епидемиологичния риск, който представлява страната, от която пристига пътника. Ако тестът направен в момента на влизане  даде положителен резултат, то ще се продължи съгласно протоколите, одобрени в страната за клинично-епидемиологичен контрол на COVID-19.
  • Остават  всички  мерки, прилагани във всяка една  точка  на влизане в страната, които гарантират социалното дистанциране и дезинфекцията на ръцете и повърхностите.
  • Остава задължителното използване на маска  във всички точки на влизане в страната.