Вашата оценка

Екскурзия до МЕКСИКО и КУБА за НОВА ГОДИНА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ТУЛА, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, ХАВАНА, САН ФРАНЦИСКО ДЕ ПАЛМА, КОХИМАР, ВАРАДЕРО.
Продължителност: 17 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мексико


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 18.12.2020 Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Франкфурт в 06.50 ч. с ‘’Turkish Airlines’’. Пристигане във Франкфурт в 08.30 ч. В 13.35 ч. – полет Франкфурт – Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити в 18.35 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Свободно време и нощувка.

2 ДЕН - 19.12.2020 Закуска от 9.00 ч. целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - 20.12.2020 Закуска. Целодневна екскурзия до религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - 21.12.2020 Закуска. . Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – древната столица на империята на цивилизацията на Толтеките и един от най-големите градове в Месоамерика, процъфтявал от ІХ до ХІІ век. Разглеждане на ценемониалния център с посещение на Храма на Утринната Звезда, 5 метровите масивни статуи на толтекски воини, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН - 22.12.2020 Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.00 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

6 ДЕН - 23.12.2020 Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

7 ДЕН - 24.12.2020 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

8 ДЕН - 25.12.2020 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум – градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на световноизвестни поп певци, специални ефекти. (с включени напитки тип отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки.) Нощувка в Канкун.

9 ДЕН - 26.12.2020 Закуска. Трансфер до летището. В 13.50 ч. - полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана, Куба в 16.00 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.

10 ДЕН - 27.12.2020 Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Националната сграда на Капитолия, Площадът на Катедралата, Площадът на оръжието, пазарът на занаятчиите, Градският музей или Дворецът на главните капитани, замъкът Моро, булевард Малекон, Площадът на револязията с мемориала на Хосе Марти. В стъклен павилион зад сградата неречен „ Мемориал Гранко“ е увековечен десантът на Фидел, Че Гевара и още 80 револяционери. По желание за обяд ще посетим популярното заведение „La Floridita”, където писателят е идвал често . След това ви предлагаме да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. на терасата на хотел „Ambos Mundos”. След обяд - свободно време с възможност за пазаруване или с нашия екскурзовод по желание посещение на музея на рома. Вечерта ви предлагаме посещение по желание на типичен кубински клуб , където се танцува салса и вие може да се насладите на кубинската музика и танци или вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.

11 ДЕН - 28.12.2020 Закуска. Този ден програмата ни ще започне с посещение на забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След това ви очаква – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” , която включва посещение на музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, където той прекарва 22 години от живота си с две съпруги, събира музи и приятели, написва 4 книги, След това ще направим пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето” и където и днес рибарите не спират с историите си за него.. Ще посетим паметника на Хемингуей в центъра на Кохимар и ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. Тук ще имате удоволствието да обядвате или да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.

12 ДЕН - 29.12.2020 Закуска. Отпътуване за Варадеро и настаняване в хотел 4* или 5* на база All Inclusive . Свободно време за плаж. Вечерта ви се предлага програма с музика и танци. Нощувка във Варадеро.

13 ДЕН - 30.12.2020 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. По желание обиколка на Варадеро с посещение на имението на основателя на Варадеро милиардерът Дюпон и къщата на Ал Капоне, централната част на курорта с много магазини. Вечерта ви се предлага забавна програма с музика и приятна хореография Нощувка във Варадеро.

14 ДЕН - 31.12.2020 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание се предлага посещение на делфинариума , където ще имате възможност да се насладите на шоуто на делфините и при желание да плувате или да се снимате с тях. НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА с музика и танци. Нощувка във Варадеро.

15 ДЕН - 01.01.2021 ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Вечерта ви се предлага забавна програма с музика и приятна хореография Нощувка във Варадеро.

16 ДЕН - 02.01.2021 Закуска.Трансфер до международното летище в Хавана. В 14.10 ч. – самолетен полет Хавана – Панама сити - Франкфурт.

17 ДЕН - 03.01.2021 Кацане във Франкфурт в 11.30 ч. В 19.15 ч. – самолетен полет Франкфурт – София. Пристигане на летище София в 22.25 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7  295 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 395 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРЕДЛАГА И ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ТУРИСТИ.  В ТОЗИ СЛУЧАЙ СЕ ПЪТУВА БЕЗ ВОДАЧ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.  ОБИКОЛКИТЕ И ЕКСКУРЗИИТЕ ПО ПРОГРАМА СА НА ИСПАНСКИ И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
 
 
Вижте цялата програма тук

1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети София – Франкфурт – Мексико сити; Канкун –Хавана  и Хавана – Панама сити – Франкфурт -София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
 • летищни такси за всички международни полети – 900лв/ 460 евро (09.06.2020 г.) -  подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро(09.06.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 4* в Мексико; (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • 3 нощувки със закуски в хотели 4* в Хавана
 • 4 нощувки на база AI  Inclusive в хотели 4* във Варадеро
 • туристическа обиколка на  Мексико сити и Хавана  - (2-ри и 10-ти ден)
 • еднодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан” и базиликата на Гуаделупе - (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” - (5-ти ден);
 • разглеждане на археологическия комплекс Паленке – (6-ти ден)
 • разглеждане на централната част на Мерида и Канкун – (6-ти и 8-ми ден)
 • разглеждане на политическия, културен и религиозен център Чичен Итца-(7-ми ден)
 • разглеждане на Тулум – градът-крепост на маите – (8 ми ден)
 • екскурзия „По стъпките на Хемингуей” (11-ти ден);
 • посещение на музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма (11-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи включени в програмата за посещение;
 • наземен транспорт в Мексико  и Куба с туристически автобус;
 • водач и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­80 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 
 •  виза за Куба  35 щ.долара
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 40 лв (за лица до 70 г.), за лица от 71 год. до 80 год.- 80 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 
 • 8 вечери в Мексико за целия период (по желание) –  168 евро
 • екскурзия до Тула135  щ.д. (4-ти ден)
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки, без трансфер)  - 85 щ.долара - 90 щ. долара  в зависимост от сезона. (8-ми ден);
 • вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей)- (10-ти ден)- без трансфер - 30 евро
                                                - с включен трансфер – 55 евро
 
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с вечеря и напитка по време на шоуто и включен   трансфер) - 155 евро   (11-ти ден); 
  или
 •  посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с  напитка по време на шоуто и включен трансфер)-   130 евро (11-ти ден)
 • обиколка на Варадеро с автобус Hop on Hop off5 СUC / около 6 евро/– входа за посещение на имението на Дюпон се плаща на място. – (13-ти ден)
 • Посещение на делфинариума с транспорт – (14-ти ден) и включва:
 • Шоу на делфини – 35-40 мин. – 80 лв. При желание за снимка с делфините се доплаща 15 лв.
 • Специализирано плуване с делфини за 20 минути, с възможност за игра с делфините – 180 лв

 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за
 багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети
лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.06.2020 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Куба не съответства  на критериите за  
категоризация на хотелите в Европа
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  Цените 7 295 лв./ 7 395 лв. са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  1190 лв. - /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.06.2020 г. и подлежат на  актуализация.

 
4.  Начин на плащане:
             - в брой ( в офиса на ТО)   
             - по банков път 
 

     ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 000 лвИнформация за хотелите (или подобни):
Мексико сити : Hotel Punto MX
Паленке : Hotel Paraiso Inn
Мерида - Gamma Merida El Castellano
https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-merida-el-

Чичен Итца - Hotel Okaan
https://www.hotelokaan.com/

Канкун -  Hampton Inn by Hilton Cancun Cumbres
https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/quintana-roo/hampton-inn-by-hilton-cancun-cumbres-CUNCMHX/index.html
 Хавана –
Hotel Four Point by Sheraton   4*/5*  
Варадеро –Hotel Melia Las Antilas 4* или Hotel Melia Peninsula 5*

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Куба:
 • цветно копие на задграничния паспорт (с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба);
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.