ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО И КОСТА РИКА

МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, САН ХОСЕ, ПУЕРТО ВИЕХО, Национален парк „ТОРТУГЕРО‘‘, Национален парк „АРЕНАЛ“, Облачният горски резерват МОНТЕВЕРДЕ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
22.11.2022 8480.00 лв Запитване
17.02.2023 8480.00
8380.00 лв
Запитване
10.03.2023 8480.00
8380.00 лв
Запитване
20.11.2023 8480.00
8380.00 лв
Запитване
08.12.2023 8480.00
8380.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща в 05.30 ч. на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Рим в 07.35 ч. с ‘’AlItalia’’. Пристигане в Рим в 08.30 ч. В 10.25 ч. – трансокеански полет Рим – Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити в 16.45 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.
Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.
Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.00 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.
Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.
Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.
Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, със специални ефекти. (с включени напитки и храна.)
Трансфер до летището. В 18.30 ч. – самолетен полет Канкун – Сан Хосе. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.
След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.
Закуска.Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море. Свободно време за плаж . Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.
Закуска. Отпътуване към Националния парк Тортугеро, наречен „ Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища, а „магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно! Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други. От Пуерто Виехо ще пътуваме около час до Пуерто Лимон, където Ви очаква невероятно красиви моменти с едно двучасово пътуване с лодка по каналите до Националния парк Тортугуеро. Около обяд се пристига в хотела – лодж , разположен красиво между Карибско море и каналите на Националния парк Тортугеро. След като се настаните в лоджа и си починете, Ви се предлага разходка сред невероятна природа на джунглата. Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани, много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). Вечерта, може да се насладите на нощните звуци на джунглата. Нощувка в Национален парк Тортугеро.
Закуска. По желание - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж (забележете: той не може да се плува), който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки, които гнездят в района. Тук може да се види и най-голямата в света , „ кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до 544 кг . Пълни с впечатления ще се отправим към хотела. Свободно време за почивка и вечеря . По желание и срещу допълнително заплащане вечерна разходка с водач в Националния парк Тортугеро. Нощувка в Национален парк Тортугеро.
Закуска. Отпътуване към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал. Нощувка в Национален парк Аренал.
След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана, стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък, от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката ви очаква истински релакс в горещите минерални извори в хотела. Нощувка в Национален парк Аренал.
Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите. Настаняване в много приятен лодж в джунглата на Монтеверде. След настаняване, ви се предлага по желание екскурзия до парка Селватура, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач. Ще се разхождате по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.
Закуска. Трансфер до летището и в 08.55 ч. полет Сан Хосе – Панама сити с Avianca. Пристигане в Панама сити в 11.05ч. В 20.00 полет до Париж с Air France.
Кацане в Париж в 13.20. В 15.50 ч. полет Париж – София с „Bulgaria Air”. Кацане в София в 19.35 ч.

       
Промоционалната цена 8 380 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуван 8 480 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети София – Рим – Мексико сити; Канкун – Сан Хосе – Панама сити - Париж – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
 • летищни такси за всички международни полети – 704 лв/ 360 евро (09.02.2021г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро (09.05.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико и Коста Рика;
 • 3 нощувки в Мексико сити
 • 1 нощувка в Паленке
 • 1 нощувка в Мерида
 • 1 нощувка в Чичен Итца
 • 1 нощувка в Канкун
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 1 нощувка в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в Национален парк Тортугеро
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Мексико сити – (2 -ри ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан”- (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” – (4-ти ден);
 • разглеждане на Паленке – (5-ти ден);
 • посещение на Чичен Итца – (6-ти ден);
 • обиколка на Сан Хосе – (9-ти ден);
 • пътуване с лодка по каналите на Националния парк „Тортугеро“-(11-ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Тортугеро“- (11-ти ден);
 • пешеходна разходка в джунглата на Националния парк „Аренал“- (14-ти ден);
 • круиз с лодка през езерото  Аренал до Монтеверде облачният горски резерват - (15-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 150 лв.
 
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 •  Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуването
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 38 лв (за лица до 70 год.), 76 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 •  персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 • Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 7 вечери в Мексико за целия период (по желание) –  133 евро.
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки и храна, без трансфер и водач)- 146 щ. долара. - (7-ми ден);
 •   фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро. - (9-ти ден);
 • разходка с кану по каналите на Националния парк „Тортугеро“ 60 щ.д.-(12-ти ден);
 • вечерна  пешеходна разходка с водач в джунглата на Националния парк „ Тортугеро“   – 30 щ. долара. – (12-ти ден);
 • екскурзия до парка „ Селватура“ – 95 щ.долара. – (15-ти ден);
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.   За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г.
4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Категоризацията на хотелите в Мексико и Коста Рика не съответстват на критериите за категоризация  на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 8 380 лв./ 8 480 лв. са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  – 1 580 лв. - /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и  подлежат на  актуализация.
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 000  лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)           
             - по банков път
 

  Информация за хотелите (или подобни):
Мексико сити – HOTEL FONTAN REFORMA 4 * - https://www.hotelfontanreforma.com/
Паленке – HOTEL NUTUTUN - //www.nututun.com 4*
Мерида – BEST WETERN MAYA YUCATAN  4*
//book.bestwestern.com/bestwestern/MX/Merida-hotels/BEST-WESTERN-Maya-Yucatan/Hotel-Overview.do?propertyCode=70167
Чичен Итца –HOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS  3* //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
Канкун -  Hampton Inn by Hilton Cancun Cumbres 4*
https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/quintana-roo/hampton-inn-by-hilton-cancun-cumbres-CUNCMHX/index.html
Сан Хосе  – Hotel Presidente  4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
Национален парк „Тортугуеро“ – Mawamba lodge 3* https://www.mawamba.com/
Аренал - Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
МонтевердеHotel  & Spa Poco a Poco Costa Rica  https://www.hotelpocoapoco.com/

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  8 380 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 8 4
80 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
   В СЛУЧАЙ , ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 

      НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Мексико:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.  
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ – Коста Рика:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • сертификат за ваксинация
 • Неваксинираните лица трябва да представят  застрахователна полица за пътуване с продължителност, равна на периода на престой в страната, която покрива най-малко медицинските разходи, генерирани от Covid- 19 и разходите за настаняване поради карантина.
 • Полицата трябва да съдържа:
 • валидност по време на целия престой в Коста Рика
 • гарантирано покритие на медицински разходи в случай на COVID-19 в Коста Рика, на стойност най-малко $50 000
 • минимално покритие от $2000 за разходи за настаняване за карантина или прекъсване на пътуването за същата сума
 • Пътуващите трябва да поискат от застрахователната си компания сертификат/писмо на английски или испански език, в което се посочва следната информация: име на пътуващото лице,валидност на действащата политика по време на посещението в Коста Рика (дати на пътуване), гарантирано покритие на медицински разходи в случай на COVID-19 в Коста Рика, на стойност най-малко $50 000, минимално покритие от $2000 за разходи за настаняване за карантина или прекъсване на пътуването за същата сума.
 • попълнен цифров формуляр HEALTH PASS  https://salud.go.cr – попълва се онлайн в рамките на 72 часа преди пристигането в Коста Рика. Важно: в цифровия формуляр се пиркача ваксинациония сертификат, а неваксинираните пътници прикачат здавната  застраховка с която ще пътуват.
 
 
 
 
 
 
Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах