Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

ЕКСКУРЗИЯ ДО МАЛАЙЗИЯ и о-в БАЛИ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 11 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Куала Лумпур, Besakih Temple
Продължителност: 11 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Малайзия


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

В нашето пътуване до Югоизточна Азия сме подготвили една мозайка от неовяхваща култура, прекрасна природа, необятни плажове и екзотична кулинария.  Куала Лумпур и Бали ще ни върнат хилядолетия назад в културните влияния на различни епохи. Наред с историческото наследство, тук се преплитат по-модерен азиатски и европейски стил, който ще видим добре като  се изкачим на Кулите Петронас , ще плаваме и с типична малайска дървена лодка, за да  преживеем невероятни светлинни мигове в най-голямата колония на светулки.
Програмата е много интересна, а ние предлагаме отличен укскурзовод и високо ниво на настроението – УБЕДЕТЕ СЕ САМИ!
 

1 ДЕН – Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.00 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 17.50 ч. В 19.30 ч. – самолетен полет Доха – Куала Лумпур.
 
2 ДЕН –Пристигане в Малайзийската столица в трансфер до хотела. Свободно време с възможност за запознаване и първи впечатления от града, изпълнен с екзотика, където азиатският и европейският стил на живот се вплитат по своеобразен начин. В късния следобед, по желание можете да се включите в екскурзия до Националния парк „Селангор”, където се намира и една от най-големите колонии на светулки в света.* За екскурзията се тръгва в 16.30 ч от Куала Лумпур към гр. Куала Селангор, разположен в провинция Kampung Kuantan.Тук ще посетим  “Kota Melawati” – форт Алингбург, кралския Мавзолей и колониалната част на града. След това ще посетиме парка в Bukit Melawati, където се срещат много различни пеперуди, птици, сребърни маймунки и др. След вечеря ще продължим към най-интересната част от това пътуване – Kampung Kuantan и светлинното шоу на светулките! Преживяването е страхотно,  ще плаваме с типична малайска дървена лодка „Тongkang” по р. Селангор, където по мангровите дървета има накацали хиляди светулки. Техните синхронни блещукания приличат на светлините върху коледно дърво и  създават едно великолепно настроение -  момент, който никога няма да забравите! Връщаме се в  Куала Лумпур за нощувка.
 
 
3 ДЕН – Закуска. Следва обиколка на Куала Лумпур: програмата е наситена, ще започнем със  “Златният триъгълник“ – Кралският дворец, „Площадът на независимостта” и “Мажит Ямек” – ядрото на стария град. Възможност, по желание, за посещение на “Кулите на Петронас”, символът на Азия, и поглед към града от въздушния мост ("sky bridge”), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите небостъргачи.* След това по желание екскурзия до Путраджая, администартивния център на Малайзия*. Нощувка в Куала Лумпур.
 
4 ДЕН – Закуска. Свободно време или по желание – полудневна екскурзия до “Batu Caves”*- уникални варовикови пещери с красиви хиндуистки храмове, светилища и 43-метровата златна статуя на патрона на пещерите лорд Муруган. Тази статуя е най-високата, която изобразява индуистко божество в Малайзия и третата по височина в света. Пещерите се намират само на 13 км от Куала Лумпур и до горе ще се изкачим по 272 цветни стъпала.  След това ви  предлагаме да посетим Роял Селангор – кралската фабрика за изделия от пютър (сплав от калай и олово) и  фабрика за батик – ръчно рисувани памучни и копринени платна. След тази интересна разходка, ще  направим трансфер до летището за полет с “Malaysia Airlines” към Денпасар, Бали. Пристигане в Денпасар следва настаняване в хотел. Нощувка.
 
5 ДЕН – Закуска. Свободно време. По желание, можете  да изберете гмуркане с инструктор в Амед през деня*. Вечерта, по желание – посещение на представление на танци „качак” и вечеря, където този  традиционен танц се изпълнява под съпровода само на човешкия глас, без да се използват музикални инструменти. Представлението ще Ви преведе през епоса Рамаяна със завладяващите напеви на хора „чак-чак-чак”, изпълнявани от мъже, седнали в кръг около танцуващите*. Вечерята е късна, след края на представлението, в ресторант, до който ще стигнем с автобус. Нощувка.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
6 ДЕН – Закуска. През този ден ни предстои  опознаване на острова и  ще започнем с посещение на Двореца за древно правосъдие в Kerta Gosa. Тази прастара сграда, проектирана с балийска архитектура е отворена като място за юрисдикция къща, където кралят обявява законодателството, юрисдикцията, санкциите и т.н. Ще спрем за снимки сред красивите оризови тераси  Bukit Jambul, така типични за острова и това е една от най-емблематичните снимки,които ще можете да направите.После ще се насладим и  на типичен балийски обяд. Този ден ще завърши с посещение на храма „Besakih Temple” – Храмът майка - най-свещеният храм в Бали. Храмът се намира в подножието на вулкана Mont Agung (3100 м). Известно е, че от 15-ти век той се е считал за централен храм на индуизма в Бали. Храмът Бесаких, известен също като Пура Пенатаран Агунг, е основното място за поклонение на Бали, комплекс, включващ двадесет и два храма, разположени на паралелни хребети. След това духовно зареждане, ще се приберем в хотела.Нощувка.
 
7 ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
Този ден ще бъде свободен за вас или можете да изберете по желание  екскурзия до остров Ява с нощувка*
Пояснение:Участниците в екскурзията, които не желаят да посетят о-в Ява, остават в Денпасар и ще имат свободно време.
Описание на  екскурзия до о-в ЯваЩе заминем с  полет от Денпасар за Джьогякарта, Ява. След като пристигнем на острова, се отправяме  към Боробудур – най-големия будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Храмът е замислен като будистка визия за Космоса. Издигащ се от квадратна основа, той се състои от поредица  квадратни тераси, покрити с три кръгови платформи, които преминават през резбовани шлюзи към върха  свързани с четири стълбища И до днес Боробудур все още се използва като място на религиозно поклонение и ежегодно будистите идват от цяла Индонезия и чужбина. Обяд. Посещение на Прамбанан - комплекс от ранносредновековни индуски храмове. Вечеря. Нощувка на о-в Ява.

 
8 ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж.
За тези от вас, които участват в екскурзия до о-в Ява - Закуска. Посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari” /служил като място за почивка и медитация, както и за скривалище на султана/. Обяд. Трансфер до летище. Връщане в Денпасар.
По желание - вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд.* Нощувка.
 
9 ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж или по желание - целодневна екскурзия  в северната част на Бали до Бедугул и езерото Бератан, известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат. Ще тръгнем от хотела  в 08.00 ч. сутринта и първо ще посетим храма Улун Дану Бератан, който се намира на ръба на огромен кратер и е посветен на богинята на езерото Деуи Улун Дану и боговете на планината Батур и връх Гунунг Агунг, най-големият вулкан на Бали. След това продължаваме към селото Панкасари, където ще посетите храм – портата Хандара с невероятни балийски дърворезби. Портата е много висока и предлага перфектен фон за фотографии.След това, от т.нар. Скрития хълм, ще може да се насладите на невероятната гледка към двете езера Буян и Тамблиган, известни като езерото - близнак.Тези прекрасни моменти сред красотата на острова,ще бъдат споделени и с  вкусен обяд. А денят ни ще завърши с последна спирка при храма Tanah Lot- балийски индуистки храм, разположен живописно  на скала в морето. Връщане в хотела около 19.30 ч. вечерта. Нощувка.
 
10 ДЕН –   Закуска. Свободно време за плаж. Вечерта - трансфер до летището.
 
11 ДЕНВ 00.35 ч. - полет Денпасар – Доха. Пристигане в Доха в 05.35 ч.
В 06.50 ч. - полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 5 190 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 290 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца. 
                                                

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
                                                          
1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети София – Доха – Куала Лумпур; Куала Лумпур – Денпасар;  Денпасар – Доха – София с Qatar Airways”;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН – Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.00 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 17.50 ч. В 19.30 ч. – самолетен полет Доха – Куала Лумпур.
 • 2 ДЕН – В 08.25 ч. – пристигане в Куала Лумпур.
 • 4 ДЕН – В 16.15 ч.  полет към Денпасар, Бали. Пристигане в Денпасар в 21.25 ч.
 • 11 ДЕНВ 00.35 ч. - полет Денпасар – Доха. Пристигане в Доха в 05.35 ч.
 • В 06.50 ч. - полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.
 • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
 • летищни такси - 968 лв/ 495 евро - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски, 1 обяд в хотели 4* в Малайзия и о-в Бали;
 • 2 нощувки в Куала Лумпур
 • 6 нощувки в Бали
 • Информация за хотелите (или подобни):
 • Куала Лумпур – Kuala Lumpur Journal Hotel  4*   //www.kljournalhotel.com/
 • Бали – Hotel Novotel Benoa  4*   //www.novotelbalibenoa.com/
 • *Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Обиколки и посещения:
 • полудневна обиколка на Куала Лумпур (3-ти ден);
 • целодневна екскурзия из о-в Бали до “Besakih Temple” – Mother Temple (6-ти ден);
 • водач и екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език)  от водачът, който придружава групата
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.   
 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Бали -35 щ.долара. - (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия до Национален  парк „Селангор” (с включена вечеря)65 щ. долара(2-ри ден) - цената е валидна при група от минимум 7 човека;
 • посещение на въздушния  мост („sky bridge”) при „Кулите на Петронас”- 30 щ.долара (3-ти ден);
 • екскурзия Путраджая25 щ.долра( при група от минимум 6 човека) – (3-ти ден);
 • екскурзия до Batu Caves40 щ. долара (4-ти ден);
 • гмуркане с инструктор в Амед – 125 щ.долара + 17 щ.долара (екипировка) (5-ти ден)
 • посещение на представление на качак и вечеря – 59 щ. долара (5-ти ден);
 • екскурзия до о-в Ява (Джьогякарта с разглеждане на Боробудур и Прамбанан с  включен полет Денпасар – Джьогякарта и обратно,1 нощувка със закуска, 2 обяда, 1 вечеря, посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari) – 325 щ.долара (7-ми ден и 8-ми ден)
 • вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд –73 щ. долара втори ред/ 79 щ. долара първи ред (8- ми ден)                                                                   
 • екскурзия до планинската област Бедугул с езерото Бератан и храма Тана Лот – 70 щ. долара (9-ти ден).
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв.Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро25  лв (за лица до 70 год.), 50 - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна иформация, раздел Застраховки.
 
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е 23 кг. за  голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
5.Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.01.2023 г.
6. Категоризацията на хотелите в Малайзия и Бали не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност
3. Цените 5 190 лв/5 290лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
4. Цените 5 190 лв/ 5 290 лв са за хотел 4* на о-в Бали. При нощувки в хотел  5* на о-в Бали -  доплащането е 405 лв на човек за 6 нощувки (подлежи на актуализация.) За хотел „Melia Bali“ (доплащането се уточнява допълнително в зависимост от сезона и датата на  пътуване).
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.01.2023 г и възможно да  подлежат на  актуализация.
 
                               ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 2 500 лв      
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
5.  Начин на плащане:
                    - в брой (в офиса на TО)                        
                    - по банков път
 

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Малайзия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бали:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Трябва да се попълни „електронна митническа декларация (eCD)“ на следния адрес https://ecd.beacukai.go.id/.